ЮЛСКИ БЕБОЧЕТА '08 (тема 30)

• 13 212
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
В Данет в комплекта с помпата на авент има 2 шишета, а в моя каталог няма, май е по- добре да си поръчам  newsm78.
Кажете ми разликата между аспиратор за носле и стеримар  #Crazy?
Какво мислите за това легълце?
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_69&products_id=3365
И този шкаф за преобуване?
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1754

Стеримарът е спрей!

Точно такъв модел легло и скрин ме устройват напълно! Даже мисля, че са точно тези, които съм си харесала!

# 121
Кажете ми разликата между аспиратор за носле и стеримар  #Crazy?

ама аспираторът за нос изтегля сополите, а стеримарът пръска солена водичка в нослето Simple Smile
аз стеримар не съм купувала и няма да купя. Физиологичен разтвор на ампули ми върши същата работа, а е в пъти по-евтин. стеримарът е скъпа солена вода за мен Simple Smile аспиратор ползвам обаче и сега, много ми е удобен.

Агата е направила много полезни забележки, ще се включа и аз с някои, като предварително уточнявам, че съм малко стисната, навън мразя да нося багажи, а освен това сме в гарсониера и трябваше да пестя място навсякъде Simple Smile
стойка за ваничката нямах, понеже слагах ваничката на кухненския плот, беше ми удобно.

спално чувалче също не съм ползвала никога Simple Smile
ползвах и ножичка, и нокторезачка, но след третия месец, дотогава ноктите бяха меки и сами се отлюспваха. Ножичката ми беше по-удобна, и все още е.

термобокс, уред за затопляне, кутийка за залъгалка нямах. Мляко, вода и пюрета съм поддържала леко топли, като съм си ги слагала под дрехите  hahaha обаче това ще ни касае сега чак зимата, та пак не са спешни покупки.

за пъпчето вече се препоръчва само 70градусов спирт, пудрата отпада постепенно.

мушамички с различен размер за преповиване/особено ако нямате специален плот - аз преповивах на масата/ са изключително удобни. Могат да се визмат в количката за навън, за гости или за полеви условия.

за мама не забравяйте подплънки за кърма, че често има течове Simple Smile

първият път бях абсолютно убедена, че е момче.

# 122
  • София
И аз съм си избрала точно това легълце и шкафче за повиване, май ще бъдат много актуални през юли  Laughing

[/quote]
ще се включа и аз с някои, като предварително уточнявам, че съм малко стисната.
[/quote]

Тити на мен ми допада твоята практичност  newsm10

# 123
  • Варна
Катинче, аз ги гледах и на живо, изглеждат добре и стабилни. Шкафа събира доста,а пък не е грамаден. Легълцето е с 4 чекмеджета и 2 нива.Малко скъпички ми се виждат  newsm78.

# 124
Аз съм разпределила кой какво ще ми купи, обявила съм и цените (обявила съм 600 лева за легло скрин и матрак)! Сега ще купувам дребните неща, а като му дойде времето ще събера парите и ще накупя всичко останало! Разбира се ако изпадне нещо на намаление не се колебая...та добре, че свеки е разбрана и мъжо ме подкрепя! Mr. Green
Ето го и моят списък - дрехите съм ги писала на прима виста!

Списък с покупките за Михаела      
I.   Дрехи и текстилни изделия:
1.   Боди с дълъг ръкав - 4бр.
2.   Боди с къс ръкав – 8 бр.
3.   Блуза с дълъг ръкав – 4 бр.
4.   Ританки – 8 бр.
5.   Чорапки – 8бр.
6.   Ръкавички – 2бр.
7.   Шапка за разходка – 2 бр.
8.   Шапка за сън – 2бр.
9.   Горен комплект – 3бр.
10.   Комплект за изписване – 1бр.
11.   Лигавник – 2 бр.
12.   Хавлия за баня – 3 бр.
13.   Тензухени пелени – 4бр.
14.   Бархетни пелени – 4бр.
15.   Памучни пелени – 2бр.
II.   Спане:
1.   Легло + матрак
2.   Скрин
3.   Плот за повиване
4.   Одеало – 2бр.
5.   Обиколник + спално бельо – 4бр.
6.   Непромокаема стелка за легло
III.   Баня:
1.   Сапун и сапунерка
2.   Гъба
3.   Корито + стойка
4.   Шампоан за тяло и коса
5.   Леген – 2бр.
6.   Канче
7.   Кофа (памперси, мръсно бельо)
IV.   Хранене:
1.   Стерилизатор
2.   Помпа за кърма
3.   Сутиен за кърмачки
4.   Залъгалка + кутийка
5.   Биберони
6.   Стерилни пликчета
V.   Хигиена:
1.   Влажни кърпички
2.   Меки носни кърпи и салфетки
3.   Клечки за уши с ограничител
4.   Подложки за кърмене
5.   Четка и гребен ( естествен косъм)
6.   Аспиратор за нос
7.   Ножичка
8.   Прах за пране
9.   Омекотител за пране
10.   Памперси (Bambino mio или Pampers)
VI.   Аптечка:
1.   Термометър (отален)
2.   Спирт
3.   Стеримар (спрей)/физиологичен разтвор (апули)
VII.   Козметика:
1.   Масажно олио/био-зехтин
2.   Крем против подсичане (Бочко)
3.   Крем за лице (вятър, слънце)
4.   Мляко за тяло
5.   Крем за мама
VIII.   Други:
1.   Столче за кола
2.   Бебефон
3.   Чанта за път/разходка
4.   Мушамички с различен размер за преповиване
5.   Възглавница за кърмене
6.   Играчки и дрънкулки (активна гимнастика „Клоун” на Chicco)

Налични:
1.   Количка
2.   Лятно спално чувалче
3.   Шишета + биберони
4.   Термометър (баня и стая)
5.   Боди с къс ръкав
6.   Комплект (потник с гащички за памперс)

Има някои неща, за които се колебая, но те не са скъпи и ззатова не съм ги махнала!!!

# 125
  • Варна
ох, здравейте и от мен... Hug
Излизахме да обядваме до морето днес , беше много хубаво...
На връщане влязохме бебешки магазин за кошарки и колички Слънце в Образцов дом - аз на 50 метра живея ,ама за първи път се наканихме да се качим ..
Та очакванията ми са покриват - харесах си кошарка с плот за повиване 420 лв. с матрак и най-важното количка. -Пег Перего -Уно - в невероятно зелено и сиво ..Много яка и мнооого лека за този клас колички 10,5 кг. Много е приятна и маневрена, даже пробвах Чико - не ми се струва толкова лека и маневрена ,даже по дървен и консервативен модел / по мои разбирания/...673 лв е  Уно-то комбинирана   за бебе и столче...Около 200 лв има столчета за кола отделно , но може и по-обикновено да вземем - има много сладки и за по 70-80 лв. само че не са маркови.Аз планирам бебето да не се вози много в кола - живеем на центъра , та това ще е формалност!!А и смятам ,че няма да го возя със столчето за кола - то ще е само за колата  ..Та аз се ориентирах , след около 2 месеца ще пазарувамее  Mr. Green

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 16:17 от Vessi_to

# 126
Веси, тази количка е  newsm74 няма да съжеляваш!!!! Аз се колебаех между двете, но таткото хареса повече другата, затова не взех тази! Едно от основните и удобства е местенето на дръжката, вместо да обръщаш кошове! Тя е сиво и зелено на кръгчета, ако не се лъжа за десена newsm78
Междудругото и брат ми живее във Варна и возят малката (на 1. г и 7 мес.) на задната седалка, въпреки, че имат столче, но в София този номер не минава!

тити, Агата, благодаря, много полезна информация!  bouquet

Ох, не ме осъждайте за многото постове, мъжо е на работа днес Praynig, а и съм болничка, не мога да излеза никъде Embarassed

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 15:23 от Katinche

# 127
  • Варна
Веси, тази количка е  newsm74 няма да съжеляваш!!!!

Hug Мерси за подкрепата.Твоята също е супер,по-тежичка ми се види ..ама пък по-здрава е може би ..Но дизайна е убиец!! Абе Пег Перего са страшни колички! На живо ми събраха очите! Flutter

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 15:56 от Vessi_to

# 128
  • София
Тити и Агата май са казали всичко newsm78 за нужните и ненужни работи.
В момента се сещам само за Тензухени и бархетни пелени. Много удобно и необходимо нещо. Аз използвах бархетните за дупето, когато го мия, а тензуха го слагах върху хавлийката за къпане- попива страхотно, и е по мекичък от хавлията  Wink Все още ги ползвам, вече 2 г.

Използвах ги  и за количката шезлонга и т.н. Особено през лятто са много необходими, защото всичко ги запарява. Аз имам 4 комплекта Peace

Също се сещам и за количката, че ще трябва нещо за постиляне отдолу.Аз си бях ушила чаршавчета , но може и някоя памучна пелена. Hug

Повивалник- задължително, ако няма към леглото Peace ще ви спаси кръста.

Ако на количката не и се мести сенника ви препоръчвам и чадърче.

Който няма фотоапарат веднага да си купи, че не моа да ви опиша колко бързо растат мишоците Joy Joy Joy

# 129
Аз пък нямах никакво усещане дали ще е момче или момиче, а сега не знам дали е от настройка след като доки каза че ще е момиче, но и аз така си мисля, въпреки че повечето хора край мен мислят все още че ще е момче Simple Smile.
И на мен тази количка Пег Перего уно ми е сред фаворитите засега. Но и аз си мисля да вземем някакво по-евтино столче за кола, има на чиполино за 70 лв някъде, много симпатични, и то да си стои само в колата, не знам дали си заслужава да е съвместимо с количката и без това я го ползвам с нея, я не, само дето са над 200 лв тези.
И същото скринче съм си харесала, само че с друга кошарка, но още не съм решила 100%.
Мерси на по-опитните майки за насоките за полезните и непотребни неща, от голяма полза е за мен  Hug
Утре ще си направя и аз снимка на скромното ми коремче да го видите Simple Smile

# 130
  • София
Ето я и моята количка............и Денисчо като бебе Wink
http://ketito.multiply.com/photos/album/3/Kolichka

# 131
  • Варна
Ето я и моята количка............и Денисчо като бебе Wink
http://ketito.multiply.com/photos/album/3/Kolichka

Охххххххххх. да го изям .. Пу-пу  Hug Hug Hug Hug
И количката ти е супер!! Ама Денис е ... бонбон!

# 132
Ехеее Katinche, ама ти си страшна бе момиче?!?!?!?!?  ooooh! И списък даже си си съставила.
Аз днес съвсем случайно имах път към Штъркел-а и се отбих да видя количките. ХАресах си ето това.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/3971
До днес бях на мнение, че искам триколка, но май ще си променя мнението. Цената на тази количка + столчето за кола е 550лв. Някой има ли инфо за този модел????  newsm78
Дали е рано да се купува количка???

# 133
  • Варна
Ехеее Katinche, ама ти си страшна бе момиче?!?!?!?!?  ooooh! И списък даже си си съставила.
Аз днес съвсем случайно имах път към Штъркел-а и се отбих да видя количките. ХАресах си ето това.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/3971
До днес бях на мнение, че искам триколка, но май ще си променя мнението. Цената на тази количка + столчето за кола е 550лв. Някой има ли инфо за този модел????  newsm78
Дали е рано да се купува количка???

На тази не се променя положението на дръжката  Rolling Eyes, мисля че не е много удобно това - т.е. бебето не може да е обърнато към майката при никакво положение  Thinking
Аз в началото на юни ще пазарувам - месец , месец и полувина преди бебето мисля ,най - рано  тогава тези по-едрите неща....А и количките имат гаранция , която не е добра идея да тече докато количката стои в къщи...

# 134
...Aз днес съвсем случайно имах път към Штъркел-а и се отбих да видя количките. ХАресах си ето това.
На тази не се променя положението на дръжката  Rolling Eyes, мисля че не е много удобно това - т.е. бебето не може да е обърнато към майката при никакво положение  Thinking
Аз в началото на юни ще пазарувам - месец , месец и полувина преди бебето мисля ,най - рано  тогава трези по-едрите неща....А и количките имат гаранция , която не е добра идея да тече докато количката стои в къщи...
Да май не се обръща. Когато столчето за кола се поставя в количката само тогава може бебето да е срещу майкара. Но това не ми е проблем. Докато бебока е малък и си лежи ще го гледам през сенника. А така или имаче след 6-7 месечна възраст, след като бебчетата започнат да си сядат на тях им е по-интересно да зяпат напред.
А ти каква количка си си харесала, че не мога да намеря линка???

Общи условия

Активация на акаунт