Машина за хляб - 9 част

• 60 845
  • 664
  •   1
Отговори
# 555
Ееее, забравихте се вече!  Laughing
Пусто човешко око ненаситно.  Mr. Green
А аз просто се радвам, че вече не ме боли гърбът след месене.  Wink

# 556
  • София
Ееее, забравихте се вече!  Laughing
Пусто човешко око ненаситно.  Mr. Green
Така е така е как Сийке. Едно време га бееме млади с бабата те така месииме па втасааме месииме па втасааме и ... после се появиха децата, ама то туй друга работа. И ни гръб ни болеше ни нищо, ама тогава си бяха други времена. Ами виж ся те че машинките са си истинско удоволствие тук спор няма, ама що пък да не си помечтаем малко. Па ако измислят и една дето сама да си зарежда продуктите и после да вади хляба и да го сервира ехеееееее .... мечти мечтииии.

# 557
Па ако измислят и една дето сама да си зарежда продуктите и после да вади хляба и да го сервира ехеееееее .... мечти мечтииии.

Измислили са я, бе дядо хаджи, отдавна са я измислили. Хем не само хляб, ами и манджи сервира.
Ресторант му викат на туй чудо.  Whistling

# 558

Аз пък се радвам, че вече меся  Joy

Измислили са я, бе дядо хаджи, отдавна са я измислили. Хем не само хляб, ами и манджи сервира.
Ресторант му викат на туй чудо.  Whistling

Не знаех, че ми викат ресторант  newsm78....Шегичка, за разчупване на обстановката Peace

# 559
  • София
Колеги, някой месил ли е тесто за баница в машина и дали се е получавало хубаво за точене после.

# 560
Веднага давам рецепта за най-хубавите кори! Hug

2 яйца
1ч.ч кисело мляко
сока на половин лимон
1к.л сода за хляб
1ч.ч олио
брашно колкото поеме за меко тесто
1.Всичко продукти се смесват

прибавя се брашното до получаване на меко тесто
2.Разделя се на около 10 топки

3. Всяка топка се разделя на 6-7 по-малки топченца които се овалват в натурално, пшенично нишесте

4. Всяко мъничко топченце се сплесква и се редят една върху друга

5. Така наредените едно върху друго топченца се точат с нишесте...до образуване на кора тънка колкото да се чете вестник

Това е рецептата на Айля за турска баклава, но съкратих до корите, за баница са идеални. Толкова лесно се точи, че просто е песен, по-лесно нещо няма! Peace

количеството е за 2 тави!

# 561
Колеги, някой месил ли е тесто за баница в машина и дали се е получавало хубаво за точене после.

Не съм месила, но се специално се обадих на свеки - тя е майсторица, има и машинка (вече я болят ръцете, а ние не искаме да се лишим от вкусутиите, които ни прави, затова за Коледа и купихме... Mr. Green) Та свеки каза: в машината може да се меси тесто за точене, като това е най - обикновенно тесто, без мая. След като машината го измеси, веднага се вади (не се оставя вътре), разделя се на топки (големина според майстора и точилката), посипва се с малко брашънце да не коряса и се завива с кърпа да почине 10 -тина минути. След това се точи по стандартната процедура. Успех!

# 562
ох, аз другата седмица да взема да наточа една баница ли... Crazy  сега така ми се дояде като заговорихме... eat

# 563
ох, аз другата седмица да взема да наточа една баница ли... Crazy  сега така ми се дояде като заговорихме... eat

Което ме подсеща да се обадя на свеки да извърти една за нас, че и на мен ми се дояде. Аз, в знак на благодарност, ще продължа да се грижа все така добре за сина и Mr. Green

# 564
  • София

Което ме подсеща да се обадя на свеки да извърти една за нас, че и на мен ми се дояде. Аз, в знак на благодарност, ще продължа да се грижа все така добре за сина и Mr. Green
Я да викна аз жената да прочете тука какво пише за грижата за мъжете  Laughing
Аз пък в знак на благодарност към нея (да знаете, че по добра съпруга от моето зайче няма) ще и направя една болярска пита днес и ще и я поднеса с пастета от кренвиршите и панагюрската майонеза. Ако ме нема известно време да знаете, че е от преяждане.

# 565
E, мацки, страхотни сте! Някои мъже са случили  Simple Smile.
Не искам да измествам темата с баниците, която е чудесна  Hug. И аз ще правя баници щом може в машината, че не ми се получават десертите.
Сега да споделя един чудесен хляб с вас. Заради тази рецепта ходих специално за рапично олио и маково семе.
Това е рецепта от книжката ми на Мулинекс 5000.

Хляб със семена

300 ml вода
2 с.л. рапично олио
2 с.л. мед
1.5 ч.л. сол
240 gr пълнозърнесто брашно
240 gr ръжено брашно
2 ч.л. суха мая

След звуковия сигнал:
75 gr ленено семе
25 gr слънчогледови ядки
15 gr маково семе.

Рецептата е за 750 gr хляб.
Програмата при мен е 8 и е 3 ч. 45 мин.
Супените и чаени лъжички са ми мярката към машината.

# 566
А моят доматен хляб - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg7081190#msg7081190 пробвахте ли го?

# 567
Ъъъъ... newsm78 да питам мамите от Варна...От къде си купувате ръжено брашно? Щото аз не намирам в големите маркети, освен в Метро, на Техра Sick Дъщерята рИве за ръжен хляб, а нямам брашънце да и замеся. Взех само веднъж на Техра, стана чуден хлебец и чаавето го омаха, но не искам да си тровя челядта с Е - та и неизвестен брой и вид химикали. На Емилова не ща, много е скъпо и не вярвам че е толкова здравословно( и там добавки бол) Та...откъде във Варна обикновенно ръжено брашно? Не типово Naughty(то е друго и го има навред)

# 568
Ъъъъ... newsm78 да питам мамите от Варна...От къде си купувате ръжено брашно? Щото аз не намирам в големите маркети, освен в Метро, на Техра Sick Дъщерята рИве за ръжен хляб, а нямам брашънце да и замеся. Взех само веднъж на Техра, стана чуден хлебец и чаавето го омаха, но не искам да си тровя челядта с Е - та и неизвестен брой и вид химикали. На Емилова не ща, много е скъпо и не вярвам че е толкова здравословно( и там добавки бол) Та...откъде във Варна обикновенно ръжено брашно? Не типово Naughty(то е друго и го има навред)
Аз съм от София и си купувам такива брашна от диетичните магазини. Не може във Варна да няма подобни магазини.

# 569

Ще го пробвам, от друго място имам рецептата, утре ще го пробваме:)

Общи условия

Активация на акаунт