Гърция-10

• 31 439
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
mery_79, последните документи, които си изкарахме са безсрочни.

# 181
Определено става въпрос за двойно гражданство. А иначе аз тази година вадих адиа парамони и не беше безсрочна /може би защото е за първи път/. 

# 182
Ами разбира се, че е смешно да им раждаш деца и да бягаш за адиа парамони! Simple Smile И без това ни създаваха такива пречки преди, стига толкова.

Beborina, стискаме палци утре за посещението при лекаря. всичко ще бъде наред. Всяка жена си е индивидуалност, така че няма сравнение, но ако видиш каква борба пада между мен и моя женски доктор, ще се разсмееш Simple Smile Не му е лесно на човека, все спорим за моята анатомия Simple Smile Но е много разбран и истинско чудо Simple Smile

А за колко време се вади тази адиа парамони и каква е валидността Й? Приблизително Simple Smile

# 183
Четох на други места, че секциото в Гърция струвало много, при това го прилагали в крайни, ама много крайни случаи Sad Това не звучи на добре. Някой има ли достоверна информация?

Благодаря Simple Smile

# 184
май единствено в БГ правят секцио по желание, а не само по медицински причини Peace цената ще зависи от лекаря и болницата..както в БГ.. ама да струва max 5 000?... имам някакви спомени,че Хипатия беше със секцио по желание, ако се появи скоро, ще ти даде инфо...
поздрав  Simple Smile

# 185
ааа, не че е по желание, по-скоро шансовете клонят към тази опция Simple Smile Поне така казва док, дори веднъж по средата на разгорещен спор ми взе мерките като че ще ми прави ковчег Simple Smile Ей тук вече го избих на черен хумор Simple Smile просто се надявам ако се опре дотам да не го оставят за последния момент (чувала съм, че лекарите в Кипър и Гърция го имат този навик: млада е, може пък и да успее...) Simple Smile

Много ти благодаря за бързия отговор и за поздрава, чудесен латино аранжимент, не го бях слушала Simple Smile

# 186
ами щом ще е по медицински показатели, значи ще се поеме от здравната каса и цената не трябва да те вълнува...дано да случиш на лекар... пък и винаги имаш опция да родиш евтино в БГ... ама преди това скорошно забременяване Wink

говорехте за зъбеправенето..на мен ми излиза доста по-евтино тук да си правя пломбите (въпреки че се доплащат фотополимерните,само амалгамовите се поемат от касата), материалите са по-добри и поне моят зъболекар много добре изпипва нещата - стреми се формата на зъба с пломба max да се доближава до формата му преди пломбата..  иначе и аз правя "зъбен" туризъм- за керамика или избелване на зъбите  Simple Smile

# 187
Цитат на: ThracianLina
... просто се надявам ако се опре дотам да не го оставят за последния момент (чувала съм, че лекарите в Кипър и Гърция го имат този навик: млада е, може пък и да успее...) Simple Smile
ThracianLina, когато отидох да раждам в държавната болница (тъй като ми бяха изтекли водите) 2 лекари ме прегледаха и категорично решиха, че раждането ми ще е с секцио. В моята стая имаше една албанка, която искаше секцио и не даваше да и направят преглед на плода, събра се цялото ръководство на болницата само и само да я накарат да и направят преглед, но тя така и не се съгласи и отказа да ражда нормално. Хората се видяха в чудо и на нейна отговорност роди  с секцио без даже да е прегледана.  Wink
Повечето гъркини раждат с секцио в последните години.

# 188
Четох на други места, че секциото в Гърция струвало много, при това го прилагали в крайни, ама много крайни случаи Sad Това не звучи на добре. Някой има ли достоверна информация?

Благодаря Simple Smile

Ами в грешка си. Много, много масово се прилага. Избирате с гинеколога дата и отиваш за секцио. Така са нещата. Плюс това, когато е секцио и тарифата на дофтора е по-висока.
Естествено, това не се отнася, за случаите, когато наистина е наложително секциото...
Без да съм 100 % сигурна, различните каси, поемат различни суми за секциото...

За гражданството. (аз и двете деца имаме двойно) Ми де да знам, освен, че гласувам. Супер привилегия, няма що....

# 189
Аз родих сексио по лекарски причини,излезе 5 000 Е,от който държавата(ика)ни върна около 800-900 Е,и от частната около 2 000 мисля,не помня вече.Не съм чувала,че тук не правят сексио,права е Веселина,тарифите скачат почти двоино Wink

# 190
Аз се разминах със секциото / за мое щастие/, но и в Гърция още много лекари правят секцио по желание. В цял свят показател за това колко е добър лекаря е броят на разминатите сецио-та, а не на направените. Е разбира се, че ако има медицински причини ще ти го направят. При мен беба не беше обърната правилно и когато разговаряхме с лекаря, каза че до последно чакаме и ще реже в краен случай, за което съм му благодарна. Според мен не се настройвай предварително, още повече че можеш да чуеш и мнението на други специалисти. А по отношение на частните клиники и в Гърция както и в България са много малко тези, в които ако се закучи нещо могат да реагират адекватно и имат цялата налична апаратура и специалисти. Чувала съм много случай в които като има проблем от частната клиника те транспортират в държавна. А и държавните им болници никак не са лоши. Аз раждах в държавна болница и съм доволна от отношението на персонала, условията и чистотата.

Това привилегия ли е при положение, че гласуването им е задължително??!!!! Мен ако питаш това е задължение, което произлиза от гражданството.

# 191
Разбирам. Това звучи добре, доста ме успокоихте, благодаря:) Все пак си е коремна операция, а майка ми има 8 такива, аз знам как съм я гледала след тях. Затова така. И разбира се, че няма смисъл да се настройвам предварително за някакви сценарии, права си, igi Simple Smile

Ами добре, ще им гласувам, но те като избират само този poustis Караманлис, какво да правя Wink

Mery_79, как върви подготовката за празненството Simple Smile Сигурна съм, че ще е страхотно! Пожелания за незабравим рожден ден Simple Smile

# 192
Настройвам се за празненства,както се разбра 2 дена ще се празнува.Със семейството и роднини и отделно с приятели и колеги Crazy
ThracianLina колкото е по млад организма по-бързо се възтановява,не се притеснявай изобщо за това.На другия ден след като се прибрах от болницата започнах да си чистя в къщи и като имаш в предвид,че сама се справям и с домакинство и с отглеждане на детенце.Всичко е въпрос на нагласа и воля thumbsup

# 193
Много ти благодаря, mery_79 Simple Smile 100% съм съгласна! Все пак не се преуморявай утре Simple Smile

Тези дни работих по сайта на естонското посолство, та попих по-голямата част от инфо там:) И като говорим за гласуване и полза от избирателни права, тези хора са решили нещо много хубаво: право за гласуване на местните избори за всички с право на пребиваване в държавата....Wink

# 194

Почерпете се за здравето на Йоана Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт