ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 274
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
На мен пък ми е любопитно как да разтворя мазната капка витД в мляко или друго newsm78, поне преди не успявах, ей  такива простички неща ме терзаят  Mr. Green Щом мазнината не се разтваря в млякото какъв е смисъла да се дава с лъжичка мляко? Rolling Eyes
Илана в нета намирам повечето материали. Не са въздух, защото сме ги обсъждали в курсовете с доктори. Освен това мъжете имат не само зърна, имат и млечни жлези, но неразвити. Нормален или ненормален, има си факти, по скоро е ненормално ние да обявяваме нещо за абсурд само защото ни е непознато. Света е шарен!
Краси когато ти кажат че метода който прилагаш е краен едва ли ще останеш безразлична, вероятно ще реагираш... някак. Нека споделяме мнения но да не категоризираме, това имах предвид!
Йолинка защо цедиш? Опитай да направиш поне 8 кърмения в денонощието. Освен това, налага ли се да кърмиш определено време на гърда? Убедена ли си че детето изсуква всичкото задно мляко, защото на мен ми прилича малко на това. Пълните стомахчето добре, но вероятно с предно мляко, възможно е за това наддава малко, калориите са в задното. Обърни внимание на това. Може да си помогнеш с компресия на гърдата когато намалее млякото, за да не се нерви човечето. Намерих ти темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 01:34 от Мери

# 151
 за разлика от мъжкото кърмене това е нещо доказано и го пише в много учебници и книги както и  самите лекари го казват и предупреждават затова.
 Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace
Само се надявам и моля моето детенце да не стане кърмачка след 20 години......Кърменето е процес,чието начало слага бременността.Свързано е с отделянето на хормони.Жена претърпяла аборт дори и в ранна бременност може да отдели кърма и то едва ли достатъчно.Просто дори и мъжете да имат млечни жлези нямат този хормон.Затова ми се вижда невъзможно.За да се случи отделянето на кърма трябва да се мине 1во през бременност,а за мъж бременнен още не съм чувала newsm78[/color]
Не искам да се караме и наричаме ненормални из форума,но на някои жени им е достатъчно гадно от факта че немогат да кърмят децата си зада четат такива неща,че краве било млякото ,че толкова е лесно кърменето и даже мъжете могат да го правят,а за жените е задължително.Освен това ти сигурна ли си,че всеки един момент се храниш правилно и водиш здравословен живот.Много ми става болно като кажеш за АМ че е кравешко ,че не е полезно и т.н.100 пъти го повтори вече!А ние не сме малоумни и го разбрахме.

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 02:04 от illana

# 152
Дощя ми се да споделя
Музикално- … 95;ки защото е много нежно!

# 153
Добро утро мацки. Гледам че слънчо се опитва да се покаже. Дано имаме усмихнат и пприятен ден.
 Дездемонка моето човече също заспива само на цицката, но и биба као му дам се мръщи и му се повдига. Голям хитрец! В баща си спи с биба а в мен само на цица  newsm78
 Аз благородно завиждам на всички които успяват да се приспят вкошарата и на тези които могат да се разнасят в слинг например. Моя мъж не иска да е легнал независимо къде. Трябва да е прав, да му говоря и да го разнасям. Когато го приспивам само тогава е гушнат. Ужас.
 Евелинка прическата наистина много ти отива. Честито. За сърчицето на бебчо може да не съм споменавала  Rolling Eyes Не му се е затворила клапичката. Тя обикновено се затваря в края на бременноста. Не е много сериозно за сега. Случва се често и обикновено до 3-4 месец се затваря. Има време и се надявам да се оправи, че иначе ще е поблем да спортува като порасне.
 Към майките с малко кърма: Пробвали ли сте с фолиева киселина? Но се консулирайте с лекар. След раждането  ми бяха изписали да пия желязо и фолиева киселина(4бр на ден) Имах ужасно много кърма. Все се надявах да се регулира, но уви винаги ми бяха напрегнати гърдите. Веднъж се зачетох в шишето с фолиева и пише че спомага образуването и отделянето на мляко у кърмачките  ooooh! Сега вече не я пия и млекоцентралите се регулираха  Laughing
Успешен ден на всички и спокойни бебета   bouquet

# 154
Добро утро,мамчета Hug Hug
От вчера ви чета ,но не съм писала.Момичета,моля ви не спорете,нали сме тук да обсъждаме и да си помагаме колкото можем,да обменяме някакъв опит newsm51
Що се отнася до кърменето,възпитанието и отглеждането на бебето всяка майка усеща кое е най-добре за нейното детенце и се стреми да му даде най-доброто,сигурна съм с това. Peace
Вчера Мони се сърди много,може би защото и аз бях нервна и усеща,почти цял ден не спа(с изключение в столчето за кола) и ни направи диви и щастливи CrazyСнощи до 12 часа се сърди,после заспа и стана в 5,30 чак да папка и сега още спинка.smile3524Дано днес да ми е по-спокойна. Praynig Praynig Praynig
Искам да попитам за шезлонга-удобно ли е за спане на бебчето ,колко време може да я оставям да спи в него и това легналото положение наистина ли е легнало newsm78Защото и столчето ни за  кола уж е от 0 месеца и има възглавничка за новородено,но все си мисля че не й е удобно вътре(макар че си спинка там) и не мога да я оставям по много време е него.Та мисля да взема и шезлонг ThinkingПросто установих че малката ми кукла не иска да спи сама в спалнята през деня,а във всекидневната няма къде да я сложа ,освен в столчето.
Бубе,много са ти хубави дъщеричките Hug  bouquetТи как си ,оздравяваш ли?
Евелинка,много ти отива новата прическа newsm10
GALADRIELКА,същото беше и при нас с баткото.В началото като ни изписаха с Мони бабите дойдоха да помагат ,т.е. да гледат Петър и така го разглезиха(защото го виждат рядко и всичко му разрешават #Cussing out).Направо не можех да си позная детето.Започна да троши играчки ,да се тръшка и да пищи,ревеше за всичко и правеше всичко напук.На всичкото отгоре пробва да се наака и напишка няколко пъти в гащите,при положение че отдавна е без памперс и като го попитах защо прави така ми каза че защото бебето пишка и ака в памперса и той искал така.Обаче било гадно и се отказа бързо hahaha JoyМного му обяснявам,гледам да не го изолирам и да помага колкото може(макар че повече пречи).Към сестричката не е проявил досега агресия или някаква открита ревност ,но чувствам че вътрешно има такава.В момента ,в който си тръгнаха нашите баби и той започна отново да ходи на градина нещата се поуспокоиха.просто повечко време и търпение се иска.
Щях още нещо да пиша,но малката се събуди и иска да ядееееееее,така че до после Hug Hug

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 09:37 от mama avi

# 155
Illana, благодаря. За "Вигантол" съм убедена, че се дава по начина, който казваш. Педиатърката ми каза същото, а си го пише и в описанието. За "Зимафлуор" пише, че може да се смесва с течности, но не и с мляко, така че ще си го капя директно в устата. Що се отнася до кърменето от страна на мъжете, честно казано ми е отвратително даже да си го представя. Лично мнение! А ти не се връзвай толкова, всичко е строго индивидуално. Убедена съм, че си великолепна майка и всеки, който каже обратното, ще го сръфам smile3503. Но съм убедена, че никой не го и мисли.
И двете ми колежки, с които раждахме приблизително по едно време дават добавки на бебките си, защото нямат достатъчно кърма и това изобщо не ги прави по-непълноценни майки. Напротив, справят се страхотно. Едната имаше огромно желание бебенцето да е само на кърма и не даваше адаптирано мляко, в резултат на което малката се дереше по цял ден, ставаше лилава и тя я разнасяше на ръце, защото си мислеше, че търси физическа близост. А детенцето просто си е гладувало. Като се установи, че не е качила нищо през първия месец, да видиш как бързо нещата се регулираха. Започна да й дава добавка и бебката се успокои. Другата ми приятелка преживя голяма трагедия - почина баща й. Кърмата й секна от тревоги и притеснения. В този случай каквито и съвети да се дават, все тая.

# 156
Добро утро, момичета!
Радвам се, че ви харесвам с новата прическа!
Магито пак беше отличничка - спа от 11 до 5,30 и после до сега, брат й правеше така. Пу така да си остане. А даже и снощи ми позволи да си изгледам филма за гейшата.
Галив, стискам палци сърчицето на бебчо да се оправи!  Praynig  Hug
Жаси, неправилно си ме разбрала, исках да кажа, че ако постоянно се скача с бебето няма да мога да наглеждам другото си дете, да обърна внимание на таткото (нали и той душа носи  Mr. Green), да си оправя къщата. Между другото от 2 седмици съм абсолютно сама с Маги и дори ходя много надалече да си напазарувам, щото в центъра хората не ядат и супермаркети няма или са недостъпни за количка Tired.
За по-голямото дете - при нас го избегнахме този момент, но и Блажко е по-скоро още бебе и възприема сестра си като играчка. Дано скоро да свикнат дечицата, стискам палци бързо да мине този период!
За шезлонга - аз ползвам така столчето за кола. Иначе за момента все още си държа Маги в портбебето и я мъкна така навсякъде из къщата.
Илана, не искам да казвам аз какво мисля по отношение на мъжете-кърмачки, че Пухка ще бледнее пред мен  Rolling Eyes Sick. Накратко - предпочитам мъжът ми да работи вместо да стимулира лактацията си (а и аз не хващам вяра да е възможно  newsm78), всеки си има задълженията и не мисля, че е нужно да се смесват. А на Мери не се сърди за постовете - на нея работата й е да насърчава жените да кърмят.
Честно да ви кажа, никога не съм делила жените на кърмещи и хранещи с АМ. В крайна сметка като го имаш-добре, като го нямаш-здраве да е, кравето мляко си е доста хубаво дори  Heart Eyes (по мое лично мнение), а в 21 век наистина имаме повече възможност да избираме. А сега не ме нападайте като ви кажа, че с мъжът ми си говорихме есента да отбия Маги (вариантът е или май месец или есента, в зависимост от това колко кърма имам) и аз спокойно да си продължа следването, да поработвам (щото и сега помагам за някои неща от къщи) и дори да попътуваме. Още не съм го решила, има време в зависимост от това как върви детенцето. Пък и този път съм решила да кърмя докато ми е кеф и не ме изтощава, щото миналия път какво ли не пробвах да си увелича кърмата когато ми намаля и няколко месеца по-късно бях крайно изтощена, изнервена, да не говорим едни кръвни изследвания като си пуснах какво излезе.
И накрая - толкова по-сериозни проблеми има от това дали кърмиш или не!
Маги ми ревна, отивам да видя какво става.

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 09:53 от evelinar

# 157
Момичета някоя от вас дава ли капки Бейбинос и как точно ги давате? И по колко?
Мери моят бебок започна да пропуска по 1 нощно хранене. Е може и да е временно за сега се е случило 2 пъти. Нормално ли е? Храненията стават 6 така дали му стигат?
Момичета за носенето на ръце - надявам се, че темата е просто дискусия не спор. Моят син досега максимум 7-8 пъти да е стоял самичък на леглото ни или в кошарката без да плаче. Иначе просто иска да си ми е на ръцете. Виждам, че някои бебета просто стоят и си кротуват и на мен ми се ще да е така, но не е. А да оставиш бебе на 1 месец да се дере неистово ми се струва доста кофти. И не става въпрос просто за навик. Синът ми е така от първия си ден. Просто си казвам и този период ще мине. Да са ни живи и здрави дечицата. По-темпераментни или по-кротки - характер какво да се прави. Но те са нашите малки слънца. Повярвайте ми и аз искам да си почистя без бебо да се плаче, да изгладя, да отида до банята, но на този етап е невъзможно. Сигурна съм, че не всеки може да си го представи, но - факт.

# 158
az sa6to se vklu4vam kam problemite s po goliamoto dete.otkakto rodih vse edno mi smeniha deteto.sporime za vsi4ko.i az mislia 4e e vremenno no 6e vidime.

# 159
  • София
Mama avi, не всички шезлонги имат пълно легнало положение, но тези, които имат са наистина пълно легнали, моят е ето този http://smehurko.com/catalog/product_info.php?cPath=36_74&pro … a6b2b64f73038affb и може да се люлее с крак  Embarassed, само така успявам да почета във форума  Peace!!!

# 160
  • София
Добро утро!
Вчера питката мина чудесно. Беше весело и забавно, набърборихме се и се видях с приятелки и колежки. Бебето спа през цялото време - от 12.30 до 17.00. Даже и през нощта беше спокойна. Изкъпах я и заспа към 21.30 снощи и се събуди чак към 3. Grinning Ще ви покажа снимки по-късно. Снощи ви четох до никое време, но не успях да пиша.
За по-големите деца, Галадриел, засега овладявам положението с непръкъснато обяснение, че и първото и второто дете се обичат еднакво, че и двечките са ми дъщери, както и това, че като е била Лили бебе и с нея така съм процедирала, във всяко отношение. Няма все още ревност, но има едно постоянно задаване на въпроси, на които неизбежно трябва да обръщам внимание и да отговарям, колкото и досадни да са. Иначе каката много обича бебето и постоянно й се радва, гушка, помага ми наистина много. Някой път ме изнервя до крайност и едвам се сдържам. Онази нощ например я ударих, защото нослето й беше запушено и искаше капки да й сложа, а не ми позволи и започна да плаче и крещи. По-лошото е, че на сутринта не си спомняше нищо. Embarassed Embarassed Embarassed Confused Ината все още преобладава, опитва се да налага нейното, но е търпимо. Та майката му е приказки, и пак приказки. Поне при нас помага, но аз й говоря и обяснявам откакто виждам, че вдява. Стискам палци да премине бързо този период при вас! Hug
По повод отбиването, замислям се и аз този път да се върна по-раничко на работа , а и мислим на есен да пътуваме до Сингапур за Формула 1, че като бременна ми резнаха квитанциите. Но в крайна сметка и с малката беболинка съм склонна да пътувам, а каката при баба. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Евелинка, наистина си страхотна с новата прическа. Прав е Митко да не ти разрешава дълга коса повече.  Peace
Хубав и слънчев ден за разходки ви пожелавам!

# 161
Докато не съм забравила Евелинка много те променя новата прическа и ми харесваш така повече!
Илана недей така, каква каза че ти е професията? Почети малко преди да хвърляш твърдения само за да дразниш! Hug Вчера твърдеше че мъжете нямат жлези, днес се съобрази и съгласи, сега пък казваш че не произвеждат пролактин, пак ще те разочаровам, произвеждат и то в количества близки до нашите! При евентуална стимулация могат и да лактират, колкото и гадно да звучи на някого. Не се изживявай като жертва моля те, винаги ме е дразнило това, като се заговорят истини да се направим на много обидени, нали само разговаряме. Да не споменавам че аз влязох в твоя тон, не обръщай нещата! Naughty И как да кажа друго след като АМ си е наистина краве мляко.  Rolling Eyes Не обиждам никого с истината смятам, освен това се уважавам за да обидя и себе си, защото сина си съм отгледала благодарение на това краве мляко. И не смятам хранените с АМ деца за нещастни и болни (като някой някога беше казал   Mr. Green) защото иначе бих нарекла така и собствения си син. На мен ми липсваха знания навремето, сега опитвам да ги дам на имащите нужда.
Евелина благодаря за разбирането, точно това ми е била целта винаги, и дори една майка да успея да убедя и успокоя, ми е щастливо и добре! За тези решили да се борят все пак е нужна увереност и насока, за да опитам да им ги дам е възможно и да засегна някого без да го целя, но пък за мен не е причина да спра Peace
Джой следи пампите, ако имате 6 мокри за денонощие, значи всичко е наред. Има деца които се хранят рядко, но обилно и от рано намаляват броя хранения, но наддават добре и се чувстват добре. Ива обаче не ми беше така, като започна да пропуска хранене намали значително наддаването, 3-я месец докато аз се радвах на хубав дълъг сън, тя качи само 200гр и започнах да будя нощем за да наваксва. Изчакай и виж какво става с вас.
Ние с Ива нямаме проблеми относно ревността, даже вече почти не търси да суче, видя че няма да и откажа и се успокои. Все още вършим всичко заедно, само че сега и с Емма, която или виси в слинга или в кенгуруто, не обича да лежи сама и плаче, така че нямам опция "в леглото" или "баба гледачака или помагачка". Ива помага а Емма дремуца. Вчера пуснахме прахосмукачка, изчистихне кухнята, измихме куп чинии и сготвихме пилешка супа, простряхме, остана само да изгладим но това върша сама нощем.
Излизаме докато не е заваляло пак.

# 162
Здравейте момиченца-кокиченца!ЕЕЕЕЕЕЕ  хайде не се нападайте "в ефир"!Нали знаете , че накрая "както баба си знае , така си бае", така че каквото и да се пише и говори всеки ще прави каквото намери за нужно, така че спорът тук е излишен.
Ние все още се борим с жълтеницата , в петък пак сме на изследвания.А какъв режим си е създала малката,просто не е истина ooooh!Спим през деня  и то до обяд като заклани, но вечер след баня настава купона.Мъчат я коликите , ама и не и се спи , подремуцва по 20мин в шезлонга във всекидневната или на ръцете на тати , после към 12 се храним, сменяме памперси, понякога и цялото облекло и така откарваме  до към 2,30.Майка и вече окончателно се е изнервила/въпреки , че се повтаря всяка вечер/.Давам и пак да яде , обикновенно вече легнала в леглото , защото вече и аз не издържам и така откъртваме  до към 6,7 часа.Така че , вечер и да се съдера немога да я приспя в нейното легло.Спим си тримцата на спалнята .Татито още не ни е изоставил, въпреки  че работи от 8 до 21 часа вечерта и е страшно уморен.Ама и тя хитрушата много обича да се гушка в него.И през деня ако се събуди трудничко стои сама  в леглото , иска постоянно да и се обръща внимание.Давам и биберона и докато  я наблюдавам си го цока, като се скрия и го изплюва и започва да мрънка. #CrazyТа така си живеем щастливо.
За работата и аз искам да се върна , даже ме викат сега от април, ама няма как да стане.Бабите са далеч и няма кой да  я гледа.Офиса ми е на Златни пясъци и се пътува поне по час и повече до там, а пък с това кърмене  на 2-3 часа просто е мисия невъзможна.Нямам  финансова нужда да работя, просто заради  социалните контакти , а и да не излизам от ритъм, но  за сега това е положението.Аз и беба в комплект Laughing.
Целувки на всички и не си обременявайте главиците с излишни дрязги.Имаме достатъчно други неща за които да се тревожим и ядосваме.

# 163
momi4eta spe6na pitanka.koito e daval infakol moje li da mi kaje dozata 4e dokolkoto razbiram pi6e po edin kapkomer0.5ml.  na vsiako iadene.taka li e

# 164
Добър ден на всички мамчета, МАМА АВИ благодаря ти много-добре съм вече и всичко си е по старому-няма начин ,сама сьм и мен ме чакат  Hug
Исках да питам МЕРИ-горе -долу кога изчезва линията негра -май така ми беше казала че се казва -благодаря ти много ...  bouquet
ДО ПОСЛЕ Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт