Набор '98 - или как е в трети клас - 3

• 24 151
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Честита ваканция на всички, весело и приятно да си прекарат децата!
Марти днес имаха тържество, ходиха на боулинг, раздадоха им бележниците. Аз не успях да присъствам, че с каката бяхме в София, но детето е много доволно, завърши със 6.
Нашия списък за книгите е на гърба на читанката, ще започне с Емил от Льонеберя.

# 226
  • София
И при нас е този списък, но едва ли ще чете по него. Сигурно ще разчита на това, което е останало от моите книги при баба й.

# 227
Моята девойка има и грамота, както повечето от вашите дечица. Дано са ни все така добрички и ученолюбиви.  Wink
И при нас е този списък.  Peace
Весела ваканция на всички !!! Много игри, много смях и щастливи детски мигове !!!
 А с вас ще се чуем догодина - в 4 клас !  Hug

# 228
Ето и нашият списък  ooooh!
1. "Приключенията на Том Сойер" - Марк Твен
2. "Писма на един дакел" - Станка Пенчева
3. "Чудното пътуване на Нилс Холгерсон" - Селма Лагерльоф
4. "Приказка за рибаря и рибката" - Пушкин
5.  "Старогръдски митове и легенди" - Н. А. Кун
6. "Изпитанията на Пиерета" - Хектор Мало
7. "Без дом" - Хектор Мало
Леко странен ми се струва  newsm78
Г-жата им е казала, поне една да прочетат  hahaha

# 229
  • София
офффф, и нашият е този първият, пълен със скучнотии като приказките на Светослав Минков или разказите на Станев. Сигурно тези произведения ще изучават в 4 клас, ама как да го карам детето насила да чете, като знам на мен каква мъка ми бяха приказките на Каралийчев. А иначе четях по книга за ден-два, ама не от тези. И как ще го възпитавам на любов към четенето и ще доказвам, че книгите са интересни. Съвсем ще загубя битката с Jetix  #2gunfire Обожавах Кестнер като малка, ама точно пък "Хвърчащата" е за по-големи деца. "Двойната Лотхен" или "Антон и Точица" ми се струва, че са по-подходящи. Ясно, че ще започнем с "Емил от Льонеберя" и "Мери Попинз", ама за нататък май ще си направя личен списък   Whistling

# 230
Ето го и нашия списък
Стихотворения за деца - Иван Вазов
Децата играят вън - Георги Данаилов
Ян Бибиян - Елин Пелин
Паркът на призраците - Златко Енев
Български народни приказки - Ангел Каралийчев
Приказки за теб - Константин Константинов
Захарното момиче - Светослав Минков
Най хубавите басни - Дамян Яков
Приказки - Валери Петров
Антон и Точица - Ерих Кестнер
Приказки - Ръдиард Киплинг
Мили мой Мио - Астрид Линдгрен
Приказки - Александър Пушкин
Невероятните приключения на барон Мюнхаузен - Рудолф Ерих Распе
Приключенията на Лукчо - Джани Родари
Приключенията на Том Сойер - Марк Твен
Мери Попинз - Памела Травърз

Вчера им раздадоха и бележниците   Grinning
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175724&photo=6

# 231
Честитио завършване на всички.
Моята е също с пълно 6 но съм наясно че госпожата е побутнала всички в класа. Мнението на татко ни обаче е че съм била  много критична ...

И нашата Доменика, приключи с пълно "6" + грамота  Grinning
Малко скромно, но и купих една от книгите в списъка, за подарък  Wink
ЧЕСТИТО УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВАНЕ, НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, НА ВСИЧКИ 3-ТО КЛАСНИЦИ! С ПОЖЕЛАНИЯ, ЗА ЕДНО ЧУДЕСНО ЛЯТО ИЗПЪЛНЕНО С ПРИКЛЮЧЕНИЯ!  Party

Чудесна идея , и аз мислех за същия подарък. ако не е тайна на коя книга се спря?

# 232
Честито на всички третокласници!!! Повече успехи следващата година!!! Весела и емоционална ваканция на малчуганите - мир и спокойствие на мамите   bouquet
Павел завърши с Мн. добър 5.45 - аз съм доволна. Другата хубава новина при нас е, че го приеха в музикалното училище. Има пълно 6 на изпита (то друго и не очаквахме, де). Дори се очертава да си оплзотвори ваканцията както трябва. Съседчето, по-голямо с 3 години всяка събота ходи да свири в една кавалджийска група и иска и Павел да ходи с него. Така няма да мислят само за глупости  Grinning

# 233
Чудесна идея , и аз мислех за същия подарък. ако не е тайна на коя книга се спря?
Взех и "Без дом" на Мало. Г-жата им казала, че книгата е голяма и ако не успеят да я прочетат, не било проблем, по време на у-щето да си я до четат. Сигурна съм, че я имаме тази книга, но не ми се чакаше до като отидем на вилата. Реших да я заинтригувам по-рано  Wink Определено, не е по четенето на книжки, моята хубавица. Знам ли пък, може нещо да се промени това лято  Praynig
мисиз Дел Форси..., БРАВО на дечко, много изяви на музикалните сцени   bouquet

# 234
  • Ямбол
Честита ваканция! Честит детски празник. Честито завършване!

Нашият списък:
Иван Вазов - Българин да се наричам, Апостолът в премеждие, Аз съм българче
Г. Данаилов - Деца играят вън
Езоп - Басни
Елин Пелин - Ян Бибиян
Ангел Каралийчев - Приказен свят, Български народни приказки
К. Константинов - Туфо рижият пират
Астрид Линдгрен - Емил от Льонеберя
Св. Минков - Приказки
Валери Петров - Меко казано. В: Пет приказки (преписвам дословно)
Н. Райнов - Приказки
П. Распе - Приключенията на Барон Мюнхаузен
П.Р. Славейков - Стихотворения
Ем. Станев - Приказки и разкази
П. Травърз - Мери Попинз
Дж. Роулинг - Хари Потър и философския камък
Оскар Уайлд - Щастливият принц

# 235
При нас госпожата каза, че някой от книгите могат да се заменят с други по желание на детето

# 236
  • У нас
Честит празник на всички дечкори-големи и малки!  ura А колкото до книгите  дори и да не успее да прочете всички препоръчани ,не е проблем важното е да упражнява четивната си техника през лятото !

# 237
Пък моя музикален тиквеник си е загубил списъка  Grinning Хич го няма, еййй  ooooh!
Америе - благодаря  Hug

# 238
Ние въобще нямаме списък ShockedКой каквото иска това да чете.
Миналата година списъка беше от 28 книги  Shocked,може би за това нямаме за тази година Laughing

# 239
Миналата година списъка беше от 28 книги   

Е тя вашата госпожа малко се е престарала   ooooh!

Днес беше партито за завършването на децата на един басейн на Златните с водни пързалки. От 11 часа до 15 часа са се пускали и дивели. Сега се върнахме и ми казва че бил много уморен, е как няма да е като те не се спряха. Но важното е че се налудяха и набесняха на воля  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт