Машина за хляб - 9 част

• 60 850
  • 664
  •   1
Отговори
# 135
Ох, поправих се, 8 часа и половина.

Таймера трябва да го нагласиш за времето от 11 до 6. Това са 7 часА. Начи нагласяш на 7 часА.

# 136
Ох, поправих се, 8 часа и половина.

Таймера трябва да го нагласиш за времето от 11 до 6. Това са 7 часА. Начи нагласяш на 7 часА.

Благодаря ти Hug...Който не си знае къде му е книжката.......Добре,че е форума!

# 137
Поне в моята книжка е така  Embarassed Да не се окаже друго при теб  Mr. Green

# 138
Поне в моята книжка е така  Embarassed Да не се окаже друго при теб  Mr. Green

Поне ще си имам оправдание и кого да обвиня.......В случая познай кой ще е виновен... Hug Hug Hug  bouquet

# 139
 Wink
Ще поема вината  Laughing
Утре кажи какво е станало!

# 140
Здрвейте,
имам следния проблем: хлябът ми се получава "рошав", в смисъл че не е гладък отгоре. Случвало ли се е и с вас? Някой знае ли на какво се дължи. Първите ми 2 опита за хляб бяха много добри, но после хлябът не се получаваше гладък. Иначе е добре втасал и изпечен. Но на вид е много смешен - не се е сресал, както казва мъжа ми. Дали е от брашното? Днес нарочно наблюдавах месенето, става хубава топка, не маже под бъркалките, но последното премесване е много кратко и като че ли не може да го заглади и така си втасва. И по време на втасването отгоре допълнително се напуква и се появяват неравности. Не знам дали го обясних добре, дано да сте разбрали за какво става въпрос.

# 141
Wink
Ще поема вината  Laughing
Утре кажи какво е станало!

То ние утре рано пътуваме.....И затова е зора с хляба.....Нещо....откак имаме хлебопечка , навсякъде си носим и хляба...А и някак си познатите ни, особено тези,които знаят,че имаме такава, са ни задължили без хляб да не ходим. И не купуват хляб като им идем на гости. Та ще гостуваме на едно друго семейство с 3 деца и ...правя 2 хляба за утре. Единият вече е опакован,но за другия не мога да стоя до посред нощите. И реших да се възползвам от тази функция на машинката....Не съм я ползвала до сега.......

Ще кажа в събота вечер какви сме ги надробили с Джули.........Таймера вече действа.....Не дишам!

Да питам...Как се казва евтината машина за хляб в Кауфланд? Която била 80лв. Днес имаше една Ета - това ли е тя? Ние от 2 дена сме с Кауфланд...та затова питам.....

anavi50  аз го харесвам много рошавия хляб...Колкото по-рошав е , толкова ми е по-симпатичен....Дерзай......

# 142
Като съм голяма бяла птица...сутринта се събуждам и ми мирише на вкусно.....Казвам си - от снощи още ли мирише на хляба, който го правих? И в един момент се усещам,че оставих машинката на отложен старт....Отидох в кухнята и там...ми чакаше прекрасен хляб!

Джули, станал е страхотен! Благодаря! Hug Няма да се оправдавам с теб, а ще се сещам как без теб нямаше да се навия да оставя машинката на отложен старт. А той фактически е - след колко време искаш да имаш готов хляб? Не мислиш ни за програма, ни за нищо. Намесгваш програмата, смяташ часовете и готово! Само  една забележка имам.. - нали не си начесах крастата в началото да меся с машинката - машинката с бъркалките, аз - с лъжица - по ъглите има по малко брашно, но това се прежиявва......

# 143
  • София
В рецептата на pina  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477 пише , че се слага жива мая , но като не знам каква е тази мая и дали изобщо има в магазините покрай нас , може ли да се направи с обикновена и колко трябва да се сложи от кубчето ? Утре сутринта мисля да направя този козунак  Peace

Живата мая е тази, която е на кубчета, обикновено ок 42 гр. - меката, компресирана мая. Другите в България (не виждаме откъде си, за да знам какво би могло да има в "магазините покрай нас" Simple Smile))) са сухите маи, в пакетчета, техният грамаж варира от 4-11-14гр обикновено. Не си спомням как точно се определяше еквивалента суха/жива, но прави козунакът със жива, както си е по рецепта.

# 144

Живата мая е тази, която е на кубчета, обикновено ок 42 гр. - меката, компресирана мая. Другите в България (не виждаме откъде си, за да знам какво би могло да има в "магазините покрай нас" Simple Smile))) са сухите маи, в пакетчета, техният грамаж варира от 4-11-14гр обикновено. Не си спомням как точно се определяше еквивалента суха/жива, но прави козунакът със жива, както си е по рецепта.
От Раднево съм / в магазинчетата в квартала няма суха мая , но иначе по центъра може и да има , но нали снощи бързах да направя хляб / Simple Smile
Хляба беше вкусен и на вид беше хубав , но защо се получи тази дебела кора отдолу и отстрани  newsm78 много твърда беше . При вас така ли става ? На какво се дължи ?

# 145
magi_77, в Стара Загора има суха мая - в Метро, Билла, в почти всички по-големи магазини.

# 146
magi_77, в Стара Загора има суха мая - в Метро, Билла, в почти всички по-големи магазини.
Вчера бях в Метро ама  ooooh! забравих да си взема  :oops
Това чудо по колко пъти меси  newsm78
Започнах да правя козунака на Pina , сложих продуктите и си ги омеси / програмата е 1 - основна , но е 3 часа  newsm78 / Спря да меси и аз си мисля че вече ще втасва , извадих бъркалката и след 10-15 мин пак започна да меси . Извадих тестото , пак сложих бъркалката , но няма да я махам този път да не вземе пак да меси , но докато се изпече ли трябва да стои вътре ?

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 09:34 от magi_77

# 147
  • Силистра
Здрвейте,
имам следния проблем: хлябът ми се получава "рошав", в смисъл че не е гладък отгоре. Случвало ли се е и с вас? Някой знае ли на какво се дължи. Първите ми 2 опита за хляб бяха много добри, но после хлябът не се получаваше гладък. Иначе е добре втасал и изпечен. Но на вид е много смешен - не се е сресал, както казва мъжа ми. Дали е от брашното? Днес нарочно наблюдавах месенето, става хубава топка, не маже под бъркалките, но последното премесване е много кратко и като че ли не може да го заглади и така си втасва. И по време на втасването отгоре допълнително се напуква и се появяват неравности. Не знам дали го обясних добре, дано да сте разбрали за какво става въпрос.
Ако не ти харесва наистина, преди печенето извади го заглади го, но пак няма да е много сресан, пак ще се пукне отнякъде и ще се разроши   bouquet

# 148
  • Плевен
magi_77 машината меси и втасва по няколко пъти(можеш да погледнеш в книжката към нея,там е описано всяка минута какво прави)
Трябва да извадиш бъркалката когато остават около 50 мин.до края,тогава започва да пече.Аз лично не я вадя,чак след като се изпече. Peace
Аз козунака го пускам на 6 програма,която при мен е за козунак.Прочети дали и твоята няма такава програма newsm78

# 149
magi_77 машината меси и втасва по няколко пъти(можеш да погледнеш в книжката към нея,там е описано всяка минута какво прави)
Трябва да извадиш бъркалката когато остават около 50 мин.до края,тогава започва да пече.Аз лично не я вадя,чак след като се изпече. Peace
Аз козунака го пускам на 6 програма,която при мен е за козунак.Прочети дали и твоята няма такава програма newsm78
При мен няма такава програма , но и в книжката не е обяснено нищо . Пише само : 1 - основна - Програма за бели и смесени хлябове които се състоят основно от бяло брашно / пшенично/ръжено / При добавяне само на малки количества (10-20% ) грубо смляно брашно или зърнени ядки би трябвало също да изберете тази програма  2 - Бял хляб ...... , Но такава програма за козунак няма . от вчера съм с книжката в ръка / почти я научих наизуст / Simple Smile

Остават 1.04 мин , а козунака изобщо не се е надул  Sick

направо  Sick Embarassed забравих да го поръся със захар  ooooh! , ама и не прилича на козунак а на хляб http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5530454

Това е отвътре : http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5530637 / не е много хубава снимката / - текляв . Сега започвам втори опит - с по - малко брашно . Преди това мерих брашното и захарта с чаша , но ... не съм сигурна в точноста на грамажа . Вие с какво мерите най - точно ? Мисля другата седмица да си купя и една домакинска ел везна  newsm78 за да съм по - сигурна

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 13:14 от magi_77

Общи условия

Активация на акаунт