Досадните реплики

• 120 944
  • 1 750
  •   1
Отговори
# 150
прясна изцепка от свекърва - на гости е и аз си кърмя бебето:
-по наше време ги кърмехме до 6 месеца, след това кърмата става отровна,
така са ми казвали лекарите.
аз я зяпвам учудено и тя продължава:
-дааа, скоро четох  вестник Домашен лекар и пишеше същото.

rotfImbo newsm17 Боже,луда работа

# 151
  • София
Свеки звънеше по телефона през 2-3 дена, когато беба беше на 11 месеца, с въпроса "проходи ли?".
Аз : "още не".
Тя: "Ама защото на Волгини внучето (Волга се казва съседката й на село, бебето е с 2 месеца по-малко от дъщеря ми) вече тича"
Аз: "Браво на него"
Тя: "Ама то защото е хранено пълноценно от малко #Crazy, затова проходи, те му пасират кълка с домати откакто стана на 6 месеца, на 40 дена сокчета му дадоха, а нашето с тези нови моди в гледането не може да проходи... "
Аз: "Колко пъти трябва да ти кажа, че не ме интересува на Волга внучето?!"
Тя: "Ама тя баба му е зоотехник и разбира как трябва да се гледа"  rotfImbo rotfImao
Този разговор сме го водили сигурно десетина пъти.

А дъщеря ми проходи десет дена след първия си рожден ден  Wink

# 152
  • София
И при нас има много реплики, от сорта на "Какво му правиш на детето?", "Още ли я кърмиш?", "Ама сега защо не я кърмиш, аз си отгледах синовете до година с кърма? и т.н. Повечето изцепки са на майка ми, а пък свеки се притеснява да ми звъни заради малката, да не я събуди евентуално. Но тъй като свеки си има собствен бизнес и цялата рода работят при нея, та мъжа ми отнасяше дежурните реплики, най-вече когато Ани беше новородена. И тъй като той е със страхотно чувство за хумор и не им се връзва, като му прикипяло един ден от постоянните въпроси, той събрал всички в една стая и им казал следното:
"Чуйте ме добре, че няма да повтарям! Детето сме го оставили в мазето /живеем в къща/, там сме завързали една коза и когато му се дояде, тя го храни. Памперси не купуваме, щото в мазето никой не слиза за да му ги смени. Не пие вода, щото козата има водно-хранително мляко  newsm78. Иначе, детето е добре, яде, спи и ака."
Повече не му досаждаха, но пък това за козата в мазето стана evergreen в семейството. Добре че, те са с добро чувство за хумор.  Hug

# 153
При нас такива реплики почти няма,може би в началото като се роди Йоана ме питаха по-често-дали не и е студено,не помня как съм отговаряла,но много бързо спряха.

# 154
  • на плажа
 Моето свеки онзи ден видя бебо за пръв път, защото живее далече, а у нас няма място за дълги гостита и каза, че е добре гледано бебе  bowuu ( а преди това по телефона не спираше с напътствията жената). Каза ми, че не е очаквала, че ще се справя така добре сама  Joy Но пък за сметка на това синът и когато малкия се разплаче му казва - " Чакай тати, сега ще извикаме Милка"  Crazy

# 155
  • Бургас
Охх много готина тема, направо падам като чета  Joy Joy Joy няма да цитирам на какво съм се смяла, защото трябва всички ви да цитирам...

С моето свеки може да се каже че се разбираме доста добре, но пък свекъра ми е голяма паника и много мърмори.А нали и внучето му носи името.Ето една реплика от него към свекърва ми която е взела да подържи детето (малкия на 2 месеца)
"Яно, остави го това дете, да не го изтървеш, не си на 25 г. , като порасне малко ще му се радваш!"
Tова май нещо не го схванах  newsm78 Мнго ти тежи и ще го изпуснеш ли ? newsm78

Не, скъпия ми свекър искаше да й каже, че вече не е на 25 години (с една дума не е първа младост), забравила е как се гледат бебета и да поизчака докато Велизар порасне, тогава да му се радва  Wink А трябва да отбележа че свеки е на 56 г., много оправна баба, никога не съм се притеснявала да и оставям детето.

# 156
Maxin това с козата направо ме разби.....  newsm62 newsm62 newsm62

# 157
При нас нещата стоят по същия начин.
Гладна е, жадна е, студено и е, ,колко яде, кога яде..............ужас #Cussing outНе излизайте навъм студено е, когато я преобличам - да не и счупиш ръцете. #Cussing outНе ме оставят за 2 мин постоянен контрол от свекървата и лелята.
Тия хора нямат ли си друга работа

# 158
Гладна е, жадна е, студено и е, ,колко яде, кога яде..............ужас #Cussing outНе излизайте навъм студено е, когато я преобличам - да не и счупиш ръцете. #Cussing outНе ме оставят за 2 мин постоянен контрол от свекървата и лелята.
desieuro ,как да им остане време за друга работа,като се занимават все с теб и детето. Mr. Green

# 159
desieuro ,как да им остане време за друга работа,като се занимават все с теб и детето. Mr. Green

За жалост си права Thinking

# 160
Темата е атски готина направо не мога да спра да се хиля  Joyстрашно ме разсмяхте.Много сте готини само така с повече чувство за хумор! Laughing Laughing Laughing

# 161
"Повивай детето, ще му станат криви краката.. АЗ моите синове като конец съм ги изпъвала, виж какви са им хубави, прави краката..." това още като се роди малкия..
Аз си имам бузи за Гинес (ген) и свеки не може да се начуди на бебето "Ах, бабо, на кого приличаш с тия бузи?! На чичи прилича, на чичи!"  ooooh!
За друго не се сещам.. явно съм маносана от съдбата със достатъчно слаба памет, пък и овреме им показах, че ако се опитват да ми дават акъли, хапя лошо  Mr. Green

# 162
Леле, момичетааа...  smile3532 страшно забавно е тук при вас..!
Изчетох всичко писано до момента по темата и направо не се удържам вече от смях... smile3532 rotfImao smile3532 rotfImbo smile3532 rotfImao smile3532 rotfImbo smile3532 rotfImao smile3532 rotfImbo...Луда работа...Дали това и мен ме чака като стана и аз мама?!  newsm62

# 163
Леле, момичетааа... 
...Охоооооооо ти нищо не си видяла, като ти дойде и на тебе до главата ще видиш  Mr. Green ???

# 164
Бебето ми се очертава доста светло и днес споменах пред прабаба му, че сигурно ще е русо, а тя каза "Е нищо де живо и здраво да е." Като се има впредвид, че съм руса и синеока не ми се струва толкова страшно. Незнам, защо тя реши, че се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт