ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 277
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро !
Моля ви за съвет относно кърменето. Михаела е изцяло на кърма , но от една седмица усещам, че ми намалява кърмата, особено вечер и последните две хранения вечерта гърдите ми са  направо празни и не си дояжда детето и се сърди .През нощта , като направи пауза от 4-5 часа , нещата се оправят и има кърма . Правя всичко възможно за увеличаване на кърмата откъм храна и течности, даже пия хомеопатични за кърма , но резултат няма .Чудя се дали да започна да го дохранвам вечер детето или да оставя така нещата , само че ме е страх да не би да не наддава достатъчно. Първия месец ми беше наддала 900 гр. , а сега за 21 дни само 400 гр. , явно не и достига. Моля ви дайте ми съвет !
 pavi04 , на нас ни взеха 10 лева за молитвата + свещички за всеки член от семейството , които си плащаш отделно.
Ние също се гушкаме почти постоянно , когато е будна , защото иначе много плаче . Мисля,че всичко си зависи от детето . Голямата ми дъщеря си стоеше кротичко в кошарата и не ми е ревала, заспиваше си самичка , дори без беберон.А сега малкото си го гушкам за да заспи и нощем спи при нас с татито, но не мисля , че това е разглезване . Само дето на мене ми е малко по-трудно да си върша домакинската работа , изчаквам я да заспи и тогава или чакам каката да се върне от училище , за да я гушка тя.
 Лек ден на всички! Hug

# 121
Здравейте,
толкова разчитах че днес времето ще е хубво, но то че пак духа. Мисля обаче да с увием добре и да поизлезм, че от Вторник съвсем ще се развали и щем не щем ще си седим у дома.
За молитвата незная колко се плаща, защото още не сме ходили.
Пъпчиците по лицето и кърмата не ги спасява  Sad
Забелязвам че започна да й се образува коричка под косицата.Батко й също имаше, но мислех че а нея ще се размине.От тази вечер след къпане ще зпочнем да я решим с четчица от естествен косъм - дано започн да й се бели коричката.
Мисля да се поприготвяме за излизане, че току виж по-късно заваляло!
Приятна раходка на всички  Hug

# 122
Привет и от мен Simple Smile
И аз да се присъединя към отбора на наспалите се мами  Praynig Явно е традиция когато мама излезе  на "женско" парти вечерта, бубчо да спи 8 часа непробудно. Добро дете  Peace
Благодаря ви за милите пожелание за Боби. Hug Hug Hug Аз сякъш още не мога да осъзная какво постига той. Може би защото е изключително палаво, сприхаво, неспокойно и будно дете, и направо се учудвам как си избра този супер спокоен"спорт" newsm78. Вчера и онзи ден пак бяхме на турнир - регионален за точки в ранглистата. Голяма драма беше - защо сме на 2ро място. Ей направи ме дива и щастлива и накрая яде бой вместо да си спечели награда за успеха. Не ми се мисли в Смолян какво ще е, но татко му ще е е с него, а ние с Алекс ще се гледаме или ще сме по разходки 1stroller
Цитат
Смятам, че всеки намира правилния вариант за детето си, според темперамента му. Извинявам се, но освен това ще си кажа, че мисля "привъзраното родителство" за нещо твърде крайно, както и обратния вариант на неглижиране на детето и отнасянето с него като възрастен. Моята истина е някъде по средата, както ме насочи инстинкта и усещането ми за моето дете. Но, разбира се, това е личен избор, които всеки сам трябва да направи, без да се притеснява, че някой друг мисли иначе;)
Напълно споделям мнението на Ефросинка. Децата макар и бебета разбират какво се случва около тях, или по точно казано - усещат. Те свикват с последователността на нещата - причина и следствие. Алекс много плаче преди баня - тогав аму е най кривия период, но в момента в който влезем в банята и млъква и започва с едни усмивки и звуци.... Кажете ми после че нищо не разбирали бебетата. Макли сладки манипулаторчета newsm32
За църквата: Струваше ни 10 лева. Ние в петък правихме 40 дни и ходихме при нашия поп, който ни венча, кръщава, освещава, прави опелото на татко. Чете ни молитва и ме пречисти. Моя мъж ме шегуваше след това че вече съм нямала грехове и съм можела на ново да си трупам нови  hahaha hahaha hahaha
Мери готова си за №4 Hug Дано е хубаво времето тази седмица, че да отскочим до Айтос да се видим, защото после като заминем за Смолян няма да ни има 7-8 дни минимум.
Евелинка и Голдънче завиждам ви благородно за питката. Нашата ще я направим по нататък Praynig Евелинка я пусни снимки с новата ти прическа Peace
JJoy поздрави на малкия Бам-бам от нас. Аз си имам един - само че 8 годишен Joy
Усмихнат ден от мен. В Бургас е мрачно и ВЛАЖНО и ще си стоим у дома днес Sad
Иначе съм впрегнала "робите" (пералня, сушилня, съдомиалня...) да работят smile3532

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 13:01 от rosi_bosi

# 123
Хайде и аз да се разпиша за днес Heart Eyes
Лидия - и мойта кукла е правила такива изпълнения насън - и е проплаквала, и се е усмихвала,  но аз го отдавам на това, че и бебетата сънували....(това някъде го бях чела)
Пухка - аз съм си направила едно приспособление на шезлонга, за да не е хлътнал...имах си от каката обиколник на кошарата, но сега не ми трябва - купихме нов, та него го изпрах,изгладих и го нагънах  4-5пъти и сега стана като дюшече.Слагам го под подвижната възглавничка с ограничителя, която си е с шезлонга и става равно легълце.Габи много обича да спинка в него и си я слагам и настрани, но подпъхвам на гръбчето одеалцето, с което е завита, за да не се обръща, но напоследък иска само по гръб и с главата настрани.Ако я сложа настрани започва едно пъшкане и мърдане докато не се обърне на гръб.
Абсолютно съм съгласна с мнението на Ефросинка и Роси - аз също не съм човек на крайностите и се опитвам да плувам в ЗЛАТНАТА СРЕДА.
Yolinka - ако нощно време не се събужда   бебка за да папка значи си набавя нужното количество за деня.Аз мисля да не бързаш с дохранването, а да се успокоиш,защото кърменето иска спокойствие. Hug Wink Дори и да се наложи да дохранваш - не го приемай толкова трагично....та нима децата,които са на АМ не са станали хора..? smile3503
Ние днес сигурно ще пропуснем разходката, защото духа повече от вчера Tired
Евелинка - честита прическа newsm10 - хайде, чакаме снимки и току виж и аз съм те последвала... Heart Eyes

# 124
Ето ни и нас.  Simple Smile
Днес е слънчево, и нищо че сме отбор "Шмрък" реших да изведа двете госпожици да ги хване малко слънцето. Малката в количката, добре завита на шарена сянка, а каката добре облечена с колелото. Ама нещо много бързо й омръзна, та намерихме кукленската лежаща количка и тя вози нейното бебе на двора 1stroller , а аз моето 1strollerLaughing 
Иначе сме се заразили цялото семейство - тати, аз, Вики и Александра и баба им (свеки). Купона е пълен, пием парацетамоли и витамин С, чайчета и топло мляко и тн. На бебка пръскам по малко кърма в нослето и почиствам после с помпичката за нос (много плаче милата) и има ефект, поизчиства й се и дишането не й е толкова затруднено. Стискайте палци бързо да отмине.

Роси - блазе ти за "робите", аз съм пуснала само 1-ния "роб" - пералнята. А пълната мивка с чинии е на мое разположение и щом приспя челядта отивам да дерзая там.
Yolinka - най-добрия начин е по-често да й предлагаш, и до няколко дни би трябвало да се регулират нещата. Пробва ли също с ядки и чай?
Евелинка - пусни снимки на прическата, любопитни сме да видим  Wink
Бубето - а мама защо я няма на снимките с 3-те красавици? Снимайте се цялата женска част от семейството, а на таткото яка му душа с толкова жени у дома.

Целувам ви и ви казвам чао, че работата ме зове.  Hug

# 125
  • sofia
Евелинка, снимки, снимки, снимки!!!... И на прическата и от тържеството... Плс!

Роси, успех и на вас, и  приятно изкарване в Смолян.

А относно "домашните роби" - винаги "богославям" изобретателите им...  Joy

Йолинка, макар вярвам че Мери ще се включи с най-точния и правилен съвет, си мисля, че щом детето прави такива паузи - 4-5 часа значи все пак не е чак толкова отчайващо положението, а пък и с по-честото слагане на гърдата нещата би трябвало да се оправят.  Нали знаеш, че не абсолютно задължително тогава детето да плаче единствено и самото защото не се е наяло - обикновено бебета са по-ревливи вечер, цялата обстановка е по-напрегната някакси... newsm78

# 126
 Момичета , благодаря за отговорите ! Heart Eyes
мирка ив. , аз не се притеснявам от дохранването , защото каката съм я хранила само с АМ , тогава направих мастит с висока Т , наложиха се антибиотици и кърмата ми спря. Просто се чудех дали може да се възстанови кърмата след като веднъж е намаляла , а ядки си хапвам по много  и чайчето на ХИП пия. През деня понякога я храня на 2-2,5 часа  и това не съм се сещала , че може през деня да хапва по-вече , но пък не наддава много добре  newsm78, оф и аз незнам , за сега ще изчакам още 2-3 дни , ще я претегля пак и тогава ще реша.
 Хубав ден от мен .  bouquet

# 127
Аз преди няколко дни изядохняколко смокини /от сладко/ и една шепа сурови орехи и после цяла вечер не съм спала от напрежение в гърдите.Пробвайте,тези които искат да увеличат млякото си , разбира се Laughing

# 128
Мирка, много добра идея ми даде. Бях купила един сладък обиколник, още преди да реша какво легло (кошарка) ще взимаме. Извадих го и го приготвих за шезлонга. Страшна си Hug!

# 129
Здравейте мамчета.Не успявам да пиша често,че наш мъж много реве.Днес е по-кротък,пу-пу и реших да се запиша,даже успях да кача снимки от днес.Малко са с лошо качество,че са снимани с телефон.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225832&photo=104

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugна всички

# 130
Йолинка разбира се че може, може и спряла кърма да се възстанови, може и нераждала майка- осиновителка да си предизвика лактация и да кърмят осиновените толкова дълго колкото желаят, (могат и около 10%от мъжките екземпляри в света да лактират и кърмят), и всичко това не са чудеса нито изключения а просто природа. Ние като върховен вид трябва да отцеляваме и природата се е погрижила за това. Всичко е въпрос на желание, а който го има намира начин да постигне каквото иска. Вярата в собствените ни тела е твърде разклатена благодарение на проспериращите компании, така щедро рекламиращи своите АМ, дето са "тооолкова близко до майчиното мляко", колко близко може да е една жена до една крава не знам. Често кърмене ще оправи нещата, ако детето не иска да суче на 1-2 часа, може да се стимулираш известно време с помпа, хубаво е да кърмиш и нощем, до два дни кърмата ти ще се регулира. Помагай си с овесени ядки, варено жито, бирена мая (отпуска и нервите впрочем), сурови бадеми, лактогонен чай. Мисля още, че толкова малко дете яде твърде рядко, но всички деца са различни разбира се. Явно сте сънливи, защото големите паузи за сън показват че на бебето му стига. За грамчетата не се тревожи бебетата наддават скокообразно, може да си качите нужните именно в последната седмица на месеца, за това е правилно тегленето да става веднъж месечно. Как сте напишаните и нааканите памперси? Не очаквай детето да наддава по книга. Аз се храних нормално а качих над 20 кила през бременността, моя позната хапваше каквото и е кеф и все гладна, все дъвчеше нещо, качи 9кг, всичко е индивидуално.

Подразних се и ще спомена щото ме чопли, че не смятам пълната отдаденост (каквото е привързаното родителство) към невръстното за крайност, а за природа и по скоро норма, останалото е цивилизация, изкривен мироглед и стремеж към кой знае какво...
Исках само да споделя, че съм гледала двете си деца по различните начини, и съм доволна от плодовете на привързаното, освен това то ми е близко до сърцето и него чувствам за правилен начин, за това и смятам да го приложа пак. Не съм обвинила обаче някой от другата страна за краен, така че нека се въздържаме, Ефросинке!

А Росинка, (чакам те с нетърпение Hug) бебетата следобед или над вечер плачат, всички, понеже трябва да разтоварят някак напрежението от деня за да спят спокойно. И те са впечатлителни същества, и целия свят така омръзнал и незабележим за нас за тях е съвършено нов и ги уморява докато го изучават стъпка по стъпка. Някои дори се закачат на цицата и сучат дълго ("сукане накуп") (това пак за Йолинка), така са намерили начин да разтоварят. Освен това всяка майка следобед, надвечер или вечер има по малко кърма, защото е вече уморена и изнервена от дългия ден, начина за справяне е прост- да оставим бебето да суче толкова дълго колкото има нужда и иска. Ако дадем АМ, утре вечер ще имаме още по малко мляко и вдругиден още по малко, понеже няма стимулация.
Йолинка не пишеш изобщо как се кърмите, разкажи повече, навици, режими, кога, по колко време и т.н.

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 17:01 от Мери

# 131
Леле, момичета, много съм зле - не мога да си кача снимките на компа. Нали му наточиха нов мозък скоро и сега нещо не става. На всичкото отгоре татито нали го няма, а и брат ми и татко (другите авторитети) също са болни, няма как да го направят вместо мен. Довечера ще пробвам с напътствия по телефона, дано успея, ако не ще ви покажа снимки на прическата и тържеството когато някой ги качи на проклетия компютър (имам чувството, че някои програми му липсват  Thinking ).
Мирка, повече от 10 години бях с дълга коса, мислех, че ще ми е много мъчно да я подстижа, а докато бях на фризьор изпитвах такова облекчение и лекота при всяко кръцване на ножицата. Митко като ме видя и каза повече да не съм посмяла да си пускам дълга коса.
Роси, тия роби и аз ги обичам, моите си имат имена :пералнята Пенка, съдомиялната Мими и т.н. Майка вчера ме пита да остане ли да измие чиниите, а аз не, Мими ще ги измие Joy.
Дездемонка, не мисли дори да се отказваш, малко по малко зърната ще заздравеят и болката ще отмине Hug.
Драгонче, оправяйте се бързо, грипът е ужасен. Sad
До пердетата не стигнах, като пекна това слънчице и с Маги хукнахме на разходка да я поизпържа хубаво на слънцето.
А, сега видях, че Мери е писала.
Мери, предполагам, че нито едно от момичетата не е искало да те засегне.
В интерес на истината и аз споделям мнението на Ефросина, Роси и Мирка за златната среда. Колкото и да обичам децата си, искам те да знаят, че "и мама е човек", имам нужда от мое лично време, имам нужда и от почивка. Също и за детето е добре да има известна самостоятелност, как ли щеше да се почувства Блажко, ако го бях държала само до мен, когато се налагаше бабите да го вземат за да лежа на системи или както сега го отделихме, за да не заразим бебето.
Честно да си кажа имам толкова мечти и планове за бъдещето, които ще бъдат донякъде неизпълними с дете, което не се отделя от мен, имам нужда от време да уча, вече се замислям и кога да се върна на работа. Това не прави обичта ми по-малка, напротив, искам децата да свикват, че всичко в този живот става с много труд и усилия и да ме обичат и затова, че съм се откъсвала от тях (колкото и усилия да ми коства), за да се опитам да им осигуря един по-добър старт. Милувките и целувките никой не може да им ги отнеме, нито обичта и тревогата ми за тях, но искам да растат самостоятелни и уверени в своите собствени сили.

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 22:34 от evelinar

# 132
Права бях, че компютърът няма достатъчно мозък, успях да кача снимките. Не са много, че повече бърборехме вместо да снимаме  Grinning :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=230381&photo=1

# 133
  • София
Мери, не се впрягай, моля те! Peace Казвам каквото мисля, въпреки риска да го приемат някои по остро. Определено смятам, че и ти си на този принцип и никога с цел да жегнеш някой специално! В темата вече имаше и предходни изказвания с крайни заключения от обратния полюс, така че смятам, че трябваше да се чуе и другата страна;). И както вече споменах :"...това е личен избор, които всеки сам трябва да направи, без да се притеснява, че някой друг мисли иначе;)" Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 18:18 от ephrossina

# 134
  • Варна
Здравейте и от мен!
Да се оплача и аз- детенцето ми не иска да яде. Не мога да разбера защо. За първите 20дни качи само 280гр. Лекарката каза, че вероятно не му стига кърмата и да го дохранвам след кърмене. Купихме му АМ и само веднъж изяде 60мл. В останалите случаи, аз му давам а той не яде. Така продължихме пак само на кърма. За следващите 15 дни качи 450 гр.- голям успех. Сега почти не суче, само по десетина минути от едната гърда и много рядко успявам да му дам от другата. Детето видимо не расте  Cry . Пробвах да му дам само АМ на едното хранене. На кутията пише по 120мл. за неговата възраст, а той с 300 зора изяде едва 60мл. Утре ще го заведа да го претеглят на същия кантар и просто не знам какво да правя. От раждането си до сега не е наддал и 1кг. най- вероятно. Кажете нещо за апетит при толкова малко бебче?  smile3547 Приемам съвети всякакви. Много ми е жал като го гледам толкова мъничък. Интересното в случая е, че е много спокоен, вечер си прави 6 часа пауза, спинка си горе долу от 23 до 5часа и като се нахрани продължава до 8часа. Ако е гладен би трябвало да реве си мисля  newsm78
 Да питам и още нещо: от раждането си до сега Теди има огромна синина на дупето и малко по-нагоре към кръста. Някой има ли такова чудо. Аз го свързвам с натискането по корема ми при раждането, но мина доста време и би трябвало да изчезне. Лекарката каза, че не е от някаква травма, а някои бебета така се раждали и после изчезвало от самосебе си.
  Лека вечер на всички майчета и всички бебчета да спинкат сладко!

Общи условия

Активация на акаунт