ОКТОМВРИЙЧЕТА големи плуват в мамини кореми

• 11 246
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Мария, в 8 г.с. си, а терминът ти би трябвало да е на 30.10.  Wink
newsm44 newsm44 newsm44
Това с г.с. не ми е ясно ( обикновенна седмица на колко г.с. е равна ), но признавам си нямах възможност да чета много тук откакто забременях  Embarassed
Надявам се да наваксам и благодаря от все сърце на всички момичета, които пишат тук и дават съвети   bouquet
Чувствам ви адски близки, защото единствено вие знаете точно как се чувствам аз в този момент  Hug

Laughingедна седмица си е една седмица.
просто гестационните седмици се броят от датата на последната менструация, а ти явно броиш от датата на зачеване  Peace

# 166
Nevcheto на мен също за сега бременноста ми я следи доктора при който ходя от години и той не работи със здравната каса.От момичетата разбрах,че не е задължително да се записваш на ЖК към някоя болница . Но все пак там минаваш през здравна каса (повечето неща) и не само това де,но нека по-конкретно ти кажат момичетата които вече ходят да не взема да те заблудя нещо без да искам  Simple Smile .За изследанията и аз още не зная как ще е - предполагам,че се разбера като ми кажат кои и кога да ги почвам.

# 167
Срещата на 29.03 от 15 часа ли остава? Ако е така аз няма да мога да дойда, защото няма кой да гледа дъщеря ми, а тя по това време спи, понякога откарва и до 17 часа....... Нищо, следващия път... Вие весело да си изкарате.  Peace

# 168
Незнам дали тук му е мястото, но тъй като все още съм нова, ще питам тук.... бременността ми я следи гинеколожката, при която ходя от години, но тя не работи със здравната каса. Ще продължа да ходя при нея ,но знам, че има изследвания, които се поемат от ЗК, та... newsm78
Може ли и личния лекар да ми следи бременността и той да ми пуска изследванията по ЗК?
Задължително ли е да се запиша на ЖК при гинеколог, работещ със ЗК?
Може ли някой да ми препоръча гинеколог, работещ със ЗК в района на Халите?
Благодаря ви предварително момичета

Невче, ами аз ходя на гинеколог д-р Миков, който се намира много близо до халите. Улицата е "Цар Самуил" 111, пресечка на "Пиротска". Няма някаква рекламна табела, но пък си пише адреса. Влизаш и се качваш по едни стълби. Много е готин и работи със ЗК.

А сега добре дошла Hug

А за "Дон Домат" и аз несъм чувала много добри отзиви в последно време, но защото е много близо. Но "Уго" не е лошо.
Аз в този район знам само тези заведения, така че последно идвам където се разбереме.  love001

# 169
  • София
Laughingедна седмица си е една седмица.
просто гестационните седмици се броят от датата на последната менструация, а ти явно броиш от датата на зачеване  Peace
Да така ги броя  Embarassed Embarassed
Благодаря на Magche за калкулатаор - сега всичко ми се разясни  Hug
sisilia - много се радвам , че сме на една и съща дата  Wink

# 170
Срещата на 29.03 от 15 часа ли остава? Ако е така аз няма да мога да дойда, защото няма кой да гледа дъщеря ми, а тя по това време спи, понякога откарва и до 17 часа....... Нищо, следващия път... Вие весело да си изкарате.  Peace
На мен ми се вижда че е от 14.00 май има най много гласували за тази опция

# 171
  • София
Незнам дали тук му е мястото, но тъй като все още съм нова, ще питам тук.... бременността ми я следи гинеколожката, при която ходя от години, но тя не работи със здравната каса. Ще продължа да ходя при нея ,но знам, че има изследвания, които се поемат от ЗК, та... newsm78
Може ли и личния лекар да ми следи бременността и той да ми пуска изследванията по ЗК?

така,значи и личния ти лекар може да ти следи бременността,ако има желание. моя като го попитах ми вика, при толкова гинеколози,аз ли да те следя( въпреки че му казах че ще ходя и на частно.
та ролята на лекаря,работещ със здравна каса е такава ,че той ще ти издава болничните за работа,ще ти пуска направления за изследванията,поети от ЗК и ще ти издаде обменния лист накрая(с който ще те приемат да раждаш). а пък и освен това имаш 2 полагаеми ехографа за цялата бременност,сами по себе си са малко,ама пък като са ти безплатни...що да не се възползваш.
дано си ме разбрала  Hug

# 172
Аз нямам търпение да ходя на ФМ и да ми кажат какво е Embarassed Прегледа при Марков е 60 лева а ако искаш диск е 80 и аз мисля да вземем и диск ще е много яко. LaughingА за мястото може пак анкета да се пусне и без това още малко и трябва нова тема Simple Smile

# 173

така,значи и личния ти лекар може да ти следи бременността,ако има желание. моя като го попитах ми вика, при толкова гинеколози,аз ли да те следя( въпреки че му казах че ще ходя и на частно.
та ролята на лекаря,работещ със здравна каса е такава ,че той ще ти издава болничните за работа,ще ти пуска направления за изследванията,поети от ЗК и ще ти издаде обменния лист накрая(с който ще те приемат да раждаш). а пък и освен това имаш 2 полагаеми ехографа за цялата бременност,сами по себе си са малко,ама пък като са ти безплатни...що да не се възползваш.
дано си ме разбрала  Hug

Благодаря ти много за инфото....искренно се надявам личния ми лекар да се навие да ме следи....

# 174
Здравейте мами Simple Smile
Добре дошли на новите попълнения Simple Smile
Nevcheto аз ходя в поликлиниката засега на ЖК, за да ми пускат изследванията и сега се оглеждам къде да ходя и на частно... мислих си да си ходя при моя си лекар да ме следи, ама той не изражда... та реших да си избера ако не точно лекар, поне болница където ще раждам и да се записвам на частни прегледи или на платена ЖК в болницата...
 Confused дано ме разбра че много объркано го написах Simple Smile
Иначе в района на Славейков са още:
1. Бар на Края на Вселената - на пл. Гарибалди
2. Лагуна (има не лоша зимна градина) - на Хр. Белчев
3. Дивака (има не лоша зимна градина) - 2 Дивака има в района на Хр. Белчев и на не си спомням улицата
4. Хепи - на Раковска
5. Мис Каприз - имаше преди на Гарибалди ама дали още я има не съм сигурна

Това са другите предложения Simple Smile Мен ме кефи 1, 2 (много яки сладки неща, има и солено), 3 (горе долу), иначе и на мен Уго ми харесва...

# 175
  • София
Сега е момента и аз да се запиша за участие в срещата  Mr. Green
За мен най-доброто предложение си остава Джепето (малко след Кентъки на Гарибалди )
Въпросът е да видим колко сме защото не съм сигурна дали тама (а и на другите места ) има възможност за голяма маса  newsm78

# 176
Момичета, имате ли впечатления от ДКЦ-III-София ООД, Адрес: ул. "Искър" 22? А можете ли да ми препорачате някои гинеколог там , които работи със ЗК, за да ми пуска изследванията и да ми следи бременността?

# 177
Здравейте, казвам се Екатерина. Чета ви от самото начало  Wink Втора бременност ми е и термина ми е на 23.10 имам едно момченце на 2 години и 1 месец  Wink
Първия път всичко беше много проблематично, но сега гледам по - философски на нещата и вярвам, че всичко ще е ОК  Wink
Успях да се запиша за ФМ при Марков за 17.04, т.к във Феминапри Виолета Димитрова нямаше свободни часове - първия път ходих при нея и сега ще опитам пак за 18-та седмица да се запиша.
Все още никъде не си водя ЖК по здравна каса, т.к личен АГ ми е най-добрата приятелка, тя работи в частна клиника, която има връзка с касата, но така или иначе ходя при нея когато си поискам (близко ми е до офиса та всяка седмица по веднъж в някоя обедна почивка си правя ултразвук да видя бебето  Simple Smile , а и направление ще ми трябва само за изследванията, първите мисля да пусна в 11-та седмица.
Раждах в МД при д-р Дяволов и съм категорична, че пак ще е там и при него  Peace

# 178
EkaterinaM здрасти и добре дошла при нас Simple Smile   bouquet колкото повече мами с опит има сред нас, толкова по-спокойно се чувставам Simple Smile друго си е да си минал веднъж по този път Wink
Много ти е сладък бонбона Simple Smile направо да му нащипеш бузките Simple Smile
Nevcheto не знам тази ДКЦ-III-София ООД и не мога да ти помогна Sad
Поздравче с песничката от "Криминале"..........  bouquet

# 179
  • Lovech
Момичета, току-що говорих с Център за диагностика на ранната бременност и оттам почти ме убедиха да си направя скрининг на първия триместър 11-13 седмица. Аз бях решила да ходя на биохимичен скрининг в Майчин дом 16-та седмица, но сега се колебая. Казват, че този бил с по-голям процент точност и резултатите ставали веднага.
Моля, спешно споделете мнения по въпроса, който има, разбира се, защото трябва да реша и да си запиша час до довечера.
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт