Тясно е вече на АПРИЛското човече, малко му остана да го гушка на широко мама!

• 16 018
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Кали, честит рожденник, нека да расте здраво и щастливо дете!  newsm51 bdbaloni

Milenag, то аз две съм родила, ама пак се притеснявам  ooooh! Явно всеки път е различно - първия път преносих осем дни и ми предизвикаха раждане, втория - пак преносих  - два дни, но ми падна тапата вкъщи и така почна раждането, а сега - постоянно имам контракции-кога болезнени, кога не, болки ниско долу, течение... а имам цял месец до термин  newsm78

# 196
  • Варна
Честит рожден ден на Кало! Желая му щастливо детство и много весели игри с малкото братче Мишо!  newsm59 nbirthday  bigdance2

Вчера се порових из Интернет и си харесах една количка  Graco Quatro Tour Travel System - количка + столче за кола. В американски сайтове струва около $245-250, а като проверих в един магазин до нас, що да видя - 980 лв  Shocked  #Cussing out И при това може да се поръчва само една разцветка, срок на доставка - 15 дни (явно я нямат налична в БГ, а я доставят от чужбина).
Чудя се на какво се дължи това разминаване в цените, сигурно на по-високите ни доходи  Mr. Green

# 197
kalli, честит ви рожденник!  newsm59 Да ви е жив и здрав и много да ви радва. А скоро да е и най-добрия батко.

Уф за тези контракции и аз често си мисля. И само разпитвам приятелките ми дали със сигурност ще ги разпозная. Аз безболезнени втвърдявания си имам от шести месец и още продължават. Но за тези болезнените ми е странно. Случвало ми се е да усещам напрежение като при менструация, но  не са били остри болки или пък на някакви интервали. Просто в продължение на 1-2 часа ме боли корема, усещам по-затъпена болка. Това дали са болезнени контракции  newsm78

# 198
  • Пловдив
Кали - Честит ти рожденник!!! Да е жив и здрав и весело да празнувате! А Мишо да си избере различна дата за рожден ден  Wink Ех, че ще е хубаво у вас с много празници едно след друго!   bouquet
Аз за контракциите да си споделя - неболезнени и разхвърляни още от декември...Ама в деветия май по-скоро намаляха - то с това лежане до обяд  Joy

# 199
[
Аз да ви се похваля, че си взех ПИК код за 30 сек. - много готин беше служителя - даде ми го веднага!!!
Взех и парола да си проверявам баланса дебитната карта по интернет и сега само си стоя в къщи и си наблюдавам парите
До една седмица трябва да получа първия превод и доволно потривам ръчички  smile3508 smile3508 smile3508
А за какво е този пик код newsm78

# 200
Ясно , това с контракциите е странна работа. Добре , че и на мен болницата ми е близко. Само дето мъжа ми работи в другия край на София , та ще видим. Утре съм на консултация , та ще видя имам ли разкритие , как е шийката на матката и т.н.
Тези контракции , които усещам започват така- от горната част на корема тръгва втърдяване с болка през целия корем към долната част на корема и към кръста. Не ми приличат на подготвителни  !!!

Кали , честит рожденник  !! Да ти е жив и здрав !!  Има ли признаци да станат двама на тази дата ???

А , и да ви кажа , че моя мъж вече е запазил ресторант за черпене. Даже е уточнил менюто , което плюс всички  яденета включва и агне. Даже е оставил капаро , за да затвори целия ресторант. Луда работа , а !!!

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 11:26 от milenag

# 201
  • Варна
Момичета, както знаете аз съм голям привърженик на хомеопатията. Питах моето GP (класически хомеопат) да ми препоръча някое хомеопатично, което да улесни раждането и възстановяването после и ето какво споделям с вас:

Лекарството е Arnica Montana 30CH
Когато почувствате, че раждането започва (да речем контракции на 10-15 мин, още не сте постъпили в болницата) - може да вземете еднократно 5 гранулки.
След това когато контракциите зачестят и се усилят болките - през 3 часа да се взема по 5 гранулки
2-3 дни след раждането може да продължите да вземате 3 пъти на ден по 5 гранулки

Лекарството е подходящо както за нормално раждане, така и за секцио.

Аз лично смятам да го приложа  Peace

# 202
...После, за да ме разсее, мъж ми ме води на разходка до Хисар, хапнахме в една чудесна кръчмичка, много беше приятно. Друскахме се по едни счупени пътища после, току-виж раздрусаме момата, ама не.... То времето беше с дъждо-снеговалеж, прекрасно за разходка, ама хубаво си изкарахме Laughing

newsm62 Ми, то моят мъж така се е родил - след една разходка до Хисаря! Щяло да има мач и свекър ми да играе /тогава е бил футболист/, а свекърва ми решила да отиде с него. Пътят бил много лош и от друсането на сутринта ранко почнали болките и за 2 часа родила.

# 203
Честит Рожден Ден на Калоян!  newsm59
Да е жив и здрав и много послушен батко! И днес да получи най-хубавите подаръци!   Gift

# 204
Сладка мама,Дари е много хубава!!!Да ви е жива и здрава и винаги така борбена!!!

Честит рожден ден на Кало на Кали Mr. GreenДа е много послушен батко newsm59

Чета ви тука за контракциите...кой с болезнени,кой с безболезнени.....аз вече незнам ще разбера ли кога започвам да раждам newsm78 Не се шегувам!!!Втвърдяванията ми на корема зачестиха много,почти по цял ден е на камък!Имам и болки като предменструални(предимно вечер) но продължително...за около час например Rolling Eyes Такива регулярни/нерегулярни контракции.....аз ли не мога да ги засега Thinking

# 205
Честит рожден ден на Калоян!!! Кали да ти е жив и здрав много да слушка и да бъде много добър батко !!!
И аз имам контракций ама да ви кажа нито засичам ,нито броя ,не си тормозя главата излишно то ако започне раждането те ще се засилват така ,че.......гледам да не испадам в паранои засега .

# 206
Момичета, както знаете аз съм голям привърженик на хомеопатията. Питах моето GP (класически хомеопат) да ми препоръча някое хомеопатично, което да улесни раждането и възстановяването после и ето какво споделям с вас:

Лекарството е Arnica Montana 30CH
Когато почувствате, че раждането започва (да речем контракции на 10-15 мин, още не сте постъпили в болницата) - може да вземете еднократно 5 гранулки.
След това когато контракциите зачестят и се усилят болките - през 3 часа да се взема по 5 гранулки
2-3 дни след раждането може да продължите да вземате 3 пъти на ден по 5 гранулки

Лекарството е подходящо както за нормално раждане, така и за секцио.

Аз лично смятам да го приложа  Peace

Ясмина, леля ми е лекар-хомеопат. Когато раждах Коко, по нейна препоръка приложих това лекарство. Родих за около 4 часа и се възстанових за около седмица. Не знам дали се дължи на Арниката, но определено смятам пак да я изпозлвам.   Peace

# 207
Добро утро сладурки!  Hug То си е направо добър ден, вече, ама хайде....  Wink
Абе мами, недейте така с тия контракции, че почнах и аз да се притеснявам и да се чудя дали ще се усетя навреме, че съм почнала да раждам  newsm78 Все си мислех, че специално тези от вас, които вече са минали по тоя път ще са наясно, кога му е дошло времето, ама съдейки по коментарите ви, явно е трудно да се прецени, защото при всяка бременност е различно... Ами ние дето ще ни е за първи път, как ще се оправим тогава, не знам  ooooh!

Абе въобще голям смях, сега си представих, следната ситуация: всяка една от нас, седи в следващите няколко седмици с часовника в ръка и си засича контракциите, като заподозре нещо, сяда на компа, споделя с останалите периодичността, описва къде и как точно я боли, ние премисляме дружно ситуацията, след което даваме ценни напътствия на мамата, тя отива, забърсва багажа за родилно, казва ни да й стискаме палци, ние й пожелаваме леко раждане и на следващия ден - хоп.... някоя вестителка се влючва с пост за чудесната новина ....  smile3521 Какво ще кажете а??! Само за сценарист на сапунки съм!  Joy

В тоя ред на мисли, ще ви задам един много тъп въпрос - ама недейте да ми се смеете много  hahaha  Embarassed
Хубаво, тия контракции не можем да ги разберем подготвителни ли са, истински ли са... а може ли някой, например таткото да провери дали имаме разкритие  newsm78 и какво точно си представяте, че виждат докторите като имаме такова, пак ви казвам не ми се смейте  Embarassed, ама се чудя вече какви трикове да измисля за да хвана момента, макар, че то при нас дето ни е за първи път, май няма опастност да се развият толкова бързо събитията, нали??!  #Crazy

И още един въпрос към софийските мами! Момичета, кои училища за родители посещавате??!!? Щото аз онзи ден звъннах и се уговорих за този Петък с едно училище наречено Ма-Ма на бул.Стамболийски 143, та ще ги пробвам как са... ама понеже не съм чувала никакви отзиви за тях, се чудех вие къде ходите и доволни ли сте от вашите, а за това имате ли някакви впечатления или?!!?  Rolling Eyes

# 208

Привет и от нас Simple Smile

За контракциите - аз съм някакъв парадокс. Имам контракции от 4 месец, + лежане за задържане и какво ли още не, а от началото на 9 месец - нищо, ама нищо...Не мога да си го обясня - аз ли се успокоих, какво точно стана...

За сметка на това и аз закъсах с хемороиди  Embarassed  И на всичкото отгоре при ходене до тоалетна от напъните започват да кървят и нали се сещате как се стреснах като видях кървавата вода...Първо помислих, че е тапа или нещо, но добре че се сетих...Сега ще видя по-напред в темичката кои медикаменти препоръчвате  Hug

Ясмина благодаря ти за лекарството. И моята док е хомеопат и ми е обещала да ми изпише нещо, да видим дали ще е същото.

Galivo - ние с Vercho ходим в Аз Ти То. Пак е на Стамболийски, но по-надолу почти до Св. Неделя. Не съм чувала отзиви за твоето училище, само го мернах къде е. 

Дари е бонбон Heart Eyes!

# 209
  • Пловдив
galivo,  hahaha hahaha hahaha (не ти се подигравам, забавно ми стана). Разкритието се проверява не чрез гледане, а чрез пребъркване, ако ме разбираш-т.е. само лекар или опитна акушерка може да провери. Колкото до сапунката, предният път като чакахме вече бебетата, имаше точно такъв случай Joy Една от мамите седеше пред компа и само пише, какво става.....и по едно време всички мами пишат в несвяст- ТРЪГВАЙ ВЕДНАГА Joy Joy Joy Така че твоята сапунка ще бъде по действителен случай.
Ася, уви- и Альоша качвах (нали и за него се говори, че която жена не раждала, трябвало да се изкачи...и айде в РД), така че днес продължавам да обикалям по улиците  newsm47 Тези дни просто не съм се спряла- и работа посвърших малко (да не ме изхвърлят от бранша), и разходки, и кафета, че соц. контакти скоро ще поизостанат..... Laughing Така че пловдивски мами, давайте да уговаряме кафета Peace
 Ясмина, предният път не можах да пробвам Арниката, но наистина съм чувала само добри отзиви Peace

Общи условия

Активация на акаунт