Отговори
# 225
Оффф Микки изглежда до никъде няма да стигна с колажа..не мога да се вредя пред компа, вечер само мога...ама тогава съм гроги...а и да не съм Таткото е окопирал яко компютъра и няма маханка...съжалявам ...все някога ще го направя..извинявам се за закъснението Embarassed Embarassed Embarassed
Ние днес бяхме на консултация, вече сме 5500/57 с 1,200 и 3 см. повече Heart Eyes
Биха ни две ваксни...една в ръката и една в крачето, не ми стана много ясно коя каква е ...ама сега спим като заклани..дадох и малко Панадол и явно е добре.
Искам да попитам мамите които захранват вече....че ние не сме давали и сок дори...че педиатърката ми се скара...трябвало и с плодовите пюрета да започвам.Възможно ли е да пропусна соковете и да давам по малко пюрета... newsm78 newsm78 newsm78Или задължителнп трябва да се мине през сокчетата...че много засилвали коликите...и това ме тревожи...
И ...абе има ли къде да прочета , че не ми остава време #Crazy

# 226
Здравейте момичета ние се върнахме от консултация Радито е станала6200гр.и 57см. на килограми го докарваме но на ръст сме леко ситнички но то и аз и таткото не сме особено едри GrinningНаправиха ни вторите ваксини по ЗК но нещо и се спеше и плака доста повече от предния път но пък после като заспа та още я чакам да се събуди!Радито доста гука но още не е почнала да се смее с глас,иначе и тя се стряска и понякога плаче а друг път само пери ръчички.Ох за колажа и аз не разбрах да пращам ли снимка и ли ще остане за другия месец?

# 227
за колажа...към Микки ... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed ако е по-удобно мога да ги изпратя снимките на Микки

# 228
  • София
Здравейте и от мен!

Папилотка- добре че повдигна темата за това стряскане ,че да се успокоя. От сутринта звъня на педиатърката ,но все не е удобна. Вчера за пръв път така ми се стресна ,че  чак видях ужас в очичките и- точно когато я преобличах за банята. Голям рев падна и много се уплаших ,но сега като Ви чета се успокоих. Hug Embarassed

Илиана на двама- и моята Сианка така се пъчи като я масажирам по гърдичките. Едни перки вади- майка ми си прави майтап ,че скоро ще и купуваме сутиен- едни гърдички малки е заформила и като се изпъчи - много е сладка , но и аз се притеснявам да не би нещо да не правя с масажа както трябва. Embarassed-- А ти откъде го купи този шезлонг- от някой магазин или он-лайн newsm78

# 229
Микки- ама тази Мартинка да я хапнеш по бузката от мен  Laughing а бебчо как се кокори- на теб ми прилича сякаш Laughing
Фил, Ели- поздравления за резултатите- браво
мимозе- представям си каква сладка пухла си имаш само за щипане и мачкане
За стряскането и Сашко се стряска, обаче само разперва ръце и гледа ужасено, без да плаче, и то от много време, аз съм му свикнала.
А като ви гледам какви сте хубави всички... пу-пу... Тук сякаш няма чак толкова много хубави жени, в смисъл все ми се виждат едни безлични, а като взех да гледам снимките ами то една от друга сте по-хубави  Grinning Бебенцата колко са сладки то е друга тема
Махам се защото пак ще оплюч темата  Grinning Много красиви мами пу  Grinning

# 230
Илияна, и ние отдавна сме на 3-ка Памперс, а сме само 5060 гр. - вчера го мерихме. Е, малко му е големичък, но не пропуска и съм доволна.
За стряскането - и малкия много се стряска и то от леки шумове Joy Дори от себе си се стряска - като суче и изпусне зърното се чува едно звучно "мляс" и той се стряска  hahaha Joy Рядко плаче, в повечето случаи разперва ръце  Laughing Но и той както коконка е писала го прави отдавна и аз също съм му свикнала
За пишлето: ние го забелихме вече наполовина, но вярвам че скоро ще стане до края.  Аз го правя във ваната - дръпвам няколко пъти и после поливам с водичка. Не почиствам със специални тампончета. Но съм чувала, че някои го правят по време на масажа.
Ние преди малко се върнахме от разходка - доста е студено навън, това хубаво слънчице само лъже. Аз дори бях със шапка, че ветреца е студен.
Ние утре сме на консултация - малкият ще е на 2 месеца и 6 дни, но предполагам че дните не са толкова от значение  newsm78 Ще ни бият пентаксима.

# 231
Здравейте! Hug Днес ни биха три ваксини наведнъж, две в крачетата и една в ръчичката, много я заболя малката ми принцеска Sad
Да се оплача вчера един камьон не си прецени габаритите отнесе ни таса и одраска колата и после най културно ни донесе таса и ни се извини Sad

# 232
neshto mi se precaka kompa Sad da me izvinite che ne pisha na kirilica.
Mari_rus- mnogo sajalqvam za sluchiloto se, dano ne se povtarq!

# 233
  • Варна
Ох, толкова нервен ден като днешния скоро не съм имала  Sad Много кисела тази Магдалена Tired

# 234
Големи сладури са всички бебоци, природата си знае работата да ну умилява. Исках да пиша на Илиана на двама ,че това е нормално да се извиват назад и да пъчат гърдите, преразпределя се тонуса. До четвъртия месец след раждането е нормално тонуса да се променя при промяна на положението на главата. Примерно при сгъване на главата назад детето си пъчи гърдите и си изпъва ръцете назад, а при сгъване на главата напред си свива крайниците. При обръщане на главата настрани разгъва ръката към която е обърната главата ,а другата я сгъва. Това са така наречените шийни тонични рефлекси има и други ,които пък зависят от движението на главата спрямо тялото,те изчезват до третия месец така ,че спокойно скоро ще изчезнат.
Аз да се оплача от мойто свеки, оставих и малкия за 1 час и тя успяла да му даде чай от шипки. Не че е вредно ама въпроса е принципен, кой я знае следващия път какво ще му даде. Направих и съвсем спокойна забележка ,че предпочитам детето да е само на кърма, при което тя се оплакала на който свари че съм я увикала. Е как да си оставя детето да го гледа друг не знам,в ече съм се видяла в чудо какво да правя тъй като ми се налага да ходя на работа за няколко часа. Та така по въпроса с гледането от баби #2gunfire.

# 235
Sylviaa, ей такива изпълнения много обичам Close
Кажи му свекърва и не го обиждай повече #Cussing out

# 236
Аз хубаво обяснявам за тонуса,ама има нещо дето не мога да си го обясня и да питам случвало ли ви се е като го хванете бебчето да чувате едно като пукане от костите, както като си протегнете гръбнака или пръстите на ръцете. Чудя се дали е от многото лежане по гръб ,уж се опитвам да му правя гимнастика и масаж ама нещо не му харесва друг да определя на къде да си мърда крачетата и ръчичките ,а масаж като му правя ме гледа подозрително аха да ревне.

# 237
Ох, да се включа и аз преди храненето, днес цял ден нямаме интерне, може би защото мъжът ми работи във фирмата, която го доставя... newsm78
Ханна, понеже всеки ден сме с различни часове на хранене, зависи кога се събужда сутрин, и някой път у идва да суче към 7-8 часа, и тогава като го къпе към 8.30-9 е мнооооого спокоен и от топлото му се преспива като го облека, и понеже още глада не го е достигнал съсем и си подремва....но не всеки ден, някой път е на границата и е едно реване, нерви...
Пипилотка, и на мен ми прави впачатление, че имаме общо, само с часовете за спане се разминавам, Емо май спинкаше стабилно, ние още се будим нощем, но днес убихме всички рекорди, до 8.30 непробудно, с таткото се събудихме в 7 и докато стане се взирахме в кошарката с невярващи очи ( ако пък не спи ще мрънкаме пак, абе  #Crazy). За стойката, аз мисля, че не е седнал, седи както е в столчето за кола, пък и щом се кефят, значи всичко е ОК. Намен така мие удобно да го слагам след акто е анкърмен, защото е много отпуснат и ми е трудно да го държа прав, така се освества и после лесно се уригва. И също така се надига, както казваш.
За пъченето и ние го правим, някой път почти мост прави, много е смешно.
Времето е ужас, вятърът е много силен, цял ден се излежава, той и млакия такъв сън като днеска не е имал отдавна, само малко сополки има, но почти ги е изкихал.
Sylviaa, това е ужасно, много груба намеса, аз не бих го преглътнала, на тази тема с храненето и водата съм много чувствителна, а с майка ми се карах за тази пуста водя, тя преди все каквото стане дай му водичка, абе не иска, не, Naughty трябвало да пие, и тя му тика той плюе, чак онзи ден е пил както трябва, че беше много топло и очевидно устенцата му беше пресъхнала, иначе ако много му тикаш бибата, пие и я пуска да теше от едното крайче на устата, да не те обиди. LaughingТа така, ама да си гледа работата, става въпрос за здравето на детето, обясни й, че вече нещата не седят така.
Те и наште ми ръгаха една сокоистисквачка, с надеждата да давам сокче, няколко пъти питаха дали съм дала, аз викам не и те вече не питат.
Добре,че педиатърката ни е свястна, че да не се налага ис нея да се боря. ooooh!

# 238
Нали,страшно племе са аз мислех да изнамеря някоя статия в интернет какво може да причини шипката и какви алергени има да я сплаша, понеже за всяко нещо може за се намери статия колко е вредно, обаче нищо не намерих само хвалби Laughing

# 239
Ewito, то мойто съкровище от обяснения не разбира, все едно да наливаш от пусто в празно.На Боян му е запушен слъзния канал на едното оченце и си сълзи, повярвайте ми около 10 пъти и обяснявам че е запушен и че се прави масаж и прочие и прочие...и тя всеки път като го види и вика пак сте разплаквали дедето. Обяснявала съм и за кихането и хълцането откъде идват по сто пъти, пак се втурва да го завива и да му дава кърма.Няма оправия,ама да не си развалям настроението,че тъкмо ми беше поминало. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт