Това ми напомни за една стара пуберска история от дните на далечната ми младост. Пуберска по характер, не по възраст на участниците.

Запознах се с един младеж и се видяхме 2-3 пъти на кафе. Разговорите бяха приятни, но в никакъв случай лични или любовни.
Срещам аз един общ познат и той ми вика - "Как е, как сте, влюбени гълъбчета?" Аз - в недоумение. Разпитах го и разбрах, че младежът Х се похвалил на всички околни, че си имал гадже - моя милост. Даже ме наричал "миличкото". Планове градял. Само дето аз нищо не знаех по въпроса. При първа възможност му плеснах в лицето какви са тези глупости - той започна да ми мрънка, че ме обичал. Стана ми жал за него - комплексарска история - и прекъснах връзка.
Оттогава на всеки две години получавам ъпдейт от него под формата на мейл, в който ми пише колко е щастлив, богат и как е намерил любовта на живота си (във всяко писмо става дума за различно момиче, a те дали знаят...). Не знам защо го прави. За да му завидя, сигурно, и да си кажа - ех, каква глупачка бях, та го изпуснах.
Втори муньо - на трета среща (пак не любовна) ми изнесе лекция за това, как се изменяла фигурата на жената след раждане. Огледа ме от глава до пети и заключи дълбокомислено - "Да, не си ме излъгала, наистина не си раждала". Не бе, крия тризнаци в килера.
Блонди, направо изби рибата с този нож.