ЮЛСКИ БЕБОЧЕТА '08 (тема 30)

• 13 229
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Е, не се ли казваше камера това дето правиш снимки и филмчета  newsm78 ? Съвсем съм откачила. Аз мисля да взема термометър за уше или челце, да не бъркам в дупета. Макар че четох че не мерели много точно.
Гледах списъка в моята книга  #Crazy. Сетили се за онова удобно нещо за преповиване, забравих как се казваше  newsm78?

# 91
  • Sofia
Ох, такава ли камера. Имаме си Sunglasses

Ей ви на списъка: (не ме бийте за дългия пост Embarassed)
За болницата:
1. Комплект за изписване.
Дрешки:
1. Боди с дълъг или къс ръкав - 6 бр.
2. Ританки - 3 бр.
3. Блузки - 3 бр.
4. Гащеризон - 4 бр.
5. Пижама - 2 бр.
6. Чорапки - 3 бр.
7. Ръкавички - 2 бр.
8. Шапки - 2 бр.
9. Пантофки (буйки) - 2 бр.
10. Жилетка - яке - 2 бр.
За спане:
1. Легло.
2. Матрак.
3. Одеало.
4. Обикновени пелени.
5. Спално бельо.
6. Протектор за матрак.
7. Спално чувалче - 3 бр.
Баня и тоалет:
1. Анатомична ваничка + стойка.
2. Хавлия - 2 бр.
3. Термометър за вода.
4. Подложка за повиване.
5. Шампоан за коса и тяло.
6. Сапун със сапунерка.
7. Бебешко олио.
8. Мляко за тяло.
9. Крем против подсичане.
10. Клечки за уши с ограничител.
11. Четка и гребенче за коса.
12. Ножичка и нокторезачка.
13. Бебешки прах за пране.
14. Памперси и мокри кърпички.
Хранене:
1. Четки за шишета и биберони.
2. Лигавници - 2 бр.
3. Шишета - 2 бр.
4. Стерилизитор за шишета.
5. Нагревател за шишета.
6. Биберон залъгалка.
7. Кутийка за залъгалка.
8. Помпа за кърма.
9. Термобокс.
Аптечка:
1. Термометър.
2. Пудра за пъпче.
3. Спирт за пъпче.
4. Лепенки за пъпче.
5. Физиологичен разтвор.
6. Аспиратор за нос.
7. Памук или памучни тампони.
8. Капки против колики.
9. Риванол.
10. Антипиретичен сироп (Панадол Бейби Калпол).
За навън:
1. Количка.
2. Чанта за разходка.
3. Слънцезащитен крем.
4. Кенгуру.
5. Столче за кола.
Други:
1. Шезлонг.
2. Термометър за въздух.
3. Овлажнител за въздух.
4. Играчки.
5. Книги с приказки.
За Мама:
1. Сутиен за кърмачки.
2. Подплънки за кърмачки.
3. Мокри кърпи за гърди.
4. Крем за зърна.

# 92
Момичета, благодаря ви  Hug Hug Hug

Алиса, знам какво е, и аз сега разбрах пола на 100% процента! Досега и момче ми бяха казали и момиче! Crazy

Междудругото явно днес на всички доктори нещо им е станало и Марков не беше нещо на кеф, не беше изобщо разговорлив! От прегледа насам съм с болки в корема и контракции - доста натискаше! И на всичкото отгоре съм с отвратителна хрема (от днес) и с кървящи ноздри, направо ми иде да се #2gunfire

Щях да пиша още неща ама... newsm78

А, да ето едно шкембенце, снимано е днес http://www.snimka.bg/album.php?album_id=221915 Парола 1111

Сетх се - и аз не ползвам ежедневни превръзки (запарват ме) Naughty

Нова бъдеща мама, аз имам нещо в моя списък, което в твоя го няма и това е Аспиратор за нос. Мисля, че е доста полезна вещ!

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 21:15 от Katinche

# 93
  • Sofia
Лелей Катинче, каква си фина Laughing И хубава Heart Eyes

Ма ти май само корем имаш също като мен. Опъва ли те кожата там горе под гърдите, където почва корема? Аз понякога имам чувството, че ще ми се отлепи от ребрата, щото мазнинки хич нямам Laughing

# 94
  • Варна
За какво ти е овлажнител  newsm78? А капки за колики, може да не ти трябват, а и зависи какви ще са подходящи ? Аспиратор за какво се ползва ? Играчки в началото не трябват и много подаряват.
Катинче, много сладурско коремче  Laughing. Кажи за гардероба, доволна ли си от механизма, шумен ли е?

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 21:27 от inka 26

# 95
Лелей Катинче, каква си фина Laughing И хубава Heart Eyes

Ма ти май само корем имаш също като мен. Опъва ли те кожата там горе под гърдите, където почва корема? Аз понякога имам чувството, че ще ми се отлепи от ребрата, щото мазнинки хич нямам Laughing

Мерси  Blush    bouquet
Много ме опъва, ужасно болезнено е, даже на моменти имам чувството, че ми се цепи кожата! Междудругото много съм доволна от гел душа на Бюбхен, бях пуснала линк!

Допълних си предния пост, незнам дали до прочете! Аспираторът е за вадене на сополки Laughing

# 96
  • Sofia
Нова бъдеща мама, аз имам нещо в моя списък, което в твоя го няма и това е Аспиратор за нос. Мисля, че е доста полезна вещ!

ААа имам Sunglasses Номер 6 в раздел аптечка smile3533

Не че имам идея за какво се ползва де, тоя списък съм го преписала Wink

# 97
Кажи за гардероба, доволна ли си от механизма, шумен ли е?

Много сме доволни, освен че е безшумен е много здарв и качествен! Механизмите са много добри и се сглобява, като Лего, всичко си пасна до последния милиметър newsm10

# 98
  • Варна
Ние ще си правим такъв някой ден, чудехме се дали да е с плъзгащи врати или от тези, които се сгъват. Но засега ще вземем едни гардеробчета от метро, евтинки  Simple Smile. Няма как всичко наведнъж.

# 99
Катинче, честита девойка  bouquet

Пърли, моля те премести ме с термин 10.07 Praynig.
Върнах се от ЖК, бебо е цели 840 гр, отговаря на 24 г.с. и 2 дни Grinning. По ехографа термина е 10 и понеже и Марков ми каза същата дата, помолих доктора ми да ми го коригира в картона и така да мога да изляза малко по-рано в 45-дневния болничен. Не знам колко е коректно, но лично за себе си ще съм много по-спокойна така, защото Алекс го родих само 1 ден след термин, а беше ужасно преносен и нямах капка околоплодни води. Много се беше мъчил горкия, след това и двамата бяхме 5 дни на АБ. Затова сега не ми се рискува пак. Добре че доктора ми не ми отказа на молбата, но аз бях чакала 1 час пред кабинета, бях ужасно изнервена и настроена да се карам и той май ме усети в какво настроение съм. Иначе ми каза, че всичко ми било наред, бебо си бил високо над пъпа, не знам защо го усещам толкова ниско, водите са си нормални, шийката също. Абе с две думи ми каза, че проблемите са ми само в главата, но за това лечение няма Mr. Green.

Много са хубави всички коремчета Heart Eyes. Аз съм +9.5 кг, но като сметна - бебо почти килограм, гърдите поне 3, ако не и повече, значи за тлъстинките не остана кой знае колко много Mr. Green

# 100
Аз да ви кажа не смятам да се презапасявам с нищо. То и доста неща имам от Пепи Thinking
Но помня как исках и това, и онова преди, сега не съм настроена така истерично към шопинга Laughing
Сестра ми ще ми даде туй онуй от нейната бебка, ще купуваме количка със сигурност, плот за преповиване и разни дребни нещица от рода на аспиратора за нос. Неща, които не могат да се ползват от преди. Играчки категорично няма да взимам, защото всички подаряват и по някоя дребна дрънкалка към дрехите да речем. А и Пепи има много хубави запазени бебешки играчки, разни Фишер прайс, Чико, мико и т.н.
Бебефон имаме Бертони, доволна съм от него, стерилизатор имаме също, Авент(да ме пита човек що съм се хвърлила баш на него, хем скъп, хем не чак толкова нужен Tired) и тъй...

# 101
Пухчо  Hug Hug Hug, много съжалявам, дано преодолееш скоро загубата и да имаш отново повод за радост.
Ох и аз все си търся списъци с необходимите неща, но още нищо не съм почнала да купувам, даже шапчица нямам още  Sad, но смятам в най-скоро време да започна по малко да купувам. но като все си правя едни планове, а после нещата се променят коренно и не смея вече да планирам много занапреди да накупувам твърде много неща, при положение, че може да ходим да живеем в чужбина за известно време и не мога да омъкна всичко оттук  ooooh!
Катинче, честита ти девойка   bouquet и добре дошла на новата мама.
Чесит рожден ден и на Мариета, в крайна мсетка не разбрх днес ли е или утре, но за всеки случай от днес да ти честитя  newsm59.
Хйаде лека нощ на всички.

# 102
Честит рожден ден, Мариета  newsm59.
Катинче, честита девойка  Hug Много момиченца, много нещо. Кеф  Heart Eyes
Добре дошли на новите мами   bouquet
Нагледах се на коремчета, много сте хубави всички bouquet
Лека нощ!

# 103
Ей, да не каже някой, че бил дебел. Къде ги качвате тези килограми, бе?! Гледам снимки... Я се стегнете, много добре си изглеждате Simple Smile

Бяхме на класически концерт. На бебо му харесаха някои части, други не особено (като се има предвид кога беше спокоен и кога блъскаше усилено). Има вкус тоз младеж. Laughing Прибрах се и като духът от бутилката изпълних всичките ви желания за термини, розови бебчета и други такива Simple Smile

Добре дошли на новите попълнения Simple Smile

За протокола ще добавя, че съм махнала 2 майки от списъка, защото и двете са отишли отдавна в юнската тема. Няма за какво да стоят в нашата и да правят измислена бройка, след като не влизат, не пишат и не четат тук. Термините им са се преместени през ЮНИ още преди месеци и те си пишат там (в юнската тема).

И пак повтарям, защото видях още подобни реплики дори и след като поясних, че няма такова нещо, а именно, че сме щели да прочистваме списъка. Нито има "ние", които сме взели подобно решение, нито има подобно решение. Но доста хора, от пусти страх, ни навестиха отново Simple Smile Поне за това се радвам.

# 104
  • Sofia
Добро утро!

Днес се събудих с подуто гърло и главоболие Sad Дано не ме повтори зимата настинка, когато се наложи да пия антибиотик Confused

Кажете какво мога да взема веднага за да предотвратя по-сериозно разболяване - нещо за гърло ако може и друго какво да е - осцилоскопциум ли, парацетамол ли? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт