АПРИЛското дете вече е на 2, с торта и балони почват нашите купони

• 15 630
  • 299
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Честит рожден ден на сладкия Калоян! bdbaloni
Деси, честит празник!  bouquet

Снощи Соня яде боб. Не яде много, но после си дояде с кашкавал и краствица.
Аз като нямам нищо за нея й пържа едно яйце и с хлебче и саламче или сиренце си хапва. Но най-обича супи.
Смини, наистина ли Али яде ориз??? На Соня такива неща са й сухи и не ги обича.
Напоследък започна да яде мусака, но предимно заливката отгоре. картофи хич не онича.
Наде, опитвам се да я науча да яде филийки запечени на скара, но не иска. Ама щом си му харесва вечер да яде филия, му давай.

Вени, браво за концерта!

# 46
ЧЕСТИТ ВТОРИ РОЖДЕН ДЕН НА СЛАДКИЯ КАЛО!
НЕКА БЪДЕ МНОГО ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ!
ДА РАДВА МНОГО МАМА И ТАТИ!

ДЕСКА, МИЛА, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ВАС!
ВЕСЕЛ И ПРЕКРАСЕН ДЕН ОТ СЪРЦЕ!

Привет, момичета и както се казва "ПЕТЪК Е"  Party
Бубс, Краси, аз имам предвид тогава, когато майката знае, че детето не е натамън, мисля, че всяка майка усеща кога тръгва да се разболява, симптомите са един куп, а и инстинктът ни е толкова добре развит, че...предполагам, че има случаи,когато изведнъж всичко се случва, но в повечето случаи не е така, нямам голям опит (за което се радвам де) с болестите, но в редките случаи Алекс почва или да ми отказва да яде или е един такъв отпуснат, абе знаете за какво иде реч, та в такива случаи да се пуска на ясла или градина...не го разбирам  Naughty

Деич, ако дойдете на Чукурово ще е повече от прекрасно,...а, я по тоя повод моля всички да погледнат тук  Mr. Green
Вени, браво и от мен  Hug

Примерно снощи ние хапвахме "боклуци" - пържени картофи, саламче, маслинки, та Алекс беше точно на такъв ориз. Обикновено съобразявам яденето, ама се случват и такива вечери. За яденето от манджите е ясно, не е да им готвим отделно, а въпросът на Данчето беше ако няма нищо наготвено, аз така разбрах  Laughing
Наде, аз не давам филии за вечеря, а бих могла наистина достатъчно пълноценна храна хапват в яслата. Мерси за идеята  Hug
Скарлет, на Маги супите са  пълни с Натриев Глутамат  Sick А за оризчето (просто Али обича повече ориз от картофи) - слагам половин главичка лук в 1 к.ч. водичка и малко мазнина и за 10 мин на пълна мощност в МВ да се посвари/задуши/ (готвя в йенски съд с или без капак няма значение/. После оризче (обожавам бланширания на Панино, че не става на каша) в съотношение 1 към 3 с водичка. Ако имам бульон от сварено месце или зеленчуци, използвам него вместо водата, че става по-вкусно, и обикновено за 20инаминути е уврял - на пълна мощност пак. И после вече добавям каквото имам - сварено месце, може и заедно с ориза да сложа замр. зеленчуци, слагала съм и шунка накрая, може и кашкавалче, бе каквото се сетиш. Изяжда го с голям кеф. Понякога съм готвила така и за нас. Солта я слагам накрая. Дано съм помогнала  Hug
Рени, да обожава го наистина ориза, но пък сладък ориз с мляко не яде  ooooh!

# 47
Честит 2 рожден ден, Кало Heart Eyes И на теб много здраве и игри.
Деска, честит празник, все така страхотна майка  bouquet
Симона наскоро редовно вечеря боклуци. Но и тя вечер не яде много , през деня Мими се е погрижила да хапне плодове, зеленчуци, манджата и супата от кухнята, Следобедната и закуска е към 5 и вечер хапва малко от нашата храна, която не винаги е съобразена (пици, спагети, кремвирши), пие айрян и така. Ориз обожава със спанак, на гювеч... винаги с кисело мляко, да не й е сух.
Вени, браво за концерта  bouquet
Пете, Алекс пак добре го е измислил. Симона казваше на брат ми "Дуйчо Ташко" hahaha

# 48
Пете  Hug Това ми напомня за един ден в яслата, вземам го и излиза едно момиченце и заявява на майка си - "аз обичам тачи", и майката "кой е тачи?" и тя сочи Алекс и казва "това е Тачи", щото там го наричат Саши или Сашко, та от Саши - Тачи, аз съм го научила сега да си казва Саши-опаши  Mr. Green

# 49
  • София
Мила, моя, Дес!

Честит Рожден Ден на твоето момче - Кало!

От сърце му желая да е здрав, все така сладичъъъъъък и усмихнат!

Да продължава да топли и радва безкрайно голямото ти майчино сърце!

Щастлива съм, че си ми приятелка!

# 50
  • София
Смин, мерси за рецептата! А аз като малко неграмотна да попитем какво е това Натриев Глутамат  и какво влияние оказва върху дацата!

# 51
Химия някаква. По тази причина спрях, да ползвам Вегето-подобните подправки. Naughty

# 52
Химия някаква. По тази причина спрях, да ползвам Вегето-подобните подправки. Naughty

Към това спадат ли всякакъв вид бульони  newsm78

# 53
# 54
# 55
  • София
А има ли някой, който дава от време на време като мен филия с нещо за вечера  newsm78
Не давам, само защото яде филия много бавно.

Скарлет, и аз не съм сигурна защо реших, че не е добре да давам шкембе. За супите Маги - Смин е права, но пък за веднъж дваж защо пък не.
За глутамата съм мяркала нейде из форума теми. Той доколкото знам държи зеленчуците, НО може и да не съм права, защото паметта ми довя беглия спомен, че се използва в китайската кухня, като подобрител на вкуса, да май това беше за натриевия глутамат. За инстантните супи и бульони - твърде много сол имат.

# 56
Мда, за съжаление  Confused Точно това обяснявах на Татянка, че тук няма био храни масово  Cry
Ето полезни статийки
http://bulgaria.indymedia.org/otherpress/display/1276 - глава 14 май беше
http://duh-i-istina.net/vavilonizaciq_hranene.php#z2

Определено се съборазявам какво ядем от няколко години, не съм чак вманиачена, но смятам, че отсега трябва да се пазим, колкото можем  Peace

А има ли някой, който дава от време на време като мен филия с нещо за вечера  newsm78
Не давам, само защото яде филия много бавно.

е че що да бърза детето? аз също се храня доста бавно и изкарвам извън нерви понякога Пешо  hahaha Joy

# 57
  • София
Честит рожден ден на Кало! Весел празник и много слънчеви, безгрижни дни!

Деси, да ти е жив и здрав, да расте весело и слънчево дете! И много здраво!

# 58
  • София
Имаме потвърждение на резервацията!

# 59
Мили ми приятелки, много ви благодаря за поздравите! Прилежно ще предам довечера честитките Wink
Трогнахте ме! Нека и да почерпя сега Wink

Общи условия

Активация на акаунт