ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 294
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Така ми се искаше да излезем днес на разходка, ама този гаден вятър #Cussing outДано утре е по-хубаво времето

# 106
Здравейте момичета,
Да се оплача и аэ от един лек инцидент вчера. Следобяда преди хранене тръгвам да мия дупето на Давид, но понеже банята ни е студена го мия в леген в спалнята. Измих дупето, всчко точно и като тръгнах да вдигам бебето, се обръща и легена и залива целия под. Аз реших, че аз съм го обърнала някак си, но изведнъж виждам, че Давид държи в едната си ръка легена  Shocked и като ревна аз си казах край направих му нещо на ръчичката. Е нищо му няма, но успя да обърне леген с около 4 литра вода  Shocked. Баща му се шегува, че си имаме малък рамбо  Simple Smile.
От онзи ден и нослето му е запушено. Няма температура, акото не е зелено, но все пак ще го заведа на лекар, че тази хрема ме притеснява. Аз му капвам физ. разтвор. Бихте ли ми предложили нещо друго?

# 107
Здравейте мамчета!
Ние днес си направихме голяяяяма разходка FlutterПърво ходихме в Мола - там каката с тати бяха на кино, а ние с бубката обикаляхме магазините(м/у другото- много е скъпо...) После с нашите кумове и с децата отидохме до Южния 1swing ....оставихме някой лев на бънджито, на пуканките, на захарния памук и такива ми ти глезотийки.Габриела спа през цялото време. Събуди се само за малко, накърмих я в колата и продължихме....та чак до 17часа Embarassed...малко прекалихме, ама на всички ни беше много гот Laughing
jjoy - на мен док ми каза да пръскам Стеримар(това пак е физ.р-р), но ние имаме и кашлица и сме на Стодал....м/у другото докато бяхме навън не се закашля нито веднъж Party
Бубе - много са ти сладки куклите... Joy...като влакче са.... Heart Eyes
Болничките мами да се оправят по-бързичко Peace
Драгонче - може парацетамол или ефералган - вземай ги докато е време и не те е съборил гадния вирус, че аз отлагах с лекарствата до последно, а не трябваше...
Хайде цунки от нас, че отивам да правя салатка....

p.s.И на нас шезлонга ни върши страхотна работа - почти по цял ден си е в него и си я разнасяме по стаите....много й харесва Flutter

# 108
Мирка, като заспи Габи в шезлонга обръщаш ли я на една страна? Това се чудих днес newsm78
Jjoy, браво на Рамбо Hug!

# 109
Здравейте момичета!
РОСИ, успех на Боби на турнира - много му се възхищавам! Аз уважавам такива "умни" спортове - те си искат интелект и не са за всеки, сигурно много се гордееш  bowuu
Аз днес имах напрегнат ден - свекървата дойде вкъщи и си ме "взе" на разходка с бебето. Ужасена съм ако е решила всяка събота или неделя да "ме извежда" на разходка. Та това ми е на мен разтоварването - социалните контакти, малко да си пообщувам с хора, но с такива, с които имам какво да си кажа, а за съжаление със свекито - нямаме допирни точки - простичка женица с обратни на моите разбирания, но със самочувствието на по-възрастна си натрапва акълите. В понеделник сме на ортопед и ще я взема и нея да чуе от устата на лекаря какво трябва и какво не да се прави бебето, че с нейните мераци да и опъва крачетата да и ги изправя, кошмар  #2gunfire И така, след цяла седмица вкъщи, понеже нямаше слънце и не сме излизали, накрая на разходка със свеки  Cry
Като чета тези майчета, чиито бебчета не плачкат толкова и успяват да си заспят дори самички и много им се радвам на късмета с такива кротки бебчета! Моето свеки казва, че и двамата и сина са били такива бебчета - хапнат, заспинкат и това в общи линии. А пък другите, които са с повечко проблеми като нас - колики, газове (мойта нали не може да ака, че не винаги се разбира защо плаче - дали стомахчето при "кърмосмилането" или коремчето, подуто от ако; тя само докато пръцне толкова се мъчи  Sad ) - тях напълно ги разбирам! Когато бебето плаче не може да се остави просто така да се къса от рев! И не става въпрос, че ми става мъчно (това едно на ръка), но логично е, че се чувства зле и трябва да бъде успокоена - та тя цялата се зачервява и сгорещява, текът и сълзи и мисля, че изпада в нещо като шок психически, като нервна криза, защото като я вземем да я успокоим и трябва време (няколко секунди) докато гласовете ни достигнат до съзнанието и и зацепи, че вече не е сама в "мъченията" си. Въпреки, че често реве и я успокояваме, не мисля, че се е "научила" и разглезила, поне не още. То сигурно ще стане рано или късно и това, без да се усетим, но какво да се прави - неизбежно е, а пък после, ако плаче без да я боли нещо, само заради самото гушкане - е, ще ни се наложи да се отучваме. Не се е "научила още на ръце", защото в редките моменти, когато не спи и не я боли нищо, прости си лежи, върти главичка, маха с някоя друга ръчичка и вече се опитва да издава някакви звуци - засега "а"-ка. Много и се радвам на съкровището ми!  Heart Eyes Това междудругото вече се случва по-често - откакто си купихме шезлонга миналата седмица направо се родихме! Ами така хубаво я люляме в него и тя се унася и успокоява - като я заболи и заплаче и я полюляме малко и тя като усети движението, глупачето, си мисли, че някой я е взел  hahaha Вчера, чак взе да ми липсва - отдавна не я бях гушкала  Joy - е, имам предвид от през нощта - нали си спим двечките заедно, че си я взех в ръце малко да и се порадвам.
Пухка, аз не успявам да си сложа бебка на една страна в шезлонга - той нали хлътва и тя все по гръбче застава и сигурно дивана има някакъв наклон, че все в една и съща страна се измества от тежестта си. Затова се сетих да и повдигам гръбчето и да и подпъхвам едно завито на руло одеалце, че да и сменям от време на време положението. И с малките възглавнички сигурно става.
За нослето ползвам и аз Стеримар - спрей с някакви морски соли - овлажнява лигавицата и спомага за почистването с клечките за уши. Педито ни го изписа още първия път - на изписването вкъщи, но аз не го бях взела досега, сметнах че не се налага, но като бях на прегледа тя ми препоръча да и чистя нослето по-често, че се чуваха малко хрипове от него и аз чак тогава го купих (скъпичко, но щом педито настоява...)
За пъпчиците - взех да я мажа с кърма и още от втория път почти изчезнаха и сега е още по-хубава момата  Peace А крема на д-р Тайс не зная дали помага, защото я мазах за кратко - просто въобще не ми харесва миризмата му - той не е допълнително ароматизиран, но явно самите му съставки миришат така лошо  Sick
Съвет, за да не изчезва написаното, което и на мен ми се е случвало като натисна "Публикувай" и нещо се губи връзката и нищо не ми публикува: преди да натиснете бутона, копирате написаното - най-лесно с клавиатурата - Ctrl+C, и после си го възстановявате - Ctrl+V
Лека вечер, а утре слънчев ден и приятни разходки с бебенцата!  Hug

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 01:42 от desi_sunshine

# 110

Честита пролет маменца мили,бъдете здрави,хубави,щастливи
и само най-вълшебните неща да изпълват вашите сърца !!!

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 21:45 от бубето 29

# 111
  • София
Добър вечер от нас!!!

Да се похваля - тази нощ страшно спане, както при Мама Ави. Заспа в 22:00 и се събуди в 5:30, аз чак обиколих всички часовници, че не можах да повярвам. А гърдите ми като два камъка и цялата пижамка мокра отпред Simple Smile

За памперсите - ние от днес сме на Либеро 2, след като смених три комплекта дрехи, мокри от пропуснали памперси - Памперс 1, май са ни станали малки.

За гушкането - аз гушкам, но се опитвам да предвидя и да гушна преди да е заревал силно или изчаквам няколко минути да пореве, за да не прави пряка връзка между рева и гушкането.

За шезлонга - спасение голямо е, сега през деня си го мъкна с мен по стаите, а преди и през нощта, само в него заспиваше.

Чуденка - от няколко дни малкия ревва на сън, спинка, ревва жално и после продължава да спи?!?  #Crazy newsm78 Случвало ли ви се е?

Спокойна и спяща нощ! Simple Smile

# 112
Здравейте, момичета!
Бубе, близначките са страхотни, да са ти живи и здрави и трите деца!
Роси, после ще чакаме да почерпиш за първото място!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossedПриятно изкарване, в Смолян е страхотно (също съм била там с Благун като кърмаче!), на нас Родопите са ни любимото място за почивка, само като видя борчетата след Асеновград и вече съм нов човек, всяка година ходим натам поне 2 пъти и досега винаги сме отсядали в страхотни семейни хотелчета и сме били много доволни.
Дездемонка, писах ти на лични, Голдънчето много точно ти е отговорила.
За носенето на ръце - избягвам, пък и имам чувството, че самите деца така се поизнервят допълнително. Гушкам Маги и й говоря (не мога да й се нарадвам и всеки ден съм благодарна, че успях да я износя и я имам), понякога, когато коликите са много силни я взимам и на ръце за няколко минути. Иначе тя също си заспива сама в легълцето или си стои в портбебето и разучава обстановката в къщи. От време навреме минавам просто да я погаля и погледам.
За ваксините - ще купуваме Пентаксим.
За ортопеда - тази седмица сме при Драганов с двете хлапета, че Блажко криви навътре леко краче.
Днес беше погачката. Беше много хубаво и спокойно. За съжаление, свекърва ми не присъства и ми е много болно и мъчно, защото много я обичам. Болна е (от вчера и тя, и Митко са на антибиотик) и само позвъни, даде ми подаръка за Маги и си замина. Поне настоях да влезне за 1 минута с маска колкото да разчупим питката в нейно присъствие. Не спазих традициите - посрещнах си и си изпратих гостите, от питката вързах 1 залък в кърпа, където аз сложих парички и вдигнах вързопчето нависоко и така избегнах "просията" по масата, дадох на неразположени приятелки да гушкат бебето и така  Joy. Бях приготвила сутринта масата, гостите като дойдоха си седнах с тях и повече не съм ставала. Поприказвахме си много сладко, пък Маги през цялото време я гушкаха. Моята зъболекарка не я пусна, с кумата едвам се разбраха кой да я подундурка  Joy. Нинка поне вчера я дундурка 1 час докато бяхме на фризьор и ми правеха прическата, та тя не се включи в спора кой да я държи, за сметка на това майка, леля ми и вуйната на Митко през цялото време дебнеха да я вземат. Като си тръгнаха гостите прибрах за час-два докато Маги спеше и си поговорихме по телефона с татито както като бяхме гаджета, ама вече 3 дни е при свекърва ми  Tired.
А, вчера си отрязах си косата, страшно се харесвам с новата прическа. Никога повече няма да пусна дълга коса, днес атракцията на "кокошето ни събиране" беше не толкова Маги, колкото моята нова прическа  Laughing Flutter.
Отивам да си лягам, че не знам малката ми змейка кога ще поиска да папка.

# 113
  Виви давай смело във ваната. Емма си я миех спокойно и с непаднал пъп, ако подсушиш добре после няма проблем.
Бубе колкото и висока да е Т не е проблем да кърмиш, най много да се продриска детето защото поема по топла храна. Много хубави снимки благодаря!
За гушкането съм на мнението на Естрела, сега е момента и сега имат нужда от това децата ни. Който се тревожи от разглезване и свикване нека почете малко литература, бебетата до една годинка нямат съзнанието да се разглезят. А пропуснатите милувки тежат цял живот и на мама и на бебе (подсъзнателно). Както и да е, всъщност исках да кажа че аз съм фен на привързаното родителство, така и си гледам децата.
И аз ползвам Sleep & Play на Памперс от самото начало, батко ми ги донесе от Чехия, много съм доволна. Днес купих нови пакети 3 номер, да видим тези от Бг какви ще са като качество, защото мисля че тукашните са турски.
За нослето аз ползвах с Ива освен Стеримар, витамин С, сребърна вода и кърма, редувах или слагах каквото имам под ръка.
Вчера си оправих всички документи, за детски, еднократка и т.н.
Ходих и на гинеколог, всичко е чудесно долу, съвсем възстановена, но с разделена коремна стена и трябва операция за да съберат мускула, иначе ще си влача корема вечно. Само че най рано след 2г ще стане, оставам си дебелаааа  Cry

# 114
  • София
Добро утро!
Евелинка, чудсно сте си изкарали. Много жалко, че свеки и мъжа ти са болнички. Дано бързо да се оправят! Честита прическа!  Hug Hug
Мери, добре, че всичко по възпроизводителната система е ок. Мускулатурата ще я оправиш, няма страшно! Hug  Hug
Днес е и нашата "питка". Ставам да се оправям, че времето лети!
Много хубав ден и настроение и много  Hug!

# 115
Добро утро от една много наспала се майка!
Снощи Маги си легна в 10 и се събуди сутринта в 5.15, дано по-често да има такива паузи. После я взех при мен, че тя държеше дълго да я кърмя и сме спали до 9.30. Е, по едно време насън и дадох да посуче, че пак ми се беше размрънкала.
Голдънче, приятно изкарване днес! Аз от вчера имам страхотно мнение за погачите и женските събирания, направо ме е яд, че следващата погача ще е чак след 4-5 години.
Мери, браво на теб, едно, че всичко е наред ( този проблем наистина се оправя), едно, че си се престрашила да идеш на доктор. Аз хич не мога да се навия, то и има време де, есента съм си правила за последно цитонамазка, до тогава все ще събера смелост да отида.
Чакам малко да се постопли още и мисля да закарам Маги до един магазин за пердета, да изберем за нашата спалня и за детската стая.
Лек ден и много  Hug!

# 116
  • ВАРНА
Добро утро!
Голдънче и Евелинка, мерси за съветите. Трябва да пробвам, че от ден на ден ми става по-голяма мъка, а в никакъв случай не искам да се отказвам. По-рано нямах чак такива болки.  Sad Cry
Голдънче, весело изкарване на днешния празник.
Мери, браво, че всичко е ок при теб. Нали знаеш килата не са най-важните. Въпреки, че и аз се чудя как да махна едни 15-ина, с които да стигна до изходно положение, че и още искам ...
За гушкането, и ние сме постоянно на ръце. Въобще не иска да стои в кошарката си.
  Струва ми се, че съм го свикнала да заспива все с цицата в уста, без нея заспива само навън в количката. Аз си мисля, че все яде, а той ... И май и от това не могат да ми заздравеят зърната. Та те са му постоянно в устата. Снощи го пробвахме с баща му. В един от моментите, когато изпусна гърдата /вече унесен за сън/, му тикнах биберона в устата, въобще не се усети милото, цокна го малко и си заспа. Приемам съвети всякакви. Иначе ми е ужасно приятно, когато, докато си яде, пусне цицата, облегне главичка върху нея и заспи ...  Но не мога всеки път така да го приспивам.
Шезлонг, все още нямаме, но от известно времеси мисля, че искам да взема.

Ще дописвам после, че детето писна. Иска да ядееееее

# 117
Искам да ви питам колко е "таксата" за молитва за майката и бебето в църквата.  newsm78 В нашата църква е 20 лева.

# 118
  • ВАРНА
Пави, не знам. Аз не съм ходила.
Ето, мойто диване цокна 10-ина минути и заспа. А даваше признаци на много гладен.
И друго, обожава да си яде ръцете, гладен, не гладен, ръцете му постоянно в устата. И аз до скоро си мислех, че е гладен и все манджа му предлагах.
Ей го, на, събуди се и пак едната му ръка в устата.
Хехе, луда ме прави от сега.

# 119
  • София
Здравейте и от нас:)
Вчера цял ден бяхме навън по магазини и разходки. Бубичката спа през цялото време, само се събуди да яде, което се случи на паркинга на Била:)))). Днес е много комуникативна и само ми гуга, писука и обяснява нещо като се заглежда в разни играчки, картинки и т.н. Grinning. Току-що успях да я приспя в количката с много разхождане из апартамента, че явно е в по-превъзбудена фаза и не ставаше по друг начин. Относно бибката. Нашия сукателен рефлекс е толкова силен, че тя буквално си се роди с ръцете в устата. Ако я оставех да се занимава с палеца си, шанса да изкриви небцето и зъбките е огромен. Реших, че ортопедичните биберони са доста по-добър вариант. На зърното ми няма да я оставя по цял ден, а и няма как, ако искаме да се храним от цица и за напред и на мама да й останат зърната на място:)))). Ползването на бибката въобще не я отказва от сукането от гърда. Като е гладна, стой, та гледай Crazy Joy! Смятам, че всеки намира правилния вариант за детето си, според темперамента му. Извинявам се, но освен това ще си кажа, че мисля "привъзраното родителство" за нещо твърде крайно, както и обратния вариант на неглижиране на детето и отнасянето с него като възрастен. Моята истина е някъде по средата, както ме насочи инстинкта и усещането ми за моето дете. Но, разбира се, това е личен избор, които всеки сам трябва да направи, без да се притеснява, че някой друг мисли иначе;)

Общи условия

Активация на акаунт