ОКТОМВРИЙЧЕТА големи плуват в мамини кореми

• 11 147
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Екатерина, добре дошла сред нас  Hug

# 181
Момичета, моля ви помогнете в следната загадка, защото съвсем се обърках с всичките тези схеми. Значи ПРМ  ми е на 26.12.07, днес на 19 март правя 12 пълни седмици, според календара на бг мама първият триместър ми свършва на 19 март. Според тази схема обаче http://baby2see.com/pregnancylength.html#weeks_into_months първият триместър включва не 12 а 13 седмици, е какво е вашето мнение, как си ги смятате вие, много ще се радвам ако ми помогнете!  Hug  bouquet

# 182
bidapet, това са прегледите от които имаш нужда :
Специализираното ултразвуково изследване, наречено „фетална морфология”, може да се извърши в различните срокове на бременността. На практика всеки ултразвуков преглед представлява по същество оценка на основните органи и системи на плода, т.е. оценка в някаква степен и на феталната морфология. От клинична гледна точка бременността е разделена на три основни периода наречени триместри – първи, втори и трети триместър. Съответно, феталната морфология може да бъде извършена между 11-14 г.с. (първи триместър), между 18-23 г.с. (втори триместър) и между 28-32 г.с. (трети триместър). Осъществяването на ехографските прегледи през тези периоди от бременността следва закономерна хронологична последователност и има определен клиничен смисъл.
Традиционно биохимичният серумен скрининг у нас се извършва между 15-19 г.с. (оптимално 16-18 г.с.), т.е. във втори триместър на бременността. Лицензирана лаборатория, в която може да бъде извършено изследването, е Лабораторията по молекулярна патология, СБАЛАГ „Майчин дом”, ул. „Здраве” No.2., София. Тази лаборатория е единствената, която притежава лицензиран софтуер за адекватно изчисляване на риска на базата на събрани кръвни проби от българската (а не на чужда) популация.
Даването на кръвната проба винаги следва да се предхожда или съчетава с ултразвуково изследване за точно определяне на гестационния срок. Това е така, защото ехографското определяне на гестационната възраст повишава с 10% чувствителността на биохимичния скрининг.

Мисля че 3 ФМ при специалисти и 1 (аз предпочитам Томова) при педиатър и БХС са ти достатъчни. Това ми е малко измислено в този център  newsm78

# 183
Момичета, моля ви помогнете в следната загадка, защото съвсем се обърках с всичките тези схеми. Значи ПРМ  ми е на 26.12.07, днес на 19 март правя 12 пълни седмици, според календара на бг мама първият триместър ми свършва на 19 март. Според тази схема обаче http://baby2see.com/pregnancylength.html#weeks_into_months първият триместър включва не 12 а 13 седмици, е какво е вашето мнение, как си ги смятате вие, много ще се радвам ако ми помогнете!  Hug  bouquet
На 26-ти март ти свършва първия триместър - когато навършиш офоциално 13 седмици. Бременноста трае 40 седмици, 280 дни, 10 лунарни месеца - по 4 седмици всеки един или 9 нормални. Броиш от първия ден на последната си менструация. Може да си я смяташ както ти е кеф  Wink Един триместър е около 13 седмици + 2 дни, т.е когато навършиш този срок минаваш в другия триместър  Wink

# 184
Здравейте и от мен!Най-накрая си оправих клавиатурата с тая кирилица.Днес ходихме на преглед всичко ние наред (поне за сега де)дано и занапред да е така.Аз също се обърквам с тия линйки понеже там пише ,че съм 8г.с.а доки каза днес ,че съм 9.В началото на април щте ми пускат вече и изследвания,дано и   там всичко да е наред.
По повод креватчета и колички - ние също имаме от каката по основните неща,но ще ни трябва още едно легло.аз също съм се спряла на сгъваемите кошари тази като на gery ,но исках да питам -как е дюшека на тази кошарка?искам този път такова легло,4е е удобно като ходим на гости при бабите да не се чудим къде да спи детето,но до тогава има много време .и понеже първата ми бременност беше малко проблемна и се притеснявам пак дали всичко ще е ок.дано тази пък да ми е по лека,че ако ми се наложи да влизам в болница няма на кой да си оставя детенцето,е има баби ама те са на работа .
Е толкова за сега от нас ..........пак искам да питам за албумчето-някой ще бъде ли така добър да ми обясни как точно става работата с качването на снимки,аз се пробвах ама не ми се получи hahaha
ще чакам пояснения  бай за сега   bouquet

# 185
  • София
Здравейте и от мен! Имам ужасна седмица в офиса, едва се добирам вечер до леглото, толкова съм уморена....и вчера пак повръщах, такмо си мислех, че ми е останало само гаденето, но увил Стига съм ви занимавала с мойте неволи!
Брей ама вие не си поплювате, голямо писане, голямо чудо, не мога да ви изчета!
Добре дошли на навите мами!
За срещата потвърждавам и аз, а за място съм за Уго, Джепето или Бара на края на Вселената.
Имам записана ФМ при Марков за 09/04/08, голяма лудница е там, не очаквах!

# 186
Здравейте на всички бъдещи мами и от мен!
Трета бременност, първите две неуспешни за съжаление, дано сега да не е така! Малко съм по-спокойна в интерес на истината защото чух
сърчицето преди няколко дни  Grinning
Термин- на 20.10.2008г.
Поздрави на всички!

# 187
Добре дошли на EkaterinaM и mimozinq!   bouquet

# 188
  • София
Докато ви изчета направо.... #Crazy
Добре де аз разбрах че между 11-та и 14-та трябва да отида на фетална морфология, но къде по-точно. Вие за първото или за второто изследване сте си запазили час?

# 189
Здравейте и от мен. Аз също ще се присъединя към срещата, ако бабите се навият да гледат малкия  Mr. Green
Кошарката, която гери е показала също я имаме, но според мен кошарките са добри само при пътуване или спане някъде извън къщи. Със сигурност ще купуваме още едно креватче, но ще мислиме по-нататък (дано само всичко е наред  Praynig).
Относно работата аз казах вече - за сега никой не ми прави проблеми, дори си мисля, че отношението е по-добро, ще видим за по натам.

# 190
  • София
моята фетална морфология ще бъде първа в 16 седмица

# 191
  • София
При марков, ето линк http://www.mc-markovs.com/

# 192
Здравейте мадами Simple Smile
аз в събота приключвам 12 г.с., и както чета нямам шанс за ФМ в 11-14 г.с., затова ще се обадя да си запазя час за  следващия период Simple Smile
Добре дошла на mimozinq   bouquet Hug
shareez значи трябва да влезнеш с паролата и потребителското име и после си избираш албумче в което да си качиш снимката... горе в дясно има няколко опции и избираш добави снимки в албума, и после browse-ваш в твоя компютър, избираш си снимка и я качваш...
Надявам се да съм ти помогнала  Peace
EkaterinaM мерси много за информацията Simple Smile
Feel_U, къде се изгуби? пак ли мааш гащи по моренцето  hahaha, искам и аааааааааааз Crazy

# 193
  • София
Мамчета, спите ли още Wink Мен ме събуди мъжа ми, когато отиваше на работа в 8.00 и сега си търся компания. Mr. Green

# 194
Добро утро на всички!
Дени е болен и си е в къщи но днес спахме до 8.30 и съм страшно щастлива.Баща ми сега звънна и каза да си купя Телеграф защото пишело много интересни работо за бременните и някакви плащания не разбрах ама сега ще слезем да го купим.
Някъде видях че сте предложили Лагуна аз ЗА и с двете ръце smile3521
Има страхотниии палачинки там Crazy

Общи условия

Активация на акаунт