Тясно е вече на АПРИЛското човече, малко му остана да го гушка на широко мама!

• 16 012
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Уф, забравих!  smile3555

Kalli Честит Рожден Ден на вашия малък, голям батко! Да е жив и здрав, много игрив и да помага на мама за новото бебче!    nbirthday

Ясмина много благодаря за ценния съвет, и аз мисля да го пробвам това средство. А от аптеките ли се купува или от специализирани магазини  newsm78 че аз не съм много веща в хомеопатията  Embarassed

Момичета, а за вагиналните прегледи не знам, явно не съм само аз така, като ви чета, ама почнах да се притеснявам, не за друго ами вече втори доктор ми казва, че ако сега имам проблеми и болки при тези прегледи, това е проблем за раждането, макар, че аз честно да си призная въобще не виждам пряка зависимост между двете неща newsm78
Не за друго, ами като му дойде момента да излиза оттам бебето, нали ще сме имали n-на брой часове контракции, в резултат на тях шийката ще се е разтворила достатъчно, влагалището ще е подготвено, де да знам...  newsm78 ама все си мисля, че тогава ще е по-различно, и тялото ще е по-подготвено, отколкото сега, като се качвам на стола и ми ръгват без подготовка онова твърдото, студено приспособление. Не виждам защо болката при преглед сега, трябва да е проблем за раждането, ама пък втори поред доктор да ми прави забележка и да ме спича неоснователно...не ми се вярва... може би майчетата с опит да споделят някакви мисли ако имат наблюдения??!  Praynig

jul то си е за смях, ама какво да направя .... hahaha уф, добре, че ме светна, аз пък си мислех, че ако надникнеш там долу, ще се види примерно нещо като отвор, на мястото, което обикновено е затворено и по размера му се съди за разкритието, ама явно съм си тънела в ужасна заблуда, ще ме прощавате за невежеството  Joy  Embarassed А сапунката и аз мисля, че ще си е съвсем реална...  hahaha

hrisi-pisi - благодаря за инфото, а доволни ли сте с vercho от това училище и целия курс ли мислите да посетите или отделни лекции, че аз като гледам покрай тоя форум що неща разбрах, май скоро и аз ще почна да водя някое квартално училище за родители (ама това горното за разкритието май ще ми провали бизнес плана  Joy )

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 12:47 от galivo

# 211
Честит ти рожденик, Кали!
Да е жив и здрав, палав и щастлив!

Ясмина, благодаря, че сподели за хомеопатичното лекарство! Аз бих си взела, ама този път съм решила с епидурална да раждам. Доколкото знам обаче хомеопатичните средства не бива да се смесват с традиционните медикаменти, защото не действат.
Тази година за пръв път се лекувах с хомеопатични илачи и останах приятно изненадана (човек традиционалист като мен трудно променя навиците си  Crossing Arms). Но от тази зима се замислих дали да не си намерим лекар хомеопат. Поразрових, поразгледах, ама то имало 3 школи в хомеопатията. Ясмина, вие с коя се лекувате? А, и още нещо - как се казваше хомеопатичното хапче за кърмата?

galivo, опитах да не се смея, ама не се въздържах. Когато започнат родилните контракции, повярвай ми, няма начин да не разбереш. И тогава едва ли ще ти е до форуми. А таткото не може да "види" разкритието, защото то е на шийката на матката и размерът му се определя чрез напипване (чрез вагинален преглед).

Но вижте cenitelkata е най-разумна! Е, затова много ми харесва туй момиче, защото излъчва спокойствие и когато си край нея, всичките ти страхове изфирясват!
Надявам се да се видим утре в ТК за тоновете!

# 212
Привет и от мен! Hug
Кали, честит рожедн ден на Калоян! Гледай да стискаш кълките днеска Wink Grinning newsm59

За превестниците за раждането - това са засилено течение (слузесто), спадането на корема, засилена болка в срамната кост, подготвителни матови контракции (болезнени или не, ритмични или разхвърляни), падане на тапата, често ходене до голяма нужда с разстройство.
- Верчо, мерси за инфото!

Случвало ми се е да усещам напрежение като при менструация, но  не са били остри болки или пък на някакви интервали. Просто в продължение на 1-2 часа ме боли корема, усещам по-затъпена болка. Това дали са болезнени контракции  newsm78

Bibobibo, все едно аз съм го писала това! Само че аз имам тези болки за кратко и отминават после, никакво втвърдяване на корема нямам Rolling Eyes

На мен ми е паднал корема със сигурност, снимах се вчера и го сравних с по-стари снимки, пък и така се гледам, че е по-ниско.

# 213
  • София
galivo, предполагам, че докторите са искали да кажат, че много се спичаш и шашкаш за един вагинален преглед, та какво остава (от тази гледна точка) при раждането. Иначе аз ти гарантирам, че при самото раждане там долу нищо няма да усетиш - всичко така ще ти е изтръпнало, че никакви чужди намеси няма да усетиш. То в тоя момент епизотомията не се усеща, та друго ли ?!
Споко, не го мисли това!
А за училището за родители - аз до него живея, не съм стъпвала в него (нито на което и да било друго), но винаги ми се е виждало много мизерно отвън... Не знам, може да ми е грешно впечатлението  newsm78

А по отношение на контракциите аз съм 1:1 като Ценителката - само ги забелязвам, изобщо нито ги броя, нито ги засичам.

bdbaloni ЧРД на младежа с прекрасното име Калоян  hbday

# 214
Уф, забравих!  smile3555

Kalli Честит Рожден Ден на вашия малък, голям батко! Да е жив и здрав, много игрив и да помага на мама за новото бебче!    nbirthday

Ясмина много благодаря за ценния съвет, и аз мисля да го пробвам това средство. А от аптеките ли се купува или от специализирани магазини  newsm78 че аз не съм много веща в хомеопатията  Embarassed

Момичета, а за вагиналните прегледи не знам, явно не съм само аз така, като ви чета, ама почнах да се притеснявам, не за друго ами вече втори доктор ми казва, че ако сега имам проблеми и болки при тези прегледи, това е проблем за раждането, макар, че аз честно да си призная въобще не виждам пряка зависимост между двете неща newsm78
Не за друго, ами като му дойде момента да излиза оттам бебето, нали ще сме имали n-на брой часове контракции, в резултат на тях шийката ще се е разтворила достатъчно, влагалището ще е подготвено, де да знам...  newsm78 ама все си мисля, че тогава ще е по-различно, и тялото ще е по-подготвено, отколкото сега, като се качвам на стола и ми ръгват без подготовка онова твърдото, студено приспособление. Не виждам защо болката при преглед сега, трябва да е проблем за раждането, ама пък втори поред доктор да ми прави забележка и да ме спича неоснователно...не ми се вярва... може би майчетата с опит да споделят някакви мисли ако имат наблюдения??!  Praynig

Това с прегледа ми се вижда голяма  глупост.Ще ти споделя при мен какво стана с предишното раждане.Отивам на преглед за разкритие в средата на 9-тия месец.Това става сутринта.Казва ми доктора ( много известен лекар от Шейново , Георгиев, който вече не изражда ) , че съм с 3-4 см разкритие и до една седмица ще родя.Прибирам се вкъщи и започват страшни болки ниско долу , но не контракции , по-различно е  . И така цял ден и цяла нощ , но болката е постоянна и аз си мисля , че ще раждам.Нищо подобно.Рано сутринта болките спират и все едно нищо не е било.След 5 дни родих бързо и лесно за първескиня. Така , че споко.

# 215

hrisi-pisi - благодаря за инфото, а доволни ли сте с vercho от това училище и целия курс ли мислите да посетите или отделни лекции, че аз като гледам покрай тоя форум що неща разбрах, май скоро и аз ще почна да водя някое квартално училище за родители (ама това горното за разкритието май ще ми провали бизнес плана  Joy )

Galivo, aз лично съм доволна. Часовете ги води готина и забавна акушерка с 30 години опит в бранша. Преди е работила във Втора градска, сега е в частната Селена мисля. Казва се Емилия. Ние с Верчо избрахме съкратения курс, включващ тези лекции :

1.Техника на дишането.Помощ от Вас за Вас.
   2. Нормално раждане.Какво се случва в Родилната зала ?
   3. Уроци по кърмене .
   4. Хигиена бебето.Къпане .
   5.Здрав дух в здраво тяло.Закаляване,масаж и гимнастика на бебето .
 Цената на курса е 60 лева.
Записването става на GSM 0887 61 32 31  тел. 873 92 05  e-mail emilia@aztito.com

Можеш да си избереш и само някои от тези лекции. Посещенията са с договаряне - смисъл в зависимост от часа си или сама, или двамата с мъжа ти, или максимум с 1-2 други семейства или майки. Аз лично вече приключих с курса (за съжаление с Верчо се засякохме само на 1 лекция, но пък беше много забавно) и се чувствам малко по-сигурна. Поне вече знам как се носи, къпе, облича, преобува бебе. Е, вярно е, че едно е истинско бебе, друго е кукла, но все пак Simple Smile

# 216
Privet momi4eta!
Izviniavam se predvaritelno za latinicata no ne6to stana s komp. i ne prevklu4va na kirilica.
Siska_r kade se zagubi? Molia te spodeli kak ti e minal pregleda pri Mateeva. Men me vika otnovo na 29.03 i iska predi tova da mina na zapis na tonove.
Suni 22 a ti otkade si nameri omekotitel sano bebe? Az na dosta mesta proverih i vse niama6e Sad

# 217

galivo, опитах да не се смея, ама не се въздържах. Когато започнат родилните контракции, повярвай ми, няма начин да не разбереш. И тогава едва ли ще ти е до форуми. А таткото не може да "види" разкритието, защото то е на шийката на матката и размерът му се определя чрез напипване (чрез вагинален преглед).

Но вижте cenitelkata е най-разумна! Е, затова много ми харесва туй момиче, защото излъчва спокойствие и когато си край нея, всичките ти страхове изфирясват!
Надявам се да се видим утре в ТК за тоновете!

galivo Тодоранчето много хубаво го е казала ,повярвайте момичета няма как да не разберете ,че е настъпил момента за раждане Е НА ВСИЧКИ ПОЖЕЛАВАМ ДА РОДЯТ НЕУСЕТНО ,НО ДОРИ И ТОВА НЕУСЕТНО НЕ СТАВА ЗА 5 МИНУТИ  Joy

Тодоранче ,караш ме да се червя в нас за незнам кои път !!! Embarassed Embarassed Embarassed
Благодаря ти !!!
 bouquet

За Тина Киркова утре почваме да се записваме ,хайде мами казвайте колко и в колко да се чакаме ?
Ваня М тоя път и ти ще доидеш нали?

# 218
  • София
За Тина Киркова утре почваме да се записваме ,хайде мами казвайте колко и в колко да се чакаме ?

Yes! 100% съм с вас.  Мястото на срещата не се променя предполагам, само ще дебна във форума за часа. Аз претенции за час нямам, сравнително близо съм, така че както вие се разберете Simple Smile

# 219
Благодаря ви, момичета, много сте мили   Heart Eyes

galivo, това за болките при преглед е пълна глупост  Peace
А защо те преглеждат със спекулум? Мен д-ра ме преглежда само мануално, за разкритие. Спекулума ми го е пъхал само за взимане на секрет  newsm78

И мен много ме боли корема на моменти, но си търпя. Crazy Засичам, но не зачестяват контракциите, така че...днес ще видим  Grinning

# 220

Yes! 100% съм с вас.  Мястото на срещата не се променя предполагам, само ще дебна във форума за часа. Аз претенции за час нямам, сравнително близо съм, така че както вие се разберете Simple Smile
По-принцип все се разбираме за 08:30 ч. но утре Aguariel е на преглед след това и затова мислим да сме първи в 8:00ч, че да мине тя да не закъснее ама и тя не е влизала още в нета че да каже ,ама до довечера има време ще се разберем .
тя и Tiffani каза ,че ще дойде ,но и от нея чакаме потвърждение !

# 221
  • Варна
galivo Хомеопатичните лекарства се продават в обикновени аптеки, но от по-заредените. В по-малките ги няма. Който не е ползвал досега - обръщам внимание на цифрата след името на лекарството, например Arnica Montana 30CH, защото има същото лекарство, но с друга цифра (тя означава разреждането)

Тодоран Моят хомеопат е от класическата школа. Аз знам за две школи - класическа и "френска" школа. Разпознават се по това, че тези от френската школа изписват по няколко лекарства наведнъж общо взето за всеки симптом по лекарство, а класическите - само едно. ОСвен това класическите като цяло изпозлват по-големи разреждания. В началото водех дъщеря ми при "френски" хомеопат, но не останах доволна и я смених с класически. От тогава оплаквания нямаме, разликата е голяма.  Ако се интересуваш - погледни в подфорум "Хомеопатия", там също се обсъжда разликата между школите и изводът е, че класическата школа е по-добра и правилна.

Абе въобще съм супер доволна от хемеопатията - първо децата ми оздравяват по-бързо, няма вредни ефекти като при "традиционните" лекарства, излекувахме доста сериозни хронични проблеми при дъщеря ми и не на последно място - лекарството за едно заболяване ми излиза средно 2.50-2.80лв. Сравнете го с цените на един антибиотик + 1-2 сиропа + сума ти други неща!  Peace

# 222
Ваня, Миленче, Петя, Кали, уфффффф благодаря ви за успокоенията!  Hug Абе и аз все гледам да не се вживявам много, много, да не се панирам излишно, по принцип не съм някоя бъзла или глезла, ама като ти повторят нещо сто пъти и почваш да се замисляш дали пък случайно не са прави  newsm78, още повече като насреща ти седи дето се вика уж човек - специалист  Crossing Arms Ама явно трябва да слушам само себе си и инстинкта си и това е Peace  А пък за това племе докторите вече думи нямам, честно!  #2gunfire #Cussing out
hrisi-pisi много ти благодаря за подробната информация за Аз, ти, то   bouquet
Ваня, верно ли е мизерно това училище "Ма-ма"??! Брей!! Абе хубаво, че ми каза де  Hug Аз така и така се записах за Петъка, ще отида да ги видя тия хора, ама ще имам едно на ум по въпроса.
Искам да мина един такъв курс, не за друго, ами съм чувала, че са от полза ако не друго поне за техниките за дишане по време на раждането! Не знам доколко ще съумея да ги приложа като му дойде времето, ама ми се ще поне да съм наясно с тях.  Thinking

Ясмина много благодаря за информацията!  Hug Като те слушам за впечатленията ти от хомеопатията, направо ме заинтригува, ще взема и аз да се поразровя и осведомя по въпроса, да не съм такъв лаик, че срамота!  Embarassed  Rolling Eyes

# 223
  • София

Ваня, верно ли е мизерно това училище "Ма-ма"??! Брей!! Абе хубаво, че ми каза де  Hug Аз така и така се записах за Петъка, ще отида да ги видя тия хора, ама ще имам едно на ум по въпроса.

Абе мойто мнение в случая е съвсем субективно, аз директни впечатления нямам. Просто съдя по външния вид на кооперацията, в която се помещава училището и по балкона, на който му виси рекламата. То нали знаеш, че в случая най-важно е не къде, а кой, какво и как преподава.
Много вероятно е и да бъркам... Щом си решила в петък да ходиш, от това по-добър начин за добиване на впечатление няма Simple Smile

# 224
  • Бургас
Кали, честит ти рожденик  bouquet Много да помага за Мишо Hug Heart Eyes
Ясмина, снощи имаше една тема в ИБ за хомеопатията - мислех, че тя лекува индивидуално и схемите са различни за всеки newsm78 Не знам де, аз не съм и фен, откакто лечението с хомеопатия докара пневмония на сина ми, но дали е безопасно ей така да се предписват каквито и да е лекарства по нета Thinking И за кърменето безвредно ли е ползването на това лекарство? Не ме разбирай погрешно, разбрах, че на теб твоят лекар го е предписал, но си мисля, че ако някое момиче реши да пробва, е по-добре първо да се консултира с хомеопат Rolling Eyes
Галиво, сестра ми ревеше от болка при всеки преглед със спекулум Confused, а роди изключително лесно  Peace Аз поне не виждам връзка Thinking

Общи условия

Активация на акаунт