Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Техника за Емоционална Свобода

 • 131 517
 • 763
 •   1
Отговори
# 450
 • Мнения: 1 510
Да - пробвала съм - за главоболие. 2-3 пъти ми е минавало от приложение на ТЕС - почти веднага.
Последния път обаче, когато ме боля главата - прилагах ТЕС но не мина 2-3 дни. Умишлено не пих хапче, защото исках да видя ще има ли резултат. Но не мина. Първо в декларацията казвах просто, че имам главоболие. После взех да търся причини - като притеснение и напрежение-нищо не стана. После реших да опитам със шип на врата (не е доказано че имам такъв - но някой беше писал в темата - май точно ти). Не стана. И на 4-тия ден просто взех някакво хапче Gripex (мъжът ми се беше разболял) и от раз ми мина и не ме заболя през следващите дни. Та си мисля, че явно бях започнала да се разболявам от грип и просто не оцелих причината. Знам ли... Но пък не се и разболях до момента (по принцип съм доста кекава - я някой кихне, и аз съм втората).

Малко ще се отклоня от темата за ТЕС, но ето тази техника на Дона Идън е много добра /да не кажа най-добрата/. Не само, че премахва главоболието, но и репрограмира мозъка да не изпитва повече главоболие: http://v.youku.com/v_playlist/f2532755o1p55.html


ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ХРОНИЧНОТО ГЛАВОБОЛИЕ ЧРЕЗ ИЗОМЕТРИЧЕН НАТИСК
Следващият изометричен натиск помага за преодоляването на главоболието, както и за предпазването от него (време - около 2 минути):
1. Както седите, отпуснете рамене. Наклонете глава надясно, доближавайки ухото си до дясното рамо.
2. Поставете дясната си длан върху дясната страна на главата (фиг. 31). Поемете дълбоко въздух и притиснете ръката към главата. Натиснете силно и задръжте въздуха.
3. Бавно издишайте напълно, извадете ръката си и наклонете глава още по-близо към дясното рамо. Повторете още 2 пъти.
4. Повторете към лявата страна 3 пъти.
5. Изправете глава и поставете възглавничките на пръстите си върху костите в основата на главата. Поемете дълбоко въздух и изометрично притиснете пръсти и глава едни към други.
6. Отпуснете ръце в скута и отворете долната челюст, като издишате през устата. Поемете дълбоко въздух и изтеглете долната челюст навън, като издърпате долните зъби към горната челюст. Издишайте, отворете уста и отпуснете челюстта.
7. Стегнете още веднъж челюстта. Издишайки, освободете главата и я оставете да падне напред към гърдите.
8. Поемете дълбоко въздух, обхванете главата с длани, като с върховете на пръстите изтегляйте главата нагоре и едновременно с това съзнателно я натискайте надолу. Докато издишате, отпуснете натиска на пръстите и позволете на главата си да пада още по-надолу. Повторете 2 пъти. При последния път, издишайки, сключете пръсти на тила и с лакти притиснете главата надолу.

# 451
 • Мнения: 704
От къде го изкопа този линк  Hug
Исках да намеря този клип, но не успявах   bouquet

Моето главоболие се поддава само на тази техника. Появява се отново, не е изчезнало завинаги,  но бързо си отива.

Бях ти обещала откъс от книгата на Дейвид Файнщан. Книгата я няма в спиралата, за да ти пусна откъса директно. Ти имаш ли я? Или знаеш ли да я има някъде в нета?

# 452
 • Мнения: 1 510
От къде го изкопа този линк Hug Исках да намеря този клип, но не успявах bouquet
Моето главоболие се поддава само на тази техника. Появява се отново, не е изчезнало завинаги, но бързо си отива.

Дона никой никога няма да я стигне Peace

А моето много добре се поддава на Позиция "Уейн Кук" и Коронно издърпване от Дневния режим.
Също и на "Отделяне на Небето от Земята", но по различен начин /болката сякаш се премества напред към челото докато изчезне/.

Ето оттук изрових линка, в темата за Дона също писах за този видеопортал, че с 300 зора се зареждат линковете, имам чувството че нарочно ми възпрепятства ІР-то, защото е от БГ /а видеопортала и китайски/: http://www.youku.com/playlist_show/id_2532755.html
По-точно тук: http://www.youku.com/playlist_show/id_2532755_ascending_1_page_4.html

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 12:56 от krem-karamel

# 453
 • Мнения: 704
 ooooh! как не се сетих да прегледам в темата за Дона

# 454
 • Мнения: 1 510
Друга техника на Дона за премахване на главоболие:

КАК ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ТЕЖКО ГЛАВОБОЛИЕ
В източната медицина традиционните точки против главоболие се използват от хиляди години и са много ефективни. (Време: около минута)
1. Масажирайте точките, намиращи се във вдлъбнатината на тила, придвижете се нагоре към основата на  скалпа и масажирайте ръба на окосмената част на главата, като разтривате силно и с кръгови движения.
2. Поставете пръсти в основата на врата, веднага след прешлените на гръбначния стълб. Масажирайте с натиск с кръгови движения.
2. Като поддържате натиска, изтеглете пръстите към страничните части на врата.
4. Повторете няколко пъти същите движения, като се придвижвате постепнно нагоре, докато стигнете до основата на скалпа.

# 455
 • София
 • Мнения: 1 709
Здрвейте, купих си книгата, но не работя системно. Въпросът ми е дали мога да зпочна по повод на вирусно заболяване /имам болки в гърлото и ушите/ . Каква трябва да е декларацията ми в този случай? Нещо като Въпреки вирус ...или трябв да зпочв със симптома Въпреки болките в гърлото...? Дано да се изразих разбираемо..

# 456
 • Мнения: 704
Енита, тесай симптомите.

# 457
 • Мнения: 12
 Simple Smile   хмм...интересно

# 458
 • Universe
 • Мнения: 1 526
За тези, които ползват руски език, документален филм за ТЕС PeaceТехника Эмоциональной Свободы - Средство на все случаи жизни / Try It On Everything / (2009) -  http://kinozal.tv/details.php?id=417426

Год выпуска: 2009
Жанр: Документальный
Выпущено: США
Режиссер: Николас Полиззи
В ролях: Джо Витале, Джэк Кэнфилд, Др. Патриция Каррингтон, Кэрол Лук, Шерил Ричардсон, Др. Джозеф Меркола, Др. Брюс Липтон, Др. Норм Шили, Кэрол Тьютл, Донна Еден, Доусон Чёрч, Рик Вилкес, Хелена Джонсон, Стивен Мунн, Брэд Ейтс, Дэвид Рурк, Фред Галло

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 03:52 от lenny_pld

# 459
 • Мнения: 1 634
добро утро, момичета! Hug

Записвам се да следя темата с един въпрос.
Знаете ли къде мога да прочета повече за това, как ТЕС може да помогне на детенце с дислекция. Прочетох за упражнението  Уейн Кук, на Дона Идън, признавам си, че не съм чела достатъчно по темата. Отивам да чета в темичката на eldivine   bouquet  за енергийната медицина

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 07:35 от darena

# 460
 • Мнения: 31
Ето тук, ако пишеш: http://www.emozdrave.info/forum/index.php
Успех.

# 461
 • Мнения: 4 402
Аз имам въпрос за прокси-то. Струва ми се, че нещо пропускам и затова не ми се получава. Като минавате по точките, представяте ли си, че това са точките на другия човек. Визуализирате ли го? Изобщо тази част май ми се губи нещо... Thinking

# 462
 • Universe
 • Мнения: 1 526
Аз имам въпрос за прокси-то. Струва ми се, че нещо пропускам и затова не ми се получава. Като минавате по точките, представяте ли си, че това са точките на другия човек. Визуализирате ли го? Изобщо тази част май ми се губи нещо... Thinking

http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=190&highligh … EF%F0%EE%EA%F1%E8  Прокси идва от английски и означава ЗАМЕСТИТЕЛ.

Ето как се прави ТЕС за друг човек.
Той може да е на другия край на света и съгласието му не е задължително, макар да е желателно.
С ТЕС не можете да навредите на някого по никакъв начин, тъй като единствено ще балансирате енергийната му система.
С прокси ТЕС не можете да навредите и на себе си или пък да прихванете от проблемите на този за когото го правите.
С прокси ТЕС не можете да контролирате някой друг или да го накарате да прави нещо което той не иска да прави (да се промени, ако той самият не иска да се промени).

Помнете, че първо трябва да изчистите собствените си емоции по отношение на неговия проблем, т.е. това как неговият проблем ви кара да се чувствате.

След това си представете че сте в неговото тяло. Започнете от ръба на дланта като три пъти кажете: "АЗ съм ..../неговото име/"
И след това продължете все едно правите ТЕС за себе си, но назовавайки неговите предполагаеми или известни чувства относно неговия проблем. Доверете се на интуицията си и следвайте това което тя и тялото ви ви подсказват.
След като свършите с ТЕС за другия, почуквайте по ръба на дланта и три пъти кажете "АЗ съм ... /вашето име/"

Свържете се с другия за да проверите какъв е практическият резултат и какво се е променило, за да можете да промените и вие НАСТРЙКАТА и НАПОМНЯЩАТА ФРАЗА следващия път в съответствие с новото състояние, чувство, мисъл, убеждение, възражение на другия и т.н.

По същия начин можете да правите ТЕС за бебета и животни, а и за растения и дори за неодушевени предмети. 

Помнете - задължително е да чистите първо себе си от негативни емоции и след това другите.

# 463
 • Мнения: 704
Агнешка, аз си представям, че съм другият човек. Обикновено това са децата ми. Все едно влизам в кожата им.
Правила съм прокси и на други хора. Тогава избирам спокойно място, за да се настроя и чакам да изпитам нещо. Усещала съм чувствата на другите много силно. Дори и да не познавам човека.

Какво тесаш, ако не е тайна? Може да е друг проблемът. Разкажи.

# 464
 • Пловдив
 • Мнения: 1 049
agneshka, правила съм прокси веднъж на мъжа ми и два пъти на дъщеря ми. На мъжа ми подейства от веднъж, и то за алергия. При детето първия път като че ли нямаше ефект, поне така си мислих, но резултатът просто леко се забави (а аз по принцип съм нетърпелива). Втория път подейства веднага. Не си представям, че съм човекът, на който правя прокси. Според мен по-важни са правилните настройка и фраза, ако ги нацелиш - ще се получи, просто трябва да пробваш всичко, което ти идва наум  Peace

Общи условия

Активация на акаунт