Досадните реплики

• 120 942
  • 1 750
  •   1
Отговори
# 135
Такива реплики ги има на всякъде. Нормално е да се подразниш, защото ти си майка, чудесно знаеш това и не си играеш с кукла, а си гледаш детето. И едно такова недоверие ("И да си гледаш детето") няма начин да не те подразни. По-добре се опитай да им го обясниш, за да си спестяват коментарите.

# 136
По тази тема могат да се изпишат томове....Когато Галена беше на 10 дни,преди лягане майка ми със строг поглед ме предупреди"И ако детето плаче да не вземете да я биете"т.к тя не е по спането и до ден днешен...мислех ,че се шегува ..но грешах newsm78,Сладуранка/майка ми де/,но не мога да й се сърдя,не защото ми е майка ,а защото е най-толерантния човек когото познавам..Но най-ми е не досадно ,а смешно когато свекърва ми я оприличава на всички от техния род,на сестра му/което ми е неприятно/на нея ,на баща му,на майка й,на братовчедките му..... ..та чак до прародители и те правели така като Галена..все едно за какво става въпрос,мен ми е смешно та ще се спукам...но и хванах цаката...Вчера ми обесни как е сложила снимки на детето и баща й като бебе едни до други..и оооооо...изненада ама те като две капки вода...и аз й казах,че е нормално детето да прилича на баща си и мен това не ме дразни ,нали носи неговите гени...и тя онемя....и смени позицията...ама то и на теб прилича....пък аз тъпа и упорита и казвам..ама не ..само на татко си...явно идеята е да има противопоставяне на мненията.Та един съвет....като започнат ..особено свекървавите/не е правописна грешка/ да опреличават детето ви на всики ,но не и на вас,казвайте вярно е ..и те ще спрат ..просто няма да им е кеф вече ,като разберат ,че не ви пука.Иначе моята се склаща в повечето случай,щото знае,че има да и връщам за глупостите й от преди...и ще си гледа внучето на снимка ако се държи свинската.

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 11:07 от ianitza

# 137
Дъщеря ми понякога проплаква на сън.Репликата:"А бе, това дете защо плаче,...... като че ли е бито..."
Отговорът ми:"Ами, спуквам я от бой докато спи".Повече не я чух.

# 138
Ооо,забравих свеки има една крилата фраза.
Понеже сина ми е кръстен на моя баща,а пък е одрал кожата на мъжа ми,свеки се изказва така:
"Името е ваше,ама детето е наше". Mr. Green
Ама хич не и се сърдя,защото са като клонинги двамата. Laughing

# 139
Да Ви разкажа пак весела случка.Каката нямаше зъбки до 1г.Всички разтревожено ми казваха:"Това не е на хубаво,да не остане без зъби?"Много се дразнех от тези приказки и споделих с личната докторка.Тя ме успокои,че няма дете без зъби и няма дете,което не е проходила. GrinningКаза ми да отговарям,че при създаването на детето/сещате се за какво говоря/ не е стигнал материала. WinkСлед,като пробвах с този отговор вече никой не ми задаваше въпрос за поникването на зъбките. Mr. GreenМалко по-късно започнаха да й избиват зъбките и за много кратко време ги изкара всичките. Grinning

# 140
Да Ви разкажа пак весела случка.Каката нямаше зъбки до 1г.Всички разтревожено ми казваха:"Това не е на хубаво,да не остане без зъби?"Много се дразнех от тези приказки и споделих с личната докторка.Тя ме успокои,че няма дете без зъби и няма дете,което не е проходила. GrinningКаза ми да отговарям,че при създаването на детето/сещате се за какво говоря/ не е стигнал материала. WinkСлед,като пробвах с този отговор вече никой не ми задаваше въпрос за поникването на зъбките. Mr. GreenМалко по-късно започнаха да й избиват зъбките и за много кратко време ги изкара всичките. Grinning
smile3521 Това ми хареса определено! Не стигнал материалът...  Joy hahaha

# 141
Аз да се включа с пресни,пресни реплики.Едната прабаб идва и аз я храня с шишето(понеже само 1-ия месец я кърмих)и тя оле майка ти въобще не мисли за здравето ти,много рано те е одбила Shocked.Аз обеснявам,че нямам кърма и след 10мин. направи пак същата изцепка.После малката се разплака,че много й се спеше,а тя я  лашка насам натам.А прабаба й вика,еми да ще плачеш като те държат гладна ooooh!
Нямам думи

# 142
реплика от преди 10 мин-аз преобувам молкия а той реве та се кине(както всеки път (,лети свекито от там и вика кво му правиш та реве,не издържах тоя път и казах че го бия .фръцна се и си отиде в другата стая без да пита повече.Сега за тая реплика сигурно нема да ми говори 1 седмица ooooh!
Ама на такъв въпрос какво да отговоря Crossing Arms

# 143
  • София
реплика от преди 10 мин-аз преобувам молкия а той реве та се кине(както всеки път (,лети свекито от там и вика кво му правиш та реве,не издържах тоя път и казах че го бия .фръцна се и си отиде в другата стая без да пита повече.Сега за тая реплика сигурно нема да ми говори 1 седмица ooooh!
Е как какво ще отговориш! Ще кажеш:
"Чупя му пръстчетата едно по едно, да се научи да ме слуша!"

# 144
  • Пловдив
ужасссссс.....да се гръмне  #2gunfire свекито ти да не идвам аз.......ама то какво да и кажеш......пък и да не ти пука като не ти говори,поне няма да чуваш подобни неща   bouquet

# 145
И при нас имаше такива реплики-Ама какво му правите? #Cussing out
А като беше с колики бебка и през нощта много мразеше да й сменям пампа и плачеше.Та една сутрин идва свеки и ми вика "Аз я чух през нощта,че плаче и мислех да дойда"  Shocked На въпроса ми -какво ще направи като дойде,ми отговори "Ми да видя,да не й е лошо нещо и за това да плаче".А ако й е лошо какво може да направи за нея не я питах,ама тя се усети и повече не е споменавала,че ще идва.  Laughing

# 146
  • варна
И аз да се включа,но с коментар от вуйна ми.Бяхме им на гости за 1-2дни,малката на 6м.Сутринта й правя попара,а тя ми вика"Това дете ще го разболееш,дай му да си хапне баничка с бозичка,да му държи сито".На обед ми предложи да й дам пържолки.И така цял ден.Като си тръгвахме предложи да оставим детето за няколко месеца Shocked да го "охрани",че щяло да стане рахитично от недохранване Shocked

# 147
прясна изцепка от свекърва - на гости е и аз си кърмя бебето:
-по наше време ги кърмехме до 6 месеца, след това кърмата става отровна,
така са ми казвали лекарите.
аз я зяпвам учудено и тя продължава:
-дааа, скоро четох  вестник Домашен лекар и пишеше същото.

# 148
прясна изцепка от свекърва - на гости е и аз си кърмя бебето:
-по наше време ги кърмехме до 6 месеца, след това кърмата става отровна,
така са ми казвали лекарите.

аз я зяпвам учудено и тя продължава:
-дааа, скоро четох  вестник Домашен лекар и пишеше същото.

Сигурно,защото се превръщаме в усойници за свекървите. Joy hahaha

# 149
  • Бургас
Охх много готина тема, направо падам като чета  Joy Joy Joy няма да цитирам на какво съм се смяла, защото трябва всички ви да цитирам...

С моето свеки може да се каже че се разбираме доста добре, но пък свекъра ми е голяма паника и много мърмори.А нали и внучето му носи името.Ето една реплика от него към свекърва ми която е взела да подържи детето (малкия на 2 месеца)
"Яно, остави го това дете, да не го изтървеш, не си на 25 г. , като порасне малко ще му се радваш!"

Общи условия

Активация на акаунт