ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 240
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
dar77, зелевото листо трябва да е сурово, изрежи си дупка за зърното и го "надраскай" тук-там с ножа, и си го наложи на гърдата. След 30 минути сменяй листото /аз 3 зелки опатках на компреси/. А лецитина по 3 капсули от 1200мг на ден после като отшуми проблема намаляш постепенно с по 1 капсула, докато стигнеш до 1 на ден. И компреси с хума ми казаха на мен, но аз не пробвах достатъчно ми беше зелето което като се спаружи мирише на напърдяно с извинение, но тази миризма още ме преследва просто  Whistling

Да ви питам вие витамини пиете ли някакви, че аз още си пия сокчетата на ХИП за бременни, че много си ми харесват други течни или разтворими не съм виждала, а с таблетките не се обичаме  Sick Купих си от сокчетата на ХИП пак за кърмачки, но нещо са ми странни на вкус и по 2 чаши дневно множко ми идват.

# 271
  • Бургас
  Купих си от сокчетата на ХИП пак за кърмачки, но нещо са ми странни на вкус и по 2 чаши дневно множко ми идват.
и на мен, бият ми на тенекия на вкус

# 272
Роси-Боси, мерси за специалната (мечешка) снимка на Супермен Боби. Много е сладък. И как позира само Hug.
Аз днес ходих да си взимам заплатата на каса, защото...ми колко му е да разкараш две бременни и две родилки, след като на всички останали са им преведени по карта парите. Както и да е, майка ми е още в отпуска и мога да липсвам за кратко. Накърмих Калоян и се юрнах нататък. После по банките да оправям разни кредити. Успях да се върна горе-долу около времето ни за хранене (на три часа му е режимът на Калоян), но той се беше събудил десетина минути преди това и беше много ядосан, че кравичката му не е наблизо. Свикнала съм да му "запушвам" устата, още преди да кресне предупредително и се сърди много, ако се забавя. За да си върне, яде веднъж, втори път, трети път. Сложих го да спинка и след половин час се събуди с бесен вик: "Дай да я-ам". Сега си лежи в шезлонга и гледа доволен.
Хъм, аз пък се пристрастих към чайчетата за кърмачки. Първо към този на Hipp, а сега и към българския. Дрогирам си се с тях с огромно удоволствие Crazy.

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 19:54 от Puhka

# 273
  • Sofia
Чай мразя от времето когато бях малка и майка ми ме наливаше с чай и някакви зелени хапчета когато бях болна, та изобщо не съм си и помислила да го пробвам.
Забравих да кажа, че днес бяхме на консултация и за 2 седмици е качила 700 грама, на фона на 600-те гр които беше качила за цял месец преди това, сега пък ми се вижда множко. Лекарката рече да продължаваме в същия дух да си се храним кой кога му е гладно, вода да не давам, чай да не давам и общо взето рече нищо да не давам. По въпроса с изтичащото мляко ми обясняваше за някакви свръзки и и рови доста на вътре в устата та чак се задави детето, за да провери за въпросните свръзки и каза че са наред и може би според нея млякото изтича защото е на силна струя или тя суче легнала, последното е баш така но ме мързи да я изправям сутрин, а и тя все още спи.
ZLATO, свекърва ми е детска учителка и е вдетинена по дифолт  Mr. Green

Сетих се че имам един абтроник колан с вибрации, според вас мога ли да го ползвам вече, че да не стане някой гаф?

Имам чувството че на комшията едната му ръка е ъглошлайф, от сутринта не се е спрял и продължава, след малко ще отида да му оставя ревящата Ева на изтривалката.

# 274
Имам чувството че на комшията едната му ръка е ъглошлайф, от сутринта не се е спрял и продължава, след малко ще отида да му оставя ревящата Ева на изтривалката.

Гледай после как той ти оставил ъглошлайф на твоята.... Разби ме от смях

Hug

# 275
JJOY, малко инфо за социалните: всеки вторник в кметството в Бистрица можеш да намериш служиталка от социалната служба. В петък е в Железница-в случай, че адреса тие там все още. Simple Smile

# 276
  • София
Добър вечер!
Хайде и аз си признавам, днес сме на всеки час, минута скачени съдове, плачещи и ревящи. Crazy
Ефросинка, преди четири години и половина играх този театър с "режима". Няма да ти казвам, бебето беше вечно гладно, ревящо и неспящо, пиеше вода по половин литър на денонощие, а аз кълбо от нерви. Интересно как  наддаваше? Thinking Събуждаше се до шести месец. Сега е съвсем различно, Янчето само си е направило режим горе-долу на три часа, чат-пат пропуска и нощно хранене и се буди към пет. Хайде няма нужда да повтарям грешките си! Naughty Като се сетя и ми се реве, така ми става мъчно, милото ми детенце каква майка съм била, не знам! Cry Cry Cry
Да питам, има ли някоя, на която да не й се пълнят гърдите през нощта? Няма напрежение, не тече кърмата по блузки и пижами? Кой хормон отговаряше да лактацията? Пролактинът ли? newsm78 Изобщо да търся ли причина и има ли повод за притеснение или  е нормално? newsm78
Роси, благородно ти завиждам!  Hug
Честити месечинки на всички!  Hug
Изида, лукът стимулира лактацията, доколкото знам.  Rolling Eyes
Лягам и спокойна нощ на всички!

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 23:22 от GoldenEyeful

# 277
Ние днес бяхме на молитва, някой пита за такси, няма такса, и преди 3г с Ива като ходих в София в Свети дух в Надежда пак нямаше. Аз оставих почерпка а отчето даже не искаше да я вземе щото нали е пости, но аз си я оставих, всичко е пакетирано , ще хапнат на Великден.
Голденче пролактина е отговорен за млякото. Не търси причина, гърдите имат памет, настройват се според кърменето. Например работещите майки ако не се цедят умишлено през деня, скоро се регулират според времето на кърмене и денем гърдите са спокойни а наближи ли време за прибиране се напълват. Има майки кърмещи само сутрин и вечер месеци наред, че и години. Аз също кърмех Ива последните 5-6 месеца само вечер за приспиване и гърдите ми бяха напълно спокойни.
Мен ме мъчи зъб а имам да гладя и готвя от тук нататък...
А да, Емма спи почти 20- 22 часа в денонощието, обаче ако е в мен, до мен или в количката навън.
Бубе невероятна както винаги! Hug

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 23:16 от Мери

# 278
Февруарчето не може да скучае ,
 иска вече с мама  да играе !!!

Февруарчето сьс весели очички
гука ,пее...и ни радва всички !!!

Добър вечер момичета, писах ,писах и изведнъж изчезна всичко  #2gunfire #2gunfireНо  аз пак ги съчиних -ако ви харесват за заглавия за теми ,ще се радвам много ,при нас всичко е нормално ,папкаме ,спинкаме и така.......А сега отивам и аз а си почина малко -трябва да вьзстановя за утре  Grinning Heart Eyes  Wink

МЕРИ дано ти мине зъбчето   Praynig иначе ....на доктор.И аз трябва да ходя за един зъб,но чак през май ми е часа  newsm78
Много ви обичкам ,лека и спокойна нощ на всички  newsm17 newsm51 smile3525

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 23:14 от бубето 29

# 279
  • ВАРНА
Бубе, супер са заглавията. Отиват на първа страничка.  Hug

# 280
Не искам да спамя темата, но Мери, Бубе вие сте моите идоли. Аз имам ревливо бебче и съм се хванала за главата, а вие се оправяте с по три деца и то отлично  Hug.
Спокойна нощ на всички. Да знаете, че ви обичам всички и ви чувствам много близки. Когато съм най-отчаяна прочитам коментарите и ми поолеква. Лека нощ и целувки на бебчетата и на по-големите ви дечица.

# 281
  • София
Още не съм легнала!
Мери, благодаря ти!  Hug Абсолютно ми се напрягат гърдите преди кърмене или малко ако има разлика в часа за кърмене, потичат. Това денем, разбира се. Стискам палци за зъбчето! Praynig
Бубе, адмирации за заглавията!  bouquet
Аааа, да....днес бях в църквата да запазя час за молитва. Казаха ми, че се плаща - 20 лв. А знаете ли дали може преди 40 да се отиде или трябва на самия ден?

# 282
Бубе страхотна си   bouquet
Мери без майтап, ама това което си писала е 100% вярно. Нали ходя на работа и като наближи часа за кърменеи изведнъж гърдите ми се наливат, дори и нищо да не съм яла и пила. Вече си мисля че няма никаква зависимост между количество храна и кърма. Все по малко ям (щото нямам време разбира се - не м,и се карайте pls), а кърма си имам - даже имам 4 порциики замразени  hahaha малко са, но са голяма гордост за мен. Аз и толкова не мислих, че ще кърмя в началото. Но нали съм "куче" марка и слушам Мери, та Алекс си цока, направо ми е кеф да си го кърмя (нещо което не вярвах че ще усетя). Ако трябва да бъда честна - всичко се нормализира след 25 ден. Важното е човек да е спокоен и да има търпение Simple Smile Може би защото ми е за втори път. Мери аз съм ти споделяла, че ако ми беше за първи път едва ли щях да те слушам (макар и да си права) и отдавна щяхме да се дохранваме.
Голдънче знам че на 40-тия ден или след това, но не и по рано Peace Обирджии... в Айтос е free, в Бургас-10 лева, а в София -20 лева....Ох не искам да псувам ама не е честно #2gunfire
Виви, този номер с прахосмукачката ме разби Joy Алекс никакъв шум не го събаря, с изключение на писъците и трясъците на батко му Simple Smile
Утре отивам да ми сложат "коронката" и ще имам ново зъбче...И после ще стягам багаж Sad Направо незнам как ще се помъкнем за Смолян, но нямам търпение да отидем на чист въздух. В Бургас е кошмар - нефтозавода ВУНИ #Cussing out

# 283
jjoy  -ако мислиш ,че ние не плачем.....си  в заблуда .От началото още по-голямата близначка -Вяра -имаше невероятни колики,които Слава на Бог отминаха,първата ми дъщеря Виктория също беше нещо неконтролируемо... newsm78но всичко минава и така.......Трябва много кураж и огромно желание ........ Hug Hug  bouquet  bouquet
И аз ви обичам много и сте ми много близки ,макар понякога да не си спомням лицата ви ,но не е важно лицето, а душата  Hug Heart Eyes  bouquet
   bouquet  bouquetБлагодаря ви за комплиментите,пазете се много и до утре- живот и здраве   bouquet  bouquet

# 284
Добро мноооого ранно утро да ви кажа, че едва ли ще има други луди да се запишат след мен в темата, а сигурно чак на сутринта! Много празници сте имали и това е много хубаво, човек дори и да му е криво (примерно реплики "навъпреки" с Мъжът), пак му става мило и драго като чете хубави и радостни неща, определено е по-добре от напражение и спорове, макар че ако са в по-шеговита и дипломатична форма, лошо няма - та нали в спора се ражда истината! На мен лично винаги ми е помагало да чуя колкото се може повече мнения по даден въпрос - тогава преценям най-добре как да постъпя  Thinking
Да ви споделя със страх да не ме чуе дявола, но моята ревлива кукличка сякаш и понамаляха коликите и съответно и часовете плач. През деня почти не спи, но от няколко дни буквално сякаш рязко порасна детето, не физически, а като поведение. Вие отдавна пишете как бебетата ви вече се смеят, играят с играчки и активни гимнастики, та усетих леки тръпки на тревога - онези майчините, които всички вече знаем. В една статия четох, че ако детето е по-ревливо, съответно и по-малко време и възможност ще има да научава разни неща. Настя едва от няколко дни прави плахи опити за усмивки, агу и фиксира една играчка, която силно дрънка - от това съм доволна, между другото, защото така я залисвам след банята докато и правя процедурите да не реве, днес дори успях и да я облека без да надуе аларма, но отнема естествено повече време, че то иначе беше кошмар - направо ми ставаше лошо физически, а няма кой да се погриже за бебката ми, ако аз не съм в състояние и може да се възмутите, но понякога си слагах тапи в ушите да заглушат поне малко неистовите и крясъци и на тъгадък се стараех възможно най-бързо да приключа, макар че трудно може да се бърза с такова хрющялче - ръчичките са ми най-трудни за обличане. А пък в шезлонга от вчера започна много сладко да си гледка мини гимнастиката, която е закачена към него. Аз засега не мисля да и взимам други активни гимнастики, че ми изглеждат много глупави, а на такива баснословни цени!!!!!
Да ви кажа за прегледа при ортопеда - много съм доволна от д-р Христов (в Бургас) - рисува ми кокали, хрющяли, стави, за да ми отговори на въпроса какво става, когато се изправят с пелени краката, понеже така и не знаех защо не е хубаво и ми се доизясниха нещата най-сетне. Информацията ми трябваше най-вече, за да я налея в главата на свекито, че много и се иска да и изправя краката и това ме притеснява. Ако някой не знае и се интересува, може да го обясня, но в друг пост, че този става вече ужасно дълъг  Embarassed  За гимнастика и масажи обаче нищо не ни показа - каза да я размачкваме, пощипваме, но явно мускулния и тонус е добър и не се налагат по-специални програми. Едната става още не е оформена напълно, но каза че по-нататък това ще стане и понеже майка ми се притесни, ако искаме да отидем към 4-я мес. за проверка.
За проблемите с акането и на нас педито ни изписа Дуфалак, но се отказах да го давам, защото акото и стана много рядко и адски вкиснато миришеше и се изплаших. Тъй като тя е само на кърма и всъщност няма запек, а просто още не може да се изхожда лесно, а и също смятам, че понякога усвоява по-пълно и няма какво да изхвърли, иначе си пишка редовно, а утре като отида при педито за последния болничен, ще я претегля как върви с килцата. Ако и се събират занапред повечко дни без да ака, ще преценям според коремчето и ако ми се стори притеснително, ще прилагам метода с термометъра или мушкатото (дано не се налага). А междупрочем, днес ядох сушени сливи следобяд и вечерта детето се изходи геройски. Вече няколко пъти го прилагам и мисля, че и действа  Naughty А пък, знам ли, може и масажите да вършат цялата работа - правим по 1-2 пъти на ден старателно, особено татито преди баня вечер, неговите ръце сякаш са вълшебни, пу-пу.
Някой ползвал ли е омекотител на Чико, доволни ли сте, а има и някакви дезинфектанти, пак на Чико, които се добавят към праха за пране - по 1 с.л. на прах., имате ли впечатления?
А вит.Д (вигантол) - ясно как се дава - сутрин на гладно, за нас лично, по 1 капка, в малко вода, че да е по-лесно на бебка за преглъщане, но чуденката ми е дали трябва да се изчака малко да го усвои, защото аз веднага започвам да я кърмя и то така става, че все едно не е на гладно. Може би трябва да правя както днес - първо вит.Д, после смених пампата и чак тогава кърмих  newsm78
 Hug  Hug  Hug на майчета и бебчета!

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 02:06 от desi_sunshine

Общи условия

Активация на акаунт