Отговори
# 105
  • София
Луси като ти прочетох поста така ми се приядоха гюведжета и макар да не съм бременна и нащо семейство ще вечеря гюведжета Simple Smile

# 106
  • Пловдив
Джули, бързо да се оправят дечицата  Hug и да ти дойде повечко кърмицата  Laughing
juju1, ех тази Сиянка-сладуранка Simple Smile Дано поспива нощем и да не плачка толкова  Hug

Днес използвахме хубавото слънчице по обяд, че нали го дават да се разваля времето  Crossing Arms
Е, и тук се раздуха един вятър .. много неприятно.

На последното кърмене Михаела пак ме инзенада със способността си да върши много неща едновременно  Laughing Значи, кърмя я аз, тя нещо се дърпа, ама пак суче с половен уста  Joy и в същия момент се оригва здраво, повръща така гъстичко мляко и започва да дриска  hahaha и продължава за яде  Joy Ами това са и номерата, милото, какво друго да покаже като физиология  Laughing  baby_neutral

# 107
ние днес бяхме на консултация и янита е надала само 400 гр. в ужас съм сега е 4.7кг а е на 2 мес.... newsm78

след ваксина пентаксим можели да я къпя?

# 108
  • на плажа
 Джулка, бързо оздравяване на мъниците и спокойствие за теб, мила  Hug.
 Тайла, мисля, че няма противопоказания, но за всеки случай пропусни една вечер.
 Честито ни християнче в отбора - Ести   bouquet.

# 109
  • София
Мили мами, искам да ви питам вашите бебета давят ли се с мляко?
Габи като почва да яде се нахвърля стръвно и почва да суче много бързо, което води до задавяне. Тя се закашля и аз я отдалечавам от гърдата и я повдигам за да може да се изкашля както трябва. После обаче когато засуква спокойно или заспива или подивява и рядко успява да си направи 15 минути на гърдата. Подивяването се състои в дърпане на зърното, пускане, биене с глава, размятване на ръце и удряне с юмручета. Въпреки че е будна, когато е подивяла не мога да я накарам да засуче пак и храненето приключва.
Относно подивяването с мъжа ми имаме една реплика "Туй дете подиве!"  #Crazy

# 110
  • Варна
taila, не се шашкай излишно. Кърмиш ли я, пиша и ака ли добре?
Pampita, Маги е същата. Освен това отдавна яде по 10 минути общо от двете гърди, това е заедно с оригването.

Исках да питам нещо, незнам точно как се казва тази поза за кърмене - когато бебето суче примерно от дясната гърда, но е обърнато не както обикновено, а с краката навън. Та тази вечер Маги не искаше да засуче нормално от дясната, и аз я обърнах така, обаче ми се видя неудобно за нея, защото сякаш беше седнала на дупето си. Вие подлагате ли нещо, или как кърмите така?

# 111
Алекс само на кърма е Янита, а с ходенето по малка и голяма нужда е номер едно(на всяка смяна на памперс) Embarassed

Янита и тя се дави и то по няколко пъти на хранене и аз я дигам да вземе въздух и продължаваме. храня е по 20 мин, но по 5-6 пъти на ден през другото време спи. май там ни е проблема Cry

# 112
  • София
тайла,Лъчи на две месеца също беше 4700кг
Педитърка какво каза,мисля,че няма нужда да се притесняваш!

# 113
Исках да питам нещо, незнам точно как се казва тази поза за кърмене - когато бебето суче примерно от дясната гърда, но е обърнато не както обикновено, а с краката навън. Та тази вечер Маги не искаше да засуче нормално от дясната, и аз я обърнах така, обаче ми се видя неудобно за нея, защото сякаш беше седнала на дупето си. Вие подлагате ли нещо, или как кърмите така?
Александра, мисля че тази поза се казва футболна топка. Когато аз кърмя така я поставям на възглавница и мисля че й е удобно така.
Можеш да видиш позите за кърмене тук: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/403/51

# 114
Добър вечер.
Благодаря пак за пожеланията.Качила съм малко снимки в албумчето.Кръщането беше в църквата в Подуяне.Струва 35 лв,ако искаш да снимаш с фотоапарат се плаща още 10 лв,а за камера 30 лв.На нас ни искаха 2 кърпи,едната за попа,другата за малкия,сапун,2 кутии бонбони,питка,вино и китка здравец.Ритуала беше около половин час.Бебчо не го топнаха целия в казана,а само крачетата.Честно казано аз очаквах по-различно нещо.
Относно родителите,аз живея със свекърва ми и тя ми помага.Гледа да не се меси много,а през деня е и на работа.Нямам още цикъл нищо,че не кърмя отдавна.

Джуличка,дано съкровищата ти се оправят бързо.

# 115
  • Варна
taila, така както казваш, мисля че не трябва да се притесняваш. Ако малката е гладна, тя ще си покаже, не е вече поспаливо новородено  Grinning Изобщо не ти е проблема спането, всъщност нямаш такъв  Peace
Nikitali, благодаря ти

# 116
  • София
Pampita, Маги е същата. Освен това отдавна яде по 10 минути общо от двете гърди, това е заедно с оригването.
Alex, Маги успява ли за 10 минути да ти изпразни гърдите или изцеждаш после? Защото ако Габи не е сукала поне 15 минути от гърда на мен ми остават бучки и ме болят и най-кофтито е че изцеждам и хвърлям защото тя вече е заспала, а понякога дори не успявам с помпата да изцедя, така добре както тя изсуква и ме боли  Confused

# 117
За пентаксима на нас педиатърката ни каза да не го къпем, може би за всеки случай, пропуснахме тази вечер, направете го и иве за всеки случйа, една вечер нищо няма да стане.
Мариян също много буйства, докато суче, и се наяжда много бързо, като знам преди как висеше по 40-50минути, а сега за 15 в готов, и яде сякаш по-малко или на мен така ми се струва... Също се дави, но сам се оправя, някой път дажер и не пуска и кашля така, както е захапал гърдата.newsm78
Джуличка, дано скоро всичко тръгне добре.
Да ви питам, днес ходихме в КАуфланд за памперси, решихме да ги сменим, след последното оливане, и взехме Хъджис, дано са добри, имаше и едни Nappy baby с ластъчета, но поенже не съм ги чувала, реших първо да питам ако някой ги ползва, защото не бяха и много евтини, и затова първо да питам, дали са добри?

# 118
  • Варна
Alex, Маги успява ли за 10 минути да ти изпразни гърдите или изцеждаш после? Защото ако Габи не е сукала поне 15 минути от гърда на мен ми остават бучки и ме болят и най-кофтито е че изцеждам и хвърлям защото тя вече е заспала, а понякога дори не успявам с помпата да изцедя, така добре както тя изсуква и ме боли  Confused
Мисля че ги изпразва, защото аз не се цедя и не усещам бучки. Единия ти вариант е да продължиш да се цедиш, другия да видиш дали за 2-3 дни без цедене няма да се регулират нещата. Защото като цедиш, стимулираш производството. А иначе изцеденото не го хвърляй, замразявай  Grinning

# 119
  • София
Alex, аз изцеждам по малко, по около 20-30 мл, за къде да замразявам, дори цял ден да събирам пак няма да има колкото за едно ядене.
Аз сега подготвям списък за багаж за Плевен. Около Великден ще сме на гости на нашите, което ми напомня да питам Ewito, искаш ли да запознаем Мариян с Габи?  Laughing Може да се виждаме за разходки в градската, ако ходиш там.

Общи условия

Активация на акаунт