Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

• 39 221
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, страхотни торти!Няма да ви изброявам поименно, че вече е късно и ще пропусна някоя! smile3501

# 241
Момичета поздравления, отново страхотни произведения   bouquet
Стаси ти направо цял отбор барбита си спретнала  Heart Eyes
Муцунка, предполагам, че комплекта на Уилтън е по-евтин в Щатите? Аз ще заминавам натам и затова не го купувам от тук, но ако цените са същите хич няма да отлагам и веднага ще си го взема.
Момичета, търся , но не намирам рецепта за постна торта, че в нас се пости, а на мен ми се тортоправи  Crazy. Ако се сетите нещо подобно, моля пуснете ми линкче  Hug

Виж тук  http://www.menumag.bg/recipes/view/395  и тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=172284.msg3432102

# 242
запис

момичета, страхотни сте   bouquet

# 243
Пате, когато правиш торта на 2 етажа си правиш двете тортички , покриваш си ги и после преместваш само вторият етаж върху първия.Вторият етаж може да ти е на подложка с размера на самата тортичка.Някой го правят така-покриват първия етаж и след това слагат втория етаж без подложка(рисковано си е) и после покриват горния етаж.Но при всички случай долният етаж ще ти е покрит изцяло.

А подложката от какъв материал мога да я направя? Rolling Eyes

# 244
# 245
  • Пловдив
А подложката от какъв материал мога да я направя? Rolling Eyes

Картон обвит с фолио Wink

Ето и едно видео за 3-етажна торта с подпори : http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 08:19 от _Пепи_

# 246
  • Пловдив
Леле, момичета, браво на вас! Много се радвам да видя толкова много красоти!  bouquet

Джемма, Atalanta, z_rose, blueeye®, NellyDi, marulka_s, stasi76, dimitrina73, Bambinkamalinka, mimozaw, мом4е6ка мама, поздравления за прекрасните торти! smile3501

мом4е6ка мама, всичко най-хубаво ти пожелевам, макар и със закъснение!  bouquet
dimitrina73, да е жива и здрава майка ти! Много нежна торта, както винаги! Heart Eyes
Atalanta, шоколадовата тортата с яйцата с какво е покрита?
NellyDi, и аз като fior ти се възхищавам за това, че имаш три юнака в къщи, а успяваш да правиш толкова много и красиви торти!
_Пепи_, розата е страхотна, като истинска!
natalyna, все се каня да ти кажа, че яйцата ти и тази година са произведения на изкуството! Много великденско настроение лъха от аватара ти! И друго искам да те питам. Все се въздържам да направя торта Рафаело, защото хич не обичам кокос. Blush Дали мога да го пропусна или заменя с друго, ще се загуби ли вкуса?

Момичета, имам един съвет: четете внимателно какво съдържат боите, които купувате. Например Е123 е много опасен оцветител! Тук ще намерите списък с всички Е-та и кои са опасни за здравето.

# 247
  • Карнобат
Гледах едно клипче как се прави паун и реших да се пробвам.
 Ето и резултата  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227399&photo=56

Страхотни торти поздравления на всички . bouquet

# 248
  • София
Ето и едно видео за 3-етажна торта с подпори : http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE

Мацката е много усмихната. Така си представям сладкарките Simple Smile

С какво намаза цветчетата, за да ги залепи? Белтък?

# 249
Аз имам спешен въпрос - някой правил ли е Този бял крем? Крем белковый, заварной "Шман"

Можете ли да ми дадете някакъв съвет, така че да не сбъркам? Или ако знаете подобен? МОЛЯ ВИ!

# 250
Пропуснала съм половината тема и сега наваксвам с четене! Видях много красиви тортички! Браво!
Аз се настройвам с идеи за края на седмицата, когато ще имам юбилей, дано измъдря нещо!

# 251
NellyDi,рецептата за този крем ми предостави Пепи,за което съм и много благодарна!  bouquet
Ето я:
Рецепа:
Захар 670гр.
Вода 200гр.
Яйца 335гр.
Ван.Пудра 25гр.

Средно тегло на яйцата 43гр. ( желтък 20гр., белтък 23гр.)

Захарта се разтваря в гореща вода (4:1) и се вари до достигане на 118-120°C.
Успоредно с това се разбиват белтъците, до увеличаване на обема им 7 пъти.
Сиропа се излива на тънка струйка в разбитите белтъци (непрекъснато себие с миксера). Добавя се ванилена пудра (според мен натурална ванилия) и лимонената киселина. Продължава да се бие 10 мин.

Надявам се,че става въпрос за същата! Peace

# 252
Fior , а къде отидоха жълтъците на този крем?Или те не се слагат?Питам, защото пишеш - яйца.

# 253
  • у дома
Благодаря за хубавите думи newsm51 и поздравления за прекрасните торти  smile3501

реших да спретна една тортичка (имах остатъци от мадамата  Mr. Green ) и да поработя малко с комплекта за цветя на Уилтън  Laughing ето и резултата  Flutter

блата на М_е_г_и от първият пост, карамеления крем и сос за напояване на _Пепи_ (който вече ми е любим)  Mr. Green  Hug от бавносъхнеща моделираща маса са фигурките и цветята  Peace
нямам търпение да я опитам, но ще изчакам половинката да се прибере от работа преди да я разрежа  Crazy

# 254
  • Пловдив
silrai, рецептата е преведена от good-cook.ru и е написана както fior я даде. Превела съм я 1 към 1. Крема е белтъчен със захарен сироп. Жълтъците предполагам че може да се използват за основния крем на тортата (този се води за украса). NellyDi е дала линк към оргинала.
blueeye®, страхотна пролетна торта  Simple Smile И много се радвам, че кремът ми ти допада  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт