Машина за хляб - 9 част

• 60 889
  • 664
  •   1
Отговори
# 120
Десито, Svetly , благодаря ви. Модела на които се спряхме е OW 5000. Чудя се само дали този модел има звуков сигнал за да се сложат добавките. Така че отивам да поровя още в нета и стискайте палци скоро да ви се похваля с ''първият'' си хляб. Още веднъж много ама много ви благодаря.
Има, има Simple Smile аз имам същия модел.
Няма да сбъркаш ако си вземеш този модел Peace

# 121
Здравейте  Hug . Да се похваля - и аз си купих днес хлебопекарна / от Метро промоцията на аляска / . Сега започвам да търся някоя лесна / и за начинаещи  Crazy / рецепта за хляб , че да зарадвам милото  Laughing / само да не се изложа нещо де  Laughing /

# 122
  • Силистра
magi_77, честита придобивка, да я ползваш със здраве!
Дори и да не се получо не се притеснявай, един път няма да стане, втори път няма да стане, но третия път няма начин да не стане

# 123
  • Плевен
magi_77 честито,много да я ползваш.
И да те успокоя,аз като си купих моята машина имах три неуспешни опита,
хляба отиваше в коша,директно.Така,че споко Peace

# 124
Аз след много чудене съм щастлива собственичка на машина за хляб - Unold.  Друг ползва ли такава?
Отивам да разучавам и творя.

# 125
Благодаря ви  Hug
Сега правя основен хляб от рецептите за машина за хляб , нона бърза програма , че нямам търпение да чакам 3 часа  Crazy
Само със суха мая ли се прави хляб / козунаци..../ Може ли с такава замразена от пакетче / обикновена/ и по колко долу - горе се слага  ? Като четох за козунаците - май всички се "дооправят " на ръка . Има ли някой който се прави само в машината / месене , втасване , пекане ... / ? В книжката към машината има някоя и друга рецепта , но пише че за бял хляб трябва да се сложи и груб пшеничен грис  newsm78 може ли да се замени пак с брашно или с нещо друго ?

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 17:33 от magi_77

# 126
Здравейте на всички.Не мога да разбера къде печеш козунака,в машинката за хляб или във фурната.Защото на снимката ми се вижда като печен в тава.Приятна вечер на всички.

# 127
Извадих хляба - коричката му е много хубава , мирише на хубаво , но вътре е малко " текляв " и леко сладни / хем сложих по - малко захар / , но може би и маята ми беше с изтекъл срок на годност  newsm78 . Долната му кора е доста дебела и твърда  newsm78

# 128
magi_77, ние с теб сме ентусиастите днес. От моя хляб остават към 40 мин печене. Рецептата е на Sisssi. До тук всичко е супер ще докладвам по-късно за вкусовите качества.

BURGAS07, отговарям -  отделно печеш.

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 20:52 от =^._.^=

# 129
В рецептата на pina  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477 пише , че се слага жива мая , но като не знам каква е тази мая и дали изобщо има в магазините покрай нас , може ли да се направи с обикновена и колко трябва да се сложи от кубчето ? Утре сутринта мисля да направя този козунак  Peace

# 130
Живата мая е тази на кубчето.Сметни то е 42 гр.Аз слагам 15 гр. и става добре.Разделям на 4 и после едната четвъртинка още на 2 и става около 15гр.Ако имаш кантарче претегли я на него Simple SmileУспех Grinning

# 131
  • Плевен
Ако питаш мен,по добре го прави със суха,
аз правих веднъж с жива и нищо не стана Peace
От сухата за този козунак слагам 2ч.л. суха мая(използвам
мерителната лъжичка от машината)

# 132
Спешно питане......Как действаше отложеният старт....Наместваш таймера - кога искаш да е готов хляба ли?

# 133
Спешно питане......Как действаше отложеният старт....Наместваш таймера - кога искаш да е готов хляба ли?

Да. Ако искаш да е готов в 7 го нагласяш напр. за 8  часа и половина.

# 134

Да. Ако искаш да е готов в 7 го нагласяш напр. за 9 часа и половина.

Джули........искам да сложа хляба сега в 11ч. и да е готов за утре в 6ч......Нагласям го значи първо на програмата и после смятам часовете.....Програмата ми е 2,24мин.  Т.е. нагласям го за около 7,24мин. така ли?

Общи условия

Активация на акаунт