Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 104 897
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 675
Да не говорим,че насред чакалнята за бебетата бяха залепили огромен "агитационен плакат" срещу ОПАСНИТЕ морбили, заушка и робеола , с които единствено ВАКСИНАТА можела да се пребори и снимка на 3 отчаяни дечица,гледащи тъжно зад вратата с надпис "Под карантина!"  ooooh!

Тук започнаха да ваксинират и реваксинират поголовно с МПР, защото уж на децата след 82-ра нещо ваксините им не дали достатъчно имунитет и едва ли не всичко живо е болно от заушка... По кабинетите на лекарите са налепени бележки и се приканва населението да отиде да се ваксинира в РИОКОЗ, като ваксината е БЕЗПЛАТНА.... Нали си представяте това какво значи.... Българина е на принципа... ла.но да е, аванта да е.... Само не ми е ясно като заушката е проблема, защо ще се бие комбинирана ваксина или тук важи другия принцип... по-добре да остане, отколкото да не стигне...  Joy

# 676
Здравейте.Когато ходихме на консултация,трябваше да сложим ваксината за заушка,морбили и рубеола.Но казах на GP-то,че скоро бебка е имала температура и за сега не съм съгласна да и слага ваксината.Докторката направо побесня.Как сме могли да се разкарваме само за едно мерене и теглене.Но,това беше временно оправдание от моя страна.Със съпруга ми,преди това, бяхме решили повече да не ваксинираме бебка със задължителните ваксини.Преди два дни GP-то ми звъни по телефона да ми напомни да отидем да ни сложи ваксината,защото сме щели да изтървем срока.Казах и,че повече няма да ваксинирам моята Йоана.Докторката направо побесня.Първо започна да ме навива,че ваксината била мн.хубава и било добре да се сложи на детето.След това започна да ме заплашва,че детето ми никога няма да види детска градина и ясла.
Доста съм притеснена.Как ще си реша проблема с яслата и детската градина,незнам.Мисля от др.година да я дам на ясла.
Въпросът ми към вас е,имали деца който са неваксинирани и ходят ли на ясла или детска градина.Това ми е проблема.Въобще не се стахувам от глоби и т.н.

# 677
  • София
От 1 юни спокойно можеш да си смениш лекарката,което няма да се отрази на имунизационния календар на детето.

# 678
valivana това с детската май е проблем на повечето тук...  Rolling Eyes Защото може детето да ходи на ясла без да е ваксинирано, но трябва да е освободено от ваксинация с комисия... А такава комисия освобождава хронично болни деца и то с триста мъки...  Rolling Eyes

Всъщност яслата може да я пропуснеш, ако се възползваш от програмата за детегледачките от борсата, която важи до навършване на 3-годишна възраст на детето... Аз поне така мисля да се оправям до тогава....

# 679
  • Пловдив
Не е толкова трудно освобождаването, трябва да имате някаква, макар и "малка" причина. Но, всъщност, говоря за Пловдив, за Варна не знам... newsm78
А другият начин е да намерите педиатър, който ще ги впише като направени, без да ги слага, ама е много трудно...  Peace

# 680
Даже и темата за децата пострадали от виксини му показвах и той ми излезе с номера, че говорил с някаква лекарка и тя казала, че в Плевен такъв случай нямало (естествено, че така ще каже).
За съжаление това е основният довод и нашата лекарка (много я харесвам, това е едно от нещата обаче, за които не можем да се разберем). Тя от позицията на своя опит твърди, че такива случаи няма. На нея не й се е случвало да има такъв пациент, пита ме и колко от моите познати имат такъв проблем. С това спора приключва, зашото моите данни за съжаление са само теоретически и не мога да оборвам.... Sad

# 681
  • на плажа
С това спора приключва, зашото моите данни за съжаление са само теоретически и не мога да оборвам.... Sad
Аз в такива случаи казвам, че не желая да вляза в статистиката и да съм "първият". На това никой не може да опонира, защото няма да поеме отговорността. Питай мъжът си, ако случайно се получи нежелана реакция какво ще направи - цял живот ще гледа инвалидизирано детенце, при условие, че е родено здраво и право  Naughty. Всички ваксини са насочени към елементарни детски болести, които често протичат по-леко от грип при децата, а в късна възраст са страшни.

# 682
С това спора приключва, зашото моите данни за съжаление са само теоретически и не мога да оборвам.... Sad
Аз в такива случаи казвам, че не желая да вляза в статистиката и да съм "първият". На това никой не може да опонира, защото няма да поеме отговорността.
Мммм, казвала съм и това. Отговорът е, че шансът за увреждане е минимален, даже че е само теоретичен. Макар да си признава, че тя също се е притеснявала за своето дете, но това било по-добре, защото един вид, това ни е дългът, трябва да се ваксинираме. Не можело ние да сме хитреци и да не си излагаме децата на риск от ваксини във ваксинирано общество, където няма да се заразят от болести, дори и неваксинирани....
След което сами можете да се сетите накъде отива разговора, и как се завърта в кръг. Tired

# 683
  • на плажа
Оффф, много ме дразнят тези, които решили, че ще спасяват света от болести и заразяват собствените си деца, защото така ТРЯБВАЛО  Crazy. А от къде е този бум на заушка в момента???? Един приятел е в болница в момента с усложнения, а майка му е мед. лице и твърди, че е ваксиниран и реваксиниран, ама на - видиш ли сега какво стана. Айде у лево! Здраво дете не разболявам насилствено!

# 684
Доня, няма как да свържеш болестите на някои деца  (няма начин да  нямаш такива в обкръжението си) като пряко последствие от ваксините, защото е трудно да се докаже. Ако не се е получило непосредствено след поставянето на ваксината, хората не се замислят, че може д ае следствие от нея. Това  е проблем навсякъде. Обсъждали сме го вече.
Ваксината е бомба със закъснител, която залагат в мъничките телца на децата ни. Не знаеш, кога и какво ще отключи.
Но кога ще стане това, никой не знае. Може да са минали месеца и в момент, в който детето се почувства по- слабо, да речем, ако щеш по ГНМ, преживее някой конфликт и организмът му е омаломощен, действието да удари точно тогава.

Добре де, не мислите ли, че децата стават все по- болнави, все по- алергични, все по- чувствителни, все по- хиперактивни и т.н.
Какво е това? Атопичен дерматит, всевъзможни алергии, диабет и да не изреждам..И то в най- крехка възраст.. Sad
За директно увредени пък да не говорим.
Чрез ваксините се отравя организма с живачни съединения, чужди белтъци, умишлено вкарани ракови клетки, генно- модифицирани организми и всякакви л..на. Какво да очакваме?

Докторката ти какво казва за този смъртоносен коктейл, инжектиран директно в тялото, така че да не могат естествените механизми на организми да се задействат дори. Шок отвсякъде.

Ако не можеш да убедиш докторката, свържи се с онази фондация в първата страница на темата и им поискай материал. Предполагам, че родителите са обединени там.

# 685
Ами защо не предложите на въпросните лекари "За" ваксините да се разпишат,че с поставянето на ваксината няма да предизвикат никакви странични реакции в детето?Изгарям от любопитство да видя реакцията им?Дали толкова лесно ще се разпишат?

# 686
Може и да го направят... Все пак е трудно доказуемо кое е предизвикано от ваксините и кое не е... Примерът с алергиите го доказва... Никой не знае три месечно бебе дали е алергично към полени, животински косми, домашен прах и т.н. Ваксината може да отключи някоя алергия, но пък как да сме сигурни, че причината е точно в нея??? Какво пък остава за БЦЖ-то и хепатит Б още в родилното...  Peace Не бих разчитала на съвестта и на подписа на някой доктор... Казвам си мнението, подписвам се за отказ и здраве да е, не съм длъжна да им се обяснявам всеки път...  Peace  Ако ме питат защо не искам да си ваксинирам детето, отговарям, че съм тъпа и упорита и затова... Joy

# 687
Ако ме питат защо не искам да си ваксинирам детето, отговарям, че съм тъпа и упорита и затова... Joy
Май наистина така трябва да процедирам и аз, защото на всички мои "аргументи" се отговаря по познатия на всич1ки ни начин (дори и тук в темите изобилства от такива примери от хората, които са защитници на ваксините). За съжаление, аз не съм толкова дълбоко в материята и не мога да водя спор толкова убедително, както един лекар може да ме засипе с някакви данни, медицински термини, имена на лекарства, химични съединения и т.н.
Amarena, прекрасно съзнавам как хората по-масово боледуват, децата са по-болнави и т.н. И именно това също го казах на лекарката, чийто контрааргумент беше посоченият от stelt77 - не може да се докаже, че ваксините са виновни. Точка!
Относно смъртоносния коктейл докторката ми казва, че са много пречистени ваксините. ooooh! Абе ужас. Предполагам че 99.9% от лекарите тук така смятат и трудно биха си дали съгласието да не ваксинират. Пък не дай боже да ги научат-може и да се простят с практиката си....
Въобще нямам намерение да убеждавам лекарката си. Вече. Понечих да й подаря книжката на Коток-не пожела да я погледне, наостри се, абе полускандал си беше.  Shocked Че като започна една тирада-няма спиране. И "Световната конспирация" на Гълъбов намеси-не четяла тя вече таквиа книги....и прочие, можете да се досетите.
Не можем да променим човек, който не иска това да стане. Затова просто ще търся други начини за избягване на ваксините.
Просто исках да споделя с вас и да почерпя малко още опит.

# 688
Чудя се къде да попитам и реших да го направя тук. Оказа се, че нямам достатъчно антитела срещу рубеола, а съм бременна. Не знам дали трябва да се притеснявам, принципно контакта с деца не мога да го огранича съвсем. А как се нарича ваксината на български, която е трябвало да свърши работа? Аз съм род. 1977 и имам само за морбили и паротит, рубеолата е третото в сегашните комбинирани ваксини. Та на какво съответства тя от ваксинациите по наше време?!

# 689
Живакът се ползва като консервант във ваксините. Съдържа се във вид на някакво живачно съединение. няма такова понятие като минимално допустимо количество (т.е. безвредно) живак. Изключително опасен, дори и в минимални дози.
По този повод, ето какво намерих преди час в един брой на в-к Атака от 2005 г. Статията е със заглавие: "Ваксините-лек или биологично оръжие" и подзаглавие: "Противогрипните ваксини са доказано опасни за здравето" (кратък откъс)

През XVIII и XIX век в Англия шапкарите доста често полудявали, в резултат на употребата на живачни соли при направата на филц за шапки.
Основни съставки на противогрипните ваксини са живака в консервиращата съставка тимерозал, етиленгликол (антифриз), фенол (използва се в боите) и формалдехид - добре известна канцерогенна съставка на цигарите.
Живакът причинява редица здравословни проблеми на човешкия организъм като множествена склероза, заболявания на централната нервна система, аутизъм и болестта на Алцхаймер.

Общи условия

Активация на акаунт