Примерна схема за захранване 6

• 49 391
  • 586
  •   1
Отговори
# 255
По-рано беше станало въпрос за авокадото, ама не помня дали някой спомена с какво най-подходящо се комбинира, защото е доста мазничко. Знам, че аз го обичам със зелена салата и круши Simple Smile, ама за беб сигурно е различно.

И още един въпрос - като сте въвели основни зеленчуци, плодове, житни, месо - после има ли някакъв ред или може безразборно - 3 дни зеленчук, после плод, после друго месо и т.н.

# 256
И аз имам въпрос. Под каква форма давате маруля? Аз я смилам в робота, обаче става на едни такива люспи. Струва ми се трудна за преглъщане. А пък много искам да давам, защото сега няма изобилие от пресни зеленчуци, а имам екологична. Бебка е на 9 месеца, а в схемите съм виждала, че може да се дава след 7-ми.

# 257
И още един въпрос имам. Моето бебе е на 9 месеца и от скоро започна да яде твърда храна. Като въвеждах царевична каша (направих я от царевичен грис, който се продава по магазините), се запече. Спрях да въвеждам царевицата, както съм чела, че трябва в подобни случаи и въведох пюре от сливи с цел да оправим запека. Уж се оправи, обаче след два дена същия проблем и пак дадох пюре от сливи. Та въпросът ми е знаете ли някаква алтернатива на това пюре от сливи като храна която оправя запека, защото с голямо неудоволствие давам захар. И като му гледам вкуса май има мнооого захар#Cussing out Аз съм чувала за вода, в която е врял овес, обаче не съм въвела овес. Пък и бебка май не е много фенка на водата. Мерси предварително и моля да ми простите дългото изложение   bouquet

# 258
И още един въпрос имам. Моето бебе е на 9 месеца и от скоро започна да яде твърда храна. Като въвеждах царевична каша (направих я от царевичен грис, който се продава по магазините), се запече. Спрях да въвеждам царевицата, както съм чела, че трябва в подобни случаи и въведох пюре от сливи с цел да оправим запека. Уж се оправи, обаче след два дена същия проблем и пак дадох пюре от сливи. Та въпросът ми е знаете ли някаква алтернатива на това пюре от сливи като храна която оправя запека, защото с голямо неудоволствие давам захар. И като му гледам вкуса май има мнооого захар#Cussing out Аз съм чувала за вода, в която е врял овес, обаче не съм въвела овес. Пък и бебка май не е много фенка на водата. Мерси предварително и моля да ми простите дългото изложение   bouquet
много прост вариант е даването на лъжичка витаминен сироп. използваите оризово брашно то обикновено не запича.

# 259
никой нищо не каза за рибата и киселото мляко Thinking

# 260
tonev, какво представлява този витаминен сироп? Педиатърката ми каза да взема Дуфалак, ама аз реших да го дам в краен случай.

# 261
никой нищо не каза за рибата и киселото мляко Thinking
Мисля,че не е много удачен вариант,защото моята баба на мен не ми даваше да хапвам риба и млякп(но май ставаше въпрос за прясно) през малки интервали,но не мога да ти дам обяснени защо точно.Мисля,че имахе една еднаква съставка,която не трябва да се предозира,за да не се стигне до натравяне(инфо от баба),но нека някой,който разбира повече да каже.

мама *Миа ,започни с една лъжичка и всеки следващ ден увеличавай количеството. Peace В домашно приготвените пюрета аз и досега не слагам нито сол,нито захар.Слагам само краве масло,но на вас ви е рано още за него. Peace

# 262
И още едно въпросче. Ако съм въвела каша от елда на Хип, да считам ли, че съм въвела елдата като продукт? Питам, защото тази каша май е доста преработена. Съдя по вкуса и и по това, че се приготвя само посредством разтваряне във вода.

# 263
  • София
 Tiheros,счита се за въведена! Peace

# 264
Момичета,кажете ми за "отпенването" на маслото,на водна баня.Как се прави?Беше коментирано,но не мога да намеря къде.Благодаря

Пречистване на краве масло:

- Загрява се, за по-сигурно на водна баня
- Обира се пяната по повърхността (в нея се концентрират белтъците)
- Оставя се да се втвърди
- Процедурата отнема поне 30-40 мин.

В захранването има смисъл ако маслото е първи краве продукт.

Момичета имам един въпрос.опитах се да отпеня маслото  както Косе Босе е описала , но то въобще не се запени. Трябва ли да заври? Държах го на водна баня доста време, но так а и не завря.

Дадох преди 4 дена телешко и след първия прием получи обриви по бузите, които не се махат. Малки пъпчици са, които са съвсем леко червени. Аз все пак продължих да давам телешко 3 дена подред, но по много малко, че доста гадно й се стори.
Сега се чудя дали може да е алергия към телешкото. Яла е други меса и не е реагирала, както и към никаква друга храна. Досега не съм давала краве продукт, а само овче сирене.хммм...дали да не изчакам с това масло Thinking

# 265
  • гр. Пловдив
Може да съм пропуснала, но да попитам. Към кус куса като се свари какво добавяте, за да е по-вкусно за дечицата. Грис и нишесте правите ли? Нещо за вкус добавяте ли?  newsm78

# 266
Димяни,   bouquet

# 267
  • София
 zwetellina,към кус-куса добавям масълце и малко сиренце!
Към гриста добавям АМ и плодово пюре както и към нишестето същото Party

# 268
  • Пловдив
От кога прясно мляко? Мисля другия месец да я запиша на кухня, но дали да не въведа преди това прясно мляко, че и жълтък не съм й давала още  ooooh! newsm78

# 269
  • Някъде в мечтите си
В_и_В_и,доколкото съм чела при алергия към белтъка на кравето мляко се изключва и телешкото месо,т.е. към него също се проявява непоносимост.Вие имате ли такива проблеми с млечните-виждам,че досега не си въвела нито един?

Общи условия

Активация на акаунт