Тийнейджърите IX

• 21 591
  • 353
  •   1
Отговори
# 195
Моята най-вероятно ще я пусна на лагер с гимназията. Ако продължи да се въздържа от хвърляне на предмети. Чух, че базата на която ходят е доста мизерна, обаче пък те трябва да свикват да се забавляват и при по-лоши битови условия.
Помня Мина миналото лято как се беше напрегнала, като прати нейното дете на лагер, и си знам, че аз ще съм трижди по-зле. Обаче, колкото и да е мазохистично, трябва да се преодолее и това.

Моля те, кажи ми рецептата, по която да си убедя съкровището да иде на лагер.......

# 196
Моля те, кажи ми рецептата, по която да си убедя съкровището да иде на лагер.......
[/quote]

Не бързай да убеждаваш. Ако ще имаш още едно свободно от притеснения лято, просто му се наслади. А ако искаш малко време, свободно от тийн, прати го при роднини през ваканцията.

# 197
  • София
Да ви кажа моите впечатления от лагерите. Преди 3-4 год. с Ани бяхме в Китен - бивша почивна станция, после наречена хотел/няма да правя реклама на името/ Имаше ученици от София на лагер. Стаите - прилични, с 2-3 легла и самостоятелно WC, топла вода постоянно, храната - също прилична. Но - през цялото време се кръстех децата бог да ги пази. Учителките бяха със семействата си и си гледаха само собствените отрочета. Големите /14-17г/- по цяла нощ на дискотеки, нощни разходки по плажа, къпане през нощта. По-малките 9-12 г. постоянно на игралните автомати. Всичк и бяха като сами, направо изпуснати,  без контрол - влизат и излизат по всяко време, алкохол и цигари, пиянски викове. Добре, че до края на смяната оживяха и всички се натовариха на рейса. Чу се, че момиче от провинцията/от друг лагер/ се запознало със македонци в дискотеката и на следващия ден го издирваха. Не знам какво стана. Не искам да ви откажа и плаша - просто казвам какво видях.

# 198
  • София
Все си мисля, че колкото по-малки са децата, толкова по-лесно е да ги изпращаме на лагери и на екскурзии. Просто наборът от потенциални опасности расте заедно с детето и самочувствието му.

# 199
Честит медал на дъщеричката на Янита   bouquet!
Това първа победа ли е?
Големи сладурчета  Heart Eyes!
Личи си ,че на дъщеричката ти много и харесва да се пързаля.

# 200
  • София
О, не се заблуждавайте за медала! Ако се вгледате в снимките, ще видите, че всички деца от отбора имат медали - признание от страна на треньорите за отличната подготовка, изразено под формата на "клубни" медали.
В общото класиране Габа е много, много назад - първо състезание й беше, а и беше сред най-малките и неопитни фигуристки в групата.
Емоционално обаче се справи блестящо - не трепна, не показа притеснение и си изигра съчетанието с ентусиазъм и усмивка.

# 201
. . . признание от страна на треньорите за     отличната подготовка, изразено под формата на "клубни" медали.

Емоционално обаче се справи блестящо - не трепна, не показа притеснение и си изигра съчетанието с ентусиазъм и усмивка.
Е, това малко ли е ? Hug
С течение на времето ще става все по -опитна  Peace.
Поздравления и на треньорите ,така се пали състезателен дух  bouquet!

# 202
Честит медал на дъщеричката на Янита   bouquet!
Честито и от мене!Каква е грациозна,лъчезарна...има ли професионални амбиции или е само хоби?
Чух, че базата на която ходят е доста мизерна, обаче пък те трябва да свикват да се забавляват и при по-лоши битови условия.
Ами не съм съгласна.Смятам,че забавлението и условията нямат много общо.За лукс не говорим,но един нормален стандарт е здравословен и възпитателен за децата.Нямам нищо против,че дъщеря ми е била в стая с 12 легла,ако стаята беше чиста и леглата здрави.И падне ли температурата,държа на отопление.Скъпо било-тогава да работят само лятото.Ама пари взимат.Една баня и тоалетна на голям етаж,непочистени,развалена брава.Храна-негодна за ядене,но платена от нас.Ще ми ходят с учителките посред нощите да търсят хранителни магазини.Разбирам,че на учителките им се пие кафе,обаче ще стои една дежурна в ресторанта и ще следи кухненският персонал да не даде помията за свинете "погрешка" на децата.А  това,че големите ученици напускат сградата в търсене на барове и дискотеки,или пък пиянстват до безсъзнание в стаите,го знам от личен опит и нямам думи!Като не могат/не искат учителките да ги озаптят,нека ръководители на групата бъдат учители,които могат.И,съжалявам,но без такива да си мъкнат деца и внучета!Като искат,да си ходят на семейни почивки.

# 203
  • близо до София
И аз мисля да пратя сина ми на лагер, въпреки ,че горе-долу съм наясно с контрола. Разчитам на неговата отговорностт, и дано Господ да ги пази.А иначе за базата ,където ходи миналото лято не е лукс, но и не е мизерия. Храната е била добра. Става въпрос за ММЦ - Приморско.

# 204
  • Malgrat de mar
Янита,радвам се за вас!Поздравления!

# 205
  • София
Тук трябва да се вижда и клипче (не мога да го отворя на служебния компютър).

Не мога да преценя дали е само хоби, или има професионални амбиции. Разбира се, че мечтае за големи състезания и медали. Определено има талант, но се иска много работа. Не знам докога ще е толкова ентусиазирана. Аз лично съм готова след работа да се прибирам у дома, вместо да мръзна до 8-9 ч по пързалките. готова съм обаче и да й дам подкрепата си, ако това е нещото, което и носи удовлетворение.

За положителното влияние по отношение на здраве и дисциплина да отварям ли дума?  Wink

# 206
О, не се заблуждавайте за медала! Ако се вгледате в снимките, ще видите, че всички деца от отбора имат медали - признание от страна на треньорите за отличната подготовка, изразено под формата на "клубни" медали.
Така и трябва!Моето момиченце рисува хубаво и преди 2-3г.участва в тематичен конкурс на голяма и известна фирма.Около 30 сладки дечица 5-12г.,с такава радост си донесоха рисунките и гледат с едни чисти очички с вяра,че ще бъдат оценени...бонбони Heart Eyes.Моята се разболя точно за награждаването и отидох сама,като за 20 мин.ми звънна 10 пъти"какво става,обявиха ли резултатите".Само една първа,втора и трета награда(книжки),за останалите-някакви постни фирмени календари,които децата взеха с недоумение.Пуста цигания...крупните бизнесмени Sick.Отидох и купих страхотна палитра бои,блокче,добавих една книжка и я надписах "Честита 1 награда" Laughing,предупредих директорката на школата за измамата(да не се издаде пред детето) и се върнах при моето болно мъниче,което оздравя от щастие.И това е начин да се насърчи детето  Laughing Тя още обича да рисува  и като мине подготвителния клас в гимназията,пак иска да я запиша на курс.С удоволствие!
Става въпрос за ММЦ - Приморско.
Разкошен плаж,чист и добре организиран.ММЦ-то не беше застроено,не знам как е в момента.Много детски групи.Дано си изкара добре.

# 207
Базата в Равда навремето, преди 7-8-9 години, беше нова и хубава.
А и отделена от остатаъка от цивилизацията.
Не знам сега как е.
В Дружба има едни бунгала, в една горичка, но според мен не са подходящи за мъници, много близо до едно двойно шосе са.
Май на едно място дори се пресича за плажа.

# 208
Вчера бях на родителска среща. Много съм доволна. Не че детето е достигнало някакви академични върхове. Просто, за разлика от доста други родители, от учителите и от дневника не разбрах нищо, което да не знаех преди това. Хм, снощи в Скайпа й беше голяма пустиня.
Обаче една нейна реплика сутринта ме просветли, че всъщност е текла кампания адресирана за мен - манипулация, на която не станах жертва, само защото нямаше причина. От три дни детето плаче нещастно в къщи, защото е "в нищо не е изключително добра". Събра си 2/3 от парите за нови маратонки и ме изврънка да си ги купи. Вчера нямах време да платя интернета и й казах, че утре ще го направя, а тя както си седеше, скочи, облече се и предложи да отиде, даже щеше да извади още спестявания, ако й бях казала, че няма пари. Прибирам се снощи - тя пак подсмърча, ама с чувство. Накратко, оказва се, че тя е вземала мерки за случая, в който се връщам бясна от родителска среща и почвам да раздавам справедливост.
Само не разбирам защо - толкова ли неадекватно се самооценява, какво си е представяла, че може да кажат учителите за нея...

# 209
Обаче една нейна реплика сутринта ме просветли, че всъщност е текла кампания адресирана за мен - манипулация, на която не станах жертва, само защото нямаше причина.
Чак пък кампания едва ли,по-скоро симпатична детска хитрост и "подсигуряване".Значи разбира задължението си да учи и малко се е притеснила към момента на истината.Важното е,че се справя добре  Peace Почерпете се,за да отбележите успеха й и ,вярвам,друг път ще бъде по-спокойна и уверена в себе си.
И аз бях на среща,похвалиха я,в дневника записано всичко,което и в бележника-предимно отлични оценки.Като се прибрах,ме посрещна още от асансьора с"кажи какво казаха за мене,бързо!".По-добре да се вълнува,отколкото хич да не й пука.

Общи условия

Активация на акаунт