Зайци крият яйца из немската земя - тема 67

• 14 743
  • 300
  •   1
Отговори
# 120
Моне4ка,

имаме месе4на такса от 50?, които се плаЩат на мен  Mr. Green  Освен това новобранците трябва всяка сутрин да слагат кафето, а ве4ерта салатата и ракията. После твърдо гориво.

Wink

Майтапя се, естественно, добре си ни доШла  Hug  Ти като ве4е zнаеШ доста zа нас, раzкажи пове4е zа себе си  Wink

# 121
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
monechka, добре дошла.
дано имаш чувство за хумор  Wink

кооой каза Наздравееее?!
Татяна, ти си най-наблизо, хайде наздраве  newsm24

# 122
Наzдраве Асе  Wink  Утре Ша ви по4ерпя  Sunglasses

# 123
  • в сърцето на един мъж...
Хехе, Татянче, използваш ти, че Мата я няма и прибираш кинтите Mr. Green
Монечка, добре дошла! Кажи къде живееш, може и по сбирките да идваш Wink
Хм, що утре бе? Не мое ли днес да черпиш???? newsm78
По въпроса за неудобното - случвало ми се е да върна стока директно от кантара. Изобщо не ми е неудобно да си кажа какво мисля. Рядко се оставям да ме будалкат и не си оставям магарето в калта. Така си спестявам нерви и напрежение.

# 124
Хей Сладурани много Ви благодаря newsm51 newsm51 newsm51.
Тук съм от 2 седмици , Waldshut-Tiengen, иначе преди това бях в Манхайм. Преместихме се тук, тъй като приятеля ми работи в Баден, Swees. И нещо не се получаваше аз там а той тук. Сега съм в процес на обзавеждане на новият апартамент, който аз много си харесвам. Вече имам напредък - не спим на земята и седим на столове Joy , както беше първите няколко дни, което се отрази на малката в училище, новата и учителка каза че не може да я накара да седне на чина си. При което приятелят ми се изрази по-следният начин "е как да й обясня че още не са ни пристигнали мебелите и детето седи така или иначе по земята",
Иначе съм от София, на 29 години съм малката е на 7 и е 1 клас.
Дойдох без да знам нито една дума на немски и ми беше страшно трудно в началото, започнах с курс на който се говореше на всякакъв друг език но не и на немски, изкарах едно ниво и спрях. Сега разбирам горе долу какво ми се говори, но за говорене от моя страна и дума не може да става. Проблемът е че  и вкъщи се говори на английски, така си говорим с приятеля ми от самото начало. А и не мога да си представя че ще говоря неправилно. Малката взе да ме учи вече как се говори. Но ме радва факта че тя говори вече без проблем.
Леле ама и аз се разприказвах много, дано не ви отегчих.
За кафето нямате проблем утре е от мен  Hug

# 125
Монечка, добре дошла  Hug
тоzи немски няма научаване, особенно ако не го говориш вкъщи.
Татянке zа какво ще черпиш утре? Гледай да е по обед, че да не ни минеш само с кафе и кухен  Wink

# 126
Монечка, добре дошла! Татяна изкефи с посрещане този път, да няма човек какво да добави.
С кафе може да почерпиш, но не виртуално, битте, ненавиждам картинки на кафета в темата.Пък и много тъпо стоят като четеш вечер например.
Като дойде кафеканата и масата, вече ни смятай наредени пред вратата.
Почвай да говориш на немски с мъжа. Той какъв е по народност?
Завиждам й на Мистик, има си бебе-ейлиън, владеещо китайски.  Laughing
Татяна не разбрах за какво трябва да черпи, обаче няма да е мръвка и не ме бройте! Както знаете аз освен, че съм стисната съм и алчна, пък и лакома  Mr. Green

# 127
добре дошла, монечка. татяна събира паричните рушвети, но не ти каза за тези в натура, тоест пържолите. при мен молим 5 кила пържоли. мазни и блажни. инак никво приемане.
ние днеска цял ден миткосвахме, утре пак и другиден пак така........
тва е, един ден бачках, сега 5 ще празнувам.
мисти, майфеста е нещо като генерална репетиция за октоберфеста Mr. Green пак на същото място, ядене и пиене до о-----ране. дирндли, миндрли. в общи линии веселба. аз принципно обаче много повече си падам по толвуда.

# 128
И кафе ще има и пържоли и каквото си поискате, Вие само кажете кога да отварям вратата.
Приятелят ми сам не знае какъв е по народност, роден е в Германия, майка му е австрийка, баща му е унгарец, а той живее от 6 години в Швейцария. Като го питат какъв е и той вика европеец.  newsm78

# 129
И сте прави, и не сте за университетите.
Хохшуле значи Висше училище, тоест дава ти
диплома за висше образование. Университетът
ти дава възможност да промовираш, докато във
Фаххохшулето няма такъв филм. Другите разлики
сте ги обяснили. Фаххохшулетата са като някога
у нас Институтите. Например Химическия институт,
Висшия Институт по Архитектура и Строителство,
ВИТИЗ и т.н. Но всички дават висше образование!!!
Фаххохшулетата не са по-зле от университетите,
но в Университет можеш да продължиш до Доктор.

Асялайн, ти какво учиш, бре? Та завършваш с проект.

На новото попълнение, добре дошла!

# 130
  • Germany
Още една жертва на немския език - Уелкъм  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 131
Добре заварили
една молба, ако е възможно да ми разясните какви са традициите на тукашния велик ден, защото това с криенето на яйцата нещо не ми е ясно.  newsm78

# 132
  • Germany
Някой знае ли ако си поръчам маркиза за балкона от Отто, кой ще ми я монтира  Thinking нищо не пише пък се поръчва през сайта им  Thinking И не се споменава за монтаж  ooooh!

# 133
Танче-Татянче,честит рожден ден!

Здраве,късмет и много любов ти пожелавам. Hug

НаЗдраве! Wink

Ето ти пари,а ти си купи каквото пожелаеш! Laughing

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 09:19 от Mon Cheri

# 134
Сори, нещо сървъра си игра с мен. По нататък пълния ми пост.

Общи условия

Активация на акаунт