И един ден мобилката ми звънна със зов за помощ-мъжът,който пристигнал сам, си наранил жестоко пръст на ръката два дни преди обаждането.Раната се инфектирала и трябвало да се отиде на лекар.Обаче къде и как не знаел.И аз -тогава все още сама,скачам в метрото и хуквам да спасявам нашенец в беда...
Докато пътуваме към доктора той ми разказва как си е наранил пръста.
Дошъл сам за една седмица да изтегли пари те с жена му имат редовни френски документи и получават социални помощи за безработни,които си харчат в Бг-историята е дълга,но не това искам да разкажа сега).И ,за да не се охарчва се настанил в хотелче тип туристическа спалня с по една тоалетна на етажа,но умивалник във всяка стая, за 20€ на нощ.И за да мине още по-тънко си взел ядене за цялата седмица -салам "Камчия",кренвирши,сиренце...ракийка....Да,ама историята се развива през яки юлски жеги,а нашият кандидат-Муньо е пътувал с автобуса...Тоест като извадил хапването и то лекичко смърдяло...
Но Муньо си помислил :"Пениш се,не пениш ке те ям!" и се нама'ал като попско прасе на задушница.
Човекът е дебеличък,не страда от липса на апетит

После избутал единствения шкаф пред вратата на стаята,защото се страхувал да не влезе през нощта някой да го обере. Само за инфо на драгия читател-тук в Париж много се крадат развалени салами и вмирисани от двудневен път с автобус чорапи и бельо.
Легнал си нашият герой и потънал в сладка дрямка-вече броял паричките,дето на другият ден ще изтегли от банката

И тогава Муньо се сетил за умивалника...Покатерил се отгоре,подпрял се с една ръка на кранчето за водата,а с другата на порцелановата поставка за сапун и си свършил работата.Добре че било рядко,та направо си се изтекло и не му създало ядове да чисти...
И сигурно никога нямаше да я чуя тази история, нито пък вие,ако "тая гад" поставката не се беше счупила точно в тоз' момент и не беше срязала палецът на нашият герой.
Той обаче си полял щедро раната с ракийка,овързал си ръката с една носна кърпа и си легнал да спи...
Както казах,два дни по-късно го водих в спешното да го позакърпят и натъпчат с антибиотик.За малко да си остане без палец.
Според него отърва пръста само 'щото не го беше мокрил-не се беше къпал след пристигането-пък и зак'во да се къпе,кат' няма да се преоблича-да не е луд да мъкне дрехи само за една седмица престой.