Всички НОЕМВРИйски мами - бързо да сме тук събрани

• 12 415
  • 305
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро Шехерезина,
лекувай се и се пази, моята лекарка каза да не се правя на героиня и а се лекувам на крак. Въпреки, че около седмица преди да ми закъснее държах температура 37,2-,37,3 и мислех че съм болна а и се тъпчех с рекордни количества витамин С. Жената каза, че е нормално да пъддържам в началото на бременността температура не по-висока от 37,3.
Разкажи ми за кръвните групи. Миналата седмица една приятелка ме стресира, че трябвало и двамата да си направим изследвания на кръвта понеже не сме една и съща група и на нейна позната всеки път и преливали кръв защото иначи бебето не можело да се развива. Прозвуча ми като приказки от 15-ти век,  кой знае какво са й казали тя какво е препредала но все пак...

# 61
Сиската, ЧЕСТИТО и от мен  Heart Eyes

valya_76_08, стискаме ти палци за четвъртък  Praynig и да разкажеш после

Лана, къде изчезна бе душо???

Шехерезина, и аз съм отрицателен резус...

Имам един въпрос към майчетата, "страстни пушачки". Спряхте ли цигарите или ги намалихте??? Аз съм ги намалила мноооого и си вземам от най-най-най-леките  Embarassed
Моля, непушачките да не ме съдят прекалено строго...

# 62
Кофтито е , ако майката е с отрицателен резус фактор, а бащта с положителен. Аз не съм много запозната, но при първата ми бременност ми пуска три пъти изследвания за анти тела. Явно при мен всичко е било наред , не са ми правени никакви по специални манипулации  Thinking След като родих ми биха инжекция Анти Д гама глобулин (май така се казваше) Незнам за преливанията кога и за какво се правят?  newsm78
Иначе си се лекувам, доки ми изписа Стодал сироп за кашлицата и спазмалгон за болките. Като се изкихам или  изкашлям така ме прерязваше, че една две минути се превивах от болка. Малко се бях притеснила да не навредя нещо на бебчо, то нали сега са най важните седмици от развитието .
sophiepp и аз съм пушачка, също съм ги намалила. Мисля да стигна до 2-3 сутрин с кафенцето , че ако река съвсем да не запаля няма да мога!

# 63
  • Монтана
По същия начин и аз разбрах че съм бремена започнах да по държам температура 37,2 една седмица преди датата на която трябваше да ми дойде, така беше и при 1-вата ми бременност подържах е до края на 3-тия месец така че това е нормално.
А относно кръвните групи това с преливането и изследването на кръв на двамата родители не е  вярно от значение е единствено кръвната група на майката  аз съм отрицателна кръвна група и не съм имала никакви проблеми при това дъщеря ми е положителна единствено до 72 час след раждането се поставя на майката една инжекция.

# 64
...Разкажи ми за кръвните групи...

Аз съм отрицателен резус, а мъжо положителен...
Ето малко копи/пейст:

"Известно е, че генът който отговаря за наличието на резус-фактор («резус положителен ген», Rh +), е доминантен, а генът отговарящ за неговото отсъствие («резус отрицателен ген», Rh -) – рецесивен. При съчетание на два Rh + гена или eдин Rh + и eдин Rh - гена, детето ще се роди резус-положително.

Но при съчетание на два рецесивни гена човекът ще се роди резус-отрицателен. Това е много рядко явление и затова на света резус-отрицателните хора са едва 15% от популацията.

На практика, ако в организма на резус-отрицателния човек попадне кръв на резус-положителен, то първият ще започне да изработва антитела към резус-фактор, тъй като имунната система е започнала да се бори с появилата се инфекция.

При това се изработва доста здрав имунитет – за цял живот.
Ако отново прелеят на резус-отрицателен човек резус-положителна кръв, то имунната реакция на организма ще бъде толкова мощна, че ще се развие резус-конфликт, който може да има много сериоани последствия, дори и смъртен изход.

Когато резус-отрицателна жена е бременна за пръв път с резус-положително дете, произтича постепенна имунизация на нейния организъм, но изходът от бременността при задължителното лекарско наблюдение е благоприятен. Но ако забременее за втори път, тогава вече нейният организъм ще отговори с възможно най-силната имунна атака срещу плода. "

В този случай са възможни усложнения от вида на спонтанен аборт, раждане на дете с тежка жълтеница и др. подобни. Но това, подчертавам, е само при втора бременност. С първото дете всичко ще бъде наред. Ако жената е резус-положителна, а мъжът не, въобще не трябва да има никакъв резус-конфликт. Така че резус-факторът не винаги е рисков фактор.

# 65
Леле.. това ме притесни. Не знаех , че при втората бременност е по-голям риска   Sad

# 66
още малко инфо:
При съчетание в семейства с "отрицателен резус фактор"при жени и "положителен резус фактор" при мъжа, възниква опасност резус-конфликт, но за щастие, това не винаги се случва. Резус-конфликт може да възникне само в този случай, ако зародиша унаследи резус положителен. Тогава кръвта на бебето се оказва чужда за майката: резус-фактора на плода преодоляват плацентата и попада в кръвта на майката, а нейния организъм, възприема това като непознато вредно вещество, и започва да изработва защита - антитела.
Антителата на майката се промъкват чрез плацентата към бебето и атакуват еритроцитите. В кръвта се появяват голямо количество вещества, наричани билирубини. Затова нашето бебе изглежда оцветено в жълт цвят. Тъй като еритроцитите на плода се унищожават неправилно, неговите черен дроб и далак се мъчат да преодолеят този проблем. В края на краищата, и те не се справят. Възниква анемия (низко съдържание на еритроцити и хемоглобин в кръвта).
В такъв случай, защитавайки майката, антителата предизвикват сериозна заплаха за нейното бебе. При тежка форма на резус - конфликт е възможна вътреутробна гибел на плода и аборт през целия период от бременността. С ъщотака са възможни разтройства в главния мозък, слх а иречта. В най - тежките случаи резус-конфликта се проявява във вродено събиране на вода (отоци) на плода, което може да доведе до неговата гибел.
В такива случаи на новороденото помага замяната на кръвта - кръвопереливане. Вливат му едногрупен резус-отрицателна кръв и го привеждат в реанимация. Тази процедура е ефективна само в първите 36 часа след раждане.
За да предпазим бебето от подобни проблеми може и е нужно още преди раждането, при планирането на бременността. Първоначално, трябва да узнаем своята и на мъжа кръвна група и резус - фактора - да направим кръвен анализ.
Несъвместимостта между партньорите по резус-фактор не е повод за притеснение или отказ от мечтите за бебе. Тези 15% жени, при които резус - фактора се оказва отрицателен, са също талкова способни да станат майки на очарователни деца. Перспективата е такава: на жената се налага да дава много често венозна кръв за наличие на антитела. До тридесет и втората седмица на бременността - един път в месец, от 32 до 35 седмица - два пъти в месеца, а след това до раждането еженеделно. Тези процедура, разбира се, не са приятни, но съвършено необходими. По нивото на антителата в кръвта на бременната жена лекарят може да направи изводи за предполагаем резус - фктор при бебето и да определи началото на резус-конфликт.
Като правило, по време на първата бременност резус - конфликт се развива рядко. При повторни бременности вероятността на проблема се повишава.
Сега развитието на резус-конфликта може да се предотврати чрез въвеждане на специални ваксини - анти - резус - имуноглобулин - веднага след първото раждане и даже след прекъсната бременност. Този препарат свързва агресивните антитела, образуващи се в кръвта на майката и заплашващи бъдещото бебе, и ги изхвърлят от организма. Въвеждането на резус - антитела може да се проведе и по време на бременността. Профилактиката с имуноглобулини при резус - отрицателни жени трябва да се проведе в течение на първите 72 часа след раждане, отлепване на плацентата, амниоцетоза, аборт, извънматочна бременност, преливане на кръв.
В наше време медицината успешно се справя с лечението на резус-конфликта.

# 67
и последно: http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1013

Няма защо да се притесняваш! На мен след раждането ми биха имуноглобулина, но имам един аборт няколко месеца след това и не ми сложиха  #2gunfire !!! А трябва!!! А и аз не се сетих да си поискам... Важното е да ни следят за антитела!

# 68
  • Монтана
Не го мисли ако ти е сложена инжекцията. Питах и доктора какъв е шанса да имам проблеми с кръвната група като ми е втора бременност и той ме успокой, че е сигурен 99% че няма да има никакви проблеми.

# 69
  • София
Добро утро на всички  Hug
Виждам че си имаме нови сърчица в групата – честито   bouquet
Аз момичета вчера си бях в нас, че щях да припадна в трамвая на път за работа и съм си виновна сама .. Защото прихванах един вирус от вкъщи с температура и страхотни стомашни проблеми, нищо не ти се яде и постоянно ти е зле на стомаха. Та така и за капак на всичко получих много бледо зацапвани. Естествено си изкарах акъла и хукнах към спешния кабинет на Тина Киркова там ме прегледа едно младо докторче, което първо ми се накара защо съм забременяла толкова рано, а после ме погна здраво да ме преглежда с ръце, което ме вбеси направо и тази в Торакс и тя така ме прегледа. Просто  не знам какъв е този наплив да ме натискат по корема и да ме ровичкат, а знам че не е хубаво…Днес и гърдите спряха да ме болят надявам се въпреки всичко нещата да са наред ..
Оплаках ви се едно хубаво  Cry

# 70
lanna , какво е искал да каже доктора с това , че си забременяла толкова рано  newsm78 Аз май нещо съм изпуснала?!

# 71
Добро утро и от мен Hug
Никакви черни мисли ей- Шехерезинче не се притеснявай  spokoНали знеш че всичко ще е наред.

# 72
...там ме прегледа едно младо докторче, което първо ми се накара защо съм забременяла толкова рано, а после ме погна здраво да ме преглежда с ръце, което ме вбеси направо и тази в Торакс и тя така ме прегледа. Просто  не знам какъв е този наплив да ме натискат по корема и да ме ровичкат, а знам че не е хубаво…

Eхеей, привет мила  Hug

И аз мисля, че не е хубаво сега да те натискат и бърникат гадовете... Някои са отвратителни просто! Тея, младите докторчета в/у нас се учат Crossing Arms като опитни зайчета сме им  #Cussing out  Ако можеш болнични да вземеш и да си починеш в къщи, май най-добре ще е  newsm78 Гледай да не се тревожиш много много! И на мен гърдите са ми напрегнати по принцип, но ако щеш вярвай, като ми казаха "онази" новина, два дни бях убедена, че вече не са така, даже не ме и боляха при допир  Shocked Луда работа, да знаеш  hahaha Joy
Кога ще ходиш на преглед при твоя док?

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 11:59 от sophiepp

# 73
ladybebi, ти си майче-куражлийче  Hug
айде, само да ни радваш  Heart Eyes  bouquet

# 74
Здравейте момичета,
аз съм мама на ноемврийче 2007 и искам да ви пожелая лека и безпроблемна бременност
и през ноември да имате най-сладките бебчета на света.
ladybebi за теб спецялно  Hug Много се радвам че ще си мама на ноемврийче и всички ние стискаме палци да си родиш най-прекрасното съкровище на света

Общи условия

Активация на акаунт