Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 176
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 780
Това е ужасно!!! Още повече, че и декларация трябва да се подписва...  Shocked Sick

giusi, на твое място бих скъсала дакларацията. Тя всъщност какво представлява, има ли мято за отказ, или /по подобие на тази за флуорираното мляко/ няма? Инструктирай си детето да не дава да я ваксинират, да се направи на болна или каквото там измислите. А тебе ако те търсят за декларацията - увъртай нещо.

Направо не знам как ще се преборим..  #2gunfire

# 781
А за който е изпуснал "авантата" да се ваксинира напълно безплатно, има прИмоция, хайде народееееееее   Joy

Търся някой които иска да си постави ваксина срущу рак на шийката на матката

Става въпрос за следното моята гинеколожка ми каза, че в момента промоция ако две приятелки отидат да си купят ваксината която е три дози по 270лв. плащата две и получават третата доза безплатно. Ваксината е тази http://www.cervarix.bg/
Поставя се на жени до 55г. повече информация може да видите на сайта, аптеките са 15 на брой като аз живеея до една от тях и за мое улеснение предпочитам от там да я взема. Утре ще отида до аптеката с рецептата за да съм сигурна дали все още има промоция, да ми потвърдят цените и да питам за каквото се сетя. Мисля, че си заслужава да спестим все пак не са малко пари. Може да ми пишете и на лични.

# 782
ЩЕ спестяват... ooooh!

# 783
Това в училище е безобразие... За такива неща има родителски срещи, на тях се обяснява подробно за какво иде реч, компетентно лице отговаря на родителските въпроси... Тогава всеки родител решава сам за себе си... Раздали били декларации и искат автографи... Разчитат, че поединично хората не са информирани, а на родителската среща току виж някой постави неудобен въпрос и разубеди всичките... Направо са си за скандалче, че даже им е малко... Сама казваш, че не ти е било ясно, пък и на лекарката също... То май на това се разчита... Имаш пълното право да откажеш, още повече тая измислена ваксина дори не влиза в задължителните... И наистина можеш да инструктираш щерка си да не дава да й правят никакви манипулации, за да не стане "случайна грешка" и да ги наваксинират без подписи...

# 784
А за който е изпуснал "авантата" да се ваксинира напълно безплатно, има прИмоция, хайде народееееееее   Joy

Joy Който разбира, тук се спира.

# 785
  • на плажа
 Това е абсолютно безобразие и гавра със здравето на нашите деца. Вчера излязла ваксина, с потвърдени вече странични ефекти и смъртни случаи и МЗ решава да я тества върху младите българки. Кой знае колко парички е прибрал някой от производителя или дистрибутора, за да я промоцира, и колко пари ще ни измъкнат от джоба, за "безплатната ваксина", а после и да лекуват болни деца. Аман от безобразия!!!!!!
 Пазете си децата!!!

# 786

Joy Който разбира, тук се спира.

Те сега ще ме изядат...  Joy

# 787
  • София
  Момичета, ще ви изпратя следобед книжката на пощата, тя е сканирана, пишете ми после дали сте я получили. От сега да кажа че доколкото си спомням липсваше една страничка.

# 788
Това е доброволна ваксина и никой не може да бъде задължен да я слага. Обясни на дъщеря си какво представлява, за какаво служи и й кажи да не разрешава нищо да й правят! Също така е добре тя да разбира как става заразяването и какви са всички други рискове от безразборния секс.

Тази ваксина е с неизяснени напълно последващи ефекти, едно на ръка, че има доказани смъртни случаи в държавите, където се прилага по-разпространено.

# 789
Това е абсолютно безобразие и гавра със здравето на нашите деца. Вчера излязла ваксина, с потвърдени вече странични ефекти и смъртни случаи и МЗ решава да я тества върху младите българки. Кой знае колко парички е прибрал някой от производителя или дистрибутора, за да я промоцира, и колко пари ще ни измъкнат от джоба, за "безплатната ваксина", а после и да лекуват болни деца. Аман от безобразия!!!!!!
 Пазете си децата!!!

Не е от вчера. Simple Smile
Отдавна е известна политиката на двата гиганта Глаксо и Мерк кой да си продаде ваксината (тя не е само 1 ooooh!) и борбите им, в които са намесени важни политици. Съответно се наддават огромни суми от двата фармацевтични гиганта за популяризиране.. Лъжите са огромни, но имат подкрепата на правителството в някои щати.. където се опитват да я наложат като задължителна.

Това се случва и у нас както виждам.  Confused

# 790
# 791
  • на плажа
Е как да не е! Колко години са минали в изследвания и приложение, че да имат наблюдения върху дълготрайните последици и странични ефекти на ваксината?

# 792
Официално тази ваксина е в категория нова и неизпитана, както и се популяризира активно, за да се натрупа статистическа информация за легализирането й в някои държави и щати, където е необходима голяма база за анализ. Тази информация е необходима на производителите, за да отстранят "някои бъгове"..... Това е нормалният метод за пускане на лекарствени препарати. Четете американски сайтове по въпроса, а не български.

# 793
Лиценза им от FDA е от преди 2 години, а преди това са минали изпитанията.  Wink

Колко ли народ са успели вече да излъжат.. #Crazy

П.П. А направи ли ви впечатление това:

Участие

Участието в програмата CareRix става посредством едната от два типа карти - индивидуална карта  “За теб” и карта за две момичета / жени  “За вас двете”.  Картите се предоставят на жените от лекар ако им е препоръчана ваксинация с Cervarix.
.................

Разпространение
CareRix се осъществява в партньорство с лекари и фармацевти. Карта по програмата може да бъде получена само от лекар, след извършване на преглед и в случай че той препоръча ваксинация с Cervarix.

Закупуване на ваксините
Закупуването на ваксините по програма CareRix става в аптеките, които подкрепят програмата. Актуален списък на аптеките по програма CareRix можете да намерите тук.
Всички ваксини по картата  “За Вас Двете”  трябва да бъдат закупени от една и съща аптека. Получаването на отстъпката под формата на две безплатни дози по картата “За вас двете” става при закупуването на четвъртата платена доза.

Колко ли парички им дават за да зарибяват...?
  #Crazy

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 15:39 от multimodal

# 794
 Да, виждам, че срещам подкрепящи мнения, благодаря за насоките! Наистина декларацията е под всякаква критика- написано е общо, не особено яно и без място за отказ. Учил. лекарка каза да напиша с думи отдолу, ако не съм съгласна( след като ходих лично в у-щето да се интересувам, едва ли много  други  родители са се замислили и направо са пописали).    Съдържа текст, че съм уведомена от лекуващия лекар за значението, прилагането и страничните ефекти от ваксинатаSILGARD????? Shocked Close Twisted Evil
 Никой нищо не е уведомил мен или детето. Дадена е на децата да ги подпишат родителите и на другия ден да ги занесат. Тя ми я дава вечетра и казва: подпиши;а аз като подпалих... Каза, че други деца са ги занесли.

Общи условия

Активация на акаунт