Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

• 39 222
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Bambinkamalinka, mimozaw, dimitrina73, мом4е6ка мама, много хубави торти момичета. Браво  smile3501
И да вмъкна, че много се радвам , че на тези които са правели карамеленият крем им харесва  Mr. Green

# 226
мом4е6ка мама, това не е за гледане! Искам да кажа, не е честно само да се гледа..... Embarassed Страхотно изглежда и направо и личи колко е вкусна. Ще си направя и аз една заради крема, иначе твоите украси се съмнявам, че ще се получат. Много красива торта!    bouquet

# 227
  • някъде на юг
оооо колко е красива! Hug

# 228
Честит рожден ден, мом4е6ка мама   bouquet!
Страхотна торта си направила. Поздравления! Искам да попитам как се прави този карамелен крем, че не можах да го открия?

# 229
  • София
и аз днес правих карамеления крем на Пепи и сглобявах тортата за именния ден на дъщеря ми в сряда. Много е вкусен Simple Smile Утре ще се пробвам с трансфер, но бях решила тортата да я покрия само с крем и съжалявам, по-добре щеше да стане с чаршаф, но няма за кога. Ще ви изтормозя в сряда с грозна тортичка Embarassed
dimitrina73, много хубава торта, майка ти да е жива и здрава! Колегите и сигурно много са и завидели за способната дъщеря Simple Smile Можеш ли да ми кажеш по-подробно как се прави моделиращата маса от шоколад и глюкоза? Лесно ли се работи с него?
Поздравления и за тортичката на мом4е6ка мама Simple Smile

# 230
  • Пловдив
мом4е6ка мама, злото да те забрави (в предния постинг не ти честитих  Embarassed) Бъди много щастлива и обичана жена. Късмет и много успехи   bouquet

Искам да попитам как се прави този карамелен крем, че не можах да го открия?

Ако беше сърчнала с последни отговори на моите публикации 100% щеше да го видиш Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260103.msg6312011#msg6312011

Мисля, че в миналата тема писах и корекции към крема в зависимост от големината на тортата Wink

# 231
оооо колко е красива! Hug
и аз така си казах! Heart Eyes
Да не говорим, че най-сетне се наканих да си направя карамеловия крем на Пепи. Имам молба - рецептата вече се доказа, сложете го за другата тема в първия пост, заедно с линк към Династията!
Момчешка мама, да ти е честит рождения ден! Желая ти много щастие, спокойствие и достатъчно свободно време за новото хоби! Наблюдавам как ставаш все по-добра с всяка торта...
Първата торта на Мимоза много ми хареса!А на БамбинкаМалинка, Аталанта (особено седефената), NellyDi, marulka_s,  са направо върха! Без малко да забравя Димитрина, хем специално търсих нейната торта - прекрасна е! И шоколадовите цветя са направо невероятни!
Тане, добре ни подсещаш за великденските вкуснотии. Голяма красота си сътворила, моята щерка веднага си поръча!
Бопси, вълшебна гъбка! Записах си я, следващата детска торта вероятно ще е вхъхновена от теб!   bouquet
И тъй като пак споменавате цвета на марципановите покрития, аз пак се сещам за приложението на палмово масло вместо масло. Аз още не съм пробвала, но сложих в едни курабийки, станаха невероятни! Околните казаха, че не са яли нищо по-вкусно...

Имаше и друго, ама помня ли... а черното го правя от зелено+червено.

# 232
Dimitrina, мом4е6ка мама страхотни са ви тортите.

мом4е6ка мама да си жива и здрава и още много красиви торти да направиш Simple Smile

Кате 787 аз днес си купих боя за яйца Simple Smile Тъкмо ми свършваха боите и приятно се изненадах , като видях в едно магазинче за подправки ,че вече са пуснали бои.
Така изглеждат боите http://images24.snimka.bg/005451138.jpg и обратната страна на пакетчето http://images24.snimka.bg/005451139.jpg

Облаче, гъбката се хареса освен на големият ме син , ами и на свекър ми.  WinkТой,  май че повече й се радва Wink

# 233
Благодаря Ви, момичета за милите думи и пожеланията!!!

# 234
  • В кошера...
Браво, момичета, така ви завиждам, че имате време за тортоправене/благородно/. Само ви чета и преглъщам на сухо... Такива красоти сътворявате, че всяка сутрин като минавам покрай нашия магазин за торти от 5 до 10лв., ми идва да вляза и да им дам адреса на форума, за да се ограмотят малко. Така ми е уютно при вас!

# 235
Bambinkamalinka, mimozaw, dimitrina73, мом4е6ка мама,страхотни торти!
Браво на всички за труда и услията!
dimitrina73,би ли споделила как точно използваш бял и кафяв шоколад? Rolling Eyes

И да ви попитам момичета-ако правя торта на 2 етажа трябва ли да покривам и мястото,където ще застене вторият етаж(дано да съм го обяснила както трябва  Rolling Eyes).

мом4е6ка мама,Честит рожден ден!
Почерпката е невероятна! Hug

# 236
Здравейте момичета,чета че питате за нещата на уилтон,аз донесох от САЩ на няколко момичета неща,незнам дали съпруга ми който също ще идва след месец ще се навие да отиде до магазина и да купи неща за някои от вас.Но не пречи да го попитам.  bouquet
Аз скоро не съм показвала торта,но просто изведнъж решихме да си дойдем до БГ а тук нямам никакви неща.Но се радвам на вашите произведения.

# 237
Момичета поздравления, отново страхотни произведения   bouquet
Стаси ти направо цял отбор барбита си спретнала  Heart Eyes
Муцунка, предполагам, че комплекта на Уилтън е по-евтин в Щатите? Аз ще заминавам натам и затова не го купувам от тук, но ако цените са същите хич няма да отлагам и веднага ще си го взема.
Момичета, търся , но не намирам рецепта за постна торта, че в нас се пости, а на мен ми се тортоправи  Crazy. Ако се сетите нещо подобно, моля пуснете ми линкче  Hug

# 238
  • София
Момичета, благодаря за пожеланията към майка ми и за милите отзиви. (Бъни, ти на свой ред ме трогна!)

Само да поздравя последните авторки на прекрасни тортички и ще споделя за шоколада...

мом4е6ка мама, да си жива и здрава и много красота в ежедневието и мечтите ти! Изящна тортичка!

Белия шоколад - следвах рецепта от един сайт (www.baking911.com), аз направих част от рецептата, а именно 300 гр бял шоколад Nestle, 5 с.л. течна глюкоза. Разтопих шоколада в МВ, внимателно, за да не прегори ( на половин мощност и разбърквах на 1/2-1 мин) след това затоплих пак там 5-тте лъжици глюкоза и понеже я попретоплих, малко изчаках, смесих ги с дървена бъркалка (при топенето на шоколада винаги подчертават да няма влага, защото става пресечен), което си беше риск понеже те задържат влага и после, много бързо стяга тази маса, я изсипах в домакинско фолио няколко пъти загърнах, сложих в кутия с плътен капак и отидох да спя с усещането, че съм прецакала поредните 300 гр. шоколад (доста черен шоколад потроших около Валентиската ми торта)....На другия ден намерих сравнително гладко кюлче, наложи се да размекна малко в МВ, ама много малко и започнах да си "чупя" ръцете от месене, понеже в началото е много твърдо, после от топлината на ръцете омеква...разточих между 2 парчета фолио, колкото можах и метнах върху тората, оказа се, че едва покрих горната част и оттам замазването с черния шоколад. Той ми беше останал от Валентирската торта  и го бях отписала, но в отчаянието си да спася положението, някак си го върнах към живот в МВ замалко и с повече месене (той престояваше в хладилника до момента)

С тази бяла маса доста добре се работеше по цветята, но няма почти нищо общо с работата с фондан - не се точи почти без да е м/ду 2 фолиа, не изсъхва фатално, защото като го вземеш в ръце, от топлината омеква и ако при фондана бързаш, че се втвърдява, тук барзаш защото се разтопява...Отделните листенца на розите не се разточват с малката точилка на Wilton, защото това ги къса, а само се притискат леко с върха на пръстите и това ги изтънява. Бързо се втвърдяват след като спреш да работиш по тях. Нищо не можах да направя с оцветяването - видно от тортата...сухите бои, разтворени с малко вода се пързаляха по мазната повърхност на шоколада и ставаха на капчици, които туширах със салфетка, а опитът ми да омеся с боя част от масата завърши с това, че я изядох, защото се пресече...

еми, пак както всяка торта - емоции, и пак ви благодаря, че ме запалихте с тази тема и сега си доставям тези приключения:))))

# 239
Пате, когато правиш торта на 2 етажа си правиш двете тортички , покриваш си ги и после преместваш само вторият етаж върху първия.Вторият етаж може да ти е на подложка с размера на самата тортичка.Някой го правят така-покриват първия етаж и след това слагат втория етаж без подложка(рисковано си е) и после покриват горния етаж.Но при всички случай долният етаж ще ти е покрит изцяло.

Момичета много красиви и уникални торти сте показали пак.

момчешка мама, много нежна тортичка.Честит рожден ден, много любов и късмет!

Atalanta, тортичките са страхотни, въпреки нвесъвършенствата, които ти виждаш.А многоцветната направо ми взе акъла.  Shocked

Bambinkamalinka , толкова добре изглежда твоята тортичка, че докато я разглеждах се приближих толкова до монитора, та чак усетих мириса и.   bouquet

mimozaw, като за първи опит чаршафа на тортата е изпънат като по конец.Поздравления   bouquet

Тане, много оригинална идея за курабийките.Благодаря  Hug

dimitrina73, честит празник на майка ти.Прекрасна торта си сътворила.   bouquet

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 00:08 от silrai

Общи условия

Активация на акаунт