Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 065
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Афродита, сериозно ли говориш?! За всички ли се отнася или само за някои с по високи титли и в по реномирани здравни заведения?
Oт нашата фирма (туристическа) водихме 3 автобуса ендокринолози на Халкидики за сметка на фармацевтична компания преди 2 години Rolling Eyes Бяха на All Inclusive хотел 4 звезди Twisted Evil Не им разбрах титлите обаче.

# 871
Аз съм имала честта да работя с почти всички чужди фармацевтични компании. Не можете да си представите колко пари се хвърлят първо за собствените им служители - заплати, коледни и великденски екскурзии по чужбина, партита, премии и т.н. Какви "семинари" се организират непрекъснато за доктори за представяне на нови лекарства и медикаменти - поят ги, хранят ги по няколко дни и т.н. Лично човек (доктор от такава компания) ми е казвал за какви безскрупулни далавери става въпрос пък с парламента и ЗК за как се наричат безплатните лекарства, които ги плаща държавата. Вярно е, че това не са единствените далавери в държавата, но тези са просто брутални. Едва ли на някой все още му е странно защо фармацевтичните гиганти догонват по печалба петролните такива. И защо всички средства са насочени към производството на ваксини. Само си помислете за колко "клиенти" става въпрос.

# 872
И все пак трябва да приемем, че има изключения - нашата лична лекарка отсъства две седмици в годината. През останалото време е на работа, а не на екскурзии. Не бърза да изписва никакви лекарства, камо ли антибиотици. Смята, че за банални детски заболявания трябва да се изчака до три дни и ако не се подобрят нещата да се трърси лекар. Няма случай да не си е вдигнала телефона.

# 873
Аз лично веднъж станах свидетел на разговор между GP и представител на фармац. компания.Обещаваше се на GP-то,че при изписани минимум 100 рецепти на съответното лекарство,за награда ще баде на екскурзия в Гърция.Естествено GP-то,каза,че ще направи всичко възможно.
Просто нямам думи!!!

# 874
Аз лично веднъж станах свидетел на разговор между GP и представител на фармац. компания.Обещаваше се на GP-то,че при изписани минимум 100 рецепти на съответното лекарство,за награда ще баде на екскурзия в Гърция.Естествено GP-то,каза,че ще направи всичко възможно.
Просто нямам думи!!!
Аха, аха! Е, точно за това става дума!

# 875
И все пак трябва да приемем, че има изключения - нашата лична лекарка отсъства две седмици в годината. През останалото време е на работа, а не на екскурзии. Не бърза да изписва никакви лекарства, камо ли антибиотици. Смята, че за банални детски заболявания трябва да се изчака до три дни и ако не се подобрят нещата да се трърси лекар. Няма случай да не си е вдигнала телефона.

Да,има и изключения,но както се казва точно изключенията потвърждават правилото.

# 876
За да не се отклоняваме много от темата.Същото е и със ваксините.GP-та трябва да убеждават и навиват пациентите си  колко са хубави ваксините,как е желателно всички да се ваксинираме,особено децата ни.

# 877
За да не се отклоняваме много от темата.Същото е и със ваксините.GP-та трябва да убеждават и навиват пациентите си  колко са хубави ваксините,как е желателно всички да се ваксинираме,особено децата ни.
Да, основната ми мисъл като писах за лекарите и лекарствата, беше и за ваксините!

# 878
  • гр.Добрич
Утре в "Часът на мама" ще гостуват жени, чиито деца са пострадали по тяхно мнение от ваксини. Да не е някоя наша майка?

# 879
  • София
  Утре ли ще го излъчват, от колко часа?

# 880
"25.06.2008 - сряда
ТЕМА: „ЗА И ПРОТИВ ВАКСИНИТЕ”
Какви рискове от реакции или увреждания кроят ваксините? Трябва ли родителите да се притесняват от задължителните детски имунизации? Мненията по тази дискусионна тема варират в двете крайности. Според противниците, ваксините не само не помагат, но дори вредят – алергичните реакции и уврежданията в следствие на ваксиниране, особено с т. нар. живи ваксини са много повече, отколкото статистиката признава и рисковете са много по-големи от ползата от тях. Голяма част от случаите на реакции и увреждания са укривани и не се завеждат в база данни. Съществуват дори мнения, че масовото ваксиниране е част от световната конспирация за „прочистване на населението”. Според застъпниците е недопустимо в 21 век са има такова невежество по отношение на имунизационните практики – именно заради тях смъртността на населението през 20 век е спаднала толкова много. А спекулациите за световен заговор били плод на умовете на параноици, които искат да си спечелят световна известност.
Кой следи и контролира за правилното съхранение и приложение на ваксините? Достатъчно информирани ли са педиатрите и родителите? Как се доказват в България подобни прояви на лекарски грешки и по какви причини у нас ваксините са задължителни, за разлика от повечето европейски страни, където родителят има право да избере?
Гости в студиото по тази гореща тема ще бъдат хомеопатът д-р Атанас Гълъбов, педиатърът д-р Захаринка Гочева, както и две майки с увредени след поставяне на ваксина деца – Зоя Трифонова и Цветелина Маринова."

Излъчва се от 10 часа, но тук http://btv.bg/broadcasts/broadcast_info.pcgi?cont_id=209 може да се гледа на запис....

# 881
Минавам да кажа, че вече родих, на 19-ти. Simple Smile
Ваксината Хеп Б отказахме, нямаше никакви проблеми. Нито са ни питали защо, как, нито са ни агитирали. Вит К дадохме, защото раждането продължи 12 часа преди да се престъпи към секцио. Казаха, че има риск за главичката, аз нямах разкритие, нямаше кой да го направи, плодът беше неправилно разположен. Нямах в този момент до себе си по- компетентен човек, за да знам дали това е верно и дали правилно постъпвам.
Естествено при изписването ме заляха с брошури защо е хубаво да ваксинирам и разните му там глупости. Дадоха и имунизационния календар.

# 882
Айде, честито и тука, Вери   bouquet
Да е жив и здрав младежа и много да ви радва Heart Eyes
Един Вит К се преживява важното е, че другото сте избегнали Peace

# 883
  • на плажа
 Вери, да ти е жив и здрав Ясенчо!   bouquet

# 884
"25.06.2008 - сряда
ТЕМА: „ЗА И ПРОТИВ ВАКСИНИТЕ”
.......................................................

Излъчва се от 10 часа, но тук http://btv.bg/broadcasts/broadcast_info.pcgi?cont_id=209 може да се гледа на запис....

stelt, благодаря за инфото, непременно ще го гледам.  Hug

Вери, честит ти момък, да ти е жив и здрав.
В коя болница са толкова сговорчиви докторите и питат за ваксините? Накараха ли те да подпишеш отказ?
Знам , че в първите 48 часа слагат туберкулозната и противохепатитната вакснина.. без да съобщят кога. 

Общи условия

Активация на акаунт