Тайната на дългата и здрава коса-31

• 28 223
  • 399
  •   1
Отговори
# 285
  • София
емел аз и не искам да се боядисвам, харесвам си естествения цвят, макар да не е нещо интересно  Laughing

Твоят цвят много ти отива. Ти имаш естествена красота и въобще не ти е необходимо да подсилваш чертите си с по-различен цвят на косата. Имах предвид, ако желаеш да експериментираш и само опасенията от нацепени връхчета те ограничават.

# 286
Така за всички, които се боядисват - днес към боята добавих и една супена лъжица сусамово масло. Боята ми хвана, няма петна. Майка ми без да знае какво съм правила ми каза, че косата ми днес има хубав блясък и наистина е така. От маслото ли. Не знам и аз.  Rolling Eyes
Не си връзвам косата вечерта, защото през деня ходя предимно вързана.

Емел, страхотна коса. Изглежда здрава и цвета е невероятен. Замислям се дали да не се направя пак руса.  Rolling Eyes

# 287
момичета и аз ползвам хининова вода-нали не трябва да се прави почивка от нея а трябва да се ползва редовно за да се постигне ефект!
Анелия85 на мен ми казаха че ще излиза всеки месец и за това питах но явно не е така!

# 288
момичета и аз ползвам хининова вода-нали не трябва да се прави почивка от нея а трябва да се ползва редовно за да се постигне ефект!
Анелия85 на мен ми казаха че ще излиза всеки месец и за това питах но явно не е така!
От хининовата вода изтънява косъма.

# 289
  • София
Така за всички, които се боядисват - днес към боята добавих и една супена лъжица сусамово масло. Боята ми хвана, няма петна. Майка ми без да знае какво съм правила ми каза, че косата ми днес има хубав блясък и наистина е така. От маслото ли. Не знам и аз.  Rolling Eyes
Не си връзвам косата вечерта, защото през деня ходя предимно вързана.

Емел, страхотна коса. Изглежда здрава и цвета е невероятен. Замислям се дали да не се направя пак руса.  Rolling Eyes

Мерси!
Бих била червенокоса, ако ми отиваше. Но така не се притеснявам, че ще ми падне боята от жълтъка, без който не постигам желания ефект при маскирането.

# 290
Момичета, не знам защо, но го споделям с вас - знам, че стресът много се отразява на косата, а аз в момента не мога да го избегна.  Cry Може би трябва да увелича витамините в менюто си, за да предотвратя нежелани последици?!

# 291
Eмел,сега отворих албучето ни да видя косата ти в началото,еми според мен има огромна разлика и като вид и като дължина.Страхотна е Peace.
Аз когато спя си вдигам високо горе косата и едвам я захващам с една мека връзка,даже толкова леко я връзвам,че понякога сутрин си търся връзката из леглото Joy,но пък по този начин винаги имам обем в корените и я срешвам лесно на сутринта.Определено така съм по-доволна,отколко ако спя с рзпиляна коса.

# 292
Anelia85,
реших да направя почивка и с лайката  Joy (май само този път)
Следващия път пак ще сложа!  Peace
Ще си купя и невен!

За протокола:
косата не си я връзвам от почти година, защото разбрах, че е вредно за нея и не искам да си я съсипвам.
Не е трудно да привикнете! Аз имам дълга до кръста коса откакто се помня и винаги преди това спях вързана, но ето, че като поисках нещо и го направих - веднага привикнах към новите неща и вече не я връзвам!  Peace

Anelia85, яж пълноценна храна. Приемането в повече на някои витамини води до разрушаване и неабсорбиране на други полезни витамини и минерали от организма. Ако почнеш и това да мислиш, стреса ти е гарантиран!  Wink

# 293
Момичета, не знам защо, но го споделям с вас - знам, че стресът много се отразява на косата, а аз в момента не мога да го избегна.  Cry Може би трябва да увелича витамините в менюто си, за да предотвратя нежелани последици?!
нали пиеш невробекс... ако наистина има нужда приемай и валериана... или успокоителен чай.

# 294
  • София
Относно връзването на косата, четох някъде преди години и съм склонна да вярвам, че ако се промени ъгълът на косата по времето, когато трябва да си почива, настъпва засилен косопад.

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 00:36 от Емел

# 295
Това за хининовата вода и аз го знам...И по-точно,че косъмът изтънява,защото хининовата вода го "кара" да расте по-бързо.Но нали косата расте бързо когато е подхранена?
А тази ампула прогестерон защо е спряна?Значи ли това,че нещо в състава и не е наред  може да навреди на косите ни?
 Mr. Green

# 296
Това за хининовата вода и аз го знам...И по-точно,че косъмът изтънява,защото хининовата вода го "кара" да расте по-бързо.Но нали косата расте бързо когато е подхранена?

Това, че расте бързо е едно на ръка. Не трябва да се прекалява с хининовата вода. А дали израства качествен косъм? Със сигурност не. Изтъняването на косъма е когато "плочките" му не се припокриват една друга. Тогава се появява и така нареченото късане от точица. Къса се на най-слабото място.

Хининова вода ползвам два-три пъти в седмицата,само след маска, и после една седмица почивам.

# 297
Кафе, и аз си го помислих, благодаря!  Peace

Игуанка, всичко си спомняш   bouquet - да, пия неуробекс, освен него понякога си правя и смес - валериан-глог-мента на капки. Благодаря и на теб за съвета.  Забравих да кажа само, че и на мен ми харесва цветът на косата ти - натурален и наситен.

Сега втрих в корените кокосово масло и лягам. Утре сутринта ще правя маска  Peace

# 298
Благодаря ви!   bouquet
Анелия имай предвид че на косата се отразява и недостатъчния сън и почивка-като гледам в колко си лягаш се сетих  Peace
За тези балсами http://www.alenmak.bg/site/products/en/8/27  ли говорихте преди време- и аз ползвам същият балсам-антистатика  Peace

# 299
iguanka, да за тях. Аз ползвам Hydro Energy. Много съм доволна.  Peace
anastangelche аз ще съм следващата, която ще добави някакво масло към боята за коса!  Peace Благодаря за споделения опит!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт