ЮЛСКИ БЕБОЧЕТА '08 (тема 30)

• 13 219
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Кажете какво мога да взема веднага за да предотвратя по-сериозно разболяване - нещо за гърло ако може и друго какво да е - осцилоскопциум ли, парацетамол ли? newsm78

И аз съм така от вчера  Tired Взимам Парацетамол и пръскам гърлото с Тантум верде, сега ще си купя и таблетки за смучене на Доктор Тайс, поне на мен ми помагат много.

# 106
  • Варна
Момичета- кокичета, добро утро и честита първа пролет! Тук има уйасна мъгла  Sad. Аз рано- рано се включвам  Laughing.
Нова бъдеща мама, аз за гърло смуча хомеожен 9 и пия изцедено лимонче с мед, последното успокоява много, направи си поне 2 лимона за 1 ден, а и е много вкусно. Мен също ме боли гърлото, но още не му обръщам внимание  Crossing Arms.
Аз пак не съм разбрала нещо, затова да попитам. Казвате, че помпата за кърма на авент е най- хубава, но коя от всичките, в каталога има 5  newsm78. Ще си правя и аз списък, да се чувствам полезна  Laughing. Ще си записвам и кое откъде трябва да се купи и цена. Ако се наложи мъжлето да е подготвено. Съвсем съм избръмчала  #Crazy.
И друго да питам, как слагате разни снимки и картинки в поста си  Embarassed?

# 107
  • Sofia
Ами ето тази май е най-добра:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=131&products_id= … 5a7ea5c04bb33be67

Къде искаш да сложиш картинка- под името ти ли или в самия пост?

# 108
  • Варна
 Hug. И в двете.

# 109
  • Sofia

Ей сега ще ти пратя Лично съобщение да ти обясня Laughing

# 110
Да, то4но тази, която е посо4ила nova_badeshta_mama, е много ддобра. Ползвах я доста време. Няма да съжаляваш Simple Smile

Снимка можеш да си слошиш като преди това я ка4иш някъде в нета, примерно в snimka.bg. След това с десен бутон кликаш на снимката и копираш от Properties URL=то. Пействаш го тук в профила ти, в зависимост от това къде то4но искаш да бъде.

# 111
Нова бъдеща мама - и аз имам такъв списък от предното очакване и ми се зави свят колко много покупки ни очакват. Но бавно и славно го напазарувахме  Mr. Green След това практиката показа кои ни бяха излишни. Ще ги споделя с вас:

7. Спално чувалче - 3 бр. Смятам, че за новородено и то в жегите е твърде много 3 бр. Може като захладнее, но тогава ще са по-голям размер.
Баня и тоалет:
1. Анатомична ваничка + стойка. - Нямахме стойка, но беше добре да имаме. Така и не намерих подходяща, а и не търсих много, защото свикнах. Ама си беше по-добрия вариант да е нависоко. Стига да има къде да я сместите в банята.
2. Хавлия - 2 бр. - може и още към тях - няколко по-големи кърпи, които по-късно ще се ползват от семейството, защото доста често се случваше веднага след баня да се напишква на хавлията Laughing Не бебешки хавлийки в голямо количество, защото бързо умаляват, колкото и да са сладички.
12. Ножичка и нокторезачка. - едно от двете

Хранене:
1. Четки за шишета и биберони. - ако ще ползвате шишета за мляко.
2. Лигавници - 2 бр.
3. Шишета - 2 бр.това само в случай, че не искате да кърмите. Но няма смисъл да се презапасявате. Ако сте изцяло на АМ трябват доста бройки, които лесно се купуват във всеки момент

4. Стерилизитор за шишета. - пак ако ще имате шишета. Аз имах стерилизатор и всеки божи ден първия месец стерилизирах 1 шише за вода, пък тя не близваше и капка. Слагах си и помпата, но така или иначе кърмата не я ползвах след това за хранене, така че не беше нужно да е стерилна.
5. Нагревател за шишета. - пак като по-горе, ако имате шишета, които да загрявате. След това е удобно за загряване на бурканчетата с храната, но аз така и не му нацелих точната позиция за Т, така че да отворя бурканчето и да я храня направо, или чаках да се охлади, или претоплях.
6. Биберон залъгалка. - не съм привърженик изобщо. Имахме и не ги пожела /пък и аз не ги предлагах с охота, защото усещах, че не са най-разумната запушалка на бебешкия плач
7. Кутийка за залъгалка. Ако има залъгалка, естествено  Wink
9. Термобокс. - Ако ще храните с АМ и трябва да разнасяте топла вода за направата му малко по-късно. По-добра работа върши хубав термос, пак не от бебешки серии, а най-човешки. Цената им е по-добра, като качество също съм чувала. Термобокс ползвах, когато започнах да взимам храна от детската кухна, за тогава трябва с по-голмия отвор за шишета/за мярка - авентските шишета са колкото бурканчетата/
Аптечка:

2. Пудра за пъпче.
3. Спирт за пъпче.
4. Лепенки за пъпче.
- трите неща са ненужни ако пъпчето е паднало в болницата. Обикновено до към 5-7 ден пада, а това е времето за престой при секцио. Ако са нужни може да се купят винаги от всяка аптека. На нас лекарката ни каза да капваме по капка спирт след баня на падналото пъпче, но това защото имаше малко коричка.
5. Физиологичен разтвор....или Стеримар, Humex - това е стерилна морска вода, ползва се за същото, само че са на спрей. Не знам за по-малко бебе дали стават, защото пръскат, но за по-голямо са идеални. Вкарват водичката по-навътре и са по-ефективни. Иначе Ф.Р. е на капки.
6. Аспиратор за нос. - имахме и така и не беше ефективен в трудните моменти. Но може пък и да помага понякога. Имахме на Чико, като че ли е с най-хубаво накрайниче.
8. Капки против колики. - не действаха почти. Най-доброто нещо за колики е гушкане на топло - мамин или татин корем. Също духане на коремчето с сешоар /внимателно да не се изгори бебето ест. Звука разсейва и напомня за водите, а топлото успокоява. Не сме го ползвали този вариант, защото от лежане по коремче на мама или татко вършеше чудна работа, а и печката духалка в стаята беше достатъчно лек шум. Сега ще си направя възглавничка от черешови костилки за проба  Wink

За навън:
2. Чанта за разходка.? това какво е? Чанта за мама или бейбипорт имаш предвид?
4. Кенгуру. - или СЛИНГ

Други:
3. Овлажнител за въздух. - може да се мине и без него. По-важен е зимата, когато работи парното. Ние слагахме каничка с вода на радиатора.
4. Играчки. -в началото не трябват, а гостите подаряват в началото предимно това...и дрешки, така че и с тях да не се прекалява.
5. Книги с приказки. - страхотно, но за малко по-нататък ще са нужни

За Мама:
3. Мокри кърпи за гърди. - на съм изпитвала необходимост от такова почистване. В болницата ни караха да се мием с топла вода и сапун преди кърмене, но от това ми се получиха рагади, които след това лекувах с:
4. Крем за зърна. - най-добрия, който съм ползвала е един правен в МД - жълт, с витамини и мазнина, страхотен.

Дано съм била полезна Wink

# 112
Катинче , много ти е сладка тумбата , а и като цяло изглеждаш много добре !!!  bouquet
Аз пак не съм спряла да ям от сутринта  #Crazy Какво става с мен - не знам !
Веси , тити е права че не трябва да се примиряваме с думите - то ясно че ще се дебелее и да се отпускаме , ама пусти глад , не ме оставя да мисля за друго освен какво да изям  Laughing

# 113
Дани, аз съм така, когато се моткам у дома ии вися на компютъра. Ако съм навън или по задачи не се сещам да ям. А така - все нещо си правя - уж салатка, доматче, бисквитка...и се трупа  Confused

--------------------------------------------------------------------------------------------------

И да си кажа нещо, което скоро забелязах. Когато си правех лентичката за бебето не съм забелязала, че има с малка розова панделка и с малка синя панделка на главичката. То не че синята става за момче, но забелязах, че съм зложила розовата малко преди доктора да ми каже, че ще е момиче. Simple Smile)) Явно съм имала някакво скрито усещане, което този път е скрито, заради надеждите на таткото да е син този път. Нищо - следващия път - последен опит.

# 114
  • Sofia
Дали е възможно майката да има един вид шесто чувство за пола newsm78

Ето аз отначало си мислех за бебчо като за момче и то така се оказа. А уж нямам претенции за пола, първо бебе е, с второто ще компенсираме. Но може да съм имала някакво подсъзнателно желание за момченце, знам ли Rolling Eyes
Или пък съм повярвала на бабините деветини- разхубавявам се, косата ми става по-хубава- значи момченце, че нали девойките взимали от хубостта на мама Sunglasses

Агата, мерси за инфото, актуализирах си списъка. Между другото да добавя, че за дрешки почти не съм таксувала цени, бебчо има 5 лели пръснати по цял свят, ще пращат, аз само ще избирам в нета Laughing

# 115
Добро утро и честита първа пробет!  bouquet

Днес се събудих с ужасно главаболие,ужасно настроение/все ми се реве/ и ужасни киселини! #Cussing outИде ми да  #2gunfireнякой!Кофти ралота.......Дано скоро ми мине поне главоболието!

За хапването ,хапвам и аз,особенно сладко/уж момче нося,а налитам на сладко Thinking,но то не е сигурно още какво е newsm78/и то затова килограмите ми вече са+7.Но и коремчето доста ми е пораснало.Скоро ще се снимам и аз ще ви се покажа Simple Smile каква съм пухкавелка!

Хайде, лек ден и не се отдавайте на мрачното настроение ,като мен!

# 116
nova_badeshta_mama, що се отнася до връзката на майката с нейното бебе, не би ме учудило не да има 6 чувство, а 16 даже... с моята майка имаме невероятна яснота без да сме се чули и видяли кога да сме спокойни една за друга, защото всичко е наред и кога на някоя нещо й има.

На нас ни казаха пола в 15 седмица и за мен беше интересно, че ще имаме момче, защото аз съм момиче, сестра ми е момиче, имам повече братовчедки момичета... Но до тогава през цялото време още откакто забременях като говорех на мъжа ми за бебето казвах "синът ти еди какво си". Не съм се говорила в женски пол изобщо и въпреки изненадата за момче, то си присъстваше при нас и преди това Simple Smile Може да е съвпадение, но може и да не е Simple Smile

Мерси за списъците, особено коментарите на Агата са много полезни!

Не знам дали ще ми повярвате, това ми се случва от няколко дни (откакто бяхме при Марков и видях ясно на екрана, че бебето реагира на външната среда), което го усещах вече от известно време. Ще ви го кажа, пък вие ако смятате, че си измислям... няма проблем Simple Smile Та... от няколко дни почуквам леко 2 пъти с пръст на корема си, където знам, че в момента има крайник. И то ме бутва веднага точно там. Вчера го показах и бях като  някаква атракция Simple Smile Леко почуквам и следва ритник на същото място и от него вълничка на корема ми  Laughing Не се заигравам с това, защото то не е играчка, но е адски приятно да усещаш как бебчето ти се развива толкова бързо.

Спомням си леля ми като носеше братовчедка ми и като беше в по-напреднала бременност - винаги като седнеше мъжът й до нея, коремът й се килваше натам, накъдето е той. В момента тя е на 20г. и има син, но продължава да е на тати момичето Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 11:38 от Pearly_

# 117
Pearly, напълно е възможно. Четох го и в книга и го установих на практика. Когато мъжо си сложи ръката на корема, бебката веднага се измества натам.

Относно 6-тото чувство за пола на бебето - на мен явно ми е ампутирано. Мислех си, че е момче и се дразнех на Пепи като казваше, че бебето е момиче. А после Мазнейкова като каза момиче, се изненадах много, но и бях ужасно щастлива. Laughing

Относно списъка - ще взема да препиша един и да ви го постна, които смятам че е удачен, но ми трябват мненията на опитните мами като Агата. Ама това следобяд, че сега ще ходим за матрак. Стискайте палци да има наличен, че за 164/190 май се чака 1 месец за доставка...

# 118
  • Варна
В Данет в комплекта с помпата на авент има 2 шишета, а в моя каталог няма, май е по- добре да си поръчам  newsm78.
Кажете ми разликата между аспиратор за носле и стеримар  #Crazy?
Какво мислите за това легълце?
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_69&products_id=3365
И този шкаф за преобуване?
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1754

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 13:10 от inka 26

# 119
  • София
Здравейте  Hug
най-накрая успявам да седна за по-дълго пред компютъра, тази седмица ми беше лудница и едва успявах набързо да изчета какво сте писали. А вие сте писали, писали, писали.... и то все интересни неща Simple Smile. Наистина е много полезно мамите с опит да споделят относно покупките, щото в крайна сметка едно е теорията и съвсем друго напрактика. Аз да се оплача хич не ме тресе шопинг треската, нямам още нищичко купено, само съм си харесала количка и легълце. А иначе неспирам да си мисля за бебка, само тя ми е в главата ама горкото хлапе засега си има само на мама тумбачето  Heart Eyes
Във вторник бяхме при Марков - всичко си ни е като по каталог, стопроцентова девойка ама мноооого срамежлива, чак сякаш напук правеше  Joy. В този ред на мисли моето шесто чувство ме излъга относно пола, бях твърдо убедена че ще е момче  hahaha
Оф толкова неща исках да напиша, а сега нищо вече непомня  Blush
Аааааа...
Marigold, Hristush и аз ходя при д-р Паликов по ЗК ама нещо неможе "да ме грабне" този човек и това си е. Още при първия преглед ми обясни за тарифата ако искам да раждам при него и как нямало нужда от ФМ  Thinking. Що се отнася до педиатрите е района на Дървеница, Дианабад и Студ. град аз също имам нужда от инфо и ще бъде благодарна на всеки, който може да сподели /ние сме в Дървеница/.
Бременното течение и аз си го имам и вече му свикнах, но някъде май четох че не било хубаво да се ползват превръзки, за да не запаряват и да не се появяват гадинки  Sick
jollity, споко повечето стандартни размери ги има на склад.
Много  Hug за всички и хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт