Тайната на дългата и здрава коса-31

• 28 263
  • 399
  •   1
Отговори
# 225
аз си миех косата 1 път в седмицата , но откакто си правя маска и си слагам стимуланта я мия 2 пъти в сряда и в петък , даже днес мисля само стимулант да си сложа и да постоя 2 часа , на мен не ми се омазнява засега , но все пак от скоро почнах да се мацам

# 226
  • София
Аз си мия косата на 3-4 дни, бих я мила и всеки ден, но това значи да изпозлвам и сешоар и преса всеки ден.. Омазнява ми се към 3-я ден, но така или иначе никога не й личи, защото е достатъчно гъста.
Когато духаше страшно силно преди ден я мих последователно два дни, защото навън беше много прашно и чак се беше заплела от вятъра. Close
Смятам, че щом човек усети косата си замърсена трябва да я мие. Има шампоани за честа употреба, не мисля, че е полезно да стои мръсна или мазна, прашна и т.н. Confused

# 227
Момичета, ще си позволя да публикувам някои рецепти на лосиони за коса с идеята те да бъдат позени и на други хора.
Повечето са от нета и някои от вас може би ще ги имат, но все пак може би ще свършат работа на някой, който не ги знае.

I. Смесвате 1 л. минерална вода, 3 с.л. цветове от листа на мащерка и 2 с.л. водка. След 4 дена прецеждате течността. Съхранявате я в хладилника. С лосиона правите фрикции на косата след всяко измиване.

II. В 1 л. вода сварявате 3 с.л. дъбови кори. Варите 15 минути на тих огън и след като изстине прецеждате. Добавяте 4 с.л. водка. С лосиона правите фрикции на косата. Този лосион е подходящ при мазна кожа и себорея.

III. 2 с.л. лайка и 2 с.л. розмарин заливате с 3/4 чаена чаша водка. Държите в продължение на 2 седмици на тъмно и прецеждате. Вечер втривате в корените на косата и разресвате.

Току-що си намерих една тетрадка с маски и разните му там козметични истории и доста и се зарадвах  Laughing
Момичета само не съм много в час какво ще да значи тва фрикции и как точно се прави  Rolling Eyes

# 228
мартина  на мен не ми се омазнава от толкова грижи!и аз откога не съм ползвала само шампоан newsm78!и аз като казва Анелия се чувствам ако не и направя маска и не се погрижа за нея подобаващо!а а и да пиам нещо-
Anelia85 ти беше казала че си си взела списанието за косата?ама то едно издание е или ще излзиа още!а и кава беше тази програма за 1 седмица за хубава коса или както беще,защото вече немога да го намеря списанието! Hug

# 229

Момичета само не съм много в час какво ще да значи тва фрикции и как точно се прави  Rolling Eyes

Фрикции - втриване на нещо в корена на косата. Както с памуче, натопено в течността, така и по други, удобни на различни хора методи!  Mr. Green
На мен ми е най - удобно с памуче.

# 230
# 231
I. Смесвате 1 л. минерална вода, 3 с.л. цветове от листа на мащерка и 2 с.л. водка. След 4 дена прецеждате течността. Съхранявате я в хладилника. С лосиона правите фрикции на косата след всяко измиване.

Точно щях да пиша, че ампулите, които си взех вчера, миришат страшно силно на мащерка. Дори и след шампоана косата ми продължава да мирише на течността от ампулата.Grinning

# 232
Peace   bouquet

Малко странично инфо...  Flushed newsm56 :
Фрикция (frictio) е основна част от копулативния цикъл и представлява движението на половия член напред-назад във влагалището. Фрикциите изграждат фрикционната фаза, която започва с имисио и завършва с позоивите за еякулация при мъжа и появата на оргазмена ексцитация при жената.

# 233
# 234
Eххх, kafe   hahaha
Между другото имам и много рецепти на маски, ако искате мога да публикувам и тях  Peace

# 235
Джей  ще се радвам да добавиш и няколко рецепти за маски!така ще бъде полезно не само на мен а и на всички момичета!
би ли ми препоръчала някоя дом.маска в която да включа хума?

# 236
мис арк, предполагам ще споделиш ефекта от двата нови продукта, с които си се сдобила.  Hug

Днес ми е ден за третата маска  newsm44
Момичета, много бързо все да ми се омазнава косата нещо  Confused вече два дни едвам-едвам изкарва  Sad

Джей, косата ти трябва да свикне. Коментирали сме, че първоначално е нормално да се омазнява по- бързо косата. С времето всичко ще се нормализира.  Peace

# 237
Ето ги маските:

1. Mаска за подхранване и сгъстяване на косата (прави се веднъж на 10 дни).
- 1 ампула Прогестерон,
- 1 жълтък,
- 1 с.л. хума
Втрийте добре в корените на косата и увийте с шапка за баня. Стойте с маската 1 час.

2. Маска за блясък (прави се веднъж в месеца).
- 1 ампула или 1 с.л. бадемово масло,
- 1 с.л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков),
- 1 с.л алкохол,
- 1 жълтък,
- 1 с.л. кисело мляко
Съставките се разбъркват в съд, поставен на котлона до получаването на хомогенна, леко заттоплена смес. Намазват се първо корените, а след това и краищата. Косата се увива с шапка за баня и кърпа. Маската трябва да престои около 1.3 - 2.0 часа.

3. Маска за усилване на растежа.
- 2 с.л. хума,
- 2 с.л. алкохол,
- 2 с.л. зехтин,
- 1 жълтък
Нанасяте и увивате в шапка за баня. Стоите около 1-2 часа, след което измивате с хума и нанасяте балсам за коса.

4. Маска за редовно подхранване на косъма.
- 3 с.л. рициново масло,
- 1 с.л. ром,
- 1 с.л. черен чай
Разтъркайте добре в корените на косата и после по цялата дължина. Оставете да действа 2-3 часа, след което отмийте с мек шампоан.

5. Маска с банан за запазване на дълготрайния цвят на косата.
Намачкайте с вилица 1 добре узрял банан и 1 к.л. бадемово масло, докато се получи еднородна смес. Държи се на косата 15 минути, след което косата се измива с шампоан, а след това се облива с хладка вода, в която е разтворен сока на половин лимон.

# 238
SLADYR4E, ако използваш търсачката ще намериш много маски с хума. Няма нужда да се товари темата с неща, които сме чели вече двайсет пъти. Даже в предната тема някой пейстна много рецепти.

anastangelche , от ампулите не мога да видя ефекта веднага, защото са за подсилване на косата, и може би след месец ще си проличи /като порасне с 13 см/ Mr. Green
От спрея обаче мога да кажа, че съм доволна. Омекотява косата и я прави послушна. То всъщност не е точно спрей/на знам защо така се води/, по-скоро прилича на балсам, без отмиване е, с дозатор. Или аз съм объркала снимките. "Концентрат " го нарече момчето в аптеката.

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 12:45 от мис арк

# 239
Джей мерси ще пробвам маската за сгьстяване на косата Peace Ами тази ампула каква е?Пробвала ли си я?
По омазняването
любимата ми тема само по-бьрзо се омазняваше като започнах с маските,иначе сега си е като преди..е  понякога се омзнява по-бьрзо,но... [/b]

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 12:42 от BuKu :)~

Общи условия

Активация на акаунт