Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 031
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 900
Според мен педиатърката не беше наясно. Можеш да откажеш, да, но щом има законова разпоредба, директорката ще откаже записване за ДГ.
И аз ще питам в редакцията за доуточняване Twisted Evil
НЯМА законова разпоредба, според която дете без ваксини не може да бъде прието в детска градина! Но, РИОКОЗ юркат градините и те искат ИП с вписани ваксини, а не както е според изискванията ИП с имунизационен статус!

Така е, но от друга страна в закона пише, че имунизациите са задължителни. Което е достатъчно основание за РИОКОЗ да изисква по този агресивен начин условието да бъде изпълнено.

То май това им е единствения коз, като използват, че родителите работят понеже държавата ни е мизерна и нямат друг изход.
А в училище няма начин да не ги вземат, щото образованието е задължително.  Wink

# 901
  • София
Така е, но от друга страна в закона пише, че имунизациите са задължителни. Което е достатъчно основание за РИОКОЗ да изисква по този агресивен начин условието да бъде изпълнено.

То май това им е единствения коз, като използват, че родителите работят понеже държавата ни е мизерна и нямат друг изход.
А в училище няма начин да не ги вземат, щото образованието е задължително.  Wink

Toва имах предвид Peace
Аз като записвах детето, направиха въпрос за 1 ваксина, която да сложим преди началото на уч. година. Ако просто искат статус, ок, ама те гледат всичко да е под брой #2gunfire

# 902
Е, още в предишната тема казах, че ще направя нещо, за да се чуе за проблема със задължителното ваксиниране!
Пиша като гост по обясними причини!
Желая здраве на вас и децата ви и дано се научите да разпознавате по-добре враговете си и мъдро да избирате съюзниците си.

И както пее Елвис "A little less conversation, a little more action please"[url]

# 903
Е, още в предишната тема казах, че ще направя нещо, за да се чуе за проблема със задължителното ваксиниране!
Пиша като гост по обясними причини!
Желая здраве на вас и децата ви и дано се научите да разпознавате по-добре враговете си и мъдро да избирате съюзниците си.

И както пее Елвис "A little less conversation, a little more action please"[url]

И какво точно беше това нещо?  newsm78

# 904

Ако някой не е гледал предаването!

Според мен педиатърката не беше наясно. Можеш да откажеш, да, но щом има законова разпоредба, директорката ще откаже записване за ДГ.
И аз ще питам в редакцията за доуточняване Twisted Evil
НЯМА законова разпоредба, според която дете без ваксини не може да бъде прието в детска градина! Но, РИОКОЗ юркат градините и те искат ИП с вписани ваксини, а не както е според изискванията ИП с имунизационен статус!

Достатъчно, но не винаги! Иди с адвокат да видиш, че по друг начин ще седят нещата.
Писала съм и друг път за това:
отказваш
глобяват те
плащаш си глобата
и това е!
Според ЗАНН не могат да те накарат да плащаш 100 пъти една глоба, за едно нарушение има едно наказание!
След като си поел отговорността и си платил, повече нищо не могат да ти направят!

# 905
Това добре, но ваксината не е само една. При повторен отказа глобата се увеличава. Не съм броила колко са имунизациите в здравния календар, но никак не са малко. Но и това може ако имаш пари - плащаш си и толкова.

Но не е ли дискриминация и по кой закон имат право да не запишат детето в ДГ? И изобщо - имат ли право да откажат да приемат такова дете?
И кого трябва да подведеш под отговорност /юридическа/ - директорката на заведението или РИОКОЗ, ако се стигне до това?

# 906
Това, което обсъждате  Wink - писах на "Часът на мама" още преди месеци, после се свързаха с мен и говорих с тях. Други събития и хора също се включиха - и ето предаването днес вече е факт !
Не го пиша, за да се изтъквам, а за да ви подтикна да сте активни, когато защитавате мнението и правата си. Защото не е вярно, че няма смисъл и че нищо няма да се получи - просто това е типично нашенското робско, пораженческо мислене и първо трябва да се преборим с него.
 Peace

# 907
Това, което обсъждате  Wink - писах на "Часът на мама" още преди месеци, после се свързаха с мен и говорих с тях. Други събития и хора също се включиха - и ето предаването днес вече е факт !
Не го пиша, за да се изтъквам, а за да ви подтикна да сте активни, когато защитавате мнението и правата си. Защото не е вярно, че няма смисъл и че нищо няма да се получи - просто това е типично нашенското робско, пораженческо мислене и първо трябва да се преборим с него.
 Peace

Баш в тази тема пишат все хора, на които им липсва робско мислене!
НАпиши си името, от какво те е страх Peace
Да не си русата докторка Wink

# 908
от която се дразнехте,
това с предаването е добре, поне гласност имаме. Simple Smile
Но нищо повече. Колко такива предавания се направиха, неотдавна имаше и при Милен Цветков.., а ефект - никакъв.

Какво трябва да стане, за да се премахне думичката "задължителни" пред имунизации и да се впише, че е необходимо родителят да подпише декларация за информирано съгласие?

Докога майките ще научават, че децата им са имунизирани веднага след раждането от документите при изписването?

Ето това бих нарекла успех.
А иначе - кучетата си лаят, кервана си върви...  ooooh!

# 909
Това добре, но ваксината не е само една. При повторен отказа глобата се увеличава. Не съм броила колко са имунизациите в здравния календар, но никак не са малко. Но и това може ако имаш пари - плащаш си и толкова.

Но не е ли дискриминация и по кой закон имат право да не запишат детето в ДГ? И изобщо - имат ли право да откажат да приемат такова дете?
И кого трябва да подведеш под отговорност /юридическа/ - директорката на заведението или РИОКОЗ, ако се стигне до това?
Да, при повторен отказ глобата става 200 лв, но трябва да се обмисли от юридическа гл. т. дали могат да те наказват за всяка непоставена ваксина, че и по два пъти или отказа за всички се приема като едно цяло? Така като си мисля, май е първия вариант newsm78
Няма закон, с който да ти откажат приема!

# 910
 Peace

Баш в тази тема пишат все хора, на които им липсва робско мислене!
НАпиши си името, от какво те е страх Peace
Да не си русата докторка Wink

Сигурно,защото майката на детето с ДЦП съм аз,а Зоя Трифонова просто няма време за форуми Peace
Искам да кажа ,че доста неща не успяхме да кажем,а желание имахме и аз и останалите участници,дано поне хората все по често започнат да се интересуват и да търсят правата си.
По отношение на училище например,моето дете ,въпреки че е с ДЦП,тази година ще тръгва на училище,беше ми предоставен лист с исканите документи,едно от нещата беше имунизационен календар на детето,аз обявих че тя такъв няма и изобщо ваксини няма,отказала съм ваксини чрез декларация от мен и съпруга ми,проблем не съм имала,казаха ми:Това е ваше право Peace
Между другото.....шеста година чакам да ме глоби някой,обаче няма желаещи явно Mr. Green

# 911
  • София
  Вики и мама, разпознах те по историята ти, искам да те поздравя, справи се страхотно и наистина дано някои хора поне малко се замислят по въпроса.

# 912
Здравейте момичета  Hug
За пръв път се включвам в тази тема  Simple Smile
Днес получих резултатите си от кръв/урина и чревна проба, в Норвегия съм между другото...
Та сега гледам и не разбирам:
Hepatitt-Bs antigen HbsAg: Negativ
Hepatitt-Bs antistoff (anti-HBs): Negativ
Hepatitt-Bc totalantistoff: Negativ
И са сложили скобичка на това цялото и са написали Eng B x 3
Отдолу: Ruabella virus antistoff:Tvilsom.Ikke sikker beskyttelse--което означава:Колебливо.Несигурна защита--> MMR Vaksine
Та искат да им звънна да се уговорим кога да се направят,нямам представа какви ваксини искат да ми слагат,но искам да знам преди да им звънна.В петък ще им звънна,и без това изследванията са от 13-ти Май,аз чаках и те могат  Laughing Whistling
Помогнете моля ви,че аз както хич не съм по ваксините,особенно ако ще остави белег на рамото незнам как ще се разберем с тях  #Crazy

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 21:29 от MoLinKa

# 913
Лелеееееее  ooooh!

# 914
Честно да си кажа, предаването не ми хареса съвсем... По отношение на майките всичко беше ок, но тази педиатърка толкова объркано говореше, че ако не бях информирана по някои въпроси нямаше да разбера кое е задължително и кое не, какво може и какво не може...
В края на предаването я попитаха кои ваксини можем да пропуснем и кои според нея са задължителни (въпреки, че задължителните не са според нея, а според наредбата)... Та тя каза, че можем да си преценим и например тази против грип може да не я сложим, разни дето не са за толкова тежки заболявания, които са смъртоносни...  Shocked  Айде сега, хем можем да откажем ваксините, хем можем да откажем незадължителните... Ми ние за незадължителните знаем, но за задължителните нищо не казаха като хората...
От гледна точка на информацията едната водеща каза, че вече знаем повече, а аз всъщност се обърках... Поне водещите да бяха погледнали наредбата преди предаването и да си бяха написали на хвърчащите листя, които прехвърляха кои са задължителни ваксини по закон... Нищо не казаха... това е...
Документа от РИОКОЗ по мое мнение е въпросният имунизационен статус... демек написано черно на бяло какво е слагано и че от останалото се отказваме... Този документ не дава право за прием в детска градина или ясла, а просто информира директорите на въпросните заведение за ваксинациите на нашето дете и че поради отказ не предстоят такива.....

Общи условия

Активация на акаунт