Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 032
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 885
Не става дума за България, а за Канада и по- специално за провинция Квебек. Не го споменах, защото по- напред съм писала в темата.

# 886
Вери, честита рожба!
Ама разбира се, че в чужбина не е като у нас.Там лекарите нямат право да направят каквато и даа е манипулация на дете или възрастен без съггласието на родителите/близките, освен ако не е животоспасяващя!
Само в БГ защо ли са решили, че един болен човек няма нужда от присъствието на близките си след операция или по време на престой в болница.Все още го карат по комунистически.

Много имаме да догонваме развитите страни от ЕС.

# 887
Вери,Честито.Да ти е живо и здраво съкровището и много да те радва.

# 888
След малко в "Часът на мама" ще дават за деца увредени от ваксини.

# 889
Гледах го.
Времето беше доста ограничено. Според мен се наблегна повече на конкретните случаи на увредени дечица.
А трябваше акцентът да бъде върху правото на избор.
Гълъбов ми е много симпатичен, но и той в повечето време говореше за хомеопатия. не че имам нещо против
И накрая го претупаха.

# 890
Определено на Гълъбов не му бе предоставена възможност да говори!
Акцентира се за кратко  върху правото на избор и педиатърката потвърди, че всеки родител има право официално да се откаже от ваксиниране на детето след като  се оповести в РИОКОЗ и от там се издава официален документ!

Също така никоя детска градина или ясла няма право да откаже прием на детето във въпросните заведения, вместо имунизационен паспорт се представя документа който е издаден от РИОКОЗ!

Много се радвам, че с мъжа ми сме избрали да не поставяме ваксини!
Само не обясниха дали всичко това трябва да мине през педиатърката или направо да се отиде в РИОКОЗ?!?

Ако някой знае нещо по въпроса нека да сподели.

Най-важното е, че има все по-голяма гласност за проблема "задължителни"!

# 891
Вери,честита рожба,да е жив и здрав и много да ви радва.На теб бързо възстановяване и щастливо майчинство!!!

педиатърката потвърди, че всеки родител има право официално да се откаже от ваксиниране на детето след като  се оповести в РИОКОЗ и от там се издава официален документ!

Също така никоя детска градина или ясла няма право да откаже прием на детето във въпросните заведения, вместо имунизационен паспорт се представя документа който е издаден от РИОКОЗ!

Това много ме изненадва,но преди да реша дали изненадата е приятна трябва да разбера дали този документ не се издава само,когато има медицински показания за отмяната на ваксините?Дали издават такъв документ и важи ли той пред ДГ,ако родителите по свое усмотрение са решили да не слагат ваксини,без да има мед. показания за това?

# 892
  • София
  Сигурни ли сте за това за ДГ ни, защото досега от всичко прочетено знам, че без задължителните имунизации не приемат.

# 893
Абсолютно съм сигурна, че това каза педиатърката!
Не ставаше въпрос за отменяне на ваксини по медицински показания, а за цитирам: Всеки родител има право да откаже ваксиниране за детето си.
Когато я попитаха ще има ли пречки детето при това положение да посещава ясли и градина тя каза: Обявява се в РИОКОЗ за отказ и от там се дава официален документ, който се представя пред въпросното заведение за което кандидатства детето.

Естествено, че на всяко 2-ро изречение ни подсещаше внимателно да обмислим всичко това предварително.

Много приятно ме изненада въпроса на майката с детенцето с ДЦП която я попита:  "Моята дъщеря няма други ваксини освен двете задължителни в родилното.В момента е на 6 години, имала 3 пъти контакт с болни от коклюш и не се е разболяла и въобще не е боледувала въпреки, че не е ваксинирана.Какво ще кажете за това?А педиатърката така се измъкна по чорапки....просто заобиколи въпроса и не даде отговор!

# 894
Според мен докторката просто не поясни, че само в определени случаи се освобождава от ваксини. За мен това беше некоректно представена информация.
Не се коментираха и много по-важни неща около ваксините. Призовавам всички родители тук да подпалим редакционните телефони и да настояваме някои въпроси да се изяснят - основно правото на избор, приемът в ДГ и ясли, защо бг доктори не рапортуват страничните ефекти от ваксините, защо в родилните домове не искат информирано съгласие за БЦЖ и ХБ и т.н.

# 895

Това много ме изненадва,но преди да реша дали изненадата е приятна трябва да разбера дали този документ не се издава само,когато има медицински показания за отмяната на ваксините?Дали издават такъв документ и важи ли той пред ДГ,ако родителите по свое усмотрение са решили да не слагат ваксини,без да има мед. показания за това?
Ей това си помислих и аз, но пък докторката би трябвало да го каже така, че да няма различни тълкувания. Която колкото мила и да беше ме издразни с рекламирането на "безвредните" 4 и 5 валентни ваксини и с изказването за опасността, която са неваксинираните деца за ваксинираните. То верно, че всеки чува това, което иска да чуе де  (мене си имам предвид) Wink

# 896
Тази докторка едва ли може да направи нещо. Каквото и да си приказва, има законови разпоредби.
Трябва там нещата да се променят и да се впише конкретно, че е необходимо информирано родителско съгласие, удостоверено с подпис, преди да бъде правена каквато и да е манипулация с децата.

Иначе ефектът е никакъв, видяхте майката на детенцето с ДЦП, на която не са искали съгласие за ваксините. Тя е подписала само за операцията.

# 897
Абсолютно съм сигурна, че това каза педиатърката!
Не ставаше въпрос за отменяне на ваксини по медицински показания, а за цитирам: Всеки родител има право да откаже ваксиниране за детето си.
Когато я попитаха ще има ли пречки детето при това положение да посещава ясли и градина тя каза: Обявява се в РИОКОЗ за отказ и от там се дава официален документ, който се представя пред въпросното заведение за което кандидатства детето.

Естествено, че на всяко 2-ро изречение ни подсещаше внимателно да обмислим всичко това предварително.

Да де, но за да отидеш в РИОКОЗ  да декларираш отказ трябва да си изписан от болницата.
А там ваксините ги слагат без да питат, даже без да съобщят кога. При изписването чак ти дават документите, в които пише какво е правено на детето.
Цитат
Много приятно ме изненада въпроса на майката с детенцето с ДЦП която я попита:  "Моята дъщеря няма други ваксини освен двете задължителни в родилното.В момента е на 6 години, имала 3 пъти контакт с болни от коклюш и не се е разболяла и въобще не е боледувала въпреки, че не е ваксинирана.Какво ще кажете за това?А педиатърката така се измъкна по чорапки....просто заобиколи въпроса и не даде отговор!

Толкова ли лесно издават такъв документ, само срещу подпис за отказ? newsm78
Защо в предаването не поканят някой от РИОКОЗ, който да обобщи какви са условията за отказ и съответните последствия?

# 898
  • София
Според мен педиатърката не беше наясно. Можеш да откажеш, да, но щом има законова разпоредба, директорката ще откаже записване за ДГ.
И аз ще питам в редакцията за доуточняване Twisted Evil

# 899
Според мен педиатърката не беше наясно. Можеш да откажеш, да, но щом има законова разпоредба, директорката ще откаже записване за ДГ.
И аз ще питам в редакцията за доуточняване Twisted Evil
НЯМА законова разпоредба, според която дете без ваксини не може да бъде прието в детска градина! Но, РИОКОЗ юркат градините и те искат ИП с вписани ваксини, а не както е според изискванията ИП с имунизационен статус!

Общи условия

Активация на акаунт