ОКТОМВРИЙЧЕТА големи плуват в мамини кореми

• 11 099
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
И аз се омотах.Много гадно, но все пак имам резервен вариант ако се опитат ме махнат ще се оссигурявам в друга фирма и така.Аз мисля да им кажа чак след май-юни пък каквото ще да става важното е всичко да е наред Laughing

# 241
Ами да могат разбира се и нищо не те защитава. Как постъпиха с мен. В момента в който им казах са си намерили човек и ми връчиха заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение.

# 242
И аз се омотах.Много гадно, но все пак имам резервен вариант ако се опитат ме махнат ще се оссигурявам в друга фирма и така.Аз мисля да им кажа чак след май-юни пък каквото ще да става важното е всичко да е наред Laughing

Ама ти и сега можеш да се осигуряваш в друга фирма. Само че на 4 часов работен ден като мен /аз така направих/. И ако не те махнат после ще имаш възможност 9 месеца да вземаш повече пари, защото се взима ОД и от двете фирми.

Поразпитай, и ако можеш още от сега нека да те пуснат в резервната фирма, и дори да те освободят от тази ти работа, на теб ще ти текат осигуровки.

Ако Поля79 е още на линия може да каже и мнението си по професионално

# 243
Момичета, по закон по време на бременност и докато детето навърши 2 години работодателя няма право да прекратява трудовото правоотношение. Законът пази майките в това отношение. Могат да те преназначат на друга позиция, но не да те изгонят!

# 244
Момичета, по закон по време на бременност и докато детето навърши 2 години работодателя няма право да прекратява трудовото правоотношение. Законът пази майките в това отношение. Могат да те преназначат на друга позиция, но не да те изгонят!
И аз съм чувала така но не съм сигурна.Четох в едно списание за майки където обясняваха какви са правата и т.н.Даже там пишеше до 3 години

# 245

Могат, когато трудовия договор е сключен по чл 70 / със срок на изпитване 6 месеца/, и като не ти е изтекъл срока, както беше при мен могат като стой та гледай. Но по чл. 70 договора е предпочитан най-вече от фирми и организации в които текучеството е станало нещо съвсем нормално

# 246
  • София
Отдаван се каня да ви питам, защо нямаме албумче на самите бебчета? newsm78

# 247
  • София
Ох, много е кофти твоя случай, но те на практика не са прекратили договора си с теб, а той е изтекъл (6 месеца) и след това не е подновен. За съжаление са в пълното си прави гадовете!
Момичетата, които не работят: и аз съм в тази ситуация, но реших да се самоосигурявам. Възвращаемостта ми след излизане в отпуск до навършване на 9 месеца на бебето е почти 3-на - и това ако не е инвестиция!! Струва си, ако трябва, пари на заем да вземеш!

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 15:33 от Ариана

# 248

Ама ти и сега можеш да се осигуряваш в друга фирма. Само че на 4 часов работен ден като мен /аз така направих/. И ако не те махнат после ще имаш възможност 9 месеца да вземаш повече пари, защото се взима ОД и от двете фирми.
[/quote]
Добра идея а можеш ли да ми кажеш по колко пари внасяш за осигуровки

# 249
mylili и на мен ,както казах даже нещо ми стана тъжно като гледам момичетата за какви суми и сметки говорят защото и при мен положението не е цветущо  Sad и аз съм малко изтрещяла напоследък и трябва да ми се повтаря и обяснява бавно и продължително  Crazy
аз бих сложила снимчица,но нямам - доктора ми не може да дава от ехографа Simple Smile
никой не ми обърна вниманиео на поздравчето  Cry офффф ама съм станала една чувствителна май само внимание искам - на моменти сама не се търпя  Embarassed Confused

# 250
Напротив обърнахме ти поне аз де  bouquet
Аз имам снимка ама не сканирана и не мига да я кача.
А за сметките знам че е гадно ама държавата ни е такава като не се грижи за нас......
Аз приключвам с тази тема че ме заболя глава Grinning
Енигма недей така сигурна съм че всички са били щастливи от твоя поздрав Heart Eyes

# 251
....
А за сметките знам че е гадно ама държавата ни е такава като не се грижи за нас......
Аз приключвам с тази тема че ме заболя глава Grinning
gery_roz, нас не ни е грижа за нас си, какво повече да направи държавата, няма толкова дълго майчинство в Европа. Проблемът е, че принципно ние отказваме да се осигуряваме на по-високи суми и когато се разболеем или забременеем започване да ценим осигуровките...Това го осъзнах по време на предишната ми бременност, когато се наложи да изкарам почти 8 месеца на легло в болнични. Една година преди това работодателя започна да ни осигурява върху пълни суми на максимума - тогава беше около 1200лв, като чистия ми доход падна с около 200 лв и много негодувах срещу това! Оцених го едва когато лежейки в къщи си вземах по 1000лв болнични и майчинство в продължение на 8 + 3 месеца.

# 252
gery_roz много си мила  Hug   bouquet
Сега отивам да хапна нещо  Grinning

# 253
 Здравейте, момичета! Надявам се, днес да се чувствате добреSimple Smile Аз да ви се похваля, днес бях на преглед и направих първите изследвания за бременността. Днес за пръв път видяхме сърдечната дейност, развиваме се нормално, аз се чувствам що годе добре, само от време на време ми пада кръвното и някои дни сутрин ми се гади. Но тъй като и аз не работя, когато ми е зле си лягам, когато искам се разхождам, когато ми се повръща си повръщам и така... Тъй като прочетох, че и др. са в мойто положение, ще се радвам да се подкрепяме. При мен се получи много абсурдна ситуация. Напуснах без да си намеря др. работа и след няма и седмица разбрах, че съм бременна. Сега няма кой да ме вземе на работа, в това положение, а нямам и никакви познати с фирма, които биха се съгласили да ме водят фиктивно на работа, а аз да си плащам осигуровките... Ходих на няколко интервюта за работа, но на едното място изпитателния срок е 6м. на другото е 3м., но не знам дали 6те мога да скрия толкова време, без да забележат. От др. страна малкия много боледува и една от причините да напусна работа, за да го гледам известно време да се закрепи. Но дойде изненадата и сега не знам какво да правя. За съжаление за майки изпаднали в подобна ситуация, държавата не се грижи, доколкото разбрах дори не е сигурно, че ще получавам 1г. и минималната, защото мъжа ми взима що годе добра заплата и сме над минимума. От друга страна имам 8г. стаж и когато наистина ми се наложи да ползвам майчинство, но поради такова стечение на обстоятелствата, няма да получавам. В крайна сметка, да сме живи и здрави, всичко да е наред, пък все ще се справим със ситуацията...  както се казва, всяко зло за добро...
Желая на всички лек и приятен ден!!!  bouquet

# 254
Аз не се оплаквам аз съм си го избрала оправяме се и с тези 200 лева нито ще се осигурявам на повече или каквото там.С първата бременост бях болнични почти през цялото време и взимах по 100 лева но не ми е натежало справяме се и така.Въпроса е че не съм на ясно с тези неща а ще ми се наложи сега да се сблъскам с нов закон и т.н.Мисля че няма смисъл да говорим за майчинството по Европа защото с нищо не може да се сравним с другите страни освен с цените в магазините.Извинявам се ако реагирам бурно но това ми е болна тема Laughing
Успех на всички Hug  bouquet

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 16:04 от gery_roz

Общи условия

Активация на акаунт