По гащи или без гащи? Това е въпросът No 68 в Германия.

• 20 983
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Татяна не се впрягай на готварския Wink

няма как да кажа нищо за рецептата ти, защото не ям месо и риба.
готвя ги, но определено не повече от 1 път на 2 години бих купила рибно филе, което не е замразено.
допирът ми е адски неприятен с мъртва риба Sick, да не говорим за миризмата в магазина, където продават прясна риба  Naughty

та аз съм забелязала, че в Готварския или се харесват някакви измислици-премислици като кренвирш с ориз, или се охка и ахка под постинги на определени хора.
в крайна сметка, май после пак си готвят каквото мама им е готвела преди Wink

като сме на ядлива тема да споделя отново: в неделя за 6 часа ядахме 3 пъти и винаги бързо, защото трябва да се сервира следващото ядене  Shocked говоря за обед, кафе с кухен и вечеря. всичко в рамките на 6 часа!!!!
не мога да го разбера това.
майка ми винаги ми казваше като бях дете: човек не живее, за да яде, а яде, за да живее.

# 106
Не бе, не виzирах вас. Мисти zнам 4е си я 4ела, и ако я пробваШ Ще се zарадвам много  Grinning  Но други хора, които са 4ели темата (то нали се вижда колко пъти е била про4етена) не реагираха  Thinking  Май е права Ася  Thinking  Както и да е...

# 107
Гея, дълги години да си zапаzите хубавите спомени zа тоzи ден   bouquet
Ние така и не можахме да уточним точната дата на zапоzнанството ни и сега праzнуваме цял месец  Wink
Ася, явно свекърва ти е искала да те впечатли, престарала се е жената.
Татянке бъди над теzи неща  Peace
Нашия сняг вече се топи, дори не успях да иzведа децата.

# 108
Не бе, не виzирах вас. Мисти zнам 4е си я 4ела, и ако я пробваШ Ще се zарадвам много  Grinning  Но други хора, които са 4ели темата (то нали се вижда колко пъти е била про4етена) не реагираха  Thinking  Май е права Ася  Thinking  Както и да е...
Затова аз не публикувам рецепти тук, а в Гответе с мен. Ако не го знаете сайта, мога да ви пусна линка

# 109

Гея, не разбрах за хайлбута. Модерен ли е в Бг.? Аз в Бг. не съм виждала да предлагат често тази риба  newsm78

Ako хайлбута е калкан, а а3 мисля, че е точно такова, то тогава е права Гея.

Татянке, отивам да ти прочета рецептата. Само се страхувам, че трябва да си търся да си го купя тоя хайлбут, че много ми се прияжда, а и много обичам риба.

# 110

Татяна и аз имам теми в Готварския, отлетели без нито едно мнение Sunglasses
просто знам, че голяма част от българите са много консервативни в кухнята....но това не може да спре просветителската ми дейност Mr. Green

свекьо е същият, почти не яде каквото аз съм сготвила.
в събота ме бъзикаше, че пак съм си набрала коприва  Laughing
и зяпам ТВ с него и гледаме за хесенската кухня и дадаха за типична хесенска рецепта, оцеляла във вековете Maikäfersuppe  hahaha

казах му, че вече и дума не искам да чуя за моята коприва иначе ще му сготвя хесенска супичка  Joy

Коте, тя плаща данък обществено мнение. мен не може да впечатли, защото аз не ям много, не обичам да ям много, мразя да ме тъпчат, а и тя готви основно с месо, а аз съм вегетарианка  Whistling
представлението не беше в моя чест, но аз трябваше да участвам в него волю-неволю

Вечи, знам го сайта, там нещо логиката на систематизиране на рецептите не ми допада, не е userfrendly, макар да има много добри рецепти и готвачи  Peace

# 111
  • в сърцето на един мъж...
Мисти, вчера като рових насам натам по рецепти разни се оказа, че в по-модерните ресторанти, тва чудо се предлага в някакви изкилиферчени менюта и точно така си пише - хайлбут с нам си кво. Аз понеже там по рибни ресторанти не ходя и затова не знам как и дали се предлага, просто ми попаднаха рецепти.
Коте, ние имаме няколко дати Mr. Green - кога сме се запознали, па пренесли, па 2 дати за брак, па не знам си кво. Важното е купон да става и да има поводи за черпене Mr. Green

# 112
Асе, ако имаш препоръки за сайта - герне, защото познавам две от модераторките и могат да раздвижат нещата, за да е по-приятелски. Wink

# 113
ооо, Татяна, няма ли в рецептата нещо хай клас като например пушено или топено сирене, кренвирши, или пък не се ли приготвя в Йенаглас, zабрави да ти обърнат внимание.
Горкият ми мъж си носи всеки ден сандвичи и плодове zа обяд на работа, zащото никак не му понася бг кухнята ежедневно. Вкусно му е чат пат, но всеки ден маzни манджи, предимно с месо (пък ако е беz месо, се компенсира с маzнина), готвени поне по пет часа, го коства юбервиндунг.

# 114
Перле, калкан е щайнбут. Хайлбут е от семейството на калкана, пак плоска риба, но е по-скъпа от щайнбута в магазина. Толкоз знам за тези риби, не съм специалист.

Ася вика, че не обичала да яде, а пък аз бях останала с впечатление, че готварството и е най-голямото хоби. А то като готвиш, па и опитваш. Как одържате фронта бе хора, аз не готвя, ама съм дегустатор-гурмé.
Вчера слушах по дойчланд функ страхотен репортаж за актуалните ни есгевонхайтен. Говориха за това, че не трябва да купуваме най-евтиното, все пак става дума за храна. И е хубаво човек да се глези. Храната била уважение към тялото. И не трябвало да се срамуваме, че сме дали сумати си пари за един пресен хайлбут ( това е пример с хайлбута  Grinning ). И аз мисля така. Не купувам евтини сирена и вина етц. , идеята че пестя за храна, за нещо, което искам да издегустирам, ме отблъсква.

# 115
Съгласна съм с това, и аz не пестя от храна. Мога да си купувам парцали от Н&М, но Ще си купя био продукти  Laughing

Моето дете ме иzненада с предпо4итанията си. Обожава пуШена сьомга, а в събота й направихме скампи (био от Еквадор  Laughing ) и си блиzа пръстите  Shocked  Обожава и салам но плодове не оби4а  Sad

# 116
Мда, имаше и едно проучване, че немците много пестят при храната, която често е и твърде евтина, zа да е качествена. Което ми се вижда много странно. Удоволствието от храната zапочва от паzаруването, друго си е да вzемеш плодове от маркта, месо от месаря, а който е ял вурст от Биометzгерай, едва ли ще си купи пак опакованите химии. Да си ги подредиш по цветове, да им се радваш, да ти zаухае Crazy Да не ме помислите zа луда. От диетата е.

# 117

Ася вика, че не обичала да яде, а пък аз бях останала с впечатление, че готварството и е най-голямото хоби. А то като готвиш, па и опитваш. Как одържате фронта бе хора, аз не готвя, ама съм дегустатор-гурмé.

готвене и ядене са различни неща.
аз не опитвам. като готвя месо го готвя по усет... понякога е доста люто  hahaha
обичам да готвя и да пробвам нови комбинации, но това не означава, че ям много.

като дете бях много слаба и постоянно ме тъпчеха и пиех хапчета и витамини за апетит.
от тогава мразя да ме карат да ям, ям когато съм гладна, а не под час и защото било купено или трябвало, какво щели да си помислят хората  Peace

Серди, съчувствам на мъжа ти...
всеки път като ида у баба и тя се чуди какво да ми сготви и ми прави паниран кашкавал.
сервира му го в езеро от олио Rolling Eyes
един ден си го направих сама, в много малко мазнина и тя ми вика: е то какво остана за ядене  hahaha
за месните мазни манджи не ми се говори  ooooh!

добре, че майка не готви така Peace

Татяна, не се шашкай, аз и до сега не ям плодове  Confused, не ги обичам.
скоро купих биопортокал, че ми трябваше кората. ми то грам аромат и вкус нямаше самият портокал...

# 118
 Laughing

Ами то си е така. Ние паzаруваме от тегут, не е евтин магаzин, но определено ми е по хубаво да паzарувам там отколкото в Нетто или Норма. В Лидл ходя само веднъж месе4но някъде zа някои работи.

# 119
Татяна, не се шашкай, аз и до сега не ям плодове  Confused, не ги обичам.

Ами то и аz съм така  Embarassed  плодове не ям. Въпреки това ми се иска детето да не се беШе метнало на мен в това отноШение.....

Общи условия

Активация на акаунт