Гърция-10

• 31 441
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Христос Воскресе!!!
Нека всеки ваш ден бъде благословен!
Весел празник!

# 151
Честито Възкресение Христово!!!
Бъдете здрави и щастливи!

Благодаря още веднъж за пожеланията и специални целуки на Алекс на Детчето. Heart Eyes

# 152
Христос Воскресе и  на земята радост донесе!
Слънцето грее,бият камбани, в топла молитва са всички събрани, а в къщи чака софрата  да се чукнем за здраве с яйцата!
Честит Великден!

# 153
Христос Воскресе !!!
Сори ,че пак ви нахлувам в темичката,но ще пътувам до Гърция и искам да си купя "моделираща маса"-използва се в сладкарството за покриване на торти като тази;
Дали някой знае как е на гръцки?.В момента ползвам българска ,но ми казаха,че с гръцката се работи много лесно и има приятен вкус.Ще съм ви благодарна и за инфо в какъв тип магазини да я търся.
щастлива -близко до България е Тасос а този хотел е хубав и е спокоино ;
http://www.alexandrabeach.gr/main.htm
цените са прилични за Май и Септември(246Е за 2ма възрастни+2 деца за 5 дни на HB)

# 154
Благодаря, асти, сега ще видя сайта Wink

# 155
Здравейте момичета, бих искала да попитам живеещите в Солун дали магазините ще работят на 2-ри май, за утре е ясно, че сигурно ще почиват. Ние си мислим да отскочим при вас за ден - да се поразходим и да си купим по нещо. Та въпросът ми е, ако знаете, как ще работят магазините по празниците при вас?

# 156
  • Гърция
Малкото Цветно Настроение, утре е нормален работен ден, така че лек път Wink.

# 157
Здравейте на всички БГ мами в Гърция! Поздрави от родината! Току-що се регистрирах, защото случайно открих под-темата докато търсих инфо за Атина от общ характер:) Засега съм в БГ но моят човек е в Атина и смятам към септември да се заселя за по-постоянно:) С това време са свързани и плановете за бебеправене, ето защо се разрових из форума за мненията за фолиевата киселина, и макар да има различни мнения, от утре започвам да я пия:)

Много се радвам, че ви открих:) Така съм сигурна, че няма да съм самотна БГ (мама, да се надяваме:) в Атина:) Имала съм различни перипетии там и моите Бг приятели и напълно непознати БГ са ми помагали:) Ще се радвам да обменим инфо в скоро време:)

На всички БГ мами здраве, късмет и щастие:)

# 158
ThracianLina, добре дошла темата и дано скоро ти кажа "добре дошла в Атина"  Hug
За фолиевата к-на, много хубаво, че се интересуваш, аз не знаех какво е, научих след като забременях, тогава и открих форума. А близо година правихме бебето   Laughing и не съм търсила никаква информация през това време Embarassed
Иначе сега вече знам, че е добре да се пие преди да забременееш и че ако е в повече ще се изхвърли от организма, но няма да ти навреди. Може и да греша, но това си спомням. Успех!

# 159
Много благодаря, Лилянчо:) И аз така мисля, 4е се изхвърля от организма. По принцип си пия бирена мая и в нея има фолиева киселина, но не вярвам, че ако продължа да я пия заедно със специалните таблетки ще направя предозиране:)

Изчетох всичките ви теми досега, трябва да ви кажа, и понеже така се зарадвах, че ви открих, че някъде по средата се уплаших да не сте спрели с писането:) Но след това видях и актуалните неща за вас и се успокоих:) Така че продължавайте да пишете, аз засега ще следя дискусиите и ще се похваля като имаме резултат:)

Между другото, видях че обсъждате и раждането да бъде в БГ или в Гърция. Макар че при мен не е на дневен ред като всяка жена си бях поставяла този въпрос и в определени моменти мисълта евентуалното ми раждане да е в гръцка болница ме изпълваше с лек ужас:) Въпрос на доверие. Моят гинеколог в БГ, на когото вярвам безусловно ми е поставил диагноза евентуално раждане със секцио поради физическите ми дадености, та мисълта да съм напълно безпомощна и да няма кой да се погрижи за мен не ми действа успокояващо:) Сигурно това е свързано с доста проблеми и бюрокрация, но като му дойде времето ще проуча въпроса:)

Хубав ден желая на всички БГ мами и техните бебчета в Гърция!

# 160
ThracianLina добре дошла в темата! Дай Боже и в клуба на майките! Пий си фолиева киселина колкото искаш - тя не вреди! Съветта ми към теб е да провериш състоянието на зъбите си и да ги лекуваш ако имаш проблеми преди да забременнеш, защото после става още по- зле. Бебчо изсмуква целия калций от организма ти и това е пагубно за зъбите ти.
По отношение на раждането тук - моят съпруг е грък и беше по - лесно да родя тук от гледна точка за гражданството на детето, за бюрокрацията при двама родители българи не мога да кажа нищо. Мога обаче да кажа че и аз имах страхове по отношение на раждането тук, но определено не съжалявам за нищо. Хората бяха много мили и любезни, постараха се да се чувствам конфортно и на мен и бебето да ни е добре. Ако трябва да раждам втори път и в България да живея пак тука ще дойда да родя.

# 161
Здравейте,извинявайте че се намесвам в темата ви ,но искам да ви попитам дали в Гърция и по-специално Солун,има частни УНГ клиники.Моля мамите от Солун да се включат и ако имат инфо,да пишат тук или на лични.Много е спешно.Благодаря 

# 162
Благодаря много за милите думи и подкрепата, igi_toneva:) И аз си го мислих това за зъбите - имам слаби зъби по наследство, слаб материал, иначе ги поддържам и си пия калмацина:) Та ще видим - каквото, такова Simple Smile Майка ми например казва, че от мен са й изпадали миглите:)Simple Smile.

И моят човек е грък, още повече сестра му е раждала в Атина и имат челен опит. Не знам - много неща оказват влияние на нагласата ми. Желанието да родя в родината и майка ми да е до мен едно на ръка. Навярно усещанията ми ще се променят когато се наложи да вземам решения, сега тези мисли са просто съображенията, които се въртят в главата им откакто моят човек ми каза, че иска бебе (преди има-няма три години:) За него със сигурност ще е по-лесно така.

Благодаря ти още веднъж за разбирането и куража:) целувки на всички!

# 163
Здравейте,извинявайте че се намесвам в темата ви ,но искам да ви попитам дали в Гърция и по-специално Солун,има частни УНГ клиники.Моля мамите от Солун да се включат и ако имат инфо,да пишат тук или на лични.Много е спешно.Благодаря 
Какво разбираш под клиника? Кабинет ли? Да, има.
И в Диабалканико има. Ето ти и сайта http://www.iatriko.gr/html/greek_ver/ergastiria/erg_diavalkaniko.htm. Но не знам какви са цените.

# 164
Днес Ванеса на мама Беборина навършва 3 годинки!!!  Two Hearts
Нека мама и подари за Коледа едно сладко и здраво бебче!!!
   newsm32
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ВАНЕСИ, РАСТИ БЕЗГРИЖНО И ВЕСЕЛО ДЕТЕ!!!
 newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm67 newsm67  ura Tada

Общи условия

Активация на акаунт