ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 275
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Мери , благодаря ти , ти ми вдъхна увереност! Hug От всичките неща , които си изброила само бирена мая не съм вземала , другите неща консумирам ежедневно .
  Относно кърменето - Михаела яде 7 -8 пъти на денонощие , в редки случаи 9. Вечер след къпане като заспи в 9 - 10 часа и се събужда към 1 -2 , т.е. прави пауза от около 4 , най-много 5 часа . После пак си се храним в 4 -5 часа и т.н. през около 3 часа през деня  понякога и по- малко - 2 - 2,5 часа , но никога по-малко от 2 часа. Кърменето продължава около 6- 8  минути на едната гърда и още толкова на другата. Но това е когато има повече мляко , когато няма естествено е по-кратко.  Прави ми впечатление , че е много лакома , започва да яде с настървение и в началото чак се дави , а като започва да свършва пуска зърното , започва да реве и по никакъв начин не мога да продължа да я кърмя. А пък да суче празна гърда просто е мисия невъзможна - дразни се още повече и започва едно реване  ooooh!  Просто няма как да сме като скачени съдове. А за изцеждането , след кърмене с помпата не мога да изцедя и капка , изцеждам с ръка колкото мога , но това са само няколко капки , само нощем има малко повече, може би около 5 -10 мл , не повече.
 Малко объркано стана , дано си ме разбрала.
Slavi Yo , това на дупето е натрупване на по-голямо количество меланин в кожата , среща се често , особено при по - тъмнокожи бебета . Изчезва след време , няма място за безпокойство.

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 18:56 от Yolinka

# 136
И бебка се роди с такова тъмно петно на дупето...като натъртено...Док. каза, че ще изчезне..Интересно че и аз срещнах някъде, че се случва на бебета с по-тъмна кожа, а Киара е бяла като сиренце newsm78...
Мери, много си докачлива напоследък..хората просто изказват мнение, никой не го налага...Аз също споделям мнението на Ефросинка и другите..Бебка си кротува в стаята на бебешката гимнастика или на шезлонга...аз минавам, поглеждам дали всичко е ок, целуна я, гушна я и пак отивам да си върша работата,,,Разбира се , че когато съм свободна сме заедно и пеем и си общуваме..От ден на ден все по-интересна става..и пухкава..хе-хе
Роси, ще чакаме да се похвалиш с твойто генийче...
Чакам отчет от Баленка и Виви..нещо се загубихте, дами...

# 137
Включвам се най-вече заради Yolinka, че нямам много време, но и също така да споделя мнението си след като ви прочетох последните постове: Моето бебе не иска да седи самичко и да си "гледка" играчки или гимнастики, започва да се извива, да се напряга, още докато спи и накрая се събужда от това, което я притеснява и започва да плаче. Понякога се случва и да е будна и спокойна, но това не трае повече от няколко минути. Просто няма как да си я оставя самичка да си седи - плаче и това е - както някой беше споменал, не става въпрос за глезене, моля ви, разберете го, та аз понякога дори я намразвам или пък проливам и аз някоя сълзичка от безпомощност, ще ме извините за искреността, защото една майка трябва да е винаги спокойна и любяща, но понякога не мога да я успокоя дълго време, въртя я във всякакви пози, гушкам, говоря, повишавам глас, за да може да ме чуе, когато наддава по-силен вой. Няма как да се прилагат някакви писани методи и формули - едно дете като си е по-нервничко и чувствително, каквито и разбирания да има майката, детето само си налага неговите си изисквания! Ох, добре, че майка живее близо до нас и понякога идва за половин, един час да я вземе, че да мога да свърша нещо, а и татито като почива също много помага.
А на Yolinka все пак да кажа какво ми хрумна - дали детето не плаче от колики? При нас е така - още докато я кърмя започва да се върти ужасно на гърдата, засмуква и поцоква един-два пъти, и така докато накрая се разплаква изнервена от тази "борба". Понякога сукането преминава без такива инциденти, но това са редки радости. В тези моменти е толкова сладка като си полегне върху гърдата и заспинка сладко! Та аз, в началото, като се случи не можах да разбера, че са колики - изглеждаше ми така, сякаш иска да сучи, опитва, а пък няма мляко в гърдата и затова се разплаква, много се изплаших, че не ми достига кърмата, но слава богу бързо успях да разпозная истинската причина. А за това, че изцеждаш толкова малко, особено ако е след кърмене, това много пъти са го коментирали Мери и други, че е нормално. Освен това, аз лично имам една много близка приятелка, детето и скоро ще направи 2 годинки, кърми я почти година, с много малък бюст е и с тесни канали, успявала е да изцеди кърма само на ръка, не и с помпа, детенцето и е много жилавичко и болест не е видяло, пу-пу, все така да е сладуранката.
Лека вечер и доскоро!

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 20:50 от desi_sunshine

# 138
  • София
Здравейте мамчета!
От обяд ме болят яйчниците, както при цикъл, ама цикъл няма?!? Чудя се ще ми идва ли или е по-силно изразена симптоматика на овулация?!?!?  newsm78 Мъката е в това, че трудно нося малкия, боли ме! Айде днес татито помага, ама утре като отиде на работа...ще се наложи да се справя някак си!
Ох, пооплаках ви се и сега ще ви пожелая лека нощ!!!

# 139
Бяхме казали че в "родени" ще си говорим за плетки.... какви са тези спорове сега Stop
Аз пък тогава съм "лоша" майка щото ходя на работа  smile3533
Хайде  newsm51 topicclosed newsm51
Евелинка страхотно изглеждаш с по къса коса. Митко е прав - супер си  Peace
Slavi_Yo не е се панирай излишно. Със сигурност Теди наддава, и ние наддадохме първия месец само 800 грама ама сега започнахме повечко да ядем. И правим голяма нощна пауза. А за "видимото" порастване - ти си по цял ден с него и няма как да усетиш голямата промяна. Ще чакаме утре да споделиш какви са резултатите Hug
pavi04 искам и аз сладко от смокиниии smile3514 Ако може от зелените smile3521
Отивам да си къпя челядта подред на номерата. Днес деня ми се стори ужасно дълъг - само домакинстване, хранене, оригване, дремуцане.... добре че снощи позаредих батериите с приятелки за няколко часа, иначе днес щях да съм в time out newsm50

# 140
  • Варна
Нека и аз да се включа по повод носенето на ръка и разглезването.Ами аз каката въобще не съм я носила на ръце и не съм я дундуркала.Където я оставях там заспиваше или си гледкаше и мълчеше.Елате да видите сега мъжа какви номера ми прави.Трябва или да е на ръце или някой да седи и да му говори.Така че всичко е до детето.
И другото с което да се включа е за това детето че е винаги до майката и майката имала нужда за себе си:Помислете малко тези които нямат баби и дядовци на когото да си остави децата?Аз щерката съм я гледала до 3г.и 3 месеца без някой да ми е помагал.Беше скачена за мен като кърлеж.Така като гледам се очертава и малкия да е така.
Не искам никой да обидя,но си помислете за тези които си отглеждат децата сами.

# 141
Здравейте момичета и от нас.
Днес беше и нашата погача. Доста се изморих, но реших да седна и да ви споделя. Гостите ни бяха 20 мили дами  Wink и си изкарахме страхотно. Имаме много подаръци. Жалко че Рая не може да разбере все още какво е изпуснала. Ще кача снимки, когато имам повече възможност.

Искам да попитам нещо малко по-различно от нещата, които се пишат тук. Притеснявам се за голямото ни дете - Петър. От момента, в който се роди Рая стана кошмарно в нас. Адски се промени, изнервен е, много буен, злобен към всички .... аз лично се предавам и нямам идея какво да направя. Обръщаме му внимание, купуваме му играчки....всичко, абсолютно всичко, каквото пожелае, но без резултат. Страшно съм объркана и не знам какво да предприема. Ще очаквам ваше мнение и съвет.

Цунки!

# 142
Galadriel-че - съвет не мога да ти дам, но мога да ти кажа че не си единствена с такъв проблем. Откакто се роди Александра нашата Вики е неуправляема. Станала е изключително инатливо дете, прави всичко напук, независимо дали ще й навреди или не... Обгрижена е с много внимание и от моя страна и от баща й, а баба й и дядо й са се посветили изцяло на нея, да не кажем че заради нея почти не обръщат внимание на бебчето за да не ревнува. Но състоянието и е постоянно лигава! Нямам идея какво да правя. Когато искам да направи / НЕ направи нещо - тя започва да прави точно обратното. Първо с добро се опитвам да й кажа, че не бива така, че това не е правилно и т.н., а тя само ме гледа в очите и най-нагло ми се смее и продължава, като гледа как ще реагирам аз. Повтаряме си още 2-3 пъти но без никакъв ефект. Предупреждавам я че ще я плесна но не ми обръща внимание. Спира едва когато наистина я шляпна и то насериозно, а така не бива!!! Ако знаете как ме боли сърцето при всеки такъв случай!  Cry Все едно мен са ударили. Но просто някои неща трябва да бъдат спрени (бъркане в контакта или горещата печка, надвесване тежки предмети около кошчето на бебето, игра с нож и тем подобни...)  Crazy
От днес се опитвам да въведа нов метод, хрумна ми като се сетих за едно предаване "SOS бавачки". Днес заедно нарисувахме едни звездички, лунички и слънчица и уговорката е следната: ако слуша (не върши бели) получава наградка, ако не слуша - взима й се наградката. Ще се опитам по този начин да я заинтригувам, та поне малко от малко да почне да слуша. Пожелайте ми успех  Praynig
Лека нощ и до утре.  Hug
Пожелавам на всички мами и бебенца лека и спокойна нощ, и по малко проблеми!

# 143
  • Варна
GALADRIEL и thedragonbg и при нас е така нищо че каката е много по голяма.Това е ревност.Казаха ми че трябва да даваме на по голямото дете да помага за всичко около бебето.Нашата кака помага при къпането,приготвя банята,дава дрешките,памперса,крема и други такива.И аз бях много притеснена и се разтърсих из форума и намерих една тема точно по този въпрос.Ако я открия ще ви я пусна.
Намерих темата.Прочетете я,може и да ви помогне.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267970.0

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 22:33 от жаси

# 144
Йолинка разбира се че може, може и спряла кърма да се възстанови, може и нераждала майка- осиновителка да си предизвика лактация и да кърмят осиновените толкова дълго колкото желаят, (могат и около 10%от мъжките екземпляри в света да лактират и кърмят), и всичко това не са чудеса нито изключения а просто природа. Ние като върховен вид трябва да отцеляваме и природата се е погрижила за това. Всичко е въпрос на желание, а който го има намира начин да постигне каквото иска. Вярата в собствените ни тела е твърде разклатена благодарение на проспериращите компании, така щедро рекламиращи своите АМ, дето са "тооолкова близко до майчиното мляко", колко близко може да е една жена до една крава не знам.

Мери извинявай,но откъде черпиш тази информация,че мъжете могат да кърмят или майки осиновителки?Извинявай,но мъжете имат зърна,но нямат млечни жлези.Никога не съм чувала за нито един  случай в света на НОРМАЛЕН мъж да кърми.Още малко и ще изкараме че може и да раждат.Вярно е,че кърменето зависи от теб най-вече,но специално нещата които си написала по-горе са повече от абсурдни.Никога няма да отрека,че разбираш много за отглеждането на децата и си страшно полезна за този форум,но понякога просто ме изумяваш.......И се чудя дали ти вярваш,че тези неща могат да се случат?

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 22:45 от illana

# 145
Евелинка, много, ама много си хубава така. Прическата е жестока и много ти отива newsm10. Аз също се подкъсих, но не толкова много, а и разликата почти не се усеща, защото постоянно съм с вдигната коса. В "Шейново" една възрастна акушерка ме видя с пусната коса и ми се скара, че не трябвало да стоя така с бебето, защото в косата се събирали много бактерии. Толкова се впечатлих от това, че си мих косата всеки ден по време на престоя си там. А вкъщи свикнах да съм вързана на "кукуригу". Даже спя така - нали се кърмим през три часа, включително и през нощта, та да не губим време.
Роси-Боси, знаех си, че нашето момче няма да ни изложи. Второто място си е чиста победа. Остави сега плетките, а ми кажи на каква програма сушиш детските дрешки. Аз ги пускам на "готови за носене" с опция против измачкване. Плюшените изглеждат страхотно, но пелените, които подлагам върху повивалника нямат гладене при тази програма. Иначе сушилнята си влезе много активно в употреба. Имаме една възрастна съседка, която е много разочарована. Нейният "прозорец към света" гледа към балконите и тя се забавлява, като зяпа какво сме простряли аз и приятелката на нейния син. Един път беше преброила колко лилави  блузи в близки нюанси имам Crazy Като се позатопли ще й върна частично занимавката, но специално за бебешките дрешки сушилнята ми е невероятно удобна. Калоян се научи да си пишка редовно след измиването на дупето, докато го плескам с кремче и пелените, които слагам на повивалника отиват в траша.
Лека нощ на всички, аз отивам да дебна кога ще измърка, защото според моя часовник всеки момент ще се сети, че е гладничък.
Illana, може ли един бърз въпрос. Спомням си, че беше казала "Вигантол" да не се дава директно в устата. Ние ще го почваме след два дни, но междувременно започнах да давам и "Зимафлуор" по предписание на нашата педиатърка. Тя изрично ни предупреди да не се смесва с вода и да е на един час разстояние от млякото (един час преди и след кърмене). Смяташ ли, че съществува проблема с полепването по гърлото, за който говореше?

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 22:50 от Puhka

# 146
illana - ще се включа аз, вместо Мери, поне на първо време.
За "Могат ли татковците да кърмят погледни тук и тук .
Явно не е толкова абсурдно. А в същия кърмачески подфорум се намират и темички за майки осиновителки, успели да предизвикат лактация у себе си и да кърмят бебчетата си.

Светът е странно място и винаги може да те изненада с нещо!!!  newsm53

# 147
Хахаххаа с thedragonbg си прочетохме темичката, която Жаси ни подаде.... Та момичета и аз съм с този проблем. Нашия батко е..... не ми се говори. Меко казано неконтролируем. Понякога не ми издържат нервите и викам като луда или се шамарим. Резултата е ужасен и за двама ни, защото страдаме. Накрая стигаме до крайния резултат но с много нерви. Охххххх дано е само период, макар че не ми се вярва.  ooooh!
Пухи, и аз използвам тази програма за дрешките, но пелените си излизат намачкани Sad. Но аз не гладя нищо, защото така или иначе  температурата на сушене е много висока и се дезинфекцира всичко (нали това е една от целите на гладенето - да убива микробите)
Ха и още нещо забравих да напиша по повод това от Мери newsm51:
Цитат
олинка разбира се че може, може и спряла кърма да се възстанови, може и нераждала майка- осиновителка да си предизвика лактация и да кърмят осиновените толкова дълго колкото желаят, (могат и около 10%от мъжките екземпляри в света да лактират и кърмят), и всичко това не са чудеса нито изключения а просто природа. Ние като върховен вид трябва да отцеляваме и природата се е погрижила за това
Мерии душко, моя мъж вече цял месем си глътва по малко от моя чай за кърмачки, но ефект никакъв. За сега съм единствената кравичка у дома smile3532. Опитите продължават newsm62 и аз много се шегувам с него, че може някой ден да стане тате "Мууууу"
Много ви обичам и лека нощ!
И честито Възкресение Христово на католиците!

# 148
Мами с по-голямо детенце и ние сме така, това което е написала Драгончето важи с пълна сила и в къщи, на моменти дори се отчайвам и наистина не знам как да постъпвам. Жаси, мерси за темичката сега и аз ще я прочета, пък дано да ми помогне с нещо.
С нищо хубаво не мога да се похваля-пак сме болни и то много, иначе бебката ми е  много спокойна и мила. Laughing

Да добавя и аз нещо по въпроса с кърменето и майките-осиновителки, едно време нали е имало дойки, които са кърмили чужди деца с години, предизвиквайки лактация без да са родилки(професия кърмачка Mr. Green), така че няма нищо чудно.

# 149
По този въпрос пак ще стане една....
ПУХКА всички мастни разтвори могат да полепнат по гърлото и се дават с храна или вода.Но незнам това дали е мастен разтвор.За вигантола съм сигурна,но за това ще те излъжа. провери дали е мастен разтвор и ако е можеш да го даваш в лъжичка с малко кърма щом не ти е забранила .Но най-добре го давай както ти е казак педиатъра.

Общи условия

Активация на акаунт