Великобритания - тема 15, почти юбилейна

• 26 295
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мили момичета, Hug

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Всичко най-хубаво пожелавам на вас и на семействата ви!   bouquet

Не съм се мяркала напоследък защото само тичаме по лекари заради баща ми. Надявам се да сте изкарали весело по празника и да сте хапнали яйца и козунаци. Искам да ви питам нещичко...Аз реших да си търся работа, но не знам как ще стане като навсякъде искат препоръки от последните два работодателя (от България), а при мен това ще е адски сложно newsm78. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как го решихте?
Хубава и усмихната седмица желая на всички!

# 196
Бръмболина, обади се до фирмите, в които си работила и им кажи, че ти трябват препоръки. Предполагам все ще се сетиш за някой от колегите ти, който няма да има против да му дадеш e-mailа, името и каква длъжност заема. Успех ти пожелавам от сърце!

Надявам се всичко с баща ти да е наред и лошото, каквото и да е било, да е останало зад вас!  Praynig

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 14:12 от Makeda

# 197
Мишолина, пък и други градинарки, помощ, пък и малко смях за моя сметка.

Понеже аз не съм Mrs Green Fingers, а по-скоро имам ефекта на...чума за цветя и растения,  Wink, гледайте какво отношение доживях.

Викам на мъжа ми, че искам да си направя една зелечукова леха в дъното на градината. Той, заподозирайки голямата вероятност той да трябва да спасява там каквото (ако) поникне, ми вика, да съм му представила бизнес план за моето отглеждане на зеленчуци. Mr. Green

Их пък. Аз просто искам до боцна нещо и да видя дали на 12 градуса и без грижи ще оцелее, цъфне и върже. Ей това ми е въщност планът, други умения нямам в тази насока. Crossing Arms

Гледали ли сте зеленчуци?

Или може би да кажа, че е наложително да разбутам градината и да бучна нещо, за да има образователен ефект за децата  newsm78

# 198
Алиса, каквото и да боцнеш, гледай да е на слънчео място в градината. Мои приятели си завъдиха някое и друго доматче така в градината  Grinning Марулки също би трябвало да станат. Пък щом ти е такъв мерак, кажи, че с образователна цел ги садиш (много ми хареса идеята), та дори и да не станат за ядене, поне децата ще се позабавляват. Може да вземеш и оранжерийки от B&Q  Grinning

# 199
  • Лондон
Благодаря за яйчните комлименти! Боите ми ги прати майка ми от България. За съжаление изхвърлих опаковката, така че не мога да ви кажа какви са били...  приличаха на дъвки Орбит Simple Smile

Имам един въпрос към вас... Колко време след като родихте стояхте вкъщи?  Аз нямам никаква идея какво да правя... а шефа ми иска да му кажа 6, 9 или 12 месеца защото трябва да ми намери матернити кавър...  Мисля да му кажа 6 месеца, а пък после ако ми стои повече ще го променя. Някакви съвети по тази част?

# 200
Ако си работила там повече от година (май?), имаш право на 1 година майчинство. (От които 12 седмици ще са ти платени, а другите- според политиката на работодателя, и вероятно (но не задължително) голяма част от тази година ще е неплатена.) Не си длъжна да му казваш сега, а малко преди да се върнеш на работа.

Кажи му да си намери кавър за 6 месеца и после договорът да се подновява от месец за месец, за да имаш малко гъвкавост.

# 201
  • Boston, MA
Momi-anglichanki, imam vupros, niamam kredor, no ako se poiavi malko po-kusno, shte doida da redaktiram da ne se kiorite. Taka che izvinete me predvaritelno.

Putuvam ot Shtatite do Paris via London Heathrow, zasega znam, che pristigam na terminal 3, ottam mozhe da connectvam ot terminal 3, 4 ili 5 (ne znaiat oshte). Obadih se na glupavata mi aviokompania (American) da pitam shte minavam li security, te kazaha ne, v secured zone si.

Da, ama na site-a na Heathrow pishe, che i za trite terminala connection shte triabva da minavam security.

Niakoi ot vas znae li dali? Zashtoto ako da, ne moga da napazaruvam ot duty free on my way out of the States. V momenta na security puskat s opakovki do 100 ml, nali? Kolko broia? Da se pobirat v pint bag ili gallon bag?

Mnogo blagodaria predvaritelno za vsiakakva informacia.

# 202
  • Манчестър
Ако си работила там повече от година (май?), имаш право на 1 година майчинство. (От които 12 седмици ще са ти платени, а другите- според политиката на работодателя, и вероятно (но не задължително) голяма част от тази година ще е неплатена.) Не си длъжна да му казваш сега, а малко преди да се върнеш на работа.

Кажи му да си намери кавър за 6 месеца и после договорът да се подновява от месец за месец, за да имаш малко гъвкавост.

Aaaa,малко си в грешка...платеното маичинство от миналата година е 39 седмици. Първите 6 седмици се плаща 90% от заплата или SMP(в момента £ 117.18), което е по доброто. след 6-та седмица до 39 седмица е по 117.18/седмица,освен ако няма отделни договорки по контракт.

Иначе наи-добре да му каже,че възнамерява да ползва цялото маичинство,а пък ако реши да се върне по рано има 28 дена да го уведоми писменно..

# 203
Алиса, започни и завърши с образователната част на експеримента Simple Smile, допълни и че с нас ще споделиш опит, та дано мъж ти вземе присърце копаенето и плевенето после Simple Smile
Сега сериозно, аз нямам никакъв градинарски опит тук, като изключим засяването на магданоз, моркови, едно пакетче слънчогледови семена и бобчето от у-щето на детето.
В събота гледах доматите и бях на косъм да купя и разсадя няколко стръка, за да видя ще се роди ли нещо, но се отказах.
С тези температури тук изобщо не си представям как ще узрее домат или чушка.
Краставиците не искат много топлина. Марули и лук всякакви видове ще вирее със сигурност. Каквото и да решиш да засадиш гледай да е на слънчево и по възможност на завет.
Направи с децата бобчета на памук и после ги засадете в градината Simple Smile

# 204
  • Bristol
Гледам яйца и козунаци се вихрят в темата ни  Laughing Аз скоро ще получа яйчно отравяне  Sick На децата им е кеф да чупят яйцата, но не искат да ги ядат, а аз не искам да ги изхвърлям. За съжаление и мъж ми не е в къщи да помага  Rolling Eyes
Бубка, за съжаление не мога да ти помогна с инфо, транзит през Лондон не съм минавала, поради обясними причини. Ако не сменяш терминала, най-вероятно няма да имаш проблем. Но полетите за и до Щатите май са на един терминал, а тези до Европа обикновено са на другите  Confused В този случай ми липсва информация, как транзитните пътници сменят терминала   newsm78
Алиса, имам познати, които гледат в двора си марули, пресен лук и чесън, както и ягоди. Ягодите им раждат 2 пъти годишно и са много вкусни  Peace Марулите трябва да ги пазиш от охлювите, много крехки и вкусни са  Crazy
Нашият двор е малък и аз съм избрала само цветя да отглеждам.

# 205
  • Манчестър
Гледам яйца и козунаци се вихрят в темата ни  Laughing Аз скоро ще получа яйчно отравяне  Sick На децата им е кеф да чупят яйцата, но не искат да ги ядат, а аз не искам да ги изхвърлям. За съжаление и мъж ми не е в къщи да помага  Rolling Eyes
Бубка, за съжаление не мога да ти помогна с инфо, транзит през Лондон не съм минавала, поради обясними причини. Ако не сменяш терминала, най-вероятно няма да имаш проблем. Но полетите за и до Щатите май са на един терминал, а тези до Европа обикновено са на другите  Confused В този случай ми липсва информация, как транзитните пътници сменят терминала   newsm78
Алиса, имам познати, които гледат в двора си марули, пресен лук и чесън, както и ягоди. Ягодите им раждат 2 пъти годишно и са много вкусни  Peace Марулите трябва да ги пазиш от охлювите, много крехки и вкусни са  Crazy
Нашият двор е малък и аз съм избрала само цветя да отглеждам.

Аз съм пътувала транзит през Виена. Като слязох м инах през един ръкав, водещ към транзитно гише- още имаше визи, и оттам ме заведоха до терминала..

# 206
Здравейте, търся някой, който е учил или учи за квалификация CAT ACCA. Имаше  някъде из английската тема, но нищичко не намирам, а вече умирам за сън.
Колкото повече ми расте детето, толкова съм по-натоварена с дейности Shocked! Аз все си мислех, че ще е обратното.
Поздрави от нас.

# 207
Бубка, не знам и на сайта не е ясно? Питай Макобал или Мишолина дали скоро са прелитали, без да спират в Лондон.

# 208
Алиса,

Виждали ли сте таквиз обувки тука?  newsm78 http://www.dnes.bg/article.php?id=50831
http://www.vivirshoes.co.uk/product_info.php?products_id=9

На времето Азда ги били продавали, но са ги оттеглили от пазара.

НА мен би ми омръзнало да си гледам детето две години с едни и същи обувки, между другото. Отделно дали биха издържали толкова време на активна употреба.

Лека от мен.
Хари Потър ме зове (малко със закъснение започнах последната книга) Simple Smile

# 209
Аз нали ще сменям къща след месец и нищо няма да садя! А ми се щеше много. Като вляза в Хоумбеис и очичките ми изтичат по разсада  и цветенцата. Купих си 1 красива саксия да си изместя   любимите клонки. После  ще си садя подправки в нея!  Blush
Алиса,ако се дърпа много го заплаши ,че ще наемеш градинар да свърши тая работа и  ще клекне веднага!  Mr. Green

Бубке,последно със смяна в Лондон съм летяла Преди 4 год. докато бях мома хамериканка  Laughing . От терминал до терминал смяната става с автобус. Граничен контрол(или  както там се казва) не се минава,но сигурно ще има пак скенери. Относно течностите-ако пликът е запечатан от дюти-то в Америка може и да мине(би трябвало) ама дали ще стане така на яве... Мислех да ти предложа да питаш Бритиш в Америка,но те пък сега изпълняват всичките си полети от един терминал-5ти,та няма да ти дадат релана информация. Иначе тук има добри оферти,е няма да са като американските,но  все е нещо. Ако ти се рови, ей го сайта на оператора на летищата : http://www.baa.com/
http://www.britishairways.com/travel/liquidbaggagereview/public/en_gb

Общи условия

Активация на акаунт