ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 273
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Аз давам по 1 капкомер преди всяко ядене.Някои дават по 2 капкомера  в часовете на по-силни колики.

# 166
  • sofia
Ле, ле, момичета - като ви чета с тея мераци за връщане на работа... Аз съм доста далеч от такива мисли, дори и не искам и да си представям, че настръхвам.
Е, разбира се, ако майката го желае, или няма друг избор - да.
Аз с каката не бях работила до преди това и бързах да си намеря работа. Е, детето като стана на година и осем месеца вече бях на работния фронт. Мерак за работа, детето в Пловдив при майка ми и така до есента, когато тръгна на ясла. И тогава се почна кошмара - болести, няма кой да гледа детето, ти трябва да си на работа. Ужас, най ми е било тежко, когато то милото с Т и разстройство си е в къщи, гледано от една комшийка, а аз не мога да бъда при него.  Cry Никога не съм се чувствала по-зле - в един момент за нищо не стига времето, изнервен си до краен предел, имаш да вършиш 100 неща и повечето от тях са на половина. Все бързаш за някъде и все не достигаш навреме. Доста често се е случвало да се отнасяш зле с най-близките ти - мъжа и детето - точно заради този стрес...

Сега живот и здраве - дано да имам възможност (от работата да ми позволят) да си стоя в къщи 2 години, после "екстрата" - детски ясли - да е пропуснем - трябва да търся детегледачка - само от самата дума ми става лошо - чужд човек да ми гледа детето някакси не си го предствям - поне да е направо на градина малкия юнак.  Praynig

Та такива са моите мисли за работа, но все пак, всичко си зависи от човека - не всяка работа е от 8 до 8 часа ... на други пък бабите са им в къщи на разположение. Щом жената така се чувства по-добре - психически - лошо няма.

А относно каките и батковците - и ние сме на същия хал - с тази разлика, че до сега не сме си оставали сами четиримката - живот и здраве това ще стане след две седмици - тогава ще се видя в приключение. Каката е от децата, които изобщо не се занимават самички - все ти виси на главата, постоянно трябва да й обръщаш внимание. Е от няколко месеца гледа чат-пат за кратко някое детско филмче...

Жалко, че и тук взеха да се създават безмислени спорове - а относно кърмене и АМ - точно заради такива спорове преди няколко години форума "Кърмене и захранване" се раздели на две - да има и за "Изкуствено хранени"...

НО, безспорен факт е, че сега има толкова малка успеваемост относно кърменето точно благодарение на невежеството на майките - на нас обаче ни е простено донякъде - особено с първо дете, педиатрите (повечето) и мед. персонал в родилните домове - не стига, че не ти дават правилните съвети, ами обратното - ако дават такива са водещи до успешното начало на отбиването. - от типа на хранене през 3 часа, даване на вода, къде със захар, къде без захар, сокчета от първия месец, чайчета на ХИП - действали успокояващо Shocked и т.н. , започване на дохранване веднага - ей, така за всеки случай и неща все в тоя дух на мисли...

# 167
  • София
Blagoeva, давах по един капкомер преди всяко хранене направо в устичката, а на храненето след баня два!  Peace

# 168
  • София

Искам да попитам нещо малко по-различно от нещата, които се пишат тук. Притеснявам се за голямото ни дете - Петър. От момента, в който се роди Рая стана кошмарно в нас. Адски се промени, изнервен е, много буен, злобен към всички .... аз лично се предавам и нямам идея какво да направя. Обръщаме му внимание, купуваме му играчки....всичко, абсолютно всичко, каквото пожелае, но без резултат. Страшно съм объркана и не знам какво да предприема. Ще очаквам ваше мнение и съвет.

Цунки!
Здравей, по този повод нашия педиатър ми дръпна 1 час лекция. Като цяло казва,че децата на подсъзнателно ниво преживяват конкуренцията,но мисълта им не допуска чувството на ревност.Затова избива в нервно-патични проблеми:някои деца заекват,други се напишкват ,трети като моето стават агресивни без видим повод.Решението според него е да се изведе на повърхносътта напрежението,което детето не знае как да контролира и затова е агресивно.Например да му се каже"да знам,че си брат ти те изнервя,но ние те обичаме повече и от преди" ,"да виждам,че си притеснен, всичко ще си дойде на мястото след няколко месеца" - мисля, че ме разбираш каква е в общи линии идеята.Каза,че ако детето каже за брат си "мразя го " всичко е наред. Че прекалената любвеобвилност е притеснителна. За сега не съм опитвала, изчаквам подходящ момент, но педиатъра ни много се интересува от психология и винаги е бил прав до сега , винаги обръща внимание на психиката на детето , наред със здравето. Та затова си мисля, че може да има право. Трябва да им помогнем да осъзнаят това, което ги измъчва и те не знаят как да овладеят гнева си, затова избива по друг начин.Успех !

# 169
Здравейте момичета, отдаван не съм писало но просто нямам врем. Надявам се всички да се добре, бебчетата да растът и радват мама и тате.
Искам да ви попитам някой знае ли от каде мога да си купиа отливка за крачетата и ръчичките. Имали ги в Danet.bg, че нещо не ги открих.
Приятен ден на всички

# 170
  • София
Не знам дали сме само ние, но благодарение на това "пълнолуДие"Simple Smile) вчера бебичка направо ме вкара в оркестъра, направи ме дива и щастлива! До сега ми се събират само 2 часа и нещо сън Shocked
Ето да видите още една смешна снимка от нас: http://www.fevruarki.snimka.bg/album.php?album_id=225840&view=1&photo=33
Отивам пак да се скачваме:), лек ден и много детски усмивки!

# 171
Eфросина, снимката на Анна с масажа направо ме разби. От пет минути не мога да спра да се хиля на гримасата, която е направила....А, ти тъкмо си писала, че я пускаш, ама аз вече я видях hahaha Два часа сън - е ти си щастливка. На 15 минути съм ставала тая нощ, най-много половин час да съм спала. Сутринта му обяснявам на бебончо как е направил мама на маймуна, а той ми се хили доволно и щастливо. Май го хващат колики, защото се гърчи и ми къса сърцето.

# 172
  • София
Благоева, аз давам един или два капкомера, в зависимост от това коя част от денонощието е. Вечер са по-силни коликите, следователно 2, през деня давам по рядко, по един.
Даниела, виж назад в темата Чара беше писала от къде се купуват тези отпечатъци. Мисля офис уан.  Thinking Беше пуснала и снимки. Peace
ЕфросинкаrotfImao rotfImao rotfImao
Малко снимки на Яна и от погачата:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=931&AlbumId=113716
Как духа, у нас всичко се тресе..... Shocked

# 173
  • София
Привет и от мен.
Включвам се набързо.
Някоя мама беше питала за Бейбинос - аз давам между 4 и 6 капки, в зависимост от силата на коликите. Засега съм доволна. Лефакса например не ни помагаше.
Иначе сме добре. Папкаме по 6 пъти в денонощието и наддаваме горе долу добре. Утре сме на консултация та ще видим резултата.
В неделя ни се падат 40 и ще ходим на църква сутринта, а на обяд ще правим погачата.
Кажете някакви подробности за погачата. Какво се прави, че не съм много наясно.
Целувки на всички.

# 174
Здравейте мили мами и бебчета!
Goldeneyeful,Бубе, Евелинка и Ефросинка страхотни са снимките!Малките куклички са чудесни!!!Да са ви здравички и все така да ви радват!
Goldeneyeful и Евелинка браво за погачите - ние нашата ще е правим в неделя.А 40 дни правим в петък, когато ще ходим пък на църква.
Ави - нашия шезлонг е напълно легнал и е много удобен( с вибрация , музика и можеш и да си го люляш с крак,но ние нали и люлка имаме ,така,че му използваме вибрацията - мисля че успокоява моята кукличка).Дано днес Мони е по-спокойна.Мойта кукла днес е нещо страшно.Водих я на лекар, понеже и е запушено нослето и откакто сме се прибрали все мрънка или плаче.
Евелинка - много хубава прическа.Отива ти наистина!Честита да ти е!
Мери - аз искам още веднъж да кажа с риск, че се повтарям, че благодарение на голяма доза от твойте статии в форума аз все още кърмя, защото първите дни като кърмих и детето плачеше , защото най-вероятно още ми бе малко кърмата( тя все пак нали не идва за няколко дни много, а постепенно) и свекърва ми ми повтаряше през час, че сигурно не ми била хранителна кърмата, аз тогава и казах , че няма нехранително мляко, а предно и задно(което го знаех благодарение на теб, а тя дори не бе и го чувала, и затова тя е кърмила мъжа ми само 2 месеца)и така и затворих устата.Та така, че ако не бяха твойте статии ми бе мисълта щях да се шашна и да си кажа ето мойта кърма е нехранителна давай на АМ , както го направиха повечето от мойте колежки.Затова ти ни даваш много добри съвети  и най-важното кураж, за което още веднъж ти благодаря!!!А иначе и аз понеже мисля да се връщам най- късно есента на работа живот и здраве тогава може би ще останем само с 2 или хранения сутрин и вечер, но дотогава има време, че незнам и малката ми сладурка кои ще я гледа и двете баби са ни далече.Така, че има време!
Много целувки и приятен ден!!!

# 175
  • Варна
ИСКАМ  ПОМОЩ !!!!!
В петък ни падна пъпчето,но днес на памперса има засъхнала кръв,моля Ви ако някой знае нещо да каже !!!!!!!

# 176
mamit - на нас пъпчето ни падна на 8-мия ден някъде, но кръв и секрет си пускаше 4-5 дни след това. Затова след баня задължително капвах със спирт и после с пудра "Топоцин" (може и "Немибацин", "Виброцин" или друга подобна). Според мен ако не е някое наистина голямо петно не е нищо притеснително.
Ясно - с бебешкия пубертет и ревността май почти всички мами на 2 (и повече) дечица сме в кюпа  Crazy Ама и това ще мине (или поне така ми се иска да мисля...)

Ние днес използвахме слънчевото време и отидохме до Благоевград с татито, бабата, Вики и Алекс. Купихме си CD-аудио за колата и напазарувахме някои други дреболии. Александричка си спа през целия път на отиване и през целия път на връщане в столчето кротко и блажено. Което не може да се каже за кака Вики - през целия път бърборихме, обяснявахме се и т.н. По пътя беше страшен вятър, на отиване насрещен - направо ти спира колата, на връщане съответно в гърба.
А да ви кажа за снощи - изкъпах Алекс както обикновено към 8:30ч и към 9ч някъде съм я нахранила и приспала. След това докато убедя Вики да заспи стана 10:30, и гледах филм и тн и си легнах към 12ч. В 3:15-20 се събудих, а лявата ми гърда беше като на фолк-звезда. Беба даже не се беше съвсем събудила, а мрънкаше насън. Взех я ведната и отпразнихме малко за да ми олекне. Като се събуди бая си похапна. За пръв път ми дава почивка от 6часа и нещо! Съответно към 5 обаче се размрънка пак по навик и този път и дадох от дясната (и тя се беше надула! - резултат сменената пижама и тя мокра отпред и на ръкава, леглото също) и пак добре. И сутринта като ме подкара през около час, цокне малко и се успи. Щом я оставя след малко се събужда и почва пак да мръка и да търси цица. А си нямам на идея вчера с какво си навлякох това млекотечение. Уж обичайните храни пък то много този път!

По повод на "дискусиите" - мами моля ви се! Тук сме да си помагаме, а не да се дразним една друга. Наистина - всеки си има лично мнение и няма лошо да го изрази, но да се ръфаме заради това, че сме различни е най-малкото глупаво! Който не харесва даден коментар - ми нека си го пропусне покрай ушите и толкоз, никой не му е опрял пистолет в главата да следва нечии съвети.  Simple Smile

Хайде стига писах, че Алекс вече ме "вика". Чао и до после  Hug

# 177
  • София
Мамит, спокойно! Просто все още секретира пъпчето. Почиствай с клечка за уши внимателно, дори и да го мокриш. Капвай спирт и слагай антибактериална пудричка да не се инфектира и ще се оправи. Няма страшно! Peace
Мери, поздрава е страхотно сладурски!  Wink

# 178
Драгонче, честита ви нова придобивка!да си я ползвате с много настроение!
Кукличката ми днес е много неспокойна.Само плаче, каквото и да правим и й е леко запушено нослето - педиатърката ни изписа Стеримар.Надявам се скоро да се оправи и дано през ноща да спи спокойна!
Приятна вечер на всички!

# 179
 Здравейте и от мен в този духовит ден!
 Мери , благодаря ти за статията , ще пробвам по този начин , чрез компресия , освен това си взех и бирена мая , така че се надявам нещата да се оправят. Peace Мисля , че си права за това със задното мляко , защото Михаела е много лакома и като започне да пуска по-малко и се сърди . Иска да и се излива направо в устата , много са хитри тези мъници . А изцеждам след като се е нахранила , за да стимулирам по-вече лактация.
 desi sunshane ,  не мисля , че това са колики , защото плачът от болка при коликите е някак си по-различен от този на недоволство. Освен това , като я преместя на другата гърда , спира да реве докато има мляко и като започне да сучи без да гълта , започва да реве пак.
 ephrossina , малката Ана е много сладка Joy

Общи условия

Активация на акаунт