АПРИЛското дете вече е на 2, с торта и балони почват нашите купони

• 15 640
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
Ох Сксрлет, моля ти се, не се приетснявай толкова. Не си zнаела, това не те прави лоШа майка в никакъв слу4ай  Naughty  Hug  Нека не се вманиа4аваме, zнаеШ ли пък по ресторантите колко глутамат слагат  ooooh!  Не можем да гледаме децата в инкубатор  Wink малко раzум и готово  Wink

# 76
# 77
  • София
Пък ние с Валката обожаваме кренвирши Embarassed, особено на сърчица с яйца и сиренце, мммм  eat   Гледам да не правя повече от 2 пъти в месеца, а сега ги като споменахте как ми се дояде, ако знаете...

Данче, скоро не ми се е случвало да нямам храна за детето, че взимам двойни порции от кухнята, но когато съм нямала, съм давала филии, парченца кашкавал и филенце, от готовите пържолки или шишчета, рибна консерва, нещо приготвено набързо... Най-бързо и любимо на Вальо е: картофче, изпечено в МВ (става за 2-3 мин и не забравяйте да продупчите кората, иначе гърми) Mr. Green,беля, нарязвам на кубчета, добавям повечко масълце и каквото още имам в хладилника - шунка/ филе/ сирене/ кашкавал/ топено сирене/ варено яйце/ парченца пресни домати или краставици, маслинки, абе всичко което ти хрумне и имаш под ръка, и което детето харесва, разбира се. Хем става бързо 5-10 мин макс, хем си прочистваш хладилника от остатъците от снощното мезе.  Mr. Green

И Вальо обича ориз, стига да не е лепкав (разварен и гъст) - от него се дави. Бланшираният го готвя гъст, с повече мазнина, а този, който се разварява, го предпочитаме на гювеч с много зеленчуци и двойно количество течност, за да е по-редичко.

Скарлет, ама моля ти се!  Naughty Всички сме като теб.

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 16:05 от Renkata

# 78
Рени, много вкусно звучи, ще си го направя тази вечер, а картофа белиш ли го преди да го сложиш в МВ.

# 79
Честит рожден ден на Калоян! Да е здрав и винаги весел и усмихнат!

Скарлет, ако дефиницията на лоша майка е това, то добри майки този век няма, даже все по-лоши ставаме.
Аз пък съм чувствителна към глутамат и затова никога не ползвам смес от подправки (като пикантина примерно), бульони, готови супи и сосове. Не обичам да "овкусявам" как я мразя тая дума нещо, което си има естествен вкус  Peace

# 80
Скарлет,ако знаеш колко други пък неща не отказвам,които според мнозинството майки във форума са "вредни",но изобщо не смятам да я държа в саксия.Всичко ни е на такова ниво,че не можеш да опазиш,та на мен Нефтохим ми е на 50 км  Crazy ,познай колко чист въздух дишаме,айде ние по добре,ами тези в Бургас  Outta Joint

Renkata,ще го пробвам и аз,много вкусно звучи  Grinning

# 81
  • софия
ей Скарлет, наистина `лоша майка` е силно казано... Hug
ето Смин ти е направила голяма услуга като ти е дала тези линкове...от тук нататък ти си преценяваш...
/е виж, сега като си ги прочела и не си вземеш поука за мен ще си `лоша майка`  Joy/

# 82
Забравих  Mr. Green
Ей,Скарлет ,по лоша майка от мен няма да си  Whistling ,така че ако обичаш   Crossing Arms
Пък и искам да ти кажа,че нито се стремя ,нито пък имам сили,време и големи парични средства за да храня семейството си само здравословно,та ние без подправки,мезе ,салати,олио,сол,полуфабрикати /когато искам нещо набързо/ и всички онези вкусотии не можем.А за сладкото не питай  Blush-моята щерка като отиде при баба си и дядо си,а те имат хранителен магазин ,да не мислиш,че само репички и дават  Mr. Green.....Вкъщи задължително след вечеря имат десерт,или правен или пък купен
Да готвя лапат,целина,коприва ...Е повярвай ми ще ме изхвърлят от вкъщи  Mr. Green

# 83
  • София
... а картофа белиш ли го преди да го сложиш в МВ.
Беля след като се опече- охлаждам го на чешмата или ако имам повече време, оставям да се задуши в найлон, че по-лесно се бели; Не съм пробвала да го пека обелен, може и да стане, ама се опасявам, че ще се изсуши още повече  newsm78

/е виж, сега като си ги прочела и не си вземеш поука за мен ще си `лоша майка`  Joy/
Уф, аз уж съм ги чела, ама в някои отношение съм си същата мърла.  smile3538

Хайде да организираме една зоологическа гр. за събота или неделя!

# 84
  • Варна
аз пък задължително бутвам по един Бейкролс като го взема от ДЯ. Така има мълчание в колата, иначе пищи като заклан.  Той сигурно затова не иска да вечеря  Joy Joy Joy
Плодове не хапва изообщо, виж поне спанак тъпчи в ДЯ яко. Ако сготвя подобно ядене у дома и аз като ДЕя, ша ма изгнонят. А как обичам трева само...демек зелените спанаци и пр..

# 85
Пък при нас е обратното, мъжа ми и детето ядът зеленища, а аз го ненавиждам и следователно не го готвя  Naughty Поне ми е чиста съвестта, че в ДЯ Стенли не е лишен от такива неща  Whistling

# 86
  • София
Честит рожден ден, Кало!  Heart Eyes  Деси, честит празник!   bouquet  Целуваме ви силно! 

Весела вечер на всички!

# 87
Току що пратих на Черепаха статиите, че той е фена в къщи на бульоните  и фиксовете.
Веднага ме обстреля със същия брой статии, в които се обяснява как MSG химичното, е същото като това в доматите, броколито и т.н. И как химичния процес, при който се получава е едва ли не обикновена ферментация.
И при нас няма да мине номера.

# 88
Хайде да организираме една зоологическа гр. за събота или неделя!
Не, отиваме на празник на пролетта или там както се казва, ей тук пише Това е предложение към всички!

Тъй като заговорихме за храненето, горещо препоръчвам книгата на проф. Христо Мермерски. Не е книгата при мен, за да цитирам, но в нея той изключително удобно и увлекателно разказва за полезните храни, за вредните и унищожаващи ни храни. Дава подробни съвети как максимално да използваме полезните храни, става дума за чесън, лук и тн. Въобще много, много полезна книга! Като я взема ще цитирам.

# 89
  • София
отиваме на празник на пролетта или там както се казва
Peace там сме!

Общи условия

Активация на акаунт