Зайци крият яйца из немската земя - тема 67

• 14 736
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
Във ФХ не се развива изследователска дейност - в Уни-тата обратно.

Гледам да не ме баламосват, ако се случи си казвам дирекшън.

# 106

Не е така Сърфи. Аz у4их във ФХ и там имаШе иzследователска дейност, макар и по малка от таzи в Унитата. Не е там раzликата. Раzликата между Уни и ФХ ми е ясна, но все си мислих 4е ХохШуле е синоним zа Уни и zа това питах  Thinking

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Гледам да не ме баламосват, ако се случи си казвам дирекшън.

във ФХ програмата е практически ориентирана, затова има и задължителен berufspraktikum Semester. за да си проф във ФХ трябва да си бачкал задължително 5 г. в голяма фирма  Wink
в Унитата се развива Форшунга и в ТУ- Дармщат се изливат солидни парички  Peace, ние сме бедните роднини, приютени във стари сгради на Телекома  Tired ТУ-то имат доста проекти за соларна енергия (скоро спечелиха нещо в Америка), в ИТ бранша и май биотехнологиите... newsm78 или физиката.
нали тук откриха 2 нови елемента от Менделеевата таблица  Peace

между другото братът на Меркел е известен физик и живее тук някъде около нас в Безунген Wink

# 108
Другата и по съЩествената раzлика е, 4е дипломата от Унито е по висШа отколкото таzи във ФХ. Във ФХ се следва само 8 семестера, от които един е стаж, както каzа Ася, и един е zа дипломната работа. За да следваШ във ФХ ти стига и Фахаби, zа Уни ти трябва Аби (алгемайне ХохШулрайфе). Много ФХта искат и практика ПРЕДИ да си zапо4нал следването. Аz имах абгеШлосене Беруфсауzбилдунг и ми го приzнаха zа такова.

Аz ли4но въобЩе несъжалявам 4е следвах във ФХ а не в Уни. Бяхме малки групи, имахме 4удесен контакт с професорите, бяхме малко ФХ, 4удесни условия просто. Наистина успях да zавърШа в РегелЩудиенцайт, а колко студенти в Уни успяват? По4ти никой  Sad

Освен това ве4е доста работодатели предпо4итат да наzна4ат хора от ФХ, zаЩото имат пове4е практи4ески опит и не са губили толкова време със следването. При мен при кандидатсването не беШе пре4ка, нито zаплататапо ниска. Само в БМВ не искаха кандидати от ФХ. Много важни пък  Crossing Arms

# 109
Татян, ти в автомобилния биzнес ли си работила?
Мерси zа споделеното, момичета, ще видя какво ще правя.

# 110
Татян, ти в автомобилния биzнес ли си работила?

Сердик, не не съм, просто го пиШеШе в обявите йм, 4е не искат кандидатури от ФХ Абzолвентен  Crossing Arms
Бях във френски концерн zа стъкла (вкл. zа автомобили  Laughing ) и др. строителни материали.

# 111
# 112
А ясно и аз Laughing .

# 113
Вси4ки сте ми ясни  Laughing

# 114
Четохте ли, че е починал Антъни Мигела? Много жалко - невероятни филми правеше този човек.

# 115
Оле не, Мингела е умрял?!!!  Sad Той не беше стар изобщо, от какво е умрял...
Аз също много, много харесвах изкуството му.

Точно наскоро гледах "Breaking and Entering" ....

# 116
Я кажете, какво правите, когато zнаете, че ви баламосват, а ви е неудобно да кажете нещо?

По принцип избягвам конфликтите и все си мълча. Ако нещата лично ме засягат ще си кажа директно какво не ми харесва и защо.
На  дребнави хора не обръщам внимание - тях ги слагам в чекмедже "неспасяеми" и продължавам напред.

Относно пазара. Бяхме със свеки и тя търсеше някаква подправка в саския. Попита продавачката за цената, тя и каза 18?, свеки отвърна че и е скъпо, благодари и си тръгнахме. Нито грам притеснение. Имам и аз какво да репетирам  Wink.

# 117
Ми...Не е толкова важно, човекът не ми е много блиzък, просто много се учудих и ми стана неприятно. Но като че ли не си струва да се zанимавам, правя си иzводите и толкова.

# 118
Веч, за митото - повечето пращали "подарък" за да не се плаща мито. Иначе на митницата ти искат касова бележка, разпечатка от кредитна карта, онлайн конфирмейшън или нещо подобно да докажеш колко си платила. За ДДС ще питам довечера допълнително Peace

# 119
Здравейте немски мами,
от 2 дни чета постингите Ви, трябва да ви кажа че ми топлите сърцето. Вчера гледах снимки от сватба, много бяха сладки Peace, четох за детенце, на което му се решава сега съдбата, и още много и различни неща.
Искам да Ви кажа едно голямо благодаря за това, че ме накарахте да се чувствам добре, което не ми се беше случвало отдавна.  Hug
Сега на въпроса, има ли някаква възможност да ме приемете във вашето голямо и толкова топло семейство?  Praynig
Аз живея в Германия от 4 месеца и нямам приятели тук защото още не говоря Немски добре (не съм сигурна , че добре е точната дума по-скоро е отврат), но се надявам че скоро ще го проговоря.
Както и да е надявам се да мога и аз да се включа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт