Как да научим нашите деца да четат и пишат на български?!

• 75 765
  • 383
  •   1
Отговори
# 240
Не съм чела темата, но не вярвам да е в разрез с нея - малко нагледен м … 0;ал.

(Сканирано от Psychology Today - Sept/October 2008; картинката се уголемява като кликнете по нея)

# 241
Не съм чела темата, но не вярвам да е в разрез с нея - малко нагледен материал.

(Сканирано от Psychology Today - Sept/October 2008; картинката се уголемява като кликнете по нея)
Мамуся!!!  Joy

# 242
  • Bristol
Напиши и изтрий Азбуката
Състои се от 8 картонени страници с гланцово покритие. Дадени са по няколко картинки за буквичка (изборът на картинки ми допада) и има един ред, на който децата с флумастер могат да изпишат буквата, а след това да я изтрият.
Имаме подобна книжка и с латинска азбука. Тази почти се доближава до западното издание, обаче.... пластовете на картонените страници се отлепват лесно, сега ще купувам лепило, за да ги заздравя, това при положение че с книжката дори и един час не е играно Sad Флумастерите се закупуват отделно. Засега моята ползва флумастера, който вървеше комплект с книжката с латинска азбука, както и платненото парцалче.

# 243
  • САЩ
Нямам време сега да прочета цялата тема, за което се извинявам ако въпросът ми се повтаря. Интересува ме откъде си набавяте българските книжки. От там ли ви ги пращат или има някои сайт за продажба? По-специално за САЩ
Благодаря

# 244
Не знам дали някой вече е писал за тази енциклопедия, днес я получихме и вече е в списъка ни с любими! Възхитена съм! Много отдавна не бяхме чели на български на децата нещо, което да е толкова добре написано, подходящо за възрастовата им група, интересно им е, а освен това е и полезно! И двамата страшно много я харесаха, както и ние с баща им! Браво на авторите, за съжаление е една от малкото такива книжки.
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-237/id-17130/svetyt-v-kojto-zhi … vid-aldyrtyn.html

# 245
Tandoori, пише че може да се поръча само от територията на БГ.
Ти от тук ли я поръча или някой близък ви я изпрати?

# 246
А за по-малките деца препоръчвам тази енциклопедия:

# 247
А за по-малките деца препоръчвам тази енциклопедия:

Oooo, прекрасна е, любима и на мен и на детето! Чудесна е идеята да има подобна книга и на двата (трите в нашия случай  Rolling Eyes) езика и да сравнява, когато иска.

# 248
Tandoori, пише че може да се поръча само от територията на БГ.
Ти от тук ли я поръча или някой близък ви я изпрати?

Пратиха ни я подарък, нямам идея от къде са я купили.  Thinking

# 249
.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 19:11 от блажка

# 250

Това изглежда много интересно.
А дали има същото и за цифрички?

# 251
е,аз съм още далеч с писането,но с моята мъничка щерка си говорим и на български съвсем свободно.Тя е на 1год.16месецаи говори 3 езика-английски,български,и нищо,че баща и е американец,реши да я научи и на френски.Аз съм малко против,защото не искам малката да се обърка,ама за сега се справя.Ама тя научи българския,защото откакто се е родила и говоря по цял ден и на двата езика.След 1год-1год и половина ще тръгне в така нареченото preschool но за жалост едва ли ще има опция български език Sad

# 252
упсссс,сега виждам че съм направила грешка Grinningдъщеря ми е на 1год и 6 месеца,а не 16 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 253
Ми моя син е още малък на 2,6г,но вече имам идеи за това как да го науча да пише и чете на български,за историята и географията.Ето и плана,ами връщам се назад в моето детство и започвам да си спомням как сме учили в първи клас.Аха,започнали сме тиренца и чингелчета.Ще му взема от България и упражнителни тетрадки и букварче,ще купя магнитчета с буквичките.Вместо приказки ще му разказвам за историята или географията на България,но пак под формата на някакъв вид приказка.Просто само въображение трябва.И това е моя план,надявам се да го осъществя и да е успешен.

# 254
zdraveite na vsi4ki - slu4aino namerih va6iq forum i se nadqvam nqkoi da moje  da mi pomogne.
    Sestra mi e na 30 godini i tazi sedmica i napraviha vtora moza4na operaciq (tumor). Posledstviqta ot neq sa paraliza i zaguba na govor. Ne mojem da kontaktuvame s neq i tova e ujasno. Razbrah 4e imalo nqkakvi detski magnitni daski s bukvi4ki ( dano da ima i na kirilica). Ne uspqvam da namerq ni6to v neta i malko se ot4aqh - uj ne sam tolkova zle s kompiutrite Weary . Ako moje nqkoi da mi pomogne - dori ako znae v koi magazini v Sofiq moga da namerq takava - molq neka da pi6e.

Общи условия

Активация на акаунт