Февруарчета игриви правят всички ни щастl

• 10 036
  • 295
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте..и аз не мия зъбките на Кати още/два долни и избили 2 горни но малко/...но като ви чета ще взема да се пробвам. Снощи докато се хилеше с отворена уста видях, че й е пробил едни кътник #Crazy, явно затова е била кисела и не е спяла като хората, но мислех, че кътниците пробиват доста по късно и досега съм я оглеждала само за предни зъбки...Та вече имаме и половин кътник Hug
sier хемоглобина си ви е оки..нашия беше 120 и педи каза перфектен...
Кати снощи набара пресен чесън и като го захрупа....май й се услади Joy та дори и не искаше да го пусне...изяде си половин стрък..
От два дена заспива в 22, но поизместих дневния сън...и мисля, че и тя се чувства по-добре, а може би се е успокоила като е пробил кътника....
Мамите, които са ходили на почивка как се справяте с яденето на бебоците...Сега ако заминем май някаде/татито е на 90% навит вече Joy/се чудя как ще я храня...пюрета ли да купя/тя яде основно готвено от мен/, съмнявам се, че мога да разчитам на месните кръчми, а в хотела в стаята няма да има кухненски бокс...ентусиазма почва да ми се помрачава от тези мисли....дано накрая да не стане, че пак ще отидем на вилата за по-лесно.... Confused

# 46
Зрдавейте и от мен Simple Smileи ние не мием зъбките все още,понеже пробиха преди 2 седмици.Имаме си само 2 горни и така.За спането вече сме минали на 1 път на ден.Ставаме към 9:00ч. и после заспива в 13-15ч.За сметка на това в 21 вече е заспал сам  PartyНа вън с тия фасове е чудо и при нас.каквото си намери на земята иска да го опита.вече до такава степен  познава,че ще му се карам и като вземе нещо бяга да не го хвана.решил е че мама има нужда от фитнес Joy

# 47
  • София
Ники от вчера е с температура smile3518 Тази сутрин я качи до 39.7. Говорих с личната по телефона, според нея е от зъби.  Давам Ефералган на 6 часа и се моля да не се качва много преди да е дошло време за следващия прием  Praynig Praynig Praynig

# 48
# 49
Ели Sad Пробвай и някои от бабешките методи - например, ако много я качи, но още му е рано за ефералган.... Например да го изкъпеш с един градус по-ниска от неговата Т - ако му е 39, му правиш вода 38 и да се поплацика малко... При децата номера с изпотяването, т.е. да се облече много за да се изпоти понякога е опасен, защото лесно прегряват, т.е. по-добре да се разсъблече детенце. Инак Т е полезно нещо - помага на организма сам да се справи. До 39 не е опасна, 39-40,5 е по-добре да се пробва с някой Тпонижаващо лекарство.
Алина два дни беше с Т и ми е прясно, прясно колко е гадно....

# 50
Язък дето се точех толкова за Велинград ...
Мъжа ми резервирал за Троян ...
Не че се оплаквам, де!
Почивката си е почивка, а и за пръв път ще водим малкия ! Simple Smile
Вече се вълнувам!

# 51
  • Бургас
И аз да се разпиша в новата тема. Мария от една седмица е доста лоша. Вече два дни изобщо не спи през деня,а както беше лошо времето нямаше и как да я изкарам. Много ми дойде,но няма как.
Мерка има 5 зъба и днес й взех четка за зъби,на Чико.Довечера ще мием зъбаци.
Част от "прекрасното" й настроение е и нежеланието да се къпе. Досега година и месец не сме имали никакъв проблем с къпането, а сега ревове и крясъци. Вече трета вечер я къпем насила.Надявам се скоро да премине този период.
Толкова от мен.

# 52
Вчера и ние си взехме изследванията. Хемоглобинът е добре - 127, но в стерилната урина имаме 2 вида бактерии. Според педито това не било възможно, затова няма да пускаме друга урина, а ще следим детето.  Rolling Eyes
И да се оплача, пак вчера Яско падна от леглото.  Tired Tired Как се е преметнал не знам, но мъжа ми чул тупване, рев и като отишъл да го види той бил на земята. Не плака много, няма и цицина, но доста се стреснах, мислех че още е рано за такива падания.  newsm78 Сега мъжо умува как да смъкне нивото на леглото още по-ниско.
Ани, ние сме във Велинград от 1 до 10 май, няма да се засечем. После дай отзиви за Камена, преди отсядахме там, даже и Яско там го направихме. Wink Тази година четох доста отрицателни отзиви и затова сменихме хотела.

Роси, Честит Рожден Ден на патерица!   bouquet

# 53
Привет и от нас, тези дни нещо голяма лудница ни повлече и не остава време за компютър. Гледам подхванали сте любимата ми тема за "всичко в устата". Аз мислех че само моето отроче още го гони този мерак каквото хване от земята да минава през устата. Тук като питам разни майки те всички ми казват ами то моето никога не е лапало толкова много неща от земята не знам кога се отказват, и аз още повече се сдухвам все едно само моето зверче е такъв изследовател. Сега има мааалък напредък, защото аз постоянно викам - не, ако, пфу и той милия напоследък като вземе нещо и ми го носи да ми го дава. Ама това се случва само като му изнася  Grinning
Wish Троян е много красив град, била съм в старата част и много ми харесва, имам си една плюшена овчица за спомен от там и Крис постоянно я разнася насам-натам.
При нас утре е католическия Великден и аз направих яйца за моя мъж че той много им се радва, и как няма като тук не са чували за такива екстри и единственото което се продава за Великден са шоколадови яйца. Искаше ми се и някоя покривчица да си купя или някаква друга украса ама нъц, нямат хората традиции  newsm78

# 54
запис и аз по никое време...
Ники не се блъска и не лапа боклуци от земята, но лапа всичко друго...играчки, топки, чехли, пръчки, камъчки.. та навън очите ми са на 100. незнам дали ще спре с това лапане..
Мила страхотно те разбирам.. и аз видях тези дни моето момиченце, на което бях детегледачка.. цял ден ходих ухилена до уши.. страхотно е..
зъби не мием имаме 8...ще се учим като порастем още малко.

# 55
Ангел също лапа разни работи, но не много... предимно ръцете си лапа, особено сега, че му пробиват явно зъби (дано да пробият скоро...). Общо взето, ако не е много гнусно нещо му давам да го опита, да види че не е готино, като аз правя подобаваща физиономия, тип "аз това никога не бих го лапнала". На пясъчник обаче почти не съм го пускала още  Rolling Eyes искам да намеря някой по-чист, ама къде ли... може би събота/неделя в градината на Алина. Сигурно пак ще има изненади,но поне би трябвало да са значително по-малко, тъй като не минават домашни кучета.
Зъби още не мием, чакам да станат поне 8. Ангел вече на няколко пъти ми показва недвусмислено, че му се ака - пръцка с  уста (аз така му правя, когато го чакам да се изака) и ме гледа подканящо  Laughing Освен това,  когато го попитам къде е пишката и с голям кеф си я показва и дърпа (тайния ми замисъл е да се забели сам Blush), май вече схваща че оттам се пишка... Гърнето обаче ползва за катерене и влизане в него, но не и за седене... ама ще му писне някой ден да го държа и ще поиска да е по-самостоятелен...

Скай, племенницата ми я видях чак сега, защото тя не е идвала в София при баща си, а те са разведени.... семейни драми разни...
Яс, понеже се зачетох в първия постинг - бялото в мартениците е мъжкото, а червеното е женското. Не че има голямо значение.... Simple Smile

Тези, които са при Иванова - да знаете, че в лабораторията на първия етаж взимат само кръв и урина. В петък трябваше да изследваме Алина за скарлатина, но се оказа, че не взимат гърлен секрет Close Докторката дори не знаеше, че не взимат  Tired Но поне взеха на Ангел кръв и дадохме урина...

# 56
Здравейте и от нас.
Малкия естанал голям инат. Лапа всичко от земята. Още не може да ходи стабилно. Има 8 зъба и му избиват 2 кътника. Изследванията които направихме показаха 127 хемоглобин и 13 левкоцити (нормата едо 10) и урати в урината. Накараха меда ги повторя след седмица като кръната картина бешедобре ( отидох в друга лаборатория) но хемоглобина беше 115.
Още малко ще изчакам да се оправи времето и ще ходим да му слагат МПР ваксината. Някой има ли някакви оплаквания от нея?

# 57
Бопси, понеже в галерията с торти не се обсъжда... - страхотни торти! Особено гъбката е направо прекрасна!

Някой ще се включва ли във Великденския базар? С какво?  Аз си мисля да направя картички, ако ми остане време...(материални де, фотошопските ги творя в  момента)

# 58
Здравейте и от нас.
Малкия естанал голям инат. Лапа всичко от земята. Още не може да ходи стабилно. Има 8 зъба и му избиват 2 кътника. Изследванията които направихме показаха 127 хемоглобин и 13 левкоцити (нормата едо 10) и урати в урината. Накараха меда ги повторя след седмица като кръната картина бешедобре ( отидох в друга лаборатория) но хемоглобина беше 115.
Още малко ще изчакам да се оправи времето и ще ходим да му слагат МПР ваксината. Някой има ли някакви оплаквания от нея?

За ваксината : На Виктор само му се зачерви мястото на ваксината. Нищо друго не се случи.

За левкоцитите: Освен от възпаление, може да се повишат и от това, че си го нахранила, точно преди да му вземат кръв. Знам го от нашето педи...

# 59
Открих новия имуницационен календар.
Ето, ако някой се интересува http://www.ncipd.org/index.php?category=9&section=35
Полиомиелита е на 16 месеца, значи правилно ни е казал нашия доктор. Само дето каза, че няма да е с пентаксим, защото реимунизациите са отделно за полиомелит, и отделно за дифтерия, тетатунс и коклюш - до 24 месец.
Незнам, но оставам с впечатлението, че всеки лекар е казал различно  Thinking
За МПР ваксината - Яна нямаше рекация, но ни предупредиха, че до 2-3 седмици може да се получи обрив, като от шарка. Дано ни се размине.
За тръшкането - нашта мома го усвои още на 9-10 месеца за мой ужас и сега продължава, но на мен хич не ми пука - не ми минават тия.  Naughty
Иначе ходи , като  водя за една ръка, а когато си набележи интересна цел ме пуска и си тръгва сама.  Simple Smile
Интереса към боклуци от земята продължава - правиме уборка на детската площадка - клечки, фасове, капачи, опаковки и т.н. Всичко по-лъскаво предизвиква голям интерес. Хич не бях забелязала, колко боклуци има всъщност по площадката.

Общи условия

Активация на акаунт