Великобритания - тема 15, почти юбилейна

• 26 293
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • На село (близо до Лондон)
Ехо къде сте? Някои за виртуално кафе? Wink

Вчера записахме Филип на бейзбол; ходихме да гледаме мача Бракнел-Ричмант (мъжа ми изграе за Бракнел  Heart Eyes) и Филип се изяви с пластмасовата си бухалка така че го "взеха в отбора". Така че петъците ще са тренировъчни Flutter. Аз съм тренирала софтбол в бг от 15 до 20г възраст (докато заминах насам) и ми е много мило че и хлапето ще буха...офф пофалих се.

Ако има запалянковци всяка неделя ходим на мачовете на Бракнел (мъже) с различни отбори около и в Лондон (Ричмант; централен Л-н; Кройдан) свиркайте и идвайте да гледаме и децата да си играят Sunglasses

# 166
GI, една виртуална наздравица. Закъснях за кафето Simple Smile
Браво на Филип, наистина е за радост и похвала.  Heart Eyes
Има от кой да наследи спортния си ген. Flutter

Как е мъничък Денис?

# 167
Мирче изпуснах аз наздравицата че заспах рано, рано  Sad. Не си е работа с малки хлапета като моите ранобудници Confused

Денис е добре изявява се с лъжицата (и на цицата) най-вече Heart Eyes. Дебелейка си детето и проявява характер, иска седнал а не може още, но силно иска Rolling Eyes

Как е наборчето? Ходите ли на плуване и как вървят нещата там. Филип плува само с нас, още не съм го натиснала да го пускам пак на учители. Ще го пробвам пак от септември като почне училище, нямам нерви сега  Peace

# 168
GI, разбирам те за ранното лягане.  Tired
Моето и то е от ранно ставащите, и искащи да закусват в момента в който се е разсънил Tired Tired Tired Не дай си боже да му кажа да чака алармата на часовника  Laughing, почват се едни театрални представления, аз в просъница ги чувам от кухнята - колко е гладен, как няма кой да му помогне да си направи закуската Laughing Laughing Laughing. Сега ми е смешно, но сутрин в 6.30 -7.00 хич не ми е до смях Rolling Eyes

Филип как реагира към братчето си сега? Опитва ли се да помага? Алекс е много смешен с малки бебета около него, понеже копира чайлдмайндърката си. Интонацията му се променя към по висока и реагира като малко възрастно човече. Но съм сигурна, че ако си имаше едно бебе в къщи нямаше да е толкова внимателен и така отзивчив през цялото време.

Плуването - ОХ! Laughing  Мислех вчера да те питам същито. От два месеца не сме ходили тъй като аз изкарах една дълга тежка настинка и детето също ( благодарение на активираната пожарна аларма докато бяхме в басейна).  Но през всичкото това време бяхме на waiting list към една частна школа, която наема басейна (за малки деца) в училището до това на сина ми. Дойде и нашия ред и от утре започваме one - to - one lessons с цел  придобиване увереност във водата.  Според мен трябва чудо да стане за следващите 6седмици да се отпусне и присъедини към група.

Филип какво  обича да прави и с какво обича да си играе?

Някой гледа ли Waking the dead тази вечер?  Моите комшии наминаха с една торба бутилки вино (подаръкот Франция) и го изпуснах.

Как бихте реагирали на следната ситуация. Това ни се случи днес. Всеки ден хващаме едно малко автобусче, където пътниците са горе долу едни и същи. Днес един възрастен човек мина покрай Алекс и му даде една лира да си купи sweeties. Аз веднага ги взех и се опитах да ги върна, но той толкова настоятелно отказа, че аз накрая отстъпих и позволих на Алекс да ги задържи. Вие какво бихте направили? Явно беше, че човека беше добронамерен.

# 169
Как бихте реагирали на следната ситуация. Това ни се случи днес. Всеки ден хващаме едно малко автобусче, където пътниците са горе долу едни и същи. Днес един възрастен човек мина покрай Алекс и му даде една лира да си купи sweeties. Аз веднага ги взех и се опитах да ги върна, но той толкова настоятелно отказа, че аз накрая отстъпих и позволих на Алекс да ги задържи. Вие какво бихте направили? Явно беше, че човека беше добронамерен.

Това е някакъв мил местен обичай от стари времена, да се дава паричка на дете. Случи ни се за пръв път почти веднага след като се преместихме в Лондон - един доста пиян мъж излизаше от таксито, ние чакахме да се качим в него. Мариана отнесе една лира. Чудех се какво да кажа и гледах странно (и реших, че просто доста си е кръцнал Mr. Green), и шофьора ми обясни  Simple Smile От време на време тя отнася по някоя паричка, най-често възрастни хора в махалата и влака  Simple Smile

# 170

Много сладко, горкото дете умира от глад, а мамата спи  Joy Joy Joy

Филип е доста внимателен (повечето време) особено Денис като беше съвсем малко бебе. Сега се случва да го "гали" по-рязко и да го стряска. Иска да го "бори" и аз ги оставям да се валят под мое наблюдение. Явно Денис не го притеснява такова мечешко отношение защото  следи Филип и го "вика" Confused. Даже на моменти се чувствам леееко пренебрегната от Денис като Филип е в стаята не ме забелязва изобщо (само ако е гладен не Wink).
Пресен пример от сутринта:Денис се е събудил и го чувам по бебе фона, Филип директно се катери по стълбите до стаята и аз тичам след него (случвало се е да вдигне Денис от кушетката и да го сложи на леглото да се "борят"). Влизам след Филип, Денис даже не ме погледна/забеляза  Sad.

Филип обичаше много power rangers и да си играе измислени игри с тях. От месец обаче вече не са му интересни и сега обича да си играе с колички, състезания им прави, ремонтира ги и т.н. Обича и с влакчета и дървени релси да реди; с пластелин играе. Новото сега е една палатка-иглу (в плей-стаята му) където си играе и даже спа една нощ  Wink. Опитвам се да му дам Денис да спят заедно там и да не ме закачат нощем  Wink.

Много мило това за човека с паричката Simple Smile. Не ми се е случвало с Филипко, само в местния магазин са му давали безплатно сладки. Хубав обичай  Grinning

# 171
miravmbd, на мен са ми давали една лира.  Мърморех си и си ровех из чантата пред един апарат за паркиране в Mayfair, и един помпозен задник ми я връчи.

Започна се строителството на loft conversion тази седмица, пфу. Сега 3 месеца ще има мазилак и прахоляк. И харчлък. Някой правил ли е таквоз проектче?

# 172
Сори, Алиса, голяма гадост е строежа

Ние минахме през 3 седмици ад веднага след като се нанесохме в новата къща, точно преди да се роди бебето. Хем не беше пълен conversion, а в съществуващия лофт направихме по-голяма баня, още един прозорец, промени в стълбището. Прахоляк и прахоляк. Ама пък е супер като свърши  Simple Smile И четох, че loft conversion вдига цената на къщата неизмеримо повече отколкото всякакъв вид energy efficiency improvements (като слънчеви батерии на покрива, вятърни устройства, уплътнения, и т.н.), та поне харчлъка в един момент ще ти се върне  Whistling

Потвърждавам, че Денис е сладурко и половина, на размер е точно колкото Антон, но далеч по-поврътлив и енергичен. Затова мятаме и Антон да тренира; GI, купихме му и на него такова бънджи за врата Crazy

Хайде, ще боядисвате ли яйца утре? Снимайте ги, и ще пуснем снимките тук, да стане малко по-шаренко в темата, че съвсем замря.

Много ми харесва сега като се разпролети и всичко нацъфтя. Днес се усетих как карам и блейкам по дръвчетата красиви. Никога не ми се е случвало в Ню Йорк  Mr. Green Още не ме е напуснало желанието да градинарствам (ама нищо не съм засадила още  Blush)

# 173
Алиса не съм. Но само със шкуркане и мазане на стените (сигурно си имат точен термин тоЗ вид дейност) си е мръсно и прашно. Време за кратка почивка до Франция докато приключат майсторите  Wink?

Мишолина честито бънджи  Party. Сега ще имаш повече време да пишеш, аз въртя бънджи, земна гимнастика и седене на дупе, сън, ядене и пак бънджи..... Grinning и така до вечерта Whistling. Филип откърмен с бънджи ето една снимка как е той на истинско бънджи на 3г и половина (лятото в Созопол)

Мишолинка Фили започва футбол от утре (и ние още нямаме екип като Мани ще ходим по анцунг). Другият път като се видим ще пуснем "футболистите" да ритат в градината  Wink.

За яйцата ще се боядисват утре или събота както дойде, но козунаци таЗ година - не. Миналата много добре се представих с един, но много бъркане и месене падна. Сега ще купя плодов хляб от Сейнсбъри и така

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 13:20 от GI

# 174
miravmbd, на мен са ми давали една лира.  Мърморех си и си ровех из чантата пред един апарат за паркиране в Mayfair, и един помпозен задник ми я връчи.
Алиса, ами ти ако си някое петит- но гадже, да те е объркал човека с малко по- голямо момиченце.  Wink

Ще мине ремонта, и след това ще берете плодовете. Какво са 3месеца на фона на години наред живот в комфорт?

Мишолина, благодаря за просветлението. Кой казал, че англичаните били егоисти, студени и противни !:) Пък виж как си раздават парите на непознати деца Simple Smile

GI, (снимките не се отварят) Филип обича ли да играе футбол? Той явно е спортна натура. Моето никакъв интерес към спорта. Може да погледа малко ръгби, рали, но...ъ -ъъъъ. Много ходи обаче. Километри извървява. 
Днес беше на първия урок по плуване. Каква разлика, когато учителя се занимава само с него. Хвана го шубето в началото, но след това се поотпусна. Виждам лека светлина в тунела. Басейна също е малък- в праймъри скул е. Коренно различна атмосфера от големия градски басейн . Алекс накрая каза, че било грейт фън и пак ще отиде другата сряда. Собственика на школата и той се включи... Много съм доволна. 

Показаха ми едно момиченце, което допреди 4 курса било петрифайд от водата, а как се гмуркаше днес и само си седеше с другите деца... Хайде и моето така след няколко месеца Praynig Praynig Praynig

# 175
Алиса,дано свършат в планираното време!...и наистина,що не се вдигнете до южна Франция междувременно!  Няма да ти казвам колко време строят комшиите екстеншън на кухнята да не се депресираш!  Mr. Green
GI ,много е хубаво ,че Филип така се грижи за малкото човече! Направо ви завиждам за бройка ! Друго си е да си имаш братче или сестриче.  Hug
Аз яйца няма да боядисвам,козунаци няма да меся. Отиваме наготово на гости!  Mr. Green
Да се похваля и аз: Томас започна ново училище и мисля му харесва. Не е плакал ни веднъж ,засега. Понеже училището е на 20 минути пеша от нас си вземам и така необходимата дневна доза движение!След това площадки(винаги 2) или Кю гардънс и съм навъртяла почти 10 км.Току виж не сте ме познали от слабота на следващата среща !  Crazy
Освен това се местим в нова къща юни месец. Съвсем случайно задната врата води до училището на Томас! Така че това ми беше кратката радост от евнтуалното заслабване, с което се похвалих напред!  Rolling Eyes Между местенията се налага за стоим 2-3 седмици във временен апартамент и аз си взех билетче до Бг. за 1 седмица. Сама! Томас ще се гледа тук с баба си!

# 176
Мацо, не те ли е срам! Да обобщим:
- заслабва обещаващо, по здравословен начин, без да плаща
- детето е щастливо и не мрънка в новата градина
- няма да готви и яйца да боядисва
- има нова къща
- и една седмица ваканция, без мъж и дете, докато мила баба гледа детето (безплатно)

Crazy Нещо друго да си забравила да ни кажеш?  Joy

Какъв дъжд се изсипа навън, не е истина. Отиде ми градинарстването И днес  Mr. Green

# 177
Crazy Нещо друго да си забравила да ни кажеш?  Joy

Не ме предизвиквай!   Mr. Green
п.п. и не е ваканция ,а трябва да си сменям паспорта! Crossing Arms

Какъв дъжд се изсипа навън, не е истина. Отиде ми градинарстването И днес  Mr. Green
Хайде сега оправдания!  Laughing  Леко преваля само. Тъкмо почвата е по лесна за обработка/кОпане.

# 178
Алиса какво става с почивката във Франция Wink

Мирче още не знам дали ще му хареса футбола Thinking...той се запали защото едно по-голямко момче при чайлдмаиндера играе, казало му за Челси  Joy Joy и нашия там искаше да го запиша, ама неуспях и ще е в кварталното

Мацобол ти изби рибата Close. Ние тук на малките неща се радваме кое топка рита, кое плува да се изморят и спят, и маааалко време вечер и за мама да остане. А ти направо цяла седмица и без лев да потрошиш #Crazy...

Мишолинка става става за градинарстване с галошите и един оверал и си супер Twisted Evil

# 179
Мацо, кога ще ходиш до Бг? Аз от 3 до 7 май ще скокна, да видя майка, пък и гъз път да види.

Мда, мерси за съвета за 3-месечна почивка в южна Франция Wink. Де да имах толкова отпуска. Пък и нали знаеш, когато правиш ремонт, по закона на гадостите, ако отидеш на почивка, всичко задължително ще се обърне с главата нагоре. Изпитахме го на свой гръб преди, като строихме extension, а съвсем скоро видях, че правилото още важи: наши приятели ги нямаше една седмица докато им се строи loft conversion, и сега другарят от общината иска построеното да се разруши, нещо не отговаряло на незнам-какво си.

Ти, мадам, в същия квартал ли оставаш (далеч от мен, демек)?

Оф, не ми се вапцат яйца днеска (няма време), ще видим в събота как ще се оформи деня. Абре на Moscow Road не са ли започнали да продават готово-намазани яйца вече....

И козунак няма да се пъна да правя: първо, понеже не ми идва отръки, и второ, защото моите не го ядат, така че защо на моето Д. само да се пише гъзонабухвателят, нямам нужда просто.

GI, може за малко в края на май да отидем с колата, ама ще е в северна Франция. Билет за Eurotunnel закупих, ама пусто много е организиран народът, повечето места дето са хубави и подходящи за деца са заети (тогава е ваканция за училищата). Та сега се почесвам по главата и си мисля, че може както си караме да кривнем към Белгия, там още има места в подобни хотелчета. А на студеното вече сме свикали.

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 13:18 от Алиса

Общи условия

Активация на акаунт