В очакване на нови попълнения - Чешки мами 7

• 19 287
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Здрасти банда
бременните се развихрят  Grinning това е чудесно!
Аз без да подценявам голямата компания
Имат страх и спазват реда и закона. Особено в IBM!  bowuu
Да кажа че на всякъде в средно-големите и големите фирми се спазва закона, че да же си мисля и малките не са изключение, съдейки по собствен опит  Grinning

Ани
те май всички ще пътуват със скай, а не с коли... та Сърбия ще я прескачат  Wink Радвам се че дребито е по добре, надявам се да мине бързо.

Пети
тоя крокодил от форумска рецепта ли ти е?

Ванче
а кога е Големия Ден Blush

# 76
ехаа, момичета, сега ще си бременеете заедно Peace Насреща съм, ако се нуждаете от инфо, и ви стискам силно палци Hug

Гале - не се и учудвам, че така е реагирал мениджъра, и не мисля, че е от страх в спазването на законите, те са си просто супер, радват се на такива неща и много държат на семейните ценности.Сега остава да обереш овациите и на колегите Hug

Ние няма да пътуваме до БГ скоро, така че ще правя компания на мамите във форума PeaceА за обстановката в Сърбия знам още преди да признаем официално Косово, нали съм видинско чедо...

# 77
Хей здравейте,

Мики - здравей - откога го 4акахме това бебе  Joy Joy Joy
Моми4ета да ви се похваля- днес Дими я ваксинираха - 4ехите имат някаква ваксина и за 5 годишните, това го нямаме в БГ. Детето не плакало и се държало по "мъжки". Напуши ме смях оба4е лекарката като казала 4е Дими не изговаря правилно рж, рш и другите такива звуци и трябва да я пратим на логопед  Laughing - ами нали сме 4ужденци, как да ги изговаряме????? Та ако сме искали да оставаме тук, трябвало детето да ги нау4и правилно.... Само се 4удя кат си ходим в БГ за отпуска дали няма после да рж-каме и рш-каме на бабите  Embarassed

Вие кво мислите???
Прятно и безпроблемно пътуване на пътуващите мами и дреборан4ета, а на оставащите да пожелая слън4ице

# 78
хехехехе Дечко права си, аз откак те познавам все за бебоче ме навиваш Simple Smile Simple Smile Simple Smile Ето, че вече те послушах и взех нещата сериозно присърце  Wink Wink Wink
Мен вече ме е срам от Дими, че съм й обещала едни приказки от 1000 години, обаче нали съм голяма забравана Embarassed Да ми дойдете на гости освен, че и тях да си вземете Hug Hug Hug

# 79
Здравейте мами,

Отдавна не съм писала, но бяхме за Великден в Пилзен при свекървата. Нямаше баренек и шарени яйца  Sad , но и така останах много доволна. То било голям рахат да се гледа дете с помощта на баба. Има кой да наготви, да излезе на разходка с малката. На София много и хареса да е заобиколена от хора. Беше много щастлива, усмихваше се на ляво и на дясно, показваше си гласовите възможности - с две думи представи се като добро дете.

Виждам, че групата на бременните мами се е увеличила  Simple Smile Мики, добре дошла  Hug

Миленче, как е Ванеска? Заздравяха ли ушенцата? Аз май няма да дупча ушетата на София. Преди 2 седмици гледах как пред кабинета на нашата педка реват няколко девойки и напрово сърцето ми се късаше.  Тогава реших, че няма да подлагам София на тази процедура - като порасне сама ще си реши. Още повече, че аз съм алергична към никел и дори от 18 каратово злато ми се възпаляват ушите, а за сребро да не говорим.

Истина е, че чехите са много толерантни към бременните мами. Аз умирах от страх как ще кажа, че съм бременна при положение, че тъкмо бях почнала. Обаче, те се зарадваха и ми казаха, че много се радват за мен. Спомням си, че като почвах работа в БГ, още преди да подпиша ме бяха предупредили, че 2 години не е желателно да забременявам.

Ванче, с голямо удоволствие разгледах снимките. Вярка е като принцеса. И как позира само  Flutter

Ще привършвам, че София се събуди и ще трябва да ядем. Поздрави на всички

# 80
леле Иринка, тая ваша София е голяма кукла порастнала Hug, кога беше малко бебче и ревеше на тати на рамото, а виж я сега как стабилно седи по коремче Heart Eyes
Ушетата зарастват, още малко и надявам се да спрем да мажем
Аз взех решение да пробия сега, когато е съвсем малка и нищо няма да помни, защото на мен лично баща ми не даваше да имам обици заради същата причина. Болката от пробиването си я спомням много ясно, дори жената дето ми проби, мазането и промивките, абе ужас... а съм била в 4ти клас. Също съм алергична,но мога да слагам сребро и злато. То това е индивидуално, Софи може изобщо да няма алергия като теб, дано да няма че да се кипри Laughing

Бърненската дружина голяма стана, браво на нас Hug

Ева, незнам какво да те посъветвам, може би е хубаво да я запишете все пак, ама ще си развали българския, неминуемо...

# 81
Здравейте Simple Smile 
Само набързо да отговоря на Ели Simple Smile ..крокодила го направих от тая рецепта http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15621  иначе я има и тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112929.0
Много е лесен и вкусен Wink

de4ko19 според мен детето с времето ще се научи само... но и на логопед можете да отидете...само  така на консултация..нищо не губите.Бяхме там с Пепик и много доволна останах. Simple Smile

Айде отивам да стягам багажа докато къщата спи ...

Лека и спокойна нощ! newsm46

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 23:56 от peti_k

# 82
  • Чехия
Здравеите и от мен,
добре дошли на новите ни бременелки желая ви всичко наи-хубаво
Иначе ние пак сме болни,започна с мен през баткото и Рая а сега и Татко-Владко.Имам чувството че сме в един кръг от които няма излизане.Другото е че имаме втори зъб и са едни лигиииии мани мани все е мокра.Е това е за сега,лек ден 
Еи забравих -голяма сладурана е тази малка голяма Вяра,как позира....сладур   bouquet

# 83
  • Чехия
 Hug
Ахой мамчета и сладуранчета..

Пете, запалиме по този крокодил  Blush, ще взема тези дни да го пробвам .

Иначе Верето хич не иска да стой мирна докато я снимаме с роклята, ама бабите умраха от кеф поне...

de4ko19, ще ги научи чешките, ама според мен е по-страшно, че бг ще го говорят развалено...
Чехите така си държат на тези глупави рж, рш а словаците какво като ги нямат та езика им не е по-малко живописен... Чудя се понякога над чешкия , говоря го без проблем, чета го и се смея на лафовета му,  ама не го харесвам и май никога няма  ..

В този ред на мисли Ели, аз ги бацнах тези книжките за Младите в Хайзлу егати лудаците  #Crazy Joy...Писатела много ми напомня по стил за Сан Антонио.
Кой голям ден имаш на мисли, кръщането ли? Предполагам че ще е на 25.05. 2008 . ама за сега не ясно.

# 84
Здравейте момичета,

Вчера и днес хубаво време и както гледам всички се възползват, защото почти никой не е писал  Wink Ние днес вече 2 пъти бяхме на разходка. От кога го чакам това хубаво време  Party Заради това лошо време дърветата  не са цъфнали още. Няма къде да закача мартиничките. Така си ходим с тях още  Rolling Eyes

Ради, бързо оздравяване ви пожелавам и дано с края на зимата дойде и края на болестите.

Миленче, ще чакаме снимки на Ванеска с обичките  Flutter Как върви захранването при вас? След месец-месец и половина и аз ще трябва да захранвам София.

Поздрави от нас и целувки на малките малчугани  Hug

# 85
Здрасти банда

Ванче
аз си мислех че р.д.то е големия ден, ама то вие имате вече още по голям ден заплануван, в бг предполагам ще я кръщавате, къде по точно да питам направо?
добре че си сложи лентичка да виждам колко остава до големия ден  Grinning
Иначе ние не може да се организираме с кръщане, защото кръстника дето сме си го избрали е голям Панталей пътника... а сикаме в София да е кръщането... и то една голяяяяма организация уж трябва да падне Crazy пък и ни отмина ентусиазма нещо... май като си навит - кръстник не кръстник трябва да се действа... че после минава и заминава...

Иначе екстра украсихте с пораснали деца - да ги виждаме как растат Party

Ние вчера цял ден в аквапарк киснахме, Емата беше като отвързана ... ням страх, няма нищо, с плувки без плувки - скача и се гмурка като риба, обяснява ни че е като Немо  Mr. Green

Днес ходихме в зоото и по гостита... времето отмина бързо, но новото време много ми харесва  Grinning

Дечко
и аз да кажа че рж то и рш то няма да й развалят българския - да не се притесняваш, просто той от не практикуване с времето може би ще стане по слабия език - поне така се случва при всичките ни бг познати тук с деца, но лято в бг винаги подобрява чувствително нещата  Wink
Усъвършенстването на единия език няма да пречи на същото на другия.

За ушичките исках да кажа, че аз предпочитам в бг да ги дупча ушите - когато тя поиска обаче  Grinning, защото и аз в училищна възраст ги дупчих но с пистолет, не с игли...но в студио, или там нормален салон за красота или нещо такова се водеше, на Солунска в София... а тук не съм чула някой да е дупчил детето си с пистолет  Thinking а то нито боли, нито сърби дет се вика... а пък тези татоо студията дето са тук може и да имат пистолети... но знам ли... не съм влизала  Grinning

до скоро от мен

# 86
  • Чехия
Привет, Ели аз имах лентичка такава като на Ради...не се ли виждаше ?  Rolling Eyes
За кръщенето в Софето ще е в църквата в която се женихме, свекърите ще уредят всичко.
За дата предполагам че ще е 25.05 поне за тази говорихме, ама не сме си уредили кръстници и с кумовете не сме си говорили дали ще искат да са те.
Само, за сега Верето има тоалет, аз моя ще го сколасам тази седмица и сме готови.

За ушите и мен много ме страх да и ги дупча сега , може би след години сама да си каже че иска..Аз лично имах период от повече 10г. дето не слагах обеци, и живеех с надеждата че ще ми зараснат дупките Crazy . Обеци сложих чак на сватбата ни.

И ние цял ден на вън дВеро лудее ходи и се закача с комшийските деца.
До нас  са Аничка на 2г и Анешка на 3г и много весело, разменят си камъчета, и трева, берат маргаритки, гушкат се..много мило ми става като ги гледам.Водят Верето за ръка и и показват играчките си, даже на бабовички я поканиха ама за сега сме още далече от тези вкусни пясъчни игри.  Crazy

# 87
здравейте

и ние сме по разходки по цял ден, затова не пиша напоследък

за пробиването на ушетата - Ели, мисля, че Роси каза, че на нейната щерка с пистолет са пробити. Мен също са ми пробивани с пистолет в БГ(втори), но пак си има период на зарастване и мазане с пастичка,въртене да не врастне
абе какво ли не правим жените да сме хубави Mr. Green

абе мацки, пробвах пюре от ябълка и синя слива на Хами дето са в пластмасовите купи - Фрутапура, ми то голям киселоч, мен ме сви стомаха, вашите деца ядат ли? Аз такова нещо на Неса няма да дам ooooh!

# 88
Здравейте и от мен накрая, хубаво време и все навън искаме да сме.ПО въпроса с обе4ките-аз на Ванеска и ги сложих когато беше на 6м., никакви проблеми.Пробиха и ги в козмети4ен салон в БГ с пистолет, плака само на 1 ухо, за другото не се усети какво стана, сложиха първо мед. злато и аз след 10 дни сложих златните. Промивали сме ги 2-3 дни само ,без никакви сълзи4ки.До ден дне6ен си ги носи и си ги харесва. Мисля си 4е докато са по-малки по-добре, но това е мое мнение.
Виждам , 4е много малко пишем -това озна4ава 4е вси4ки правим мнооооого разходки 1stroller
Ами общо взето това е при нас,  до скоро писане мами -бъдещи и настоящи. Hug

# 89
Здрасти банда
аз съм на бачкане... нищо интересно демек...

Миленке
такова никога не съм давала и не знам...

Общи условия

Активация на акаунт