Гърция-10

• 31 440
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Честит рожден ден на Ванеса! Пожелаваме й здраве и щастие!   baloni baloni baloni

# 166
Честито и от мен! Здраве, щастие, радост и мнооого късмет за малката Ванеса! Simple Smile

# 167
Здраве, щастие и весело детство на Ванеса!  Честит празник! newsm59 newsm59 newsm59

ThracianLina, щом половинката ти е грък, няма смисъл да му мислиш по- лесно ще е да родиш в Гърция от гледна точна на документи за гражданството на детето! А в България детето взема автоматично бг гражданство, заради родител с български произход! По отношение на болниците и обслужването съм сигурна, че ще си доволна!
Аз уж не съм с проблемни зъби, но въпреки всичкия калций които изпих по зъбите ми има доста поражения и сега съм в България и ги правя! newsm45 newsm45
Информация до всички майки с деца с гръцко гражданство - при раждане на дете с гръцко гражданство вземате гражданство и вие след три години!!! Ако някой го интересува може да се възползва. Надявам се да е полезна информация / иначе срока е 10 години/

# 168
Много ти благодаря, igi Simple Smile Стискам палци да оправиш по-бързо зъбките, че ни трябва здрава захапка, нали така Simple Smile Едно със сигурност - зъбите ще си правя в БГ Simple Smile

Това с гръцкото гражданство е интересно - не че е първа необходимост сега, но може да потрябва (с този ЕС доста ни улесниха, преди как съм трперила по границите:))

# 169
ЧРД на малката Ванеса и от мен!  newsm59  bigdance2  ura

# 170
Ами като можеш да вземеш що пък не! /за гражданството/ А има и други мами на които може да им потрябва информацията. Мъжо пита и му казаха, че ако родиш дете с гръцко гражданство вземаш и ти само за 3 години, което си е доста добър вариант, при положение че така или иначе раждаш бебче! Определено в България правенето на зъби е в пъти по- евтино от колкото в Гърция!

# 171
Ами разбира се Simple Smile Аз имах откъслечна информация за паспорти и пребиваване преди от БГ емигранти. Мъжо не съм го занимавала, той все тича напред-назад и не е много по административните въпроси. Разбрали сме се да ме оставя да се оправям сама, пък и съм по-информирана от него Simple Smile Simple Smile Жените си предават важната инфо Simple Smile Нещата едно по едно ще ми се изяснят, така усещам.

Много ти благодаря и поздрави!

# 172
Честит рожден ден на Ванеса newsm59,здраво и усмихнато дете да расте.
Как минава времето само,още ми е пред очите малката ми бебка,а ето в петък става на 1 годинка:)
Добре дошла ThracianLina Hug,и аз съм на мнение тук да си родиш детенце.То има време де,но аз да си кажа.Хубаво е,че пиеш фолиева киселина.И аз въпреки здравите си зъби имам леки поражения и от другата седмица почвам да ги правя.Скъпо е тук наистина,но няма как,трябва да се грижим за хубавата си усмивка:)
Иги благодаря ти за инфото,и аз за първи чувам за гражданството,определено ще се възползвам Wink
И аз сега съм въодушевена от предстоящия ни първи рожден ден,избирам торти,подаръци Heart Eyes
Днес в родината празнуват Гергъовден и военните.Тук ние по новому си го отчетохме вече Laughing

# 173
Права си че времето почти лети! Кога чаках с нетърпение да се роди бебка, а сега е на почти два месеца и не съм усетила как са отминали. Весело изкарване на рожденния ден! Ако имате брак с мъжа ти от докуменстите най - лесно става ясно за престоя ти в Гърция и почват да броят от тогава, независимо че по-късно си родила дете! Моят мъж ходи и се рови и се итересува за такива неща, пък нали знаете на своите си казват по - лесно и дават повече информация. Аз имам възможност да си правя зъбите в България и използвам да спестя, но ако не може няма как не е хубаво да се отлага, че после става още по -лошо положението.

# 174
igi_toneva, а какви са плюсовете да имаш гръцко гражданство по рано?

# 175
Днес парадът за Гергьовден беше много хубав в София, макар и кратък Simple Smile Такива боеприпаси не е имало от '04, влизането в НАТО. Пожелавам здраве и кураж на всички мами!

Благодаря ти, mery_79 , добре заварила Simple SmileSimple Smile Ами да, пия фолиева, и въобще не ми се гади от нея, както бях чела на други места. Пия си я вечер, но не за да избегна гаденето Simple Smile Аптекарката много ми се зарадва като си поисках Simple Smile

Мисля го отрано, защото моят човек е доста толерантен и ме оставя сама да взимам решенията, такъв му е характерът, досега аз съм била двигателят по отношение на преместването ми в Атина и т.н. Пък и нали българките сме си еманципирани Simple Smile

Но като му дойде времето ще подбъзна човека Wink

# 176
Благодаря на всички за милите пожелания!  Hug Hug

Честит празник на всички празнуващи днес! Живи и здрави и много щастливи!   bouquet

Аз утре най-после съм на лекар да видим нашата малка точица.От миналата седмица все не можем да се разберем с доки кога да се видим или той може ,а аз не или обратното. Simple Smile
Нямам търпение вече ,че като си помисля че може и да са две и направо изтръпвам.  Rolling Eyes
Утре ще пиша повече.  bowuu

Добре дошла на ThracianLina    Hug

# 177
Ако имате брак с мъжа ти от докуменстите най - лесно става ясно за престоя ти в Гърция и почват да броят от тогава, независимо че по-късно си родила дете! Моят мъж ходи и се рови и се итересува за такива неща, пък нали знаете на своите си казват по - лесно и дават повече информация.
Мдаааа, променил се е законът. Май. Преди беше (преди влизането на БГ в ЕС) много по-трудно. Ако от смесения брак има деца, имаше право след 5 години, да ти разгледат докумнетите. Т.е по-бързо да се задействат нещата. И аз когато го взимах това поданство в далечната '98 от досието ми вадиха всеки престой по дати в Гърция. Егати дивотията.

За фолиевата киселина. Да, бажна е. Пийте я. По принцип я наричат "женския витамин". Особено необходим е нейният прием по време на бременност. Предпазва зародиша от маса неприятни неща....

# 178
igi_toneva, а какви са плюсовете да имаш гръцко гражданство по рано?

veselinap би ли разяснила по-точно привилегиите на гражданството като по -веща и имаща такова, да не говоря само без да съм го изпитвала на гърба си Mr. Green Mr. Green Mr. Green
До колкото знам и сега се доказва престой! Само че е 3 години.

Благодаря ти предварително!

# 179
Аз предполагам,че гражданството ще ни даде права на гласуване и второ все пак ми се струва странно да бягаш с децата за адиа парамони,на мен ми изтича другата година и ще се интересувам повече за вземането му.Става въпрос за двойно гражданство нали,аз не бих се отказала от българското.Иначе от 2004 сме женени Wink

Общи условия

Активация на акаунт